"Motosiklet ne kadar güçlü ise o kadar tehlikelidir"
Sizce ???
Hatta soruyu dahada genelleştirelim,
Motosiklet tehlikelimidir ??????
Hemen en kısa yoldan cevap vereyim.
Motosiklet kesinlikle tehlikeli değildir, hatta biraz daha ileri gideyim icadından bu güne kadar hiçbir motorsiklet kaza yapmadı ,kimseyi yaralamadı ya da öldürmedi.
Mesela benim motorum yaklaşık 10 gündür garajında uslu uslu oturuyor. Hiçbir komşum bugüne kadar motorumun bir vukuatını görüp bana şikayet etmedi. Motorum bugüne kadar kimseyi ısırmadı , havlamadı ,tırmalamadı hatta ben yokken gıkını bile çıkardığını gören olmadı. ( bu kısım hocalarımdan çalıntıdır
)
Evet doğru tahmin ettiniz , ben çalışmayan ve olduğu yerde duran motorlardan bahsediyorum.
Peki durduğu yerde kimseye zararı olmayan bir makina nasıl oluyorda bir anda cehennemden fırlamış şeytan muamelesi görecek kadar ölümcül olabiliyor aradaki fark ne ????
Fark biziz , fark sensin.
Üzerinde sürücüsü olmayan bir motor ancak olduğu yerde yan yatar grenajını falan çizer başkada kimseye zararı olmaz.
Kazayı motosikletler değil insanlar, bizler yada en doğru deyişle "sen" yaparsın.
SS motor tehlikelidir , Cross asfaltta tutunamaz , touringler çok ağırdır , endurolar yüksektir , scooterlar dengesizdir v.s. v.s. gibi şehir efsaneleri sadece yapılan kazalara uydurulan kılıflardır.
Yetersiz olan bizleriz , sizlersiniz , sensin.
Hiçbir motor diğerinden daha riskli yada tehlikeli değildir. Sadece kullanım teknikleri farklıdır. Her motor kendi alanında güvenlidir cross ile asfaltta yapılan fren ile SS ile çamurda yapılacak fren arasında hiç fark yoktur ikiside güvensizdir.
Güç konusuna dönersek , forum içerisinde okuduğum bir konuda yüksek hacimli motoru tercih sebebinin ego tatmini olduğu , aslında hacimin veya gücün çok tehlikeli olduğu , hatta oldukça politize edilmiş bir yaklaşımla yüksek hacim = yüksek yakıt tüketimi ve doğal olarak devlete ödenecek yüksek vergi miktarı ile devleti zengin ettiğimizi ciddi ciddi iddia edip 250cc den daha yüksek hacimli motor kullanmanın nerede ise aptallık ile eşdeğer olduğunu söyleyenlere rastladım.
Sevgili arkadaşlar,
Motosiklette güç "herşey" demektir. Evet yanlış duymadınız güçlü motor ,güçsüz motordan daha emniyetlidir amaaaa....... işin içine insan faktörü girdiği anda işler değişiyor maalesef. Eğer motoru kullanan kişi Valentino Rossi ise kendisini güçlü motorun üzerinde güçsüz motordakinden çok daha fazla güvende hissedecektir neden mi ?
Motosiklet hakimiyeti tam ve ileri sürücü sıfatına sahip kişiler gücü nerede kullanacaklarını bilirler. Hadi size acaip absürd gelecek bir iddiada daha bulunayım.
"İleri sürücü motoru gaz ile hızlandırır , gaz ile yönlendirir , gaz ile yavaşlatır fren ileri sürücü için motorunu ışıklarda dururken yerine sabitlemek için kullandığı bir aparattır "
Ve motor ne kadar güçlü ise yukarıda anlatılan iddiayı gerçekleştirmek o kadar kolay olur.
Bence kaza riskini azaltmak istiyorsanız , motorun hacmini yada gücünü düşürmek yerine motosiklet kullanmaktaki bilginizi , tecrübenizi arttırmayı deneyin. Sonunda göreceksiniz +1000cc veya +200 Hp ler hiçte tehlikeli veya ölümcül değil aksine yerinde ve kitabına uygun kullanıldığında hayatınızı kurtarabilecek özelliklerdir.
Sevgiler