Gereksiz bir kazanın 3. şahıslara etkisi
Reklamlar
-
Yazdığım yazının amacı , bütün olan bitenin sadece bizlerin değil 3. kişilerinde zarar görebileceğini göstermektir.
Kazanın nasıl gerçekleştiğine bakılmaksızın her yaralı eşit hizmet almalıdır aksini düşünmek acımasızlıktır. Ancak herşey bittiğinde insan kendi vicdanı ile yukarıdaki yazı çerçevesinde bir muhasebe yapmalı ve olan bitenin "gerekli mi yoksa gereksizmi " olduğuna kendisi karar vermelidir.
DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR
Reklamlar
-
RE150(2000km),CBF150(2400km),WOLF250(8000km)
V-STROM DL650
-
hocam gerekli bir kaza yoktur kaza zaten gereksiz bişeydir. Sonucta her kaza dikkatsizligin ve ihmalkarlıgın bir ürünüdür. dolaylı olarak kask takmamak veya egitim almamakta ihmalkarlıktır tıpkı egitimli ve kasklı birinin sola sinyal vermeyip dönerken arkadan gelen aracın carpması gibi bunlar kıyaslanamaz. bu bakıs acısıyla baktıgımdan pek katılamadım acıkcası
-
Aslında bu konuda anlatılmak istenen ince bir nokta. daha çok Ahlaki bir konu.
Böyle bir olaya sebep olan insana kimsenin sormayacağı şeyler bunlar.
Yazın böyle bir vakaya gimiştim, Bir apaçi arkadaşımız yolun sağında giderken birden sola dönmek üzere manevra yapıyor,, hooop arkadan gelen torosun altına!
112 arandıktan "3" dk sonra olay yerine ulaştık. Gereken müdehaleyi yaptık, 16 dk sonra 36 km ötedeki hastaneye vatandaşı ulaştırdık. bu sırada telsizden bir anons geldi:
Bizim görev bölgemizde bir kalp hastası vardı ve bu hastaya 25 km uzaklıktaki ilçeden ambulans çıkarıldı!..
10-15 dk hastanede yaralının teslim edilmesini bekledik. yaralıyı götürürken 150-160'la canımızı dişimize takıp bi tarafımızı yırttık ama istasyona döndüğümüzde toplam vaka süresi 1 saati geçmişti.
Şimdi kendinizi burdaki karakterlerin yerine koyun:
Ben mesela; bu Aynaları söküpte arkadan gelen arabayı göremeyip altına giren GERİ ZEKALI Apaçinin hayatını kurtarmak için 3 dk!da olay yerine vardım! (beklemiyoruz ama) kimseden ne teşekkür ne takdir aldım.
Kalp hastasını yerine koyun kendinizi, hatta onun birşeyden haberi yoktur. Ambulans isteyen kişi mesela oğlu olsun, onun yerinde olduğunuzu düşünün. biz apaçiyle uğraşırken siz ambulans istediniz, taa ....... .........den 20-25dk'da ambulans geldi. Ondan sonra, 100metre ilerdeki hastaneden bilmem kaç dk'da ambulans gelemedi derler. Belki o hasta şimdi yaşamıyor. neden?
Sağlık sistemi şöyle sağlık sistemi böyle.
Bunlar söylenmez. Biz işimizi yaparız, herkez işini yapar. bizim görevimiz bu ama bunları biryerde sorarlar adama!
abimiz vicdanına kulak vermiş bayağı bir düşünmüş, empati yapmış ve aklına gelen senaryoyu buraya yazdığı konuyla sizlere aktarmaya çalışmış, Onunla aynı şeyleri hissedin istemiş. Anlayana sivrisinek saz, Anlamayana davul-zurna az...
Tekrar teşekkürler.
-
işte bu durumdada devletinde bişeyler yapması gerekiyo. işi daha dolaylı düşünürsek 112 yi gırgır yapmak için arayan apaçilerde var. ama sunu anladımki bu turklere özgü bi durum degil. tam yılını hatırlamıyorum ama marmaristeki denizcilik festifali için 2 hafta boyunca mugla merkezdeki acil servis merkezinde gönüllü olarak çalıştım çeviri yapmak için. adamlar (yabancılar) arayıp telefon kartını nerden alırım, napıyosunuz nasılsınız diye arayıp duruyolar. hepsininde yüzüne kapattım telefonu
-
Acil112 siz işinizi teşekkür-takdir bekleyerek yapıyorsanız vay halimize!
