http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...36542007/detay
Bir yanlışlık yaptıysam özür dilerim fakat sormak istedim. Muayenesi vs. hiçbir şeyi yazılmamış. Plakayı da göremedim. Bu motoru alınca çalıntı taşıttan ceza yemeyelim?
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...36542007/detay
Bir yanlışlık yaptıysam özür dilerim fakat sormak istedim. Muayenesi vs. hiçbir şeyi yazılmamış. Plakayı da göremedim. Bu motoru alınca çalıntı taşıttan ceza yemeyelim?
Madem yazdın bende birşey söyleyim.
Sen bunu gerçekten almayı planlıyormusun
"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN
Evraksız motordan uzak durmakta fayda var. Ne olacağı belli olmaz (özel durumlar hariç) Evrak alınamayan özel bir motorsa da mutlaka faturasını istemek lazım.
Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.
Motosiklet kullanmaya yeni başlayacağım ve 1000-1500 arası acemiliğimi atabilecek ufak bir motosiklet arıyorum. O fiyat aralığında gezinirken gördüm ilanı. Biraz bakım yapılırsa motor iyi olabilir ama dediğim gibi plaka vs evrak yok sanırım. O yüzden sordum.
estetik magduru olmuş ünlülerin fotoğrafına benziyor. aman diyeyim, kardeş olursun.
kaçarak uzaklaş...
zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz... ) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)
Bak arkadaşım şimdi söyleyeceklerimi yanlış anlama...Seni ne rencide etmek nede seni üzmek nede kırıcı olmak için yazmıyacağım,kendi bildiğim bir takım doğruları seninle paylaşmak için yazıcam.Eksiğim veya görmediğim kısımlarıda daha iyi bilen arkadaşlar taamlar lar.
Sen bu motorun biraz bakıma ihtiyacı var diyorsun,kesinlikle yanılıyorsun.
Artı olarak hadi diyelim motoru aldın,şimdi sıra bakıma geldi,neresine bakım yapacağını ve nasıl yapacağını biliyormusun?tabiki bilmiyorsun...
Neyapıcaksın? koşa-koşa tamirciye gidiceksin;sıradan basit bir bisikletci iken motor tamircisi olmuş bir ustaya,peki bunu neden tercih ediceksin?,diğer servislerin önünde ki büyük motorlar ve müşteri potansiyeli sende otamatik olarak,bunlar bu motorla uğraşmazlar,uğraşsalar bile çok para isterler,hem ben zaten kendimi alıştırmak için biniyorum tamir ettiripte yarışlara katılacak değilim ya;türünde telkinlerle tıpış tıpış ufak-tefek olan motor tamirhanesinin yolunu tutacaksın.
Fakat ordada işler düşündüğün gibi olmayacak;neden?çünki kör tuttuğunu misali,ustada senin işten anlamadığını anlıyacak ve sana bir takım fahiş fiyatlar ve teknik terimli açıklamalarda bulunacak .Sen tabi olaya fransız kaldığın için heeee-hööö-eeee diyip kafa sallıyacaksın....Aynen böyle olacak
Eyvallah motor yürür hale gelecek...fakat kısabir süreliğine tabiki,dur hemen heveslenme tamir ettirdim diye
Sen şimdi diyorsunya elimde 1.000/1.500tl. var diye,haftada bir ustanın yanına gittikce o gözünde olmayan ''ufak-tefek arızalara'' verdiğin parayı bir ajandaya not almayı unutma;bak bakalım 6ay veya 1 sene sonra ustaya kaç para bayılmışsın.Eee tabi bunun arada sırada ufak tefek kazası olacak,yeni başlıyorsun çünki...vs.vs.vs.vs.
Sonuç ulan diyeceksin,bir motor aldık elimizdeki avcumuzdakini bayıldık gene aynı gene aynı;nerden girdim bu motor işine,gerçekten bu iş bütün motor kullananlar için böylemi diye yankıları duyacaksın.Tabi busırada sana fort aragazı verenler olacak (lan olum buna vereceğin parayla sanayiden filanca ustanın CİİİLLLLOOOPP gibi eski kasa doğanını alırdık sana) Daha sonra sen kafanı duvarlara vurup kıvılcım çıkarmaya başlarsın...
Peki yapman gereken nedir ve nasıl para biriktirilir.
