CBR125 alacaktım demişsin ama o boyla cbr125 senin altında bisikletten bile ufak kalırdı.Benim sana tavsiyem sakın ama sakın japondan şaşma.İkinci el 10 bin 15 bin km arası bi CBF150 al.Sonra bana dua et.
CBR125 alacaktım demişsin ama o boyla cbr125 senin altında bisikletten bile ufak kalırdı.Benim sana tavsiyem sakın ama sakın japondan şaşma.İkinci el 10 bin 15 bin km arası bi CBF150 al.Sonra bana dua et.
Abi hayır dualarımı sizlere her gün ediyorum Allah Razı olsun hangi başlığı acsam hemen cevap veriyosunuz çok saolun herkez yardım etmek istiyor Allah Razı olsun ama acemilik için bu fiyat iyi diye düşünüyorum 2 yıl garantisi var enazından 2.ci elsam garantisi yok tanıdığım tamirci yok hatta evimin yakınlarında motor tamirhanesi bile yok :( batıkentte oturuyorum sağdece 1 kaç tane var galiba
Kim demiş avrupa insanı medeni?Ne edep var ne haya çırılçıplak bedeni! Eğer medeniyet açıp saçmaksa bedeni; Desenize hayvanlar bizden daha medeni!...
bunları diyen bendim. ama fasafiso lafı hiç yakışmamış.
o dediğin şeyi bilmeden yazanlar söyler.
bilmeden yazmam ama bilmeden-anlamadan konuşanı bağışlarım.
üsluba dikkat lütfen
( 30.000km lere geldiğinde göreceğiz. mondialin en sağlam modeli benc mct 250 dir ama o da sürekli gaz teli keser... )
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
Bu yoruma katılıyorum
Yürekçe ve diğer bir kaç arkadaşta çok güzel özetlemiş yapman gerekenleri.
Zaten seninle daha öncede konuşmuştuk ve bu konuları sana açıklamıştım.
Ama yine de sıfır motor tutkusu ağır basmış sanırım.
Madem henüz almadın, gel vazgeç bu mondial, kanuni vs. Çin'lilerden.
Yarın 2 gün sonra satmaya kalksan çok düşük fiyatlara ancak alıcı bulursun.
Ciddi zarar edersin.
Daha önce yaşadım oradan biliyorum. Çin motorlarının 2.elleri "ölü"dür.
CBR125 için paran yetmiyorsa cbf150 veya ybr125'lerin 2. ellerini 2500 TL civarlarına alabilirsin. ÖTV indirimi olduğu için henüz sahibinden deki tüm satıcılar bu indirimi yansıtmamış durumdalar. Belki hala bu indirimden haberi olan bile yok.
Görüşüne saygı duyuyorum fakat yeni mondiallerin henüz kalitesinin anlaşılması için gereken 30-40 bin km. civarı menzillerin geçilmediği kanısındayım.
O kadar km. kullandıktan sonra topluca yapılan işlemler gözden geçirilerek bir kıyas yapılabilir.
Bilgi paylaştıkça çoğalır.
"Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."
garanti şartlarını okudun mu?
oynayan, hareketli hiç bir parça garantiye girmez.
garantiden parça değiştirenve para vermeyen var mı diye bir başlık açsana. marka/model önemli değil.
sakın garanti yalanına aldanma.
de ki yolda kaldın ve bir tamirciye girmek zorundaydın.
direk garanti dışısın.
ben bu camiada garantiden değişen çok ama çok az parça gördüm.
bu apayarı bir konu.
aldatan bir konu....
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
Yorum yapanlarin hepsi motoru kullanmadan sirf adi Mondial diye yorum yapiyorlar. Ama ben bu motoruz bizzat kullaniyorum. 150MC topigine gir oku. Olumsuz bisey yazan var mi diye? 20bin Km yapmis bir kuryenin yorumlarda mevcut orada. Hic bir sikintisi yokmus.
Bu yeni serinin icinde MH en kücükleri, sonra MR geliyor ve en irileri MC.