3-5 gün sonra ulan taktir edilmiyorum ben diyip işinizden azıcık dahi soğumanız birimizin hayatına bile mal olabilir!
-
The Trouble adlı üyeden alıntı
Öncelikle uzun olduğunu belirtiyim kimse üzerine alınmasın ama benim görüşüm budur.
Kask takıp takmama konusunda tartışılmaz. Kask takmassan motosiklete binemesin , binmemelisin .Kural budur!
Fakat yazdıklarınız ne kadar mantıklı olsada ben bunlara katılmıyorum sonuçta bir insan yaralanmış ve insanlar görevini yapıyor. Boş yere onları meşgul etmek ne demek? Eğer fazla detaylı düşünmeye çalışırsak kimseye zararı olmadığını sandığımız şeylerde de yanlışlıklar bulabiliriz.
O zaman onu hastaneye kaldıran ambulans kask takmadı diye hasta olan başka birileri var diye onu hastaneye götürmesin.Veya doktor kask takmadığı için onu tedavi etmesin.Sizin yazdıklarınızdan bunu çıkarıyorum.
O zaman size derim ki bu kadar ayrıntılı düşünebilen insanlarsınız size küçük bi örnek vermek istiyorum mesela siz de o zaman araç kullanmayın çünkü o sırada sizin ve sizin gibi araç sürücüleri yüzünden belki acil bi yaralıyı almaya giden ambulans trafiğe takılacak.
Her insan hata yapabilir ve her hata bir hayata malolacaksa yaşamayalım daha iyi.Önemli olan ders çıkarmak değil midir? İlla ölmek mi gerekir?
Bir insana gereksiz yere kaza yaptın kendine zarar verdin demek o insana o insanın hayatına edilmiş bi hakarettir bence!
Her cümlesine katılıyorum Bir çok örnek verilebilir bu duruma o zaman futbol maçınada gitmeyin sen o maça gidiyosun diye ordada 100lerce polis itfaiye ambulans...vs vs üstelik bu kaza bile değil tamamen zevk.
Birde kazanın gereksizi ve gereklisi nasıl oluyo?
-
ero__ adlı üyeden alıntı
Acil112 siz işinizi teşekkür-takdir bekleyerek yapıyorsanız vay halimize!
3-5 gün sonra ulan taktir edilmiyorum ben diyip işinizden azıcık dahi soğumanız birimizin hayatına bile mal olabilir!
Böyle birşey duymak istemediğim için (beklemiyoruz ama) şeklinde yazmıştım.
-
Diğer yazılarını da okudum.
Gerçeklerden uzak ve alakasız değil ancak başkalarını üzerim/üzebilirim düşüncesi ile hobilerimizden vaz mı geçelim?
Motosiklet,Bisiklet,Yüzme,Surf,Dalma ve daha niceleri thlike ile iç içe....üçüncü şahıslara yük olabilirim düşüncei ile hepsini bırakalım mı?
Tarzım çok basittir.....
Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum
-
-
Çok güzel bilinçlendiriyorsunuz bizi. Emeğinize sağlık.
Devamını bekliyoruz yazılarınızın..
"Ve ben 24 yaşındayken kendimi Türkiye'nin bağımsızlığına armağan etmekten onur duyuyorum."
Deniz Gezmiş 28 Şubat 1947 - 6 Mayıs 1972
-
Üstad teşekkürler. Güzel bir yazı olmuş hiç bakmadığım ve düşünmediğim açılar yakaladım sayenizde.
Siz ve sizin gibilerin bazen donkişotluk yaptığını düşündüğüm oluyor ama umarım yılmadan devam edersiniz.
Kaleminize sağlık.
Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.
-
Terapist adlı üyeden alıntı
Her cümlesine katılıyorum
Bir çok örnek verilebilir bu duruma o zaman futbol maçınada gitmeyin sen o maça gidiyosun diye ordada 100lerce polis itfaiye ambulans...vs vs üstelik bu kaza bile değil tamamen zevk.
Birde kazanın gereksizi ve gereklisi nasıl oluyo?
Kuralları ezip geçtiğin kazalar gereksiz olabilir. Yada abi diyorki edebiyatçı değilim. Kelime hatası yapmış olabilir. Bizim burada görmemiz gereken yaptığımız kazaların sadece kendimize zararı olmadığı. Ve unutmayalım ki eleştiri türü yazılar ilgi çekmesi için dik bir üslup kullanılan yazılardır.
