Bune saçmalık ya ? her alt geçite koymuşlar.. yayalarla alakasıda yok 2 saat ışık mı bekliyiceğiz alt geçitler geniş arkadaşlar Neye dayanarak yasak getiriyorlar ?
Bune saçmalık ya ? her alt geçite koymuşlar.. yayalarla alakasıda yok 2 saat ışık mı bekliyiceğiz alt geçitler geniş arkadaşlar Neye dayanarak yasak getiriyorlar ?
"Dünyanın sorunu, Akıllılar hep kuşku içindeyken, aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır." B.Russell
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür; ve bir orman gibi kardeşcesine" Nazım Hikmet
Resmini net koyayım da anlasın herkes geçtiğimiz pazar Antalyaya yaptığım gezi esnasında çekmiştim bu fotoğrafı
Başbakanlık iletişim merkezi (BİMER)'e şikayet dilekçesi yazıp yasağın nedeninin bildirilmesini ve kaldırılmasını talep ettim. :
"Antalya'ya ziyarete gittiğimde gördümki araç altgeçitlerine motosiklet girişi yasaklanmış ve bu yasağı belirten levhalar alt geçitlerin girişlerine asılmış. Vergiye tabi olan, plakalı, ruhsatlı, ehliyet ile kullanılan motosikletimin neden altgeçitleri kullanamadığını anlayamıyorum. Tüm araçlar ışıkları beklemeksizin geçerken benim gibi motosikleti olanlar dakikalarca sıkışan trafikte, arada kalma tehlikesi geçirerek bir çok ışıkta bekliyoruz. Dünyanın hiçbir ülkesinde şehir içindeki tünellerde motosiklete yasak getirildiğini görmedim. Bu uygulamanın nedenini bildirilmesini ve yasağa son verilmesini arz ederim.
ÖRNEK BİR RESİM: http://img820.imageshack.us/img820/1782/1000642d.jpg"
sizler de buraya yazmaktansa bimer'e yazın. kimlik bilgilerinizi de verin. dilekçe yerine geçiyor her şikayet ve kesinlikle cevap veriliyor.
Memleketin dahilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler! M.K.Atatürk
Arkadaşlar, BİMER'e yazdığım dilekçeye cevap geldi. Bu cevabı yazıyorum:
"10.7.2004 tarih ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununu ve 10/7/2004 tarihli Ulaşım Koordinasyon Merkezi(UKOME) Yönetmeliğinin verdiği yetki ile toplanan UKOME Genel Kurulu 04.11.2010 tarih ve 2010/11-132 sayılı karar ile; “bisiklet ve motosikletlerin katlı kavşaklarda tünel geçişlerini kullanmaları nedeni ile yaşanan trafik sorunlarının önlenmesi için bisiklet ve motosikletlerin tünel geçişlerini kullanmalarına yasak getirilmesinin uygun olduğuna” karar verilmiş olup; isteminiz bu karar doğrultusunda uygun görülmemiştir. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ABİM MERKEZİ"
Buyrun burdan yakın. Bir de bu saçmalığa ek olarak açın belediyenin sitesinde 2 tane manşet haber var. Bisitlet youyla ilgili çalışma yapmışlar. Adamlar hem bisikleti destekliyor hem de motosiklet ve bisikletleri yollara yasaklıyor. Tepki göstermek gerek çünkü bugün Antalya'da uygulanır, yarın başka bir ilde. Lütfen siz de üşenmeyin, yasağın kaldırılması için bir dilekçe yazın. Ben Muğla'da yaşamama rağmen dilekçe yazdım. Tepki gösterelim.
Belediye şikayet ve öneri merkezi ABİM: abim@antalya.bel.tr
Bu da ilahi komedyanın bir sahnesi: http://www.antalya.bel.tr/content.as...1206&LISTMN=41
Bu da Belediye başkanının twitter hesabı: http://twitter.com/m_akaydin
Memleketin dahilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler! M.K.Atatürk
elimizden anahtarlarimizi almışlar gibi davranmamak lazım. Ben o alt geçitlere girerim, ceza gelirse de o zaman düşünürüz.
Alt geçitlere yaklaşırken şerit düzenleme tabelası varmı? Hangi araçların nereden gitmesi gerektiğini gösteren?? Yoksa kusura bakmasınlar ama son anda gördüğüm tabelaya uyacam diye kendimi sağ şeritteki arabanın önüne atamam.
112ciyiz
Ceza geldikten sonra neyi düşünelim kara kara? Verdiler zabıtaya trafik cezası kesme hakkını. Bunun kamerası var, polisi var. Belediyenin koyduğu bir karar ne de olsa, kaldırılabilir. Yeter ki tepki olsun. Ben de bilirim amaaan demesini, ondan kolay ne var?
Elimde aldıkları kararın kopyası bulunmakta su anda. Eger bu ise kosturacak vakti olan biri var ise Antalya 2. Idare mahkemesine dilekce ile basvurup bu karara itraz edebiliyor. Idari mahkemede karari inceliyor ve buna gore karar veriyor. Eger karari haksiz bulur ise Belediye yi kanunun iptal etmeye ve tabelalari sokuturmeye zorluyor. Buna benzer dava Izmir de olmus ve vatandas kazanarak Belediye yi dize getirmis.