Yorum yapan arkadaslara sor bakalim 2500-2600TL'ye hangi 2011 Model 125-150cc 13-15beygirlik motor alinabiliyormus?
bence de mondiale bulaşma sıfır diye alırsan garanti var diyeceksin servisler keyfi davranıyo arızaların hepsi garantiye girmez diyo falan garanti işi cacık yani ona kanma bence de 2. el japon buna ve benzer markalara 5 basar belki sym olabilir ama japon olsun çamur olsun herkezin bildiği var elbet ve hepsi engin tecrübelere dayanıyor buna inan kimsenin marka fanatikliği yaptığını sanmam bende mondial kullanıyorum ama param olsa birgün kapıda tutmam bu motoru 5 para etmez he hiç motor olmamasından ii ama hiç almamış olsaydım kesin japon alırdım km fark etmez bakımlı olsun yeter diye düşünüyorum
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
aynen katılıyorum biri diyordu yakınımda 120bin km rede çinli var resimlerini çekerim die çeksin getirsin
bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...
Ben simdi sürekli MC modelinden bahsederek konusuyorum ama MH'nin de ayni oldugunu biliyorum. 150MC topigine girip okursaniz eger Necatik35 nickli bir abimiz var. Kendisi BMW 1150GS kullanisidir. Günlük islerinde MCyi kullaniyor. Bana inanmiyorsaniz o abimizin yorumlarini okuyun. O da MC'den cok memnun. Yeni Mondilerde hic bir olumsuzluk yok arkadaslar lütfen ön yargiyla yaklasmayin. Elbette suan motorlar daha yeni oldugu icin insanlar tereddüt ediyor ama allahin izniyle 20bin-30binlerede getirecegim bu motoru. Cünkü ileride hacim büyütcem bile bu motorumu kesinlikle satmayi düsünmüyorum.
aman kardeşim çin malından uzak dur; ve öncelikle ikinci el bak. sıfır km. motoru elden çıkaracağın zaman zarar edersin. ankara'dan bazı ilanlar
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...42620408/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...44762492/detay
Diyelim ki uygun bir ikinci el bulamadın; sıfır km. Honda Today ve Kymco Agility 50'yi 2.500 TL'ye veriyorlar... Benim fikrim, 50cc'lik Agility veya Today; 125'lik Çinliden iyidir.
O lafi ben ettim. Resimleri ceker koyarim. ne yapacagini cok merak ediyorum ama o zaman.
Garanti konusuna gelince. Hangi japon fabrikasyon harici bir hatayi ücretsiz degistirir? Eskiyen fren pabuklarini ücretsiz degistiren japon varsa yeminle ben bu mondiyi yakar japon alirim.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:28 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:25 ----------
Ayni amortisörlerden ben sikayetci degilim ama...
Necatik35 abi cüsseli bi abimiz. ayrica amortisörlerinide sertlestirmisti. Beklentisi neydi bilemiyorum ama ben iki kiside binsem bi olumsuzluk yasamadim. Benim bi sikayetim yok acikcasi amortisörlerden.
bende mondial kulandım ama arkadaş sorun çıkarmadığı gün ible tedirgin eden bi cihaz acaba yolda kalırmıyım gibisinden çin markalarını ovenlere baktığında çin markası motorun sahibi olduğunu görürsün bu kişiler kendi malını öven insanlardır aman bu çin markası ii diyerek ulaşamadığı japonlarla bir tutarlar ben mondialin mc modeline fuarda bindim hemen indim yani o motor 20beygir olsa nolur güven ve kaliteden yoksun bi mazemesi var oturduğun selede daracık bisikletin modifiyeli hali :D ben 2.2bin tl aldıgım mondiali 1.5sene sonra 1bin tl ye zor sattım cokda berbat 2.el pazarları var
bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...
Yakınlarda tamirci yok diyosun.Sonra çin malı motor alıcam diyosun.Bilmiyosunki bu motorlar tamirciden çıkmaz.Zırt pırt yolda kalırsın tamircilerle akraba olursun.Ben 1.5 sene cbf150 kullandım.15 bin km yaptım.Bi kere yolda kalmadım.Dağ bayır , asfalt , otoban her yola girdim.Yaz sıcağında 5 saat dip gaz gittim.Bi kere bile öksürmedi motor.İkinci el diye korkma.CBF150 kolay kolay arıza çıkarmaz.Sadece alırken servise göster.Sağlam mı diye baktır.CBF150 iri bir motor olması nedeniyle boyuna uygun seni rahat ettirecek bir motor.
