paylaşım için tşk
paylaşım için tşk
Selin Hanım hoşgeldiniz yazılarınızı büyük bir zevkle takip edeceğiz
We believe in freedom
Teşekkür ederim.
Hazır siz bunu söylemişken, foruma sitem etmeyi borç bilirim!
Son yazıya daha çok kaza anısı bekliyordum. Forumda neredeyse her gün bir kaza duyurusu olduğu gerçeğinden yola çıkarak ???
Kaza anılarını paylaşmak isteyenleri acilen beklerim
Söz konusu yazı: http://blogs.voanews.com/turkish/sel...labilir-miyiz/
[QUOTE=MK America;2311908]Şu anda litresine 1 dolar (Yerel birim para hesabıyla düşünürseniz 1 lira sayalım bunu) verdikleri benzine "pahalı" diyen Amerikalıları topluca şoka sokmamı istiyorsunuz yani
bloga da beklerim.
Bloğa olmaaaazzz gelemen
bizde ileri demokrasi var ve bunun gereği olarak bizde bloklar yassah
sadece tarikat blogları ve siteleri serbest bizde
çok çok ileri demokrasilerde böyle imiş
siz bilmessiniz
Süperrrr! Süperr fotoğraflar geliyor. Ah bir de şu Türkiye'yle aradaki saat farkı olmasa... Bloga yeni birşey koyduğumda ya siz mışıl mışıl uyuyor oluyorsunuz ya da sabahın cin saati oluyor.
Neyse... Haftanın Paylaşılası Fotoğraflarında bu hafta Türk motorcuların ezici üstünlüğü var.
http://blogs.voanews.com/turkish/sel...imani-suruyor/
Bakalım resimler sizi de "başka diyarlara gaz açmaya" teşvik edebilecek mi?
Bahar geldi, daha fazla resim beklerim. Tamam tembeller için sesli yazılarım sürecek ama siz resim konusunda tembellik etmeyin
Adınızı da eklediğiniz resimler için adresim: motosikletlikiz@gmail.com
Katkı veren, blogu saran sarmalayan, anıları ve fikirleriyle güzel paylaşımlarda bulunan -vee zaman zaman beni şımartan (itirazım yok gerçi ama ) herkese bir kez daha teşekkürler...
Aramıza hoşgeldiniz. İlk motosiklet tecrübeniz ile alakalı yazınızı okudum
Bu arada madem ABD'de ikamet etmektesiniz. Orada Benzinin litre fiyatı nedir acaba?
Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de yararlandığı sözdür.
Benim yaşadığım ve çalıştığım eyaletlerde litresi 1 dolar civarında. Biraz daha altında gibi hatta. Birim para hesabıyla 1 TL ya da yaklaşık 1.3 TL falan ediyor galiba. En kaba hesapla...
Çok ucuz yani. Burgman 400'ümü benzinin son yükselişinden önce 5.5 dolara falan dolduruyordum İnanılır gibi değil tabii eski bir İstanbullu olarak!
bizde yaklaşık 3 dolar litresi
Kazasız yolculuklar dilerim
ve sanırım marmarislisiniz, 10 yıl bulundum (datça/marmaris de), aksaz donanma komutanlığını bilirsiniz belki
Maalesef çok pahalı Türkiye'de. Ben buraya geldiğimde daha da ucuzdu aslında. Bir dolara yakın arttı galon başına. Bu kadar ucuz olmasa buradaki arabaların hiçbirine binilmez. Beygir gücü yüksek dev gibi SUV'ler (Cipler) her yerde.
Marmarisli değilim aslında ama çok severim. Çok da özledim Turunç'u, İçmeler'i... Aksaz'ı da bilirim ;)
Amerika'da ekonomik kriz geride kaldı derken şimdi de devlet dairelerinin kapanması gündemde! Amerika'da iki siyasi parti var. Birisi Demokratlar, birisi de Cumhuriyetçiler. Bu iki parti bir süredir bütçe konusunda uzlaşamadığı için hükümet işleri geçici bütçeyle yürüyor. Şimdi geçici bütçenin de süresi doluyor. Bu gece sona erene kadar vakit var.
Peki bunları niye mi anlattım? Çünkü biz de burada devlet memuruyuz. Bu gece itibariyle ofisler kapanırsa sevgili blogum ne olacak???
(http://blogs.voanews.com/turkish/selin/
Yazıp yayınlayamayacak mıyım?
Aslında muhtemelen biz işlerimize devam edeceğiz. Çünkü medya mensuplarını "birincil derecede önemli" memurlar arasına sokacakları söyleniyor.
Sizin de canınızı çok sıkmadan sıradaki yazımda sizin yazdığınız kaza anıları ile Amerikalı arkadaşlardan dinlediklerimi birleştirip bir de arasına çok güleceğiniz bir video koymayı planladığımı duyurayım dedim.
Demek ki neymiş?
1. Türkiye'de devlet dairelerinin kapanmıyor olmasına şükretmek gerekmiş.
2. Kaza geliyorum demezmiş ama kazaları konuşmak belki işimize yararmış
Görüşmek üzere...
bu konuya fena kıl olmaya başladım ama ben birileri geziyor tozuyor
benim çocuk serviste yatıyor bakımda gerekli parçaları değişti ama göremedim daha :(
Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
Bunu size kanıtlayabilirim !
yorulmadın mı sen hanım abla...yorar bizim MT...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
Yoo, artik eskisi gibi "benzin sudan ucuz" olmadigindan burada hibrit (melez) araclar cok gözde. Hatta yönetim bu araçlar daha çok çevre dostu olduğu için üreticilere teşvik de sağlıyor.
Ama özellikle Türkiye'den ilk geldiğimde çılgın gibi geziyordum arabayla. Motorsuz geçirdiğim o günlerde () birçok yere arabayla gittim. Herkese sürekli "benzin ne ucuz yaa" dedikçe milletin "yok canım. Eskiden litresi 50 centten bile düşüktü" demesini çok züppe buluyordum hatta
Şimdi ben de alıştım. Ben de 3 litresi 3 doları bulunca mızıklandım birara
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:01 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:44 ----------
Kaza falan mı yapmıştın? Neden serviste?
Güldürdünüz beni Ah, doğru aslında. Diyorum ya geldiğimde mucize gibi gelen şeylere şimdi alıştım galiba. Ağzımdan kolay çıkıyor. 10 bin dolara 3-4 yaşlarında, 50 bin kilometreyi geçmemiş 2.4 bir coupe araç alınabiliyor burada. Ya da 11 bin civarına yine yüksek kilometrede (burada düşük kilometreli ve birkaç yaşında araç bulmak neredeyse imkansız) bir Honda CRV, Toyota Highlander vs bulunuyor.
Acı ama...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)