Başlıkta belirttiğim gibi plakam düşmüş ve ben bunun farkına varmadım.Bundan sonra ne yapmam lazım?Nereye giderim ne kadar para veririm.Yardımcı olursanız sevinirim.
Başlıkta belirttiğim gibi plakam düşmüş ve ben bunun farkına varmadım.Bundan sonra ne yapmam lazım?Nereye giderim ne kadar para veririm.Yardımcı olursanız sevinirim.
Belki de ilk önce yanlış insanlarla tanışmasaydık , doğru insanı bulduğumuzda onların değerini anlayamazdık ...
ilk iş "zaman kaybetmeden" karakola gidip plakanın düştüğü söylemen. Sonra sana bir evrak verirler plakanı yaptırıp mühürletirsin. sadece 15-20 lira plaka ücreti ödersin. benim da başıma gelmişti.
112ciyiz
şaka mı? hocam
olacak olacak...
geldiğin yolu izlemen lazım belki bulursun
yakın bir karakola ruhsatla git zabıt tuttur sonrada o zabıtla trafik şubene git orada işini halledersin...
"Dünyanın sorunu, Akıllılar hep kuşku içindeyken, aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır." B.Russell
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür; ve bir orman gibi kardeşcesine" Nazım Hikmet
Belki de ilk önce yanlış insanlarla tanışmasaydık , doğru insanı bulduğumuzda onların değerini anlayamazdık ...
Karakola gitmene gerek yok. Trafik tescil şubesine git orada kayıp plaka için fotokopi ile çoğaltılmış başvuru formu olması lazım.Herhangi bir trafik takipçiden de alabilirsin.Ücret istememesi lazım.Altı üstü bir fotokopi.Formu doldurup imzalıyorsun.Görevli memura veriyorsun.Sana yeni plaka bastırman için bir kağıt yazıp veriyor.O kadar.Buraya kadar hiçbir yerde para ödenmiyor. Sadece plakanı bastırmaya gittiğin yerde tek plaka için para ödüyorsun. 15 lira civarında bir şey olması lazım.
Aaa sen Karşıyaka'daymışsın, dur bi dakka.
Girne caddesine anadolu caddesi tarafından girildiğinde ilk sağdaki kavşaktan içeri girersen ilçe emniyet müdürlüğü binasını solunda görürsün.Girne caddesine 500 metre falan.Bilmeyen olur diye tarif ediyorum, belki sen biliyorsundur.Bu binanın 1. katında trafik şubesi var.Tüm ruhsat ve ehliyet işleri burada yapılıyor.
Plaka bastırılan yer Yenişehir'de.Fuar 9 eylül kapısını geçince yani basmane tren garı önündeki kavşaktan sola dönüp düz devam ediliyor.Yol ileride aşağıya doğru giriyor.aşağı girilmeyecek, sağa ayrılıp yukarıda kalınacak. Orada bilmemne otel var, ismini unuttum.onun olduğu sokağa sağa girilecek.Sokak içinde 500 metre ileride sağda.
"Dünyanın sorunu, Akıllılar hep kuşku içindeyken, aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır." B.Russell
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür; ve bir orman gibi kardeşcesine" Nazım Hikmet
Motorda tek plaka olduğu için kayıp veya çalınma durumunda tutanak tutturmak şart yeni plaka için. Bu tutanak olmadan trafik şube yeni plaka vermez. Arkadaşın anlattığı çift plakalı araçlarda tek plaka kaybolduğunda yapılan işlerdir. Aynı zamanda görgü tutanağı da düzenlenir. Trafik şubede tutanakla gidilir, matbu bir dilekçe doldurulur, ruhsat ve nüfus kağıdı fotokopisiyle verilir ve plaka bastırmak için sevk alınır, plaka bastırıldıktan sonra mühür vurdurulur ve iş biter.
geçen hafta içi plaka çıkarttırdım. karakoldan zabıt şart değil. trafik tescile gittim plaka bastırma fişi aldım gittim 9.50 tl karşılığında plakamı bastırttım, sonra emniyete geri götürüp mühürlettim.
.....ve sordu torununa yaşlı kızılderili büyücüsü : sen hiç orta sehpalı supersport gördün mü.....
Bana verdi.
En son plaka basıldıktan sonra tekrar trafik şubeye dönüp damga basılması gerekliliğini unutmuşum, iyi oldu hatırlatma.
Güya bürokrasi azalmıştı.Bunu söyleyenler kendileri plaka çıkartsınlar önce, ondan sonra konuşsunlar.
------------
Yukarıdaki tarif kafa karıştırıcı oldu galiba.Görsel destekle şöyle:
Karşıyaka ilçe emniyet müdürlüğü
Plaka basım atölyesi
Plaka basılan sokağın girişindeki otelin adı "Kocaman Oteli" imiş.
Ohaaa taaa oraya mı gidicem ben yaaa. :/ Lanet olsun.
taa oraya derken sana ne kadar uzak, nerde yaşıyosun? Denizli'de falan mı? motosikletle çok da zor olmasa gerek...
112ciyiz
polisten uzak
Ever tried, ever failed..No matter, try again, fail again, fail better
Polise haber verdim Raphae1
Harita bizim burası ama işlem uzun diye öyle dedim.Seve seve çıkacak plaka Acil112
Hort. Plaka kayıp işlemi için motosiklette yeni plaka çıkarılması gerekiyormuş. Ruhsatın iki sayfası değişecek, iki kağıt parçası yaklaşık 180 tl + plaka basım 15tl. Toplamda 200 tlye yakın bir masrafı varmış. Yapacak bir şey yok, mühürsüz plaka akar. İki kağıt, bir metal plakaya 200 tl veremem
Emniyette iki ayrı memura sordum, aynı cevabı verdiler. Arabada plakalardan biri düştüyse yenisi basılıyormuş, ikisi birden kayıpsa yenisi çıkartılıyormuş
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)