Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
8. sayfa BirinciBirinci ... 6789 SonuncuSonuncu

viraj ve dönüşlerde yatmak...ss

REKLAM ALANI
    Okan Sinan Ocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW K1200GT (Helga) BMW S1000XR M Sport
    Sevgili Dostlar,

Motor tecrübesi 500 km olan ve 50km/s üzerinde ancak düz gidebilen bir kardeşimizin sorduğu soru "knee down" a kadar gelmiş. .

Korkarımki işin sonu , viraj içinde arka fren kullanımına , oradanda sert viraj girişlerinde süper moto tekniği ile drift e kadar uzanacak.

Bırakın 600RR 'ı , şu anlatılanlar ile CBF150 bile büyük risk taşıyan bir makina haline gelir

Yanlış yapıyoruz hemde büyük yanlış.

Teorik anlatılacak şeyler vardır , anlatılması riskli olan şeyler vardır.

Manet tutuşu teoriden öğrenilebilir.

Peglere basma şeklide öyle.

Bunları yanlış uygulasa ne olur en fazla bilekleri veya beli ağrır.

Peki viraja yanlış girerse ne olur hiç düşündünüzmü. Bu bir bilgisayar oyunu değil sadece bir canımız var , eğer bu çocuğa önümüzdeki günlerde bir şey olursa bakalım neler yazılacak ????
    DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Alıntı oocan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sevgili Dostlar,

Motor tecrübesi 500 km olan ve 50km/s üzerinde ancak düz gidebilen bir kardeşimizin sorduğu soru "knee down" a kadar gelmiş. .

Korkarımki işin sonu , viraj içinde arka fren kullanımına , oradanda sert viraj girişlerinde süper moto tekniği ile drift e kadar uzanacak.

Bırakın 600RR 'ı , şu anlatılanlar ile CBF150 bile büyük risk taşıyan bir makina haline gelir

Yanlış yapıyoruz hemde büyük yanlış.

Teorik anlatılacak şeyler vardır , anlatılması riskli olan şeyler vardır.

Manet tutuşu teoriden öğrenilebilir.

Peglere basma şeklide öyle.

Bunları yanlış uygulasa ne olur en fazla bilekleri veya beli ağrır.

Peki viraja yanlış girerse ne olur hiç düşündünüzmü. Bu bir bilgisayar oyunu değil sadece bir canımız var , eğer bu çocuğa önümüzdeki günlerde bir şey olursa bakalım neler yazılacak ????
    Sevgili Oocan

Kursuna dahi gitmeden ehliyet veren ulke bizim ulkemiz degilmi?

Motosiklete baslamada CC sinirlamasi getirmeyen , A2 yi kapan ister 125cc alsin ister 1200cc , alsin umursamyan bizim ulkemiz degilmi?

Drifti , video oyunundan ogrenip arabasinda deneyen ,
    kaska ne gerek var en kral motorcu benim yollarin fatihiyim diye ovunen ,
    Race motoru altina aldiginda dunyanin en hizli insani kendini sanan
    Youtube tan Valentino Rossiyi izleyip bende viraja oyle yatacam diye kendini asfalta atan

Bizim ulkenin motorcusu degilmi?

Hepsinin cevabi evet. Neden biliyormusun? Cunku bizim ne egitime saygimiz var, nede egitimliye. Milletce bayiliyoruz pratik zekamiza , her seyi kestirmeden cozmeye, elin adami kafasini patlatti ben bir gunde cozdum demeye.

Bir isin okuluna gitmeden , muhendisligi cozmeye, motosiklet yariscisi olmaya, elektrik teknikeri olmaya bayiliyoruz.

umarim bir gun bu bilinc degisir, ama ne zaman bilinmez. Ama Avrupadaki motorcu bilincinden cok uzaktayiz , o kesin.
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    balık baştan kokarmış
    başımızda gerçek bir federasyon olsa,
    avrupadaki gibi cc sınıflandırılması yapılsa gerçekten güzel olur.

yeni bir yasa çıksa, tüm motosiklet kullanıcılarını 250cc sınırına çekseler ve her bir cc sınıfı için 3 er yıl yeterlilik süresi koysalar ( yeterlilik sınavıyla daha erken zamanda üst cc ye geçmek yok )
    kaçımız kabul ederdi?

