Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Hatalı olmadığınız halde hiç kaza yaptınızmı ?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    CBF 150 ve toplama cross
    Daha dün akşam kendini bilmez yüzünden arabaya çarpmamak için düştüm.Normal kendi yolumdan gidiyorum tabi motoru araçtan saymayan bir ford connet markalı araç ne sinyal verdi ne birşey birden önüme bi kırdı mejbur ona çarpmamak için yere düştüm. diz kapağımdaki ağrı yüzünden ağaya kalkamıyorum ben. bi baktım adam arabada oturduğu yerden bana bağırıyor köçrmüsün yola çıkıcam siz motorcuların hepsi aynısınız filan . Ben fıttırdım tabi nasl ayağa kalktığımı bile bilmeden kaskı kafasına yemiş bulundu etraftakiler ayırmasa ben ona yedirmesini bilirdim sölediği kelimeleri ya neyse olan oldu artık. Yaptığının farkına varıncada kaskı yediya kafasına ben kalktım tam dükkana dönücem dominosa gelmiş kardeşim bişeyin varsa doktora götürim diyo.) bizim insanoğlunu anlaması bir hayli zorlaştı..
    Şerbeti mayhoştur beyinleri bulandırır, tutsak eder.Lisanı umumi küfürdür lakin mahyalarda yanıp söner. Mekteb-i rüştiyesinde kalburüstü bi kaç fahiş mürebbiyelikeder.Lisanları hafi...[COLOR="Red"][B][B][/B][/B][/COLOR]

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ysn17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    motoranTorro 100 - Mtr 125
    Hiç kaza yapmadım :D
    Bir ağaçtan binlerce kibrit çöpü olur, ama unutmayalım ki bir kibrit çöpünden de binlerce ağaç kül olur...

Okan Sinan Ocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW K1200GT (Helga) BMW S1000XR M Sport
    Alıntı coq adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim kafama kerkenez çarpti.
    Onu napicaz?
    Maktulle konusmaya çalistim ama ben yanina gidene kadar son nefesini vermisti.
    Ben o kazayi biliyorum , kerkenez saga sinyalini vermisti sen resmen bodoslama girdin. kaatilsin kaaatilllll..

Onemli Not: daha 19. mesajda daldin konuya gozumden kacti sanma bir daha uyarmam
    DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Alıntı oocan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben o kazayi biliyorum , kerkenez saga sinyalini vermisti sen resmen bodoslama girdin. kaatilsin kaaatilllll..

Onemli Not: daha 19. mesajda daldin konuya gozumden kacti sanma bir daha uyarmam

15 e kadar saymayi ogrettiler bize, sonra hoca rapor aldi.
    2 defa 15 saysam olurmu?
    Son kaç olur onu söyle.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

Motosikleti
    Alıntı Votkalı24 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Daha dün akşam kendini bilmez yüzünden arabaya çarpmamak için düştüm.Normal kendi yolumdan gidiyorum tabi motoru araçtan saymayan bir ford connet markalı araç ne sinyal verdi ne birşey birden önüme bi kırdı mejbur ona çarpmamak için yere düştüm. diz kapağımdaki ağrı yüzünden ağaya kalkamıyorum ben. bi baktım adam arabada oturduğu yerden bana bağırıyor köçrmüsün yola çıkıcam siz motorcuların hepsi aynısınız filan . Ben fıttırdım tabi nasl ayağa kalktığımı bile bilmeden kaskı kafasına yemiş bulundu etraftakiler ayırmasa ben ona yedirmesini bilirdim sölediği kelimeleri ya neyse olan oldu artık. Yaptığının farkına varıncada kaskı yediya kafasına ben kalktım tam dükkana dönücem dominosa gelmiş kardeşim bişeyin varsa doktora götürim diyo.) bizim insanoğlunu anlaması bir hayli zorlaştı..
    Anladigim kadari ile pizza dagitiyordun. yani trafige ve trafikteki dengesiz suruculere asinasiniz. Arac uzerinize kirdiginda pozisyonunuz tam olarak neresiydi ?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:14 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:12 ----------

