Çocukluğumdan beri motosiklet sevdam vardır ama hep uzaktan baktım yakınına girmek hiç nasip olmadı Geçen yaz stajın 13. gününde bir baktım garajda FES250 var çevresinde turladım bakındım.. Sonra aklıma iş yerinde olduğum geldi işe devam ettim Çıkışta ise baktımki motosiklet ustanınmış hava iyi olmadığı için getirmiyormuş. O günde beni de bırakmak istedi. Yaklaşık 10-15km yol gittik. 70-80km hızla ve ilk defa o gün motosiklette yol aldım hayatımdaki en heyecan verici en mutlu anlardan biriydi ki şu an bile yazarken heyecanlandım O günden itibaren daha fazla motosikletleri araştırmaya başladım ve o zaman MT'yi bulmuştum. Üye oldum ve sürekli konuları takip ettim şimdi biraz daha bilgi sahibiyim Şimdi gel gelelim asıl konumuza artık ilk motosikletimi almak istiyorum. Aklımda üç tane bir birinden farklı model var.. Hyosung RT 125D Hyosung GV250 Honda CBF 150..
RT125 çabuk kaçar az yakar diyorlar boyum 1.75 kilo 74 tam bana uygun diye düşünüyorum.. Fakat ikinci eli satılmıyormuş ( gerçi alırsam satar mıyım o da var )
GV250 bu modelde hem artçı hem yük için ideal. Üstelik uzun yoldada az yakıyormuş ve en az 650lik 750lik abileri kadar olduğunu söyliyorlar. Fakat bunun içinde kendime güvenemedim 1.75 boyunda 74 kilo olan biri bu motoru kontrol etmekte zorluk çeker mi ? Viteslerde sıkıntı yaratır mı ?
CBF150 tam bir başlangıç motoru bu herkes tarafından biliniyor ama tip olarak gv250 ve rt125 daha fazla hoşuma gidiyor ve eğer CBF150 alırsam sizce 0km mi almalıyım yoksa 2008 üzeri kurye motoru olmayan aksesuarlı(koruma demirleri, arka çanta vb.) bir CBF150 mi almalıyım ?
Karşınızda Enduro Cruiser ve Commuter siz ne dersiniz Benim gönlümden RT125 geçiyor ama tüm parçaları yurtdışındaymış bir sorun olursa yandık
Uzun bir yazı oldu umarım vaktinizi çalmamışımdır, Şimdiden teşekkürler..