Washington'dan merhaba,
Yıllarca Türk medyasının tozunu yuttuktan sonra Amerika'ya taşınmış bir TV-Radyo yayıncısıyım. Adım Selin. Ya da nam-ı diğer Motosikletli Kız...
İki motorum var. Birisi Burgman 400, diğeri de bembeyaz bir Burgman 650. Evet, doğru ben Burgman aşığıyım Ama sözün özünde motor, renk, cins vs ayırt etmeyen genel bir motosiklet tutkunuyum. Avrupa ve Türkiye'de yıllar içinde onbinlerce, Amerika'da son birkaç yılda binlerce kilometre yol yaptım. Evet, gezmeyi de çok seviyorum
Şimdi Amerika'nın başkenti Washington'da çalışıyorum. VOA'de yaptığımız TV, radyo, internet yayınlarına son olarak bir de blog çalışması ekledik.
Amacım, tüm forumlarda aynı anda duyurmaktı ama Libya'ydı, Japonya'ydı derken haber gündemi blog çalışmalarımı doğal olarak aksattı.
Motosikletli Kız (Amerika'da) adını taşıyan blog, (http://blogs.voanews.com/turkish/selin/) kar amacı gütmeyen bir kültürel paylaşım projesi. Çünkü devlet kanalında yayın yapıyoruz. Asıl amaç Amerika'daki motor deneyimini hatasıyla sevabıyla Türk motorseverlerle paylaşmak. Ortak bir düşünme, paylaşma, ilham ve öğrenme platformu oluşturmak.
Eveeettt..... Durum özetle bu. Serde gazetecilik var ya motosiklet aleminin tanınmışları, ünlüleri ile röportajlar; ilginç geziler, Amerikalı motor tutkunlarının anıları vs bir sürü şey koymayı planlıyorum zaman içinde.
Blog yayın hayatına geçeli birkaç hafta oldu. İlgi gerçekten harika. Her gün bir sürü öneri, resim ve fikir içeren mail alıyorum. Ama Türkiye'de motosikler kültürünün gelişmesine hep birlikte katkıda bulunabilmek için daha çok desteğe ihtiyaç var.
Lafı çok uzatmadan uUmarım sakınca yoktur diyerek adresi veriyorum. Kolaylık olsun diye yazılara tek tek link veriyorum. Okuyun ya da sesli dinleyin (tembeller için yazıları seslendiriyorum ) ve yorumlarınızı burada olduğu kadar blogun Comment/Yorum butonunu da kullanarak paylaşın lütfen:
İlk yazı şu:
“Yapma Kızım!” dedi herkes… Motosikletli Kız
İkinci yazı bu:
“Biraz merhamet edin efendim!” Motosikletli Kız
Üçüncü yazı da şu:
Amerika’da Sabır Testi Motosikletli Kız
Veee son olarak fotoğraflar da şurada:
Okuyuculardan Fotoğraf Yağıyor Motosikletli Kız
Genel adres:
Motosikletli Kız
Son olarak ben ve caaaaanııııım motorum