Alıntı coq adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    15 e kadar saymayi ogrettiler bize, sonra hoca rapor aldi.
    2 defa 15 saysam olurmu?
    Son kaç olur onu söyle.
    3 defa onbese kadar say sonra bes geri :gel

Emrah.ark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung Gt250R
    Şu zamana kadar 5 kazam oldu..
    3'ü anayoldan ilerlerken yan yoldan sağına soluna bakmayan öküz 4 teker sürücüleri yüzünden..
    1 tanesi yine düz yolumda giderken sağımda 4 lüleri yanık vaziyette duran bi taksici abimin u dönüşü yapmak istemesiyle..
    1 tanesi ise gidiş geliş yolda minibüsün arkasından çıkan genç ehliyetsiz arkadaşın üstüme çıkmasıyla olmuştur..

Tek hatam Türkiyede Motosiklet Kullanılmıcağını bildiğim halde halen kullanıyo olmam.
    [34 AY 0494] Büyükçekmece MT

Motosikleti
    Alıntı Emrah.ark adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şu zamana kadar 5 kazam oldu..
    3'ü anayoldan ilerlerken yan yoldan sağına soluna bakmayan öküz 4 teker sürücüleri yüzünden..
    1 tanesi yine düz yolumda giderken sağımda 4 lüleri yanık vaziyette duran bi taksici abimin u dönüşü yapmak istemesiyle..
    1 tanesi ise gidiş geliş yolda minibüsün arkasından çıkan genç ehliyetsiz arkadaşın üstüme çıkmasıyla olmuştur..

Tek hatam Türkiyede Motosiklet Kullanılmıcağını bildiğim halde halen kullanıyo olmam.
    Onune firlayan bes arac ve bes kaza . Sencede biraz fazla degilmi?
    Acaba surus yaparken ileri bakmak yerine bakisini dusuruyor ve bu nedenle riskleri gec algilama problemi yasiyor olabilirmisin ?

Yapilan arastirmalar gosteriyorki motosiklet kazalarinda surucu riski sadece iki saniye erken farketse ciddi miktarda olay kaza ile sonuclanmazdi. Acaba bu iki saniyeyi kazanmanin yollari hakkinda bilgin varmi.

Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    Hakikaten (pek, hiç?) hatam olmayan bir kaza tehlikesi:

Şarköy'e gidiyorum, kaskımın ön camı açık, güneş camı kapalı, motokros google'ı gibi durumda. Güneş camına çarpan bir arı ağzımın dibine geldi, kaskın içinde dönüp duruyor. Heyecan yapmadan virajı tamamladım, sağa çekip kaskın çenesini açtım, arı uçup gitti.

Her kazamda kendime hata buldum, buna bir kulp bulamadım "Vizörün niye açık" deseniz hava 40 derece, ayrıca taş-toz-toprak sıçramasına karşı güneş camım var Takip mesafesine uygunum, farlarım yanıyor arı beni görmemiş olamaz, hızım 40-50 arası hız sınırına uygunum, motorun bakımları tam herşeyi çalışıyor Kulp bulan beri gelsin

Atahualpa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RR 250E-9
    Alıntı oocan adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Yapilan arastirmalar gosteriyorki motosiklet kazalarinda surucu riski sadece iki saniye erken farketse ciddi miktarda olay kaza ile sonuclanmazdi. Acaba bu iki saniyeyi kazanmanin yollari hakkinda bilgin varmi.
    Buna katılıyorum. Hafta sonu 2 motosiklet kuşadasına gittik izmir den. Adanın içinde dolanıyorum bir yere çekip kahve içeceğiz. F650 ile dostum önden gidiyor ben arkasındayım Regal ile. Hızımız 30 falan. Sağ ara sokaktan bir kadın geri geri ana yola çıkıyor, başka bir kadın da bu kadına gel gel yapıyor. Gel gel yapan kadının el hareketleri ile diğer kadına şuraya park et dediğini fark ettim. Yani derdi ana yola çıkıp devam etmek değil, ana yola çıkıp ana yol üstüne park etmek. Bunu fark ettim ve durma derecesinde yavaşladım. Ama dostum diğer kadının hareketini görmemiş. Soför kadın da geri vitese takıp geri gelmeye başladığı an öpüşüyorlardı az daha. Zor toparladı durumu.
    YOU WILL NEVER WALK ALONE

zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Antalyada sehir icinde 30km/h hizla 3 seritli yolda yanimda seyir eden arac beni fark etmeyerek birden korku filminden cikmis gibi ustume kirmisti. Cunku adam az ilerde girecegi kavsaga odaklanmis yanindaki araci fark etmemisti.

Bana ilk temas eden aracin sol aynasi olunca cikan ses ile birden bana dogru basi ile bakip araci geri toparlamak istedi ama cok gecti , ayna koluma carpti ve dengemi kaybettim.Motor ile birlikte yerlerde surunmeye baslamistim bile.

Bu olaydaki sanirim tek sucum yanlis zamanda yanlis yerde olmak. Duzgun ve sakince giderken birden yaninizdaki arac sizin ustunuze kirinca yapabileceginiz pek bir sey kalmiyor
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

Motosikleti
    Alıntı Khutuck adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hakikaten (pek, hiç?) hatam olmayan bir kaza tehlikesi:

Şarköy'e gidiyorum, kaskımın ön camı açık, güneş camı kapalı, motokros google'ı gibi durumda. Güneş camına çarpan bir arı ağzımın dibine geldi, kaskın içinde dönüp duruyor. Heyecan yapmadan virajı tamamladım, sağa çekip kaskın çenesini açtım, arı uçup gitti.

Her kazamda kendime hata buldum, buna bir kulp bulamadım "Vizörün niye açık" deseniz hava 40 derece, ayrıca taş-toz-toprak sıçramasına karşı güneş camım var Takip mesafesine uygunum, farlarım yanıyor arı beni görmemiş olamaz, hızım 40-50 arası hız sınırına uygunum, motorun bakımları tam herşeyi çalışıyor Kulp bulan beri gelsin
    gunes vizoru adi uzerinde sadece gunesten , vizor ise tum etkenlerden korumak icindir. Ari problemi nadir degil cokca karsilasilan bir durumdur , sicak havalarda serinlemek icin kask uzerinde yeterli donanim vardir ve ari girisini engeller. Yani vizorunuz her kosulda kapali olmalidir.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:56 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:49 ----------

Alıntı zeda3000 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Antalyada sehir icinde 30km/h hizla 3 seritli yolda yanimda seyir eden arac beni fark etmeyerek birden korku filminden cikmis gibi ustume kirmisti. Cunku adam az ilerde girecegi kavsaga odaklanmis yanindaki araci fark etmemisti.

Bana ilk temas eden aracin sol aynasi olunca cikan ses ile birden bana dogru basi ile bakip araci geri toparlamak istedi ama cok gecti , ayna koluma carpti ve dengemi kaybettim.Motor ile birlikte yerlerde surunmeye baslamistim bile.

Bu olaydaki sanirim tek sucum yanlis zamanda yanlis yerde olmak. Duzgun ve sakince giderken birden yaninizdaki arac sizin ustunuze kirinca yapabileceginiz pek bir sey kalmiyor
    Yavas ilerleyen araclar ile yanyana yapilan surusler hizli araclar ile yapilandan cok daha risklidir ,yavas arac cok daha keskin acilarla manevra yapabilirken (ozellikle traktorler) suratle ilerleyenler en fazla kontrolsuz serit degistirirler bu nedenle yavas araclarin onunde veya arkasinda , suratle akan araclarin yaninda surmek daha az risklidir.En dogrusu kendinizi mumkun oldugu kadar akan trafik icindeki bosluklarda tutmaktir.

zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Alıntı oocan;2271141

[/COLOR
    adlı üyeden alıntı

Yavas ilerleyen araclar ile yanyana yapilan surusler hizli araclar ile yapilandan cok daha risklidir ,yavas arac cok daha keskin acilarla manevra yapabilirken (ozellikle traktorler) suratle ilerleyenler en fazla kontrolsuz serit degistirirler bu nedenle yavas araclarin onunde veya arkasinda , suratle akan araclarin yaninda surmek daha az risklidir.En dogrusu kendinizi mumkun oldugu kadar akan trafik icindeki bosluklarda tutmaktir.
    Sevgili Oocan acikcasi trafik kalabalik ve akici durumdaydi, pek yer ve konum secme sansim yoktu. Her sey o kadar sakin ilerlerken birden ustume kirinca kendimi Hollywood sahnelerinde arabalarin birbirlerinin ustune kirmasi gibi bir sahnede gibi hissetim. O anda Rossinin bile refleksi yetmezdi.

