Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

ne kadarlık bi tecrübeden sonra cc yükseltmeli?

REKLAM ALANI

125 cc motorda diyelim ki 100.000 km lik tecrübemiz var.

O tecrübeye güvenerek 600 lük almak mantıklı mı?

Yoksa tecrübe ne kadar olursa olsun araya 250 lik sıkıştırmak gerekli midir?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Alper Kaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 600 FA (2011) Honda CBR 500R (2014)
    125cc makinayla 100bin km sabredersen büyük adamsın :D
    bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...

motorcu48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    İNAZUMA keyfiii :DD
    valla 100bin bile sabretsen 600 makina sana ağır gelir:D:d:d
    Mustafa Kemal Atatürk

gorkemuls - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hysong GV 250
    100.000 mi? yüzbin mi yani? 100 bin mi?

Şaşırmamı mazur gör ama 125 cc motor ney? Çin malı scooter mı? Yoksa Cbr 125 mi? gibi...?

yahu sabreden insan hiç mi yok. Ben kesin sabredemem ama merakımdan soruyorum.

çinle 100.bin çok absürd oldu bu cbr125 olabilir. illa tek motorla yapılması gerekmiyo. satarım 50.binde cıbırı bida alır bi 50.bin daha yaparım. al 100.bin işte

Alıntı gorkemuls adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    100.000 mi? yüzbin mi yani? 100 bin mi?

Şaşırmamı mazur gör ama 125 cc motor ney? Çin malı scooter mı? Yoksa Cbr 125 mi? gibi...?

gorkemuls - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hysong GV 250
    CBR 125 olursa 600 lüğe geçiş yapabilirsin. Araya 250'lik sıkıştırmana gerek yok. Benim görüşüm bu yöndedir. Ayrıca 50.000 yeterli olucaktır.

Volkan Serezli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Eğitim şart

Motosikleti
    2o12 YaMaHa YBR Esd
    valla ben motor kullanmayı bilmiyordm ehliyetimi aldğm gun ybr aldm 7235km de şuan 14bin kusurlarda ama ilk 1 haftada motorun huyunu suyunu öğrendim tabi o da beni 1 ay snra iyice alıştım ve uzun yolda yetersz gelmeye basladı. öğrenci oldğmdan değiştiremiyorum ama elimde imkanım olsa önce hyosung 250r yada ybr 250 alırdm sonrasıda r6 olur büyük ihtimal. alsan direk 600luk makinada alabilirsn bu hata olmaz. ama 600luk makinada hata olanağn olamaz hata affetmez. sen kendini frenle ilk zamanlar, hç bir problem olmaz. sen hata yapmazsan motorda sana hata yapmaz...
    :bestmt:[COLOR="DeepSkyBlue"]ßy_qrossefox[/COLOR]::plus1::

Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    600'lük bir SS'den önce ER5, GS500, CBF500, F650, ER6N/F, CBF600, Bandit vb. bir orta sınıf motor kullanmak bence iyi olacaktır.

CİHAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Fz6 fazer ve ybr 125
    şahsen ben diyecek olsam :

98 Beygir.....

Motosikleti
    ck 125 pulsar
    bu işin sırrı benzin fiyatları yükselirken cc yükseltmemelisin çok yakar 4 sene evvel yarı yarıya yakıyodu bu veletler teknolojide sıkıntılar var kesin arızalılar

Samet Ağır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA YZF 1000 thunderace ,NC 750 S
    motosiklet üzerindeki km tebrübesi kadar ,hatta daha önemli olan konu bence kendini bilme tecrübesidir..

gaza gelme,sinirlenme,hava atma yada ne bileyim benzeri sebeplerle motosikleti kontrol altına alamayacak hareketler yapmaya ne kadar meyillisiniz???

Altınızdaki makinaya göre,bir kız görüldüğünde tam gaz aragaz verip debriyaj bırakırsanız neler olabileceğini,arkadaşlarınızdan birini artçı alıp ne kadar çabuk hızlanabileceğinizi gösterirken aniden önünüzde duran ve aranızda durmanıza yetecek bir mesafe bulunmadığını son anda farkettiğiniz bir araç,yada bişey olmaz yaw lafını ne kadar sıklıkla tekrar ettiğiniz oldukça önemlidir...

söylemek istediğim,yeni bir makinaya 1-2 ay içinde alışırsınız belki ama içinizdeki delioğlanı kontrol altına almayı yıllardır başaramamışsanız.....

O sizi kontrol altına aldığı an... bittiğiniz an olabilir....
    Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
    Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...

babaçi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Comet
    Alıntı sametagir adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motosiklet üzerindeki km tebrübesi kadar ,hatta daha önemli olan konu bence kendini bilme tecrübesidir..

gaza gelme,sinirlenme,hava atma yada ne bileyim benzeri sebeplerle motosikleti kontrol altına alamayacak hareketler yapmaya ne kadar meyillisiniz???

Altınızdaki makinaya göre,bir kız görüldüğünde tam gaz aragaz verip debriyaj bırakırsanız neler olabileceğini,arkadaşlarınızdan birini artçı alıp ne kadar çabuk hızlanabileceğinizi gösterirken aniden önünüzde duran ve aranızda durmanıza yetecek bir mesafe bulunmadığını son anda farkettiğiniz bir araç,yada bişey olmaz yaw lafını ne kadar sıklıkla tekrar ettiğiniz oldukça önemlidir...

söylemek istediğim,yeni bir makinaya 1-2 ay içinde alışırsınız belki ama içinizdeki delioğlanı kontrol altına almayı yıllardır başaramamışsanız.....

O sizi kontrol altına aldığı an... bittiğiniz an olabilir....
    katılıyor ve ekliyorum....

60.000 km tecrübem olmasına rağmen 1.si büyük cc'ye binecek cesaretim yok
    Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır

myhammer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha xmax250
    cihan arkadaşımız konuyu resimlerle güzel açıklamış ;
    konuyu açan arkadaşa yardımcı olur umarım

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler