125 cc motorda diyelim ki 100.000 km lik tecrübemiz var.
O tecrübeye güvenerek 600 lük almak mantıklı mı?
Yoksa tecrübe ne kadar olursa olsun araya 250 lik sıkıştırmak gerekli midir?
125 cc motorda diyelim ki 100.000 km lik tecrübemiz var.
O tecrübeye güvenerek 600 lük almak mantıklı mı?
Yoksa tecrübe ne kadar olursa olsun araya 250 lik sıkıştırmak gerekli midir?
125cc makinayla 100bin km sabredersen büyük adamsın :D
bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...
valla 100bin bile sabretsen 600 makina sana ağır gelir:D:d:d
Mustafa Kemal Atatürk
100.000 mi? yüzbin mi yani? 100 bin mi?
Şaşırmamı mazur gör ama 125 cc motor ney? Çin malı scooter mı? Yoksa Cbr 125 mi? gibi...?
CBR 125 olursa 600 lüğe geçiş yapabilirsin. Araya 250'lik sıkıştırmana gerek yok. Benim görüşüm bu yöndedir. Ayrıca 50.000 yeterli olucaktır.
valla ben motor kullanmayı bilmiyordm ehliyetimi aldğm gun ybr aldm 7235km de şuan 14bin kusurlarda ama ilk 1 haftada motorun huyunu suyunu öğrendim tabi o da beni 1 ay snra iyice alıştım ve uzun yolda yetersz gelmeye basladı. öğrenci oldğmdan değiştiremiyorum ama elimde imkanım olsa önce hyosung 250r yada ybr 250 alırdm sonrasıda r6 olur büyük ihtimal. alsan direk 600luk makinada alabilirsn bu hata olmaz. ama 600luk makinada hata olanağn olamaz hata affetmez. sen kendini frenle ilk zamanlar, hç bir problem olmaz. sen hata yapmazsan motorda sana hata yapmaz...
:bestmt:[COLOR="DeepSkyBlue"]ßy_qrossefox[/COLOR]::plus1::
600'lük bir SS'den önce ER5, GS500, CBF500, F650, ER6N/F, CBF600, Bandit vb. bir orta sınıf motor kullanmak bence iyi olacaktır.
bu işin sırrı benzin fiyatları yükselirken cc yükseltmemelisin çok yakar 4 sene evvel yarı yarıya yakıyodu bu veletler teknolojide sıkıntılar var kesin arızalılar
motosiklet üzerindeki km tebrübesi kadar ,hatta daha önemli olan konu bence kendini bilme tecrübesidir..
gaza gelme,sinirlenme,hava atma yada ne bileyim benzeri sebeplerle motosikleti kontrol altına alamayacak hareketler yapmaya ne kadar meyillisiniz???
Altınızdaki makinaya göre,bir kız görüldüğünde tam gaz aragaz verip debriyaj bırakırsanız neler olabileceğini,arkadaşlarınızdan birini artçı alıp ne kadar çabuk hızlanabileceğinizi gösterirken aniden önünüzde duran ve aranızda durmanıza yetecek bir mesafe bulunmadığını son anda farkettiğiniz bir araç,yada bişey olmaz yaw lafını ne kadar sıklıkla tekrar ettiğiniz oldukça önemlidir...
söylemek istediğim,yeni bir makinaya 1-2 ay içinde alışırsınız belki ama içinizdeki delioğlanı kontrol altına almayı yıllardır başaramamışsanız.....
O sizi kontrol altına aldığı an... bittiğiniz an olabilir....
Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...
cihan arkadaşımız konuyu resimlerle güzel açıklamış ;
konuyu açan arkadaşa yardımcı olur umarım
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)