Ama kaskin onemini yine vurgulayim. 30km/h olmasina ragmen dustugum anda ilk vurudugum basimin arkasi oldu. Kask gorevini %100 yerine getirdi. O minik kaza dahi olumcul olabilirdi.
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

Motosikleti
    umarim o kazadan sonra kaskinizi camli bufenin uzerine kotu gun hatirasi olarak koyup yeni bir kask almissinizdir.

yasdal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph 1200 Jawa Classic /1971 ve E-bike sukutır
    Alıntı zeda3000 adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Kazaların paylaşılması suçlunun tayin edilmesi, hüküm verilmesi için değil, örneklerin çoğaltılarak trafikteki dikkat edilecekler listemizi uzatmak için gereklidir. Karşılaşılan durumlardan ders alıp, trafikte gözümüzün öne getirebilirsek bu anlarda evvelden yaptığımız planları uygulamamız daha kolay olur. Nasıl yaparım da ben bu kazaya karışmam düşüncesi her zaman aklımızda olmalı.

Trafikte aynı hızda giden araçların yan yana seyahat etmemesi kuralı vardır. Eğer bir eğitimde ben de bu ayrıntıyı duymasaydım yolda dikkat etmezdim. Bu tip kaza örnekleri veya anlatılanlar bir şekilde kafada yer ediyor. Dikkat ederseniz kuşlar göç ederken hep birlikte hareket eder, aynı hızda giderler fakat asla iki kuş yan yana uçmaz. Devamlı çapraz pozisyonda uçarlar. Sizin pozisyonunuz bana bu durumu hatırlattı. Tamamen bu kusur vardır demiyorum tabi ki ama vesile ile bu kuralı da hatırlatayım. Yanınızdaki araç ile aynı hızda seyretmeyiniz. Özellikle uzun yolda sizin orada olduğunuzu bir süre sonra unutup şerit değiştiren otomobiller çok olur.
    Gökhan YAŞDAL

Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    ben öyle bir çok kaza yaptım.. hemi kamyonlaa hemi tır la hemide motosikletimle.... 7 seneden belli kuryelik ve şöförlük yapmam devamlı trafikte olmam bunu çok fazla kıldı.. hatalı sollama yapan.. ters yöne giren.. yanaşırken çarpan..çukurdan kaçarken şerit değiştirip beni görmeyen... kırmızı ışıkta durmayan... emniyet şeritinde sıkıştıran...oooo daha neler var neler...
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

blacklord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR 125 2010
    Bence bu tür trafikte yaşanılan kazaların çoğu motorsikletin arabaya göre görülmesi zor olmasından kaynaklanıyor. Çünkü çoğu zaman arabayla giderken bakmasanız bile 2 araba arasına girer ve başka araç yok sanarsınız. Ama araya bir motor girerse heleki sürücünün görebileceği kadar önde durmazsa işler değişir.
    Böyle bi durumda büyük,ilgi çeken ve sesli motorların daha güvenli olabileceği çıkıyor.
    Beeenn Buuurdayyımmmmmmm ULLLLAAAAANNNN der gibi ses çıkmalıki sürücüler dikkatini size çevirsin

