Değerli üyeler,
Öncelikle merhaba.. Bikaç haftadır forumda cbr 600 ile başlamak isteyenleri,600lük ss ile başlamasına rağmen bu işi öğrenenleri üyelerin başlangıç modeli tavsiyelerini, açıklamaları ile okudum. Anladığım kadarıyla işin düğümü yakıt, bakım hususlarını bi kenara bırakırsak ve güvenlik açısından incelersek başlangıç motorunun fazla atak olmaması, kontrolü kolay, hafif, ağırlık merkezinin ve oturuş pozisyonunun bir acemiye uygun olması. Benim racing tarzına hiç hevesim yok, chopper/bobber sahibi olmak istiyorum ancak forumu okuduktan sonra ninja 250r ı başlangıç için olabilir gözüyle bakıyorum.
22 yaşındayım, 18 yaşımdan beri her gün olmasa da araba kullanıyorum şehir içi/dışı/uzunyol hiçbir sıkıntım yok trafikte. Trafik akış tepkilerine, sürprizlerine alışığım. Hep manuel şanzman kullandım, gaz debriyaj kombinasyonuna da alışığım. Arkadaşımın 125cc vitesli motorunu bir kere kısa mesafe kullandım 10 kere dur kalk yapmam gerekti ve hiçbirinde zorlanmadım, ilk defasında bile.. 3. vitesin başlarına kadar çıktım, 2ye 1 e düştüm.. gerçi yol dümdüzdü ama, vites değiştirmekte sıkıntı yaşamadım.
Motor alırsam haftada 1-2 gün kullanacağım ama o da 35 gidiş 35 geliş 70 km kadar menzilde olacak, yani cok rahatsız bir motor da bana uygun değil.
sorum şu:
Harley davidson 883 iron araştırdığım kadarıyla oturuş pozisyonu racingten rahat ve sadece 53hp (tork ise 67nm, kuru ağırlık 235kg) yani cbr 600 den falan cok uzak. Acaba, motor ile hız merakı hiç olmayan biri olarak hd 883 iron ile başlayabilir miyim? chopperların virajda cok yatamamasını da düşünürsek zaptetmekte zorluk çeker miyim?
(boyum 1.83 kilo 86) (esas istediğim 1200 nightster ama onla başlama fikrine cook muhalefet edeceksiniz diye yazmıyorum bile iron ona oldukça benziyor )
Bir de forumda okuduğum yazılar ninja 250 aklıma sokmadan önce, hd 883 ile başlanmayacağını görürsem ikinci olarak ducati monster 696 vardı aklımda. Gecen hafta fuarda standına gittim bindim cok hafif gayet rahat geldi bindiğim ss ların yanında. sizce bu motor bana biraz küçük gelir mi? daha önemlisi 80hp gücüyle (70nm tork, kuru ağırlık 160kg) başa çıkabilir miyim? ABS seçeneğinin de olması acemilikte büyük nimet değil mi?
Teşekkürler...