2005 model cg125 motor arızası yardım !!!
Reklamlar
-
Reklamlar
-
alacağın motor ne denli sağlıklı olacak bilemezsin.. ben ce mmotoru açtırıp gerekli değişimler sonucunda kafan rahat olarak binmelisin...
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
Tekrar selam sizce böyle bir arızayı neden yapmış olabilir. Ve bana maliyeti nedir ? Cg ler mi daha performanslı yoksa titanlarmı cg alacağım dedim ve dediğimi yapıp aldım ama aldığıma pişman oldum gibi bişey sorun bitmiyor. Motordan da pek anlamadığım için hep problem çıkıyor. Ne yapsam daha doğru bilemiyorum.
-
cg'ler çok sağlam motorlardır ama arıza vermeyecek diye bir şart yok...sonuçta kul yapısı.
yeni almışsınız ve arıza vermiş,satayımmı diyorsunuz....satmayın başka bir ustaya daha gösterin.
Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır
-
2 tane cg ve bir titan kullanmış biri olarak şunu söyleye bilirim titan daha sağlam ama cg de çok sağlam bir makine.... 75000 km biri 63000 km de birini sattım ikisininde arızasını görmedim.... önceki sahibinin nasıl motor kullanıdğı bilinmez ve ses de duyulmadan tam olarak şu sebebten yapmış denilmez....
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
cg 125 in parça fiyatını duymak bile istemezsin. çok pahalıdır.
-
Cg sağlamlık olarak cidden çok sağlam bir motordur kolay kolay üzmez ama, Ramazanında dediği gibi önceki sahibi nasıl kullandı o önemli 94.000 km yol yaptığım bir modeldir...
bir kere silindir piston attım o da kendi hatamdan kaynaklandı ...
başka bir ustaya daha göstermende fayda var derim satmak için acele etme ..
...kağıttan gemilerle okyanusları geçemezssin...
Drift Religion
-
Ilk olarak yaklaşık yarım saat gibi bi sürüşten sonra hava filtresine yag kaçırıyordu motor stop ediyordu havalar soguk rolanti yükselteyim ondan yapıyordur dedim. Sonra motorun hava filtresine yag kaçırıdıgnı anladık. Hava filtresi falan değiştirdim. şu son gelen sesten önce motorun çekisi düşmeye başlamıştı tek kişi bile motor 2. Viteste kalkmaya zorlanır hale gelmişti. O yüzdende şuan kendimi kazıklanmış hissediyorum. Ve sadece sekman takımına 75 tl istiyor honda servisi burdaki ustalar ise motor acılmışken sekman takımıyla beraber silindir alt üst conta da al tam olsun ilerde yine eski parçarldan sorun yaşama diyorlar. Sizce sorun azken satıp kullanmak mı yoksa başka motor almak mı ? Açıkçası içimde çürüdü nerden baksan 300 400 tl masraf var diyorlar. 100 km zor yapıyor.
-
stan39 adlı üyeden alıntı
Ilk olarak yaklaşık yarım saat gibi bi sürüşten sonra hava filtresine yag kaçırıyordu motor stop ediyordu havalar soguk rolanti yükselteyim ondan yapıyordur dedim. Sonra motorun hava filtresine yag kaçırıdıgnı anladık. Hava filtresi falan değiştirdim. şu son gelen sesten önce motorun çekisi düşmeye başlamıştı tek kişi bile motor 2. Viteste kalkmaya zorlanır hale gelmişti. O yüzdende şuan kendimi kazıklanmış hissediyorum. Ve sadece sekman takımına 75 tl istiyor honda servisi burdaki ustalar ise motor acılmışken sekman takımıyla beraber silindir alt üst conta da al tam olsun ilerde yine eski parçarldan sorun yaşama diyorlar. Sizce sorun azken satıp kullanmak mı yoksa başka motor almak mı ? Açıkçası içimde çürüdü nerden baksan 300 400 tl masraf var diyorlar. 100 km zor yapıyor.
300-400 tl motor komple sıfırlanacak ve sorun kalmayacaksa ben olsam yaptırır güzel bakım ile en az 75000 km daha kullanırım.
Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır
-
300 tl ver yaptır adam gibi ustalar onu canavar gibi yapar en az 50000 km kafan rahat olur yolda bırakmaz her yere gidrsin sağlam motor bence satma eğer fiziği düzgünse hiç değiştirmeye uğraşma yaptır
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
-
Tanıdığın bir motor sürücüsü varsa bildiği bir ustaya gidin.Uzun zaman kullanacaksan ustan söyleyecektir:orjinal 0.25 piston segman,sübopları ve lastiği,alt üst conta alıp silindiri de pistona göre rektefe ettir taktır.Adam gibi binersen 50-100 bin km kullanman içten bile değil.Motoru kaça aldın bilmiyoruz fakat yaptırdıktan sonra kullandıkça kara geçeceksindir.Moralini bozmana gerek yok.Hayırlı olsun kolay gelsin.Bu arada filtreye yağ atıyor olması aslında olacakları haber vermiş.
-
Hepinize ilginiz için çok teşekkür ederim. Satmaktansa yaptırmak daha iyi olacaktır haklısınız. Yaşadığım yerde honda cg kullanan kimse yok herkes titancı motor yapısı titanlarla aynı mı yoksa bunlar farklı mı titan gibi ötmüyor sessiz motor. Ilkkez motor sahibi oldum. Ve ilk motorumda motor yapısınıda öğreneceğim galiba . Motoru 28 390 km de aldım 28 700 de sadece şehir içi sağa sola gitmek için kullandım 700 km sonra dediğim olay başıma geldi. Motor yapımıyla ilgili olarak bana bu konuda daha detaylı bilgi verirseniz sevinirim. Bende sizin yazdıklarınızı not alıp motorcuya anlatıp sorunu halletmeye çalışacağım ve sizce parçaları kendim alıp motor işçiliği verip burda taktırmak mı daha karlı olur yoksa bırakıp herşeyi motorcunun yapması mı ? çünkü orjinal olmasını istiyorum. Tekrar teşekkürler saygılar.
-
Selam arakdaşlar tavsiyeniz üzerine motoru sanayiye bıraktım. Bakalım motorun arasına kaç tl sıkışmış göreceğizz ustanın söylediklerini aynen yazacağım bana tekrar yardımcı olacağınızı umuyor ve fikirleriniz için teşekkür ediyorum, saygılar.
-
-
Arkadaşlar selam motorda ve sekmanlarda hiç bi problem yokmuş
benden önceki sahibi bana motor sıfır demişti yalan söylemiş motorda conta değiştirmiş ve dandik conta olduğu için bu yüzden motor kompressör yaptıkça conta yağ kaçırıyormuş
suan hondam tamirde orj conta bekliyorum bir iki güne bende olur. Satmayı bile düşünüyordum şimdi çok mutluyum
iyi günler.
haydi hayırlısı olsun
-
Arkadaşlar selam motorda ve sekmanlarda hiç bi problem yokmuş
benden önceki sahibi bana motor sıfır demişti yalan söylemiş motorda conta değiştirmiş ve dandik conta olduğu için bu yüzden motor kompressör yaptıkça conta yağ kaçırıyormuş
suan hondam tamirde orj conta bekliyorum bir iki güne bende olur. Satmayı bile düşünüyordum şimdi çok mutluyum
iyi günler.
demekki ön yargılı olmak insanlara çoğu zaman zarar veriyormuş iyiki baktırdın yoksa güzelim motor gittiiy di
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
-
stan 39 öncelikle geçmişolsun ama ne tür bises olduğunu belirtseydin daha bi yardımcı olabilirdik belki ama sökülmüşken silidir alt kısmına bi bakın derim çünkü cglerde sık yapılan bir hata yan sanayi silindir takılması orjinal silindirlerde silindir altında eksantirik dişli pimini yağlayan bir yağlama kanalı vardken yan sanayilerde bu kanal yok ve pim yağlanamadığı için bi süre sonra aşınıp ses yapıyor bibakın derim hatta ustanın yanına gittiğinde kendin bak küçük ama önemli bir hatadır bu sık sıkta karşılaşıyorum......
-
Dün işler çok yoğundu hala gidemedim motoru almaya bugün kısmet olursa gidip bakacağım ne yaptı ne etti ne problem varmış tam anlamıyla ögrenip siz değerli dostlarla paylaşacağım ve eksantirik dişli pimininin yağlama kanalı var mı yokmu onada bakacağım. bu motor sevdasına yeni başladım bilgilerinizi ve tevrübelerinizi bana aktardığınız için teşekkür ederim. Motoru aldığım gibi sizlerle paylaşacağım iyi günler.
-
TEKRAR SELAM MOTORU ALDIM. 150 TL MASRAF VARMIŞ SUAN GAYET GÜZELL ÇALIŞIYOR. BENDEN ÖNCEKİ SAHİBİ 28 000 DEKİ MOTORA NE YAPTIYSA ARTIK MOTOR BİR KERE AÇILMIŞ KARDEŞLERMOT UN DEDİĞİNE DE BAKTIM SİLİNDİR FALAN HERŞEYİ ORJİNAL MOTORUN SADECE CONTASI DEĞİŞTİRİLDİ. AMA BENİM SANIRIM BAŞKA BİR SORUNUM VAR MOTORDA GAZ KESİNCE KOMPRESSÖR YAPMIYOR. YANİ ÇOK AZ KASIYOR TÜM 2005-2006 CGLERDE BÖYLE MİDİR ? YOKSA BENİM MOTORDA HALA SORUN MU VAR ANLAYAMADIM. İLK MOTORUM OLDUĞU İÇİN PEK BİLGİM OLMADAN MOTOR SEVDASINA TUTULDUK SÜREKLİ BİŞEYLER SORUYORUM, KUSURA BAKMAYIN BU KONU İLE İLGİLİ CG SAHİPLERİNDEN FİKİR BEKLİYORUM. İYİ AKSAMLAR.
-
aynı motorda sağlıklı çalışan bir tane bul ve dene. fark varsa görmüş olursun..
suzuki address 50cc=)yamaha dt125=)93 gs500=)99 gs500=)yamaha tt600=)99 er5=) virago 250=)92 kle500=)2004 gs500=) 2005 fazer
)
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)