Burakxy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Sym XS125K
    İki kere hatam olmadığına inandığım kaza yaptım, birincisinde okuluma giderken Bahçelievler'de bir bulvarın üstünde(Haznedardan başlayıp Şirinevler Carrefour'un oraya inen işte) ben anayoldan giderken karşı şeritten benim şeridime geçmek isteyen bir taksici pat diye yola atlayınca duramadım... Arka kapısına şiddetle gömdüm. Güzel bir deneyim olmadı kaskım ve bisiklet dizliğine benzer dizliklerimden başka korumam yoktu çünkü.. dizim şişti kaslarımı zedelemiştim. Dilimi nasıl becerdiysem ısırmıştım ve bir hafta kadar yemek yiyemedim..Motorum Çin malı olduğundan ucuza kapattım, peki taksiciye ne oldu? Uzun süre kavga ettik yolu tıkadık. Polis karakolu yakında olunduğu halde polis gelmedi, en sonunda verdiği 100 liraya fit olup uzaklaştım...
    Ve ikincisi, Bağcılar Tavukçu dereyolunda kırmızı yandığı halde kavşaktan geçen bir Renault Kangoo'ya yine aynı şekilde yandan kayar kapısına bindirdim.. Bende pek bişiy yoktu ve sürücü iyi niyetli çıktı. Çıkan masrafın tamamını ödedi..

Motosikleti
    ASYA AS 100 - 8
    15 tatildeyken arkadaşlarla basket oynamaya sahile gitmiştim.Oynadık ettik her neyse eve doğru dönerken yolda babamla karşılaştık.Ev dönüş yoluna girdik artık gidiyoruz eve doğru önümde Toyota Corolla marka bir araba sağda bir yer bulmuş bende yakından takip ediyorum malumunuz İzmir trafiği.Kadın 1 kere sinyal verdi aniden bir girdi park yaptığı yere bende 60'la gidiyordum iki frene birden bastım ama yeterli olmadı arabaya arkadan girdim.Çok ani fren yaptı arabada ABS var tabiki bizimki kampana :D disk fren.Ben suçsuzdum babam arkadan geldi önümüze doğru kaza mahaline.Hanfendi siz suçlusunuz aniden girdiniz ben bile oğluma arkadan çarpıyordum diyince kadında özür diledi falan olay da böyle kapandı.Bende de tabiki suç var 1 motosiklet boyu takip ediyordum ama CUP motor 50'ile giderken 1 motor mesafesinde duramaz ki. :(
    Belki de ilk önce yanlış insanlarla tanışmasaydık , doğru insanı bulduğumuzda onların değerini anlayamazdık ...

BBelt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ben de otomobil kullanırken başımdan geçen bir olayı anlatayım;

İkinci köprü bağlantı yolunda ilerliyordum bir gün. Biraz ileriden bir siteye giriş yapacaktım. Neyse, biraz ileride emniyet şeridinden ilerleyen scooterı farkettim, benden yavaştı. Bu şekilde ilerlersek ben tam sapağa geldiğimde yan yana olacaktık. Ne olur ne olmaz diye şeridimin soluna açıldım, sağa sinyalimi verdim ve hızlandım. Scooterı geçtikten sonra artık sapağa iyice yaklaşmıştım. Şeridimde normal konumumu alıp yavaşladım. Arabayla da olsa virajlara süratli girmeyi sevmem, hata yapma lüksünüz kalmaz...

Neyse sapaktan girdim ve o anda tahmin edebileceğiniz üzere bir çatırtı koptu. Aynaya baktığımda Supermen'i gördüm. Tam arkamda alçak irtifadan uçuyordu. Biraz ilerledim, yol güvenliği açısından sorun yaratmayacak bir yerde durdum ve indim...

Superman: Ne biçim gidiyorsun hayvan herif, üzerimden geçtin... (E adam düşmüş, canı yanmış, sakin olmasını beklemek mantıklı olmaz tabii...)
    Ben: Geçmiş olsun kardeşim. İyi misin?
    Superman: İyiyim, birşeyim yok... Galiba... (Neyse, biraz sakinleşti galiba)
    Ben: Dur önce şu motorunu bir kaldıralım. (Kaldırdık motoru, onu da mantıklı bir yere çektik.)
    Ben: Birader benim kaskom var, polis çağıralım, zabıt tutsun. Senin kaskon, trafik sigortan filan var mı yalnız? Hatalısın, sonra çok masraf açmayalım sana, kasko senden talep edebilir masrafları.
    Superman: Ne hatalısı be, resmen üstüme çıktın. Polisi çağıralım.
    Ben: Peki.