hangi şöförü ya da riderı görsem, "önüne gelene ehliyet verirsen olacağı bu" diyorlar. iyi de o tarfikte bizim için de aynı şeyi söylüyorlar.

yeterli bilmediğimizi kabul etmeyen zihniyetimiz var.
    haaa, şimdi bana dense ki ( tabii ki yüksek cc üreten fabrikaların izniyle buna cesaret edebilirler.yoksa develüasyonlar olur, enflasyon patlar vs vs.. ) tekrardan 250cc ye döneceksin, 3 yıl kullanacaksın vs. ben kabul etmem ama gerçek uzamanlar beni test etse belki de daha ilk oturuştan kaybederim.

yani,
    ehliyet pratik sınavlarında bizi kontrol eden sınav gözcüleri veya diğer görevlilerin motosiklet kullanmayı bilmediğine şahit oluyoruz.
    tamam, çok iyi kullanıcı olmaları gerekmez; astronotları da hiç uzaya gitmemiş bilin adamları yetiştiriyor olabilir ama motosiklet kullanmayı bilmeyen biri beni sınav yaparken empati kurabiliyor olması gerekir.
    ben motosiklet ehliyetimi 2. vitese geçmeyen çoook eski minsk motor üzerinde ve molozların henüz yol yapımı için yola dökülmüş ama üstünden silindir geçmemiş halinin üzerinde ve ortada çok yüksek bir moloz yığının etrafında yokuş aşağı ve yukarı 1-2 tur dönerek aldım. hatta motor vitese geçmeyip kendiliğinden boşa düştüğünde inip resmen kas gücüyle 1. vitese taktığım motordan indiğimde, sınav gözcüsü bana " sen motor sürmesini bilmiyorsun ama hadi bakalım" vs bişeyler dedi.
    ben, "motor arızalı" diye diğer artkadaşları uyardığımda duymuş, bir de ben bineyim deyip motora çıktı ve hemen indi. kullanamadı. diğer arkadaşlar da gayretle parkuru tamamladıklarında onlara da aynı şeyleri söyleyip"bilmiyorsunuz dedi.
    sınavdan sonra diğer arkadaşlardan 2 tanesi transalplerine binip gittiler.
    derler ya; dinime küfreden müslüman olsa diye...
    bu olaydan sonra anlamını anlamıştım
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

brssvs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    olsaydı keşke
    bence direk olarak ileri sürüş kursuna gitmelisin

Motosikleti
    HONDA CBR 1000RR REPSOL
    hemen adamı linç etmeye kalkmışlar yine kardeşim seni destekliyorum bende hiç tecrübem olmadan gidip direk 1000rr aldım gayet memnunum yalnız virajlarda bende sıkıntı çekiyorum doğal olarak.ama 1hafta oldu baya ilerledim bu konuda ehliyetimde yok bugün 100km yol yaptım trafikte otobanda denedim kendimi.kendini kontrol edebildikten sonra gidipte mobilyetten başlamaya gerek yok bence

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Alıntı rc_serhat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hemen adamı linç etmeye kalkmışlar yine kardeşim seni destekliyorum bende hiç tecrübem olmadan gidip direk 1000rr aldım gayet memnunum yalnız virajlarda bende sıkıntı çekiyorum doğal olarak.ama 1hafta oldu baya ilerledim bu konuda ehliyetimde yok bugün 100km yol yaptım trafikte otobanda denedim kendimi.kendini kontrol edebildikten sonra gidipte mobilyetten başlamaya gerek yok bence
    1 hafta olmus, otobanda denemissin, bir de kendini kontrol etmekten bahsediyorsun.
    Masallah çok güzel kontrol etmissin kendini.

Her eve lazim bu haftalik kontrollerden.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

Sinan Aksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Afrika..
    Cahilsiniz ..
    İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..

BBelt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    I'm all alone, I smoke my friends down to the filter...

