Bi kere Kastamonuya gidiyorum dağlık bölgedeyiz çam falan hep köy gibi yerden geçiyorum hız 90-100 km 2 tane motor önüme atladı yavaşlasam öldürecekler baya büyük o hızla kuma girdim ama nasıl kurtardım bilmiyorum normalde kurtaramam insan can havliyle neler yaptığını bilmiyorum o zaman anladım :D
Bi yerde okuyup ogrenmistm sanirim bu kopek icin bile bi teknik varmis kopek akilli hayvan siz uzaktangelirken once bekler sizin hizinizi olcer sonra yanindan gececeginiz zamana yakin kosmaya baslar yani siz uzakta gordugunuzde once vites dusurup gaz keser kopegin yanina gelmeden 2_3 saniye (motoruna gore degisebilir) once de gazi koklerseniz kopek bi anda yetisemicek kdr arkanizda kalmis oluyor.ben denemistm gayet mantikli ve uygulanabilen bi teknik.ha birden onune atlar ,sen gormezsin yandan firlsr fln gibi durumlarda cok yapcak bisey yok gibi .o kadarini bikemiyorum...
Köy yollarında kuru sıkı kesin çözüm ama her ihtimal yanıma havalı tabancada alırım.
Şehir içindekiler zaten sakin ha bazıları gürlüyor ama yağmıyor.
Haha köydeki durumları bilmem ama frekans falan baya teçhizatlı çalışıyor ekip :D
En iyi yöntem bağcıklarını sıkı bağla ve ağzına yapıştır Sakın hayvanları sevmiyor yargısına kapılmayalım ama o duruma çok uyuz oluyorum ve her defasında düşme pahasına tekme atıyorum
Malum bir çoğumuz android yada ios telefon kullanmaktayız marketlerden köpek savar olarak aratırsanız güzel bir program var şahsen denedim işe yarıyor en yüksek desibele alıp basıyorsun ekran tuşuna hayvan aptallaşıyor.. Çok yüksek frekanslı ses olduğundan dolayı uzaklaşmak zorunda kalıyor ama programları indirip de zevk olsun diye kullanmayın pls
köpekten korktuğu için motor almayan hiçkimse duymadım şimdiye kadar..
http://www.indirdik.com/Ultrasonik-Kopeksavar-Kedi-Kopek-Kovucu
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)