Aradan bayağı uzun bir zaman geçti elbette polis gelene kadar. Biz de biraz konuştuk. Öğretmenmiş. Üsküdar'da çalışıyormuş. Motoru da yeni almış. Yazık bayağı bir dağıldı alet, çok masraf edecek çocuk... Neyse, polis geldi.

Polis: Geçmiş olsun.
    Biz: Teşekkürler.
    Polis: Kaza nasıl oldu? (Elbette ben kendi perspektifimden, o da kendininkinden anlattık.)
    Polis: Evrakları alayım. (Ben arabaya gittim, ehliyeti, ruhsatı filan çıkartıyorum.)
    Polis: (Superman'e hitaben) Ehliyeti de alayım.
    Superman: Memur Bey, bende B sınıfı ehliyet var.
    Polis: (Superman'e hitaben) Kardeşim, motosiklet kullanıyorsun, B sınıfı ehliyet olmaz.
    Superman: Ya, memur bey, yan yattım da, çamura battım da, ben öğretmenim...
    Polis: (Superman'e hitaben) Kardeşim sana mesleğini soran oldu mu? Motosiklet kullanıyorsan A2 ehliyetin olacak. Zaten sana 8'de 8 yazacağız, tamamen hatalısın. Bir de ehliyetin yok. Hala adama saydırıyorsun bir de burada (saydırılan adam ben oluyorum). Zaten kazayı anlatışından belliydi senin ehliyetsiz olduğun...

Ben döndüm bu arada. Polise evrakları verdim.

Polis: (Superman'e hitaben) Şimdi sana ehliyetsiz araç kullandığın için ceza yazacağız şu kadar. Bir o kadar da ehliyetsiz kullanılan aracın sahibi olduğun için yazacağız. (Rakamı hatırlamıyorum, geçmiş zaman. Ama bayağı kalın bir cezaydı, o kadarını hatırlıyorum.) Artı arkadaşın kaskosu tamir masraflarını senden tahsil eder, bilgin olsun.
    Superman: (Bana hitaben) Ya abi (Ne çabuk "hayvan herif" ten "abi" ye terfi ettim ben yahu?) ben çok zor durumda kalacam. N'olur zabıt tutturmayalım, ben senin hasarını öderim. Söz. Bak bu telefonum ... bu adresim ...
    Polis: (Bana hitaben) Bak arkadaşım, biz böylelerini çok görüyoruz. Bu herif sana hiçbirşey ödemez. Gel biz tutalım bu zabtı.
    Ben: Memur bey, adam öğretmenim diyor. Yazıktır, çok masrafa girer. Öğretmen maaşıyla... (Benim nasıl bir mal olduğumu anlayın işte.)
    Polis: Bu herif ödemeyecek sana hiçbirşey. Aha şuraya yazıyorum. Bak, buradan zabıt tutmadan ayrılırsam daha sonra bana gelme, olay kapandıktan sonra zabıt mabıt tutmam, ona göre.
    Ben: Yok yok, zabıt tutmayalım memur bey.

Aradan 3 gün geçti, ben arabadaki hasar için birkaç yerden fiyat aldım. En uygunuyla anlaştım. Veeee Superman'i aradım;

Ben: Merhaba, ben birkaç yerden fiyat aldım. Şu kadar tutuyor. Nasıl hallederiz kardeş?
    Superman: Ulan hem çarptın hem de para mı istiyorsun hayvan herif? (Benim rütbe gene düşmüş...)

O zaman çok kızmıştım. Sinirden çıldırmıştım. Şimdi hatırladıkça çok gülüyorum, ne yalan söyleyeyim...
    I'm all alone, I smoke my friends down to the filter...

takendy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    K 1300 GT
    BBelt , Bir atasözü vardı ; '' acıma yetime döner gider arkasını '' mıydı neydi ?
    "Dünyanın sorunu, Akıllılar hep kuşku içindeyken, aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır." B.Russell
    "Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür; ve bir orman gibi kardeşcesine" Nazım Hikmet

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)