Acil112 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    tercih meselesi ama...
    15500 ü motora vereceğime 13000 motora ayırırdım, kalanı da korumalar ve eğitime, 2500 TL ye motor alıp da 1100TL kaska verince(diğer korumaları saymıyorum) arkadaşlarım gülmüştü. İki sefer kaza atlattım ikisinde de başımı yere çarptım, 50TL lik kask kullansaydım... neyse
    Canımızı sokakta bulmadık.
    Arkadaşlara iyice anlatalım, bilenler anlatsın viraja nasıl girilir, nasıl çıkılır video gönderelim. eğitime ayırmaları gereken parayı Eğer şanslıysa kısa yada uzun vadede grenaj yenilemeye verir, beceri değil tecrübe kazanırlar.
    112ciyiz

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Arkadastan bir haber varmi?
    Merak ettim yahu!!!!
    Bir daha ses soluk çikmadi.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

remzi_39 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Alıntı coq adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadastan bir haber varmi?
    Merak ettim yahu!!!!
    Bir daha ses soluk çikmadi.
    Arkadas yatiyor olm
    Hayatin icin bir saniyeni harca.
    Hayatini bir saniye icin harcama.

Motosikleti
    kötü bir durum olsa duyardım ;)
    akdeniz bölgesinde ve buralarda benim haberim olmadan sinek bile uçamaz,
    derrrrrmişşimmm...

ufuktan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Zx10R
    Ben üzerime düşeni söyledim , telefonumuda verdim .... elimden gelen de bu zaten

saintofdream - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tenere XT660Z
    Hocam sen sen ol. Virajlarda yavaşla Garantici sürücü olun. Bende ilk motoru aldıgım zamanlar viraj teknikleri, yavaşlama teknikleri v.b çok konuya kafa yordum ve hız kesmeden virajları olabildiği en hızlı şekilde dönüyordum. Bu 6 ay sürdü. Ama sonunda virajın birinde teknik bir arızadan dolayı dikkatin dağılması sonucu bariyerlere girdim. Hemde uzun yolda. Biz yarışlara katılmıyoruz, gitmek istediğimiz yer sevdiklerimizin yanı onlarda biz tek parça ve mutlu görmek ister. En iyisi garantici sürüş. Bırak beklesinler seni beklemeleri senin canından önemli değil. Saten bi 10.000 yapınca motorla sen bir oluorsunuz biraz daha hızlı kıvamında viraj alırsın o zaman.
    Stay Rude, Stay Rebel , Stay Sharp ON TWO WHEELS

mehmet tufan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BURGMAN
    Alıntı yürekçe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    pekiii, sen chopper dediğin ( önce tarzını bil ) cruiser model motosikletini gerçek bir cruiser gibi mi kullanıyorsun?

toplam yol tecrüben uzun ve kısa olarak kaç km?
    bir defalığına yola çıkıp yolda kaç lastik eskittin de sağ salim geri döndün?

herkes şapkasını önüne alıp düşünüp öyle yazsın beyler.
    hiç kimse kendisiyle dalga geçilsin diye başlık açıp başında cevap beklemez...

hiç birimiz anamızın karnında öğrenmedik!!!
    bu postu görmemişim ben

evet ben uzun süredir cruiser kullanıyorum, ayrıca tarzın ismini chopper olarak telaffuz etmekten acayip zevk alıyorum.
    toplam yol tecrübem 5,000km üzeri tek seferde yaptığım maksimum kilometre 500 üzeri istanbul - bursa gidiş dönüş (feribotsuz)
    demişsiniz ya herkez şapkasını önüne koysun gibilerinden, ben gayet şapkamında farkındayım, ne yazdığımında sizin gibi tecrübeli üstadların yanında hiçbirşey bilmiyor oluşumuzunda..

bu üsttekileri neden yazdım biliyor musunuz?
    size saygımdan dolayı ! hergün bir fiil forum okur yazarım bir şekilde, bende çok eski bir motosikletçi değilim lakin gayet neyin ne olduğunu araştırıp gerektiğince uygulayabilincek bilince sahibim.
    ayrıca yaşanmışlık (tecrübeler'e) sahibiyimdir.
    basit bir gülümsemeye bu kadar sert tepki verilecek ise, burada ne insanların kalbi kırılır küfürler havada uçuşur falan.. gayet bilincimiz, ufkumuz ve kelime darcığımız açık-geniş insanlarız hepimiz değilmi ?
    bakın size hala saygımı yitirmemeye özen gösteriyorum. lütfen önceden tanımadığınız insanlara birşeyler yazmadan önce bir düşünün. zira tepkileri çok sert olabilir.
    şayet 'tanımadığınız insanın sürüşü hakkında yorum yaparken öyle olmuyor' diyecek olursanızda, bu sevgili rr sahibi arkadaşı makinayı almadan öncesinden alıp kullanamamayışına kadar takip ettiğimi söylemek ister saygılar sunarım!
    What goes around, Comes back arround...