Şimdi bu söyleyeceklerim için altta verdiğim hesap numarasına ''bana aittir'' cüzi bir miktar camiye yardım babında küçük bir katkıda bulunmanı rica ediceğim''ŞAKA ŞAKA
Nasıl para biriktirilir:
Bu çarşamba motoru aldığını farzediceksin,kenardaki 1.000veya1.500 herneyse onu kenara kaldırıp,10gün sonra o paraya bir 50.00tl. ekliyeceksin,nedenmi sen motoru ustaya verdin eee ustada parasını istiyor,mecbur..vericeksin.Dimi....
Neoldu para 1.550tl.
Daha sonra 15 gün olunca.Ulaaaaa arka fren zayıfmı neeeBingooo ustaya görünme zamanı (ÖĞRENİYORUZ DİMİ) cAAARRTTT ORDANDA 20.00TL gayme kenara koydukmu.?
Neoldu para 1.570tl.
.....Takribi 6 Ay veya 1 sene sonra...
Paramız 2.000tl. Hadi vatana millete hayırlı olsun.
Şimdi gidip ybr veya cbf alabilirsin
"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN
Allah düşmanıma bile vermesin.öyle bişey bu bilmem açıklayıcı oldum mu
KENDİM KULLANMAK İÇİN TOPLADIĞIM 175 KM GARANTİLİ AMERİKAN TARZI CUSTOM CHOPPER MOTORUMU MADDİ SEBEPLERDEN DOLAYI SATTIYORUM.
Demiş toplamış mı dağıtmışmı anlayamadım dostum 1500 tl ye eli yüzü daha düzgün kullanışlı evrak eksiği olmayan dertsiz tasasız bişiy bulabilirsin bence bu tarz ilanlardaki motorlardan uzak dur
[B][COLOR="Red"]BİZ İNSANLARA MOTOSİKLETİ SEVDİRMEYE ÇALIŞIRKEN SAĞDA SOLDA GAZ ÇEKİP ! ARA SOKAKLARDA TEKER YAPARSANIZ!! ASLA ÖNYARGILARI YIKAMAYIZ ! BİLİNÇLİ SÜRÜCÜLER OLALIM VE MOTOSİKLET = ŞEYTAN İŞİ TABUSUNU HEPBİRLİKTE YIKALIM !! :queen:[/COLOR][/B]
paran çok galiba hesap numaramı yollayabilirm aman hacı uzak dur 2 lirada kredi çek al bi cbf150 bak keyfine
bu kawasaki bir başka dostummm
Alttaki ilan benim.Eğer ki cruiser alacağım diye şartlandıysan. CBF veya YBR gibi sağlam motosikletlere yanaşmıyorsan. Bu veya buna benzer modeller arasında seçim yaparsan daha az başın ağrır. 1000 liradan itibaren Jinlun bulabilirsin. Temiz ve az sıkıntı çıkaracak bakımlı bir makina bulmaya gayret et tabi ki. (iyi şanslar)
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...41606154/detay
şu ilanada gözatabilirsin ciddi alıcıysan kolaylık yaparım...
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...36262241/detay
bence 0 cup al duydugum kadarıyla okadar sorun cıkarmaz ve 0 fiyatı 1600 tl falan
"Dünyanın sorunu, Akıllılar hep kuşku içindeyken, aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır." B.Russell
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür; ve bir orman gibi kardeşcesine" Nazım Hikmet
valla reis soruyorlar markasını diyiyorum xgjao diye sonra he neydi diyorlar diyorum yahu çin çan çon işte :D
dostum zaten herhalde motorun kendisini ve evraklarını görmeden sadece sahibinden'deki ilana bakarak almayı düşünmüyosun? Gidip yerinde görmek lazım, tanıdığın bir ustaya göstermen lazım, bi üstüne binip gaza basmak lazım, evraklarına bakıp herşeyi tamam mı hatta yedek anahtarı var mı onu da istemek lazım... yani ilan da insanlık hali, insanlar eksik bilgi vermiş olabilir, sonuçta cep telefonunu yazmış eleman, arayıp gidip yerinde görmekte fayda var... bu genel bilgi...
ilandaki motor için... pek tavsiye etmem, görüntü falan, kilometre ye karşın fiyatı falan... üzülme sonra yani.. bence biriktir biraz daha, seni motordan soğutmayacak bişeylere bak.
alınmaz kardeşim o motor onun yerine regal raptor - mondial mct 250 - kanuni tiger öneririm bunlara bi bak
Bende merak ettim, sahibinden online satın alıp, kargo ile kapıda mı teslim alacaksın...
Laf ola beri gele... gider bakarsın alacaksan nedir ne değildir..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)