Kawalim adlı üyeden alıntı
BBRR'a teşekkür etmek gerekir, çok eğitici bir topic olmuş. Yazılanların çoğu kendi meyanında haklı. Şahsi düşüncem ise; bilinç düzeyinin maalesef düşük olduğu bir ortamda sorumluluktan kaçmanın sanırım en iyi yolu düşük CC demek. Yani, risk faktörü yüksek bir araç için kişinin mantalitesi birebir değerlendirilemeyeceğine göre aman büyük başlama demek işin en kolay yolu. Doğru bir tesbit ama herkes için geçerli değil derim.
Honda'dan 1-2 eğitimler, aldım, Villa Levent'den trafikte kullanım dahil eğitimler aldım, yetmedi ehliyet kursunun dandik eğitimlerini dahi eğitim eğitimdir deyip aldım. Sıra motor almaya gelince aldı beni bir düşünce, eee herkes düşük CC diyor, bir bildikleri var herhalde ama 125'lik bir makinede beni mutlu etmiyor. Uzun araştırmalardan sonra (özellikle yurtdışı forumlar) gittim ER6f aldım. İlk trafiğe bir pazar sabahı saat 06,30'da çıktım, önce Carrefour'un içindeki otoparkta (sağolsun Güvenlik Görevlisinin yardımı ile) döndüm durdum, motoru tanımaya çalıştım. Sonra nerede ise sayım yasağı gibi boş yollarda 100 km yol yaptım. Arkasından ufak ufak trafiğe adapte oldum (evet eğitimden çok farklı, ama eğitimde öğrendiklerim olmasa bu kadar rahat olamazdım) ve şunu gördüm ki 125-250'lik bir motor alsaydım kesin pişman olacaktım (bu benim için geçerlidir), üstüne de ÖTV kazığı girecekti.
Benim durumum ne;
Çok iyi bisiklet ve otomobil kullanırım,
Amacım yolu ve doğayı birebir hissetmek,
Profosyonel eğitimlerden geçtim,
Tüm yayınları hatmettim (başta DD)
Tüm eziyetlerine rağmen full donanımdan taviz vermem,
Maddi gücüm Allaha şükür yeterli,
Yaşım 40 (kim ne derse desin, sorumluluk bilinci bu yaşlarda daha yüksek)
Fakat geçenlerde kızkulesinin önünde kısa süreli bir duruşta bir scooter ile yaklaşan 16-17 yaşlarında bir delikanlı motoru inceleyip, abi ne gösterişli makine yav keşke bende de olsa (kask bile takmamış) deyip, o scooter ile benim ER6 ile yapmaya asla yeltenmeyeceğim şekilde gazlayıp makas yapa yapa gittiğini gördüğümde, yok arkadaş CC MC değil, eğitim ve mantalite gerisi hikaye diyesim geldi.
Şimdi bu yazdıklarım konusunda ne yorum yapılırsa yapılsın kendi içinde haklı olacaktır. Fakat eğitimde alınsa kişisel özelliklerin temel faktör olduğu inancındayım.
Svg.