aggressive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tgb X-Motion 250
    kaç bin km yol yaptın ne makinelere binip limitlerini zorladın bilmiyorum ama içinde viraja girmeye dair korkun varsa

ne 600 nede 1000 hakkını vereceğin makineye bin
    2006BWS100-2007CBF150-2010CBF150-2007FZ6SFAZER-2006CBF600-2012CBF150-2012AGİLİTYCİTY125-2005CBF600-2006Z750S-2008GSXR600-2014CRF250L-2014JOYMAX 250-2013İNAZUMA250-2018S3 250-2014TGBX-MOTİON250

Motosikleti
    Alıntı mehmet tufan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu postu görmemişim ben

evet ben uzun süredir cruiser kullanıyorum, ayrıca tarzın ismini chopper olarak telaffuz etmekten acayip zevk alıyorum.
    toplam yol tecrübem 5,000km üzeri tek seferde yaptığım maksimum kilometre 500 üzeri istanbul - bursa gidiş dönüş (feribotsuz)
    demişsiniz ya herkez şapkasını önüne koysun gibilerinden, ben gayet şapkamında farkındayım, ne yazdığımında sizin gibi tecrübeli üstadların yanında hiçbirşey bilmiyor oluşumuzunda..

bu üsttekileri neden yazdım biliyor musunuz?
    size saygımdan dolayı ! hergün bir fiil forum okur yazarım bir şekilde, bende çok eski bir motosikletçi değilim lakin gayet neyin ne olduğunu araştırıp gerektiğince uygulayabilincek bilince sahibim.
    ayrıca yaşanmışlık (tecrübeler'e) sahibiyimdir.
    basit bir gülümsemeye bu kadar sert tepki verilecek ise, burada ne insanların kalbi kırılır küfürler havada uçuşur falan.. gayet bilincimiz, ufkumuz ve kelime darcığımız açık-geniş insanlarız hepimiz değilmi ?
    bakın size hala saygımı yitirmemeye özen gösteriyorum. lütfen önceden tanımadığınız insanlara birşeyler yazmadan önce bir düşünün. zira tepkileri çok sert olabilir.
    şayet 'tanımadığınız insanın sürüşü hakkında yorum yaparken öyle olmuyor' diyecek olursanızda, bu sevgili rr sahibi arkadaşı makinayı almadan öncesinden alıp kullanamamayışına kadar takip ettiğimi söylemek ister saygılar sunarım!
    sayın mehmet TUFAN, öncelikle üslubunuzdan ötürü teşekkür ederim. genelde beni bilenlerin farkında oldukları bir şey vardır ki, o da saygı.
    ben hiç kimseyi küçümsemedim.
    küçümsenmenin cc ve insan olarak ne kadar rahatsız ettiğinin farkındayım. o yüzden ben küçümsemem. büyüklk taslayanlara ayna tutmayı tercih ederim.
    ARAMIZDAKİ MESAJLAŞMA NASIL OLMUŞ=

VİRAJLARI ALAMADIĞINI VE ACEMİ OLDUĞUNU "MOTORU ALDIĞINDAN BERİ" BELİRTEN BİR ARKADAŞA NE DEMİŞSİNİZ?

Alıntı:
    mehmet tufan Nickli Üyeden Alıntı :
    şaka gibi topik.
    rr a binip chopper gibi mi kullanıyorsun yani
    ahahahahha

bunun karşılığında ben ne yazmışım?

YÜREKÇE :
    pekiii, sen chopper dediğin ( önce tarzını bil ) cruiser model motosikletini gerçek bir cruiser gibi mi kullanıyorsun?

Kaynak: http://www.motosiklet.net/forum/moto...#ixzz1IA1A0QEK

o kahkahadan sonra ben de size o kahkayayı atma sebebinizi sormuştum.

5000km ve en uzun yol 500km....
    nerede: istanbul-bursa arası

tecrübe küçümsenmez.
    1 herzaman 0'dan büyüktür.
    yerinde saymaktan iyidir.
    bir kişi 5000km yi dümdüz gider, pek bir şey öğrenmez ama 50 km yokuşlu viraja girdiğinde ( mesela mersin-antalya yolu ) vitesin, devirin, frenajın ne olduğunu anlarsın.

haa, ben size o 500km yi çay içmek için her haftasonu zevkine yapıyorum, 5000 km benim 3-5 haftalık yolum da demeyeceğim.
    anlattım ya, öğrendikçe tecrübelenirsin.
    hani bir söz vardır, ki bu söz hepimiz için geçerlidir.
    o söz şudur;
    ( sakın ola hakaret almayasın. ne yaptığımızın farkında isek o yaptığımız iş bize bir şeyler katar.)

