Sevgili Kardeşim,
Teorik bilgilerin işe yaramadığını düşünseydim asıl ben yazmazdım . Biliyorsunki pekçok teorik konuda bildiklerimi paylaşmaya çalışıyorum.
Ancak ;
Bazı teknikler varki (kontra bunun başında gelir) sadece okuyarak öğrenilemez.
Forumda kontra tekniğinin anlatıldığı 100 tane başlık var söylermisin hangisinde bu tekniğin belli bir hızın üzerinde kullanılması gerektiği , düşük süratlerde tehlike yaratabileceği uyarısı yapılıyor???
Ne diyeyim ben bu genç arkadaşa "motoru yatırmak için illaki hızlı olmalısın düşük süratlerde kontra çalışmaz hadi gazla" mı ????
Lütfen bile bile genç kardeşlerimizi riske atmayalım , ben yeterince motorcu cenazesi gördüm sizlerinde görmesine gerek yok.
DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR
Kontra tekniği hakkında Osbourne'un paylaştığı bir video vardı. Gayet basit ve anlaşılır anlatıyor. Bu tekniği boş bir alanda uygulamaya çalışarak başlayabilirsin o zaman.
http://www.motosiklet.net/forum/moto...m-videosu.html
Ayrıca verdiğim konunun altında bu teknikle ilgili zengin yorumlar var. Bakmanı tavsiye ederim.
2010 Kanuni Breton 21.000km|2013 Kuba XR 125 8.000km|2012 Hyosung GT250R 25.500km|2016 Bajaj Pulsar 200NS 14.500km|2018 Motolux Rossi 50(King 139)|2013 Mondial Mash 150 6.000km|2017 Mondial Drift 135 6000km|2021 RKS Azure 50|2022 Arora Freedom 50|2023 Hero Dash 125
o vakit neden alfa ve donald_duck ve bir sürü teorik kitap var. onlar da görmek istemiyordur be abicim.
en azından, ilk başa "bular bunlar yapılır ama teorik olarak olmaz, şuradan eğitim alabilirsin" tarzı olmalıydı genel anlamda. hadi sen konu üzerindesin ama öyleleri var ki, japon kompleksinden ötürü aşağılamaya bile gitmiş...
düzey, herşeydir öyl olmasaydık, birbiriizi tanıyamazdık diye düşünüyorum
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
Yürekçe sen çok iyi niyetli ve güzel bir insansın. Kusura bakma da , ben canımın derdinde değilim, atın ölümü arpadan olsun diyebilen bir insan evladı için bu kadar çaba sarf etmenin manası nedir ?
O kadar bilinçsiz, düşüncesiz ve vurdumduymaz ki trafikte sadece kendisinin olduğunu varsayıp, yazılan mesajların kendi işine gelen kısmını okuyor, forumda bu konular hakkında yazılmış çizilmiş onlarca topik varken onları araştırma zahmetine bile girmiyor.
Kendisini bu işin tehlikeleri hakkında uyarmışken , ben canımın derdinde değilim diyen birine , yanıt olarak e o zaman öl birader derim her daim. Kendi canını düşünmüyorsa bu adam biz ne yapalım söyler misin ?
YOU WILL NEVER WALK ALONE
Trafikte sadece kendisi oldugunu var sayiyor haklisiniz.
Fakat ne yazik ki trafikte sadece kendisi yok.
Benim, hatta sizin yakinlariniz var.
Bu arkadaş kendi canina kast ederken sizin yakinlarinizada bir zarar getirirse, emin olun sizin kadar bende üzülürüm...
Ön yargilardan arinalim lütfen.
Bu tutumu ve acimasiz eleştirileri ben size yakiştiramiyorum.
Siz kendinize yakiştiriyorsaniz buyrun meydan sizin...
İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..
prs_bacteria arkadaşım çok kolay sormuşsun soruları, basit sorular değil bunlar bana göre cevaplandıktan sonra uygulanacak. Ve inan araştırmak burada konu açıp sinir olmaktan daha kolay. O yüzden herkesin tepkisi uzun uzun o sorulara cevap bile verseler seni tatmin etmeyeceği ve bunu bildikleri için bunun eğitimini al kolay bir şey değil diyorlar anladığın üzere. Bak arama yerine "süpersport viraj yöntemleri" yazdım, hızlıca temel bilgileri alacağım uzun uzun yazılmış en az 5 farklı site çıktı.
Hadi başlık açtım yarın öğrenirim bu konuyu gibi bir şey mümkün ve mantıklı olmadığı için herkesden bu kadar tepki alıyorsun. Kızma, darılma hatta sen de katıl maksat bilenlerden bir şey almak bilmeyen ve yazanlar (benim gibi belkide ) zaten konuyu devam ettirmeyecekler. Sen öğrenmek istediğini doğru şekilde sorarsan doğru cevaplar alırsın derim. Sağlıcakla kal..
hocam, siz bir sanatçısınız; yani kötülük size yakın olamaz.
diyelim ki, prs bir hata yaptı ama hatasını farkında değil.
diyelim ki biz de ona "ne halin varsa gör" dedik ama o ne hâlde olacağını gerçekten bilmiyor.
ve bir gün forumu açtık ki, kara bir haber!
keşke!!! demek gerçekten zor.
işin kötüsü, bir müsibet bin nasihata bedelmiş keşke öyle olmasa
ama deniz içindeki balık gibiyizdir bazen. denizi bilmeyiz ama ne kadar derinde olduğumuzu da bilmeyiz.