offf Bugun bana uyku yok anlaşılan iyi düşünmem lazım bu garanti meselesinide iyice konuşmam lazım , yani verdiğim para az uz bişey değil. Neyse yarın bi kaç yerle daha görüşeceğim nasip kısmet diyorum. Zaten sağdece benim fikrim önemli dğeil en önemlisi babamın fikri hazır ikna etmişken hemen alayım diyorum zaten yakında okullar bitecek olmassa alayım motoru acemiliğimi attıktan sonra 2 - 3 yıl kadar İnşallah polis özel harekata gircem eğer olmassa yunusluğu tercih ettecem zaten ve o zaman professional bi motor alırım şimdlik bununla takılim vaz geçerlerse birdaha alamam çünkü babam yarın gidiyo ( şehir dışında çalıştığı için).
Kim demiş avrupa insanı medeni?Ne edep var ne haya çırılçıplak bedeni! Eğer medeniyet açıp saçmaksa bedeni; Desenize hayvanlar bizden daha medeni!...
Kardes, ben japon motoruna ulasamadim diye bisey yok. Ilk baslarda bende CBF almayi düsünüyordum. Simdi iyiki almamisim diyorum. Istesem bugün Vstrom alabilecek durumdayim allahasükür. Ama bu benim baslangic motorum. Eski cin mallarinala yenileri bir tutmayin. Ön yargiyla bilmeden konusmayin.
Yada elalemin derdi - parasi beni mi gergi ya.. istediginizi alin istediginize binin.
Japon motoruna biniyorum diye böbürlenenler yedek parca olarak cin mali kullaniyor, o ne olacak? Zor mu geliyor parayi basip orjinal parca almak, ha?
Ben sürekli geziler yapan bir grubun üyesiyim (baskani) grubumuzda her zaman en az 3 tane CBF, YBR, twister...vs motorlar var. Allaha sükür bu MC hic birine karsi boynumu büktürmedi. Benim son söyleyecegim bu.
Dedigim gibi istediginiz motoru alin. Kabahat bende ki dayanamayip yorum yapma zahmetinde bulundum sizelere.
ben sürmedim bu mc yi bindim bindiğim gibide indim bunu söledim boynunu büktürür büktürmez orasını bilmem ama motorda kalite die bişey gormedım sondere güvensiz ve rahatsız bi seleye sahipti bende bunu derim benimde mondialim vardı geçen ay satım
ikinci eli motosikletini aldığın güne kadar çok iyi takip etmeni tavsiye ederim
benzer modeli kullanan arkadaş var fakat çinlilerin standartları japonlar kadar yüksek değil aynı motosikletde ne olacağı belli olmayabiliyor
alıp memnun kalabilirsin belkide ama elinde kalabilirde alırsın 3-5 gün sonra bir kaç sorun çıkarır filan sonra zaten hemen bir soğuma aşaması gelir ardından pişman olabilirsin
burada herkesin ortak çabası verdiğin paranın karşılığını alabilmen
MC yi kullanan arkadaşta tecrübeleri ile aslında denildiği kadar kötü olmadığını anlatmak istiyor gibi onun için ise zaman lazım
şimdi belirsizlik içinde olan bir model var önünde eğer ki bütçene uygun kendisini kanıtlamış bir model bulursan kesinlikle onu seçmeni tavsiye ederim
oyuncak için sürpriz yumurta almak var gidip kendi oyuncağını beğenmek var
today50 filan yazılmış önceki mesajlardan birinde ihtiyaçlarını karşılarsa olabilirde karşılamaz ise o zaman cidden oyuncak olur
aklın yolu br herkes japon diyorsa bunda bir hikmet vardır...
iyi düşün derim 2500 lira az para değil ki birde ne zorluklarla biriktirdin sen düşün...
şimdiki aklım olsa mondialin görünüşüne aldaranak 2000 lira para vermezdim...
ikinci el bir ybr mondialin en güzel motoruna taş çıkartır...
yarın öbür gün en basiti benzini bile gözüne batmaya başlayacak...
forumda ybr ile 570km giden bir arkadaş tanıyorum...
ona göre iyi düşün ve karar ver...
Yetkili servis akraban olmalı, yoksa bu motoru almak istemezdin
Geçmiş olsun şimdiden, Allah sabır versin abi
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)