" deveden hacı olmaz, yürümekle Mekke'ye.
    eşekten derviş olmaz, su taşımakla tekkeye"

ben sizin toplam yol tecrübene girmeyeceğim.
    dürüst davranmışsın, 50.000 de diyebilirdin
    teşekkür ederim, ama inan ki 50.000km leri gördüğünde, şu anda hiç bir şey bilmediğini daha iyi göreceksin.
    çünkü hepimiz bir şeyleri öğrenmeye çalışıyoruz.
    çünkü her yeni metrede yeni şeyler öğreniyorsun, farkına varıyorsun.
    aksi halde, yıllarca şampiyonluklar yaşamış, yüzbinlerce km yapmış onca ustalar sürekli antrenaman yapmazdı.

düşünsene, bir kişi motosikletine ancak 20,000km sonra adapte olabilliyormuş.

açıkça anlattıklarım için bana kızmıyorsun değil mi?

bir de mesela sen bir soru sorduğunda millet dalga geçse ve sen o sinirle hiç bir foruma girip pratik bir kaç şey öğrenmeden yola çıksan ve sırf inat ettiğin için bir olumszluk yaşadığını farzet
    yani empati kurarsan ne demek istediğimi anlarsın.
    biz, yardım isteyene nasıl anlayışla karşılaşırsak, bir zaman sonra yardım ettiğimiz kişi de aldığı bilgi birikimi aynı anlayışla karşısındakine verecek ve bu bilgi-tecrübe alışveriş zincirinin kopmasına müsaade etmeyecektir.
    ben de etmemeliyim.
    sen de etmemelisin.
    hiç kimse etmemeli.

hatta, o zinciri koparmaya çalışana da engel olmalıyız.

bak, seni dikkate alıp klbini kazanmak için ne kadar dil döküyorum.
    neden? çünkü sen insansın ve ben sana en başta bunun için değer veriyorum.
    o yüzden bana kızma olur mu sevgili kardeşim.
    çünkü ben sana o vakit kızdığımı bile unutmuşum ama kızdığım şey konusunda haklıyım onu biliyorum.

kazasız, belasız sürüşler dilerim

chopperrider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Goldwing GL1800...
    Bence foruma küstü topiğin sahibi.
    her ne kadar yeni başlamanın heyecanına sahip olsa da bilinçli, mantıklı ve kendini geliştirmek isteyen bi arkadaştı bir kaç topikten gördüğüm kadarıyla.
    .....ve sordu torununa yaşlı kızılderili büyücüsü : sen hiç orta sehpalı supersport gördün mü.....

mehmet tufan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BURGMAN
    Alıntı yürekçe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sayın mehmet TUFAN, öncelikle üslubunuzdan ötürü teşekkür ederim. genelde beni bilenlerin farkında oldukları bir şey vardır ki, o da saygı.
    ben hiç kimseyi küçümsemedim.
    küçümsenmenin cc ve insan olarak ne kadar rahatsız ettiğinin farkındayım. o yüzden ben küçümsemem. büyüklk taslayanlara ayna tutmayı tercih ederim.
    ARAMIZDAKİ MESAJLAŞMA NASIL OLMUŞ=

VİRAJLARI ALAMADIĞINI VE ACEMİ OLDUĞUNU "MOTORU ALDIĞINDAN BERİ" BELİRTEN BİR ARKADAŞA NE DEMİŞSİNİZ?

Alıntı:
    mehmet tufan Nickli Üyeden Alıntı :
    şaka gibi topik.
    rr a binip chopper gibi mi kullanıyorsun yani
    ahahahahha

bunun karşılığında ben ne yazmışım?

YÜREKÇE :

Kaynak: http://www.motosiklet.net/forum/moto...#ixzz1IA1A0QEK

o kahkahadan sonra ben de size o kahkayayı atma sebebinizi sormuştum.