Soylenmesi gereken tek sey, kazalari yapan otomobiller olmasina ragmen bu bahane ile vergisini odeyen ve plaka si olan motosikletlere anlamsiz bir kisitlama getirlimis olmasi.
Malesefki vatandas hakkini bilmediginden belediye emri vaki karar alabilmekte.Size verilen cevapta dahi gidin idari mahkemede itraz edin yazmiyorlar. hakkinizi bilmeyin diye. Dilkece ile cozulmez. 1000 tane dilekce yazsaniz 1000 tanesine de hayir der bu yuzsuzler.
Isteyen icin idaanameyi ve karari da hazirlayip verebilirim. Ama dedigim gibi Adilye ye gitmeye malesefki vaktik yok. Ben kosturabilirim diye biri var ise. Gerekli dokumani hazirlamaya yardimci olurum.
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
Birileri bu habere inanmıyordu ilk konuyu açtığımda hadecanım denildi ama gerçektende doğruymuş
Kanuni Breton 125 siyah,Yamaha YBR 125 siyah (2009),Yamaha RX 135 KİNG(Yeşill)-Yamaha RX135 KİNG,(Sİyahh) Black
Ben halen belediyenin boyle salakca bir karar almis olmasina inanamiyorum. Bahanesi dahi anlamsizca. Karari defalarca okudum niye karar aldiklari belli degil. Ama bunun sebebi motosikletler degil, Antalya ya satilmasi serbest olan ve etrafta kurallari hice sayarak gezinen elektrikli bisikletler. Onlar alt gecitleri kullandigindan kokten cozum olarak buyuk cc motorlarindan canini yaktilar. Bizim plakamiz yok diye tum kurallari cignuyor bu adamlar. Bisikletin otoyolda ne isi var.
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
e-bikelar kabus gibi nereden nasıl çıkacakları belli olmuyor
elinde cep telefonu ile yaya geçidinden geçen yayalar arasında slalom yapanı benim gördüğüm en uç nokta oldu üzerine atlayacaktım
Yarın bi gün geçit içinde herhangi bir kazaya karışsak ve haklıda olsak,alınan bu karar nedeniyle haksız duruma düşeceğiz.
yani ben hız sınırları içinde şeridimde ilerlerken dengesiz sürücülü bi araç herhangi bir nedenle kaza yapmama neden olsa,bi şekilde kaza tutanağı düzenleyecek olsak..gerisini getirin işte..
Bugün hala Antalya şehiriçi trafiğinde tüm sosyal iletişime,eğitime,denetime,yaptırıma rağmen bindiği motosikletin her iki aynasını da görüntüsünü bozduğu için bilinçli söken,altındaki 125cc motosikleti R1 sanıp o psikolojik hazzı yakalabilmek için hava filitresini söküp,egzoz boşaltıp gecenin 03:30 unda beni uyndırıp küfrettiren,ruhsatında istihap haddi 1 kişi yazan ama üstne 3-4 hatta 5(beş) kişi bindirebilen,kaskı spreyli saçı bozulmasın diye kafası yerine sağ-sol dirseğine takan (kavşaklara yaklaştığında ceza korkusuyla bulunduğu yerden alıp kafasına şapka edasıyla geçiren),kırmızı ışıkları önündekileri ardında bırakıp gidebilmek için tuzak zanneden vs.. motosiklet sürücüleri var!sayıları neredeyse 4 kişiden biri ama hafta sonu 2 kişiden biri oluyor..
Acaba bu sürücüler nadir olsaydı,o tabelalarda bisiklet,elektrikli bisiklet giremez kararı komisyondan çıkar mıydı?
·sevgi eylem ister·
belediyeninki de düz mantık. bu levhalar onları azaltmaz ki, sadece kurunun yanında yaşı yakar. heralde belediyeden birinin arabası çizildi ya da hanımı alt geçitte ürktü motorludan, karar alındı pek saygıdeğer prof'lardan oluşan belediye üst yönetimi. Yemişim böyle profluğu.
Bence bunun nedeni sadece polislerin ceza yazmak için pusuya yattığı yerlerden motorsikletlerin geçmemesinden ve tüm motorsikletleri bu pusulanmış yerlere çekerek ehliyetsiz araç kullananları trafikten çekmek için yapılmış.
Ben alt geçitleri kullanıyorum, kullanmaya devam edeceğim. Umarım bundan dolayı bir ceza yazacak polis çıkar ve bende bunu belgelerim.
1977 doğumluyum benden daha eski arabalari kamyonlar otobüsler o alt geçiti kullanabiliyorsa benide bu geçitleri kullanmaktan kimse mahrum edemez.
arkadaşlar yemişim yasahı ya her türlü giriyorum alt geçitlere hız yapmadıktan sonra birşey olmaz ..yola devam
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)