sarsacağız, dürteceğiz ama metoduyla.
kimisi vardır, ne kadar anlatırsan anlat, kolaylıkla anlamaz.zaman alır...
kimisi vardır, bakışından anlar...
ama er geç anlar
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
İşte salt bu nedenle bile ben canımın derdinde değilim dememesi gerekir bir insanın. Burada ego yarışması, bilgi pazarlaması yapmıyoruz. Kimse bu işten bir çıkar sağlamıyor. Ya da bir insanın altındaki motorun kıskanıp laf çarpmıyoruz. En azından Oocan ın, yürekçenin bu tarz insanlar olmadığını gayet iyi biliyorum. Bu kadar adam, tutup da bu işi teorik olarak öğrenemezsin diyorsa bu insanların bir bildiği vardır dersin. Oturur bu işi nasıl çözerim diye kafa patlatırsın. Eleştirmeyin beni kardeşim demezsin. Benim kızdığım nokta bu. Burada birbirimizin iyiliğini düşündüğümüz için bu uyarıları yapıyoruz.
Yürekçe hocam anlayacak elbette er veya geç. En sonunda asfaltın tadını aldığımızda hangimiz anlamadık ? Ancak bazı durumlarda (ki bu durum gittikçe benzemeye başladı) Ziya paşanın o veciz sözü zihinlerde kilise çanı edası ile yankılanıyor.
sen o takendy arkadaşımın klonu felansın galiba...senden olumlu birşey beklemiyorum konuma da mesaj atma...senin gibiler mesaj atmasın diye moderatörlere yalvardım resmen konuyu kapatsın diye ..madem konu sapıttı ben de sapıtıyorum bu dakika....işim gereği hayat kurtarıyorum....milletin canına kastım olsaydı bu mesleği seçmezdim arkadaşım!!!! saçmalıyorsun!!!!
derdiniz 1 mesaj atıp prim yapmaksa uzak durun bu konudan....moderatörlerden rica ediyorum bu konuyu kapatsın....gerçekten midem bulandı......
5$ lık kafan varsa 5$ lık kask al :cat:
Bu topic coşmuş gidiyo konuyu açan arkadaşımızın kafası da karıştıkça karışıyo
konuyu açan arkadaş hariç yazdığım mesaja hiçkimse yorum yapmamış buna sevindim
Dostum sende kafanın karışmasına izin verme tecrübesizsin kabul ediyosun 600 cc ss başlangıç için büyük onuda kabul ediyosun ve yardım istiyosun bence çok büyük medeni cesaret al at sat kurtul diyemeyiz motorun hakkında gayette düzgün bi arkadaşa benziyosun okudukça benim kafam karıştı allah kolaylık versin
Ama ilk mesajımda önerdiğim olayı denemeni ve aldığın sonuçları daha doğrusu bu hunilerle yaptığın çalışmaların trafikrte sana nasıl yansıdığını paylaşmanı merakla bekliyorum eminim sana çok büyük faydası olacaktır .
tekrar yazıyım dostum en yakın zamanda dene ve bizlerle paylaş kafanın karışmasına da izin verme inanki kendini çok daha rahat hissedeceksin!
tekeriniz düz bassın dostlarım
[B][COLOR="Red"]BİZ İNSANLARA MOTOSİKLETİ SEVDİRMEYE ÇALIŞIRKEN SAĞDA SOLDA GAZ ÇEKİP ! ARA SOKAKLARDA TEKER YAPARSANIZ!! ASLA ÖNYARGILARI YIKAMAYIZ ! BİLİNÇLİ SÜRÜCÜLER OLALIM VE MOTOSİKLET = ŞEYTAN İŞİ TABUSUNU HEPBİRLİKTE YIKALIM !! :queen:[/COLOR][/B]
Hala yazdıklarımdan tek bir şey anlamıyorsun değil mi ? Senin konuna mesaj atıp nasıl bir prim yapacağım 5 yıldır bulunduğum bu forumda bir anlatsana bana ?
coq ne diyosa onu yap.
Bende beceremiyodum verdigi tuyolar aldigim egitim ve antramanlar sonunda simdi keyif alarak donebiliyorum virajlari.
Supersport basliginida bastan sona okuman yararli olur cok guzel detaylar var.
We are many...
Demogoji yapmadan önce ; sen soruma bir yanıt ver bakayım önce. Nasıl prim yapılıyormuş bu konuya mesaj atılınca ?
Konu amacından saptı biz insanlara motosikleti bu şekilde sevdiremeyiz birbirimize karşı biraz daha saygılı olmalıyız kanımca arkadaşın da üzerine çok gidilmiş bence alt tarafı bir konuda bizlerden yardım istemiş hesap sorarcasına yorumlar yapıp kalp kırmayalım arkadaşlar sizleri biraz skunete davet ediyorum her medeni insanın analayabileceği şekilde yazıyorum .Kimse üzerine alıp bana mı dedin diye sormasın genel konuşuyorum iyi forumlar
[B][COLOR="Red"]BİZ İNSANLARA MOTOSİKLETİ SEVDİRMEYE ÇALIŞIRKEN SAĞDA SOLDA GAZ ÇEKİP ! ARA SOKAKLARDA TEKER YAPARSANIZ!! ASLA ÖNYARGILARI YIKAMAYIZ ! BİLİNÇLİ SÜRÜCÜLER OLALIM VE MOTOSİKLET = ŞEYTAN İŞİ TABUSUNU HEPBİRLİKTE YIKALIM !! :queen:[/COLOR][/B]
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)