5000km ve en uzun yol 500km....
    nerede: istanbul-bursa arası

tecrübe küçümsenmez.
    1 herzaman 0'dan büyüktür.
    yerinde saymaktan iyidir.
    bir kişi 5000km yi dümdüz gider, pek bir şey öğrenmez ama 50 km yokuşlu viraja girdiğinde ( mesela mersin-antalya yolu ) vitesin, devirin, frenajın ne olduğunu anlarsın.

haa, ben size o 500km yi çay içmek için her haftasonu zevkine yapıyorum, 5000 km benim 3-5 haftalık yolum da demeyeceğim.
    anlattım ya, öğrendikçe tecrübelenirsin.
    hani bir söz vardır, ki bu söz hepimiz için geçerlidir.
    o söz şudur;
    ( sakın ola hakaret almayasın. ne yaptığımızın farkında isek o yaptığımız iş bize bir şeyler katar.)

" deveden hacı olmaz, yürümekle Mekke'ye.
    eşekten derviş olmaz, su taşımakla tekkeye"

ben sizin toplam yol tecrübene girmeyeceğim.
    dürüst davranmışsın, 50.000 de diyebilirdin
    teşekkür ederim, ama inan ki 50.000km leri gördüğünde, şu anda hiç bir şey bilmediğini daha iyi göreceksin.
    çünkü hepimiz bir şeyleri öğrenmeye çalışıyoruz.
    çünkü her yeni metrede yeni şeyler öğreniyorsun, farkına varıyorsun.
    aksi halde, yıllarca şampiyonluklar yaşamış, yüzbinlerce km yapmış onca ustalar sürekli antrenaman yapmazdı.

düşünsene, bir kişi motosikletine ancak 20,000km sonra adapte olabilliyormuş.

açıkça anlattıklarım için bana kızmıyorsun değil mi?

bir de mesela sen bir soru sorduğunda millet dalga geçse ve sen o sinirle hiç bir foruma girip pratik bir kaç şey öğrenmeden yola çıksan ve sırf inat ettiğin için bir olumszluk yaşadığını farzet
    yani empati kurarsan ne demek istediğimi anlarsın.
    biz, yardım isteyene nasıl anlayışla karşılaşırsak, bir zaman sonra yardım ettiğimiz kişi de aldığı bilgi birikimi aynı anlayışla karşısındakine verecek ve bu bilgi-tecrübe alışveriş zincirinin kopmasına müsaade etmeyecektir.
    ben de etmemeliyim.
    sen de etmemelisin.
    hiç kimse etmemeli.

hatta, o zinciri koparmaya çalışana da engel olmalıyız.

bak, seni dikkate alıp klbini kazanmak için ne kadar dil döküyorum.
    neden? çünkü sen insansın ve ben sana en başta bunun için değer veriyorum.
    o yüzden bana kızma olur mu sevgili kardeşim.
    çünkü ben sana o vakit kızdığımı bile unutmuşum ama kızdığım şey konusunda haklıyım onu biliyorum.

kazasız, belasız sürüşler dilerim
    uzun uzun yazmanıza inanın şaştım kaldım, şu an itibari ile, yıllık iznimde ziyaret edeceğim değerli üstadlarım arasına girmiş bulunuyorsunuz sevgili abicim
    her kelimene ayrı ayrı hak verip katılmakla beraber topiği açan arkadaşa yaptığım saygısızlıktan ötürü özrü bir borç biliyorum..
    tekrar ekliyeyim değerli insanlardan olumlu olumsuz eleştiriler almak biz motosiklet sevdalılarını üzmemeli aksine daha dikkatli olamaya sevk etmeli..

kazasız sürüşler diler, saygılar sunarım..
    What goes around, Comes back arround...

Motosikleti
    Alıntı mehmet tufan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    uzun uzun yazmanıza inanın şaştım kaldım, şu an itibari ile, yıllık iznimde ziyaret edeceğim değerli üstadlarım arasına girmiş bulunuyorsunuz sevgili abicim
    her kelimene ayrı ayrı hak verip katılmakla beraber topiği açan arkadaşa yaptığım saygısızlıktan ötürü özrü bir borç biliyorum..
    tekrar ekliyeyim değerli insanlardan olumlu olumsuz eleştiriler almak biz motosiklet sevdalılarını üzmemeli aksine daha dikkatli olamaya sevk etmeli..

kazasız sürüşler diler, saygılar sunarım..
    her zaman beklerim, başımın üstünde yerin vardır sevgili kardeşim

8. sayfa BirinciBirinci ... 6789 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)