Ayrıca futbol örneğide komik olmuş .) Ben o maça gidiyorum diye yüzlerce polis beklemiyor. O maça benim haricimde Motora kasksız ve aynasız binen zihniyette gidiyor polis onlar için orada.)
Elle tutulabilen , sessizlik vardır..
-
Büzel bir yazı hepsini okudum, paylaşımınız için teşekkürler. Herkes trafikte daha bilinçli olmalı.
-
oocan nın yazısı guzel olmus vede gereklı ama.mctsnr nın yazısı da dusundurucu.hangısı daha dogru acaba
-
Saçmalık yaaa Çok güldüm )))) Teşekkür ederim oocan..
---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:32 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:23 ----------
Bu kadar ince düşünen arkadaşım, sen hiç motosiklete binme..
Çünkü bindiğin makina petrol yakıyor, karbonmonoksit salgılıyor buda çevreye zarar veriyor ve çocuklarımıza yaşanacak bir dünya bırakmamızı engelliyor..
Parfüm kullanma ozonu deliyor, güneş ışıkları dünyaya direk yansıyor, cilt kanseri sayısı hızla artıyor ve dünyanın dengesi bozuluyor..
Su içme, banyo yapma çünkü zaten kısıtlı bulunan su kaynakları hızla tükeniyor ileride çıkacak bütün savaşların kaynağı su yüzünden olacağı tahmin ediliyor..
Korkarak yaşıyorsan eğer sende hayatı seyredenlerdensin..
-
The Trouble adlı üyeden alıntı
Öncelikle uzun olduğunu belirtiyim kimse üzerine alınmasın ama benim görüşüm budur.
Kask takıp takmama konusunda tartışılmaz. Kask takmassan motosiklete binemesin , binmemelisin .Kural budur!
Fakat yazdıklarınız ne kadar mantıklı olsada ben bunlara katılmıyorum sonuçta bir insan yaralanmış ve insanlar görevini yapıyor. Boş yere onları meşgul etmek ne demek? Eğer fazla detaylı düşünmeye çalışırsak kimseye zararı olmadığını sandığımız şeylerde de yanlışlıklar bulabiliriz.
O zaman onu hastaneye kaldıran ambulans kask takmadı diye hasta olan başka birileri var diye onu hastaneye götürmesin.Veya doktor kask takmadığı için onu tedavi etmesin.Sizin yazdıklarınızdan bunu çıkarıyorum.
O zaman size derim ki bu kadar ayrıntılı düşünebilen insanlarsınız size küçük bi örnek vermek istiyorum mesela siz de o zaman araç kullanmayın çünkü o sırada sizin ve sizin gibi araç sürücüleri yüzünden belki acil bi yaralıyı almaya giden ambulans trafiğe takılacak.
Her insan hata yapabilir ve her hata bir hayata malolacaksa yaşamayalım daha iyi.Önemli olan ders çıkarmak değil midir? İlla ölmek mi gerekir?
Bir insana gereksiz yere kaza yaptın kendine zarar verdin demek o insana o insanın hayatına edilmiş bi hakarettir bence!
%99.3 katılıyorum...
nıhahaha polemiği de çok seviyorum ayrıca , güzel yorum...
-
Taner YILMAZ adlı üyeden alıntı
Saçmalık yaaa
Çok güldüm
)))) Teşekkür ederim oocan..
---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:32 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:23 ----------
Bu kadar ince düşünen arkadaşım, sen hiç motosiklete binme..
Çünkü bindiğin makina petrol yakıyor, karbonmonoksit salgılıyor buda çevreye zarar veriyor ve çocuklarımıza yaşanacak bir dünya bırakmamızı engelliyor..
Parfüm kullanma ozonu deliyor, güneş ışıkları dünyaya direk yansıyor, cilt kanseri sayısı hızla artıyor ve dünyanın dengesi bozuluyor..
Su içme, banyo yapma çünkü zaten kısıtlı bulunan su kaynakları hızla tükeniyor ileride çıkacak bütün savaşların kaynağı su yüzünden olacağı tahmin ediliyor..
Ne boş insanlar var yaa...
Su içmeden yaşayamazsın ama teker yapmadan motosiklet kullanabilirisin. Bu ayrımı yapamıyorsan senin tükettiğin su ve hava israf asıl.
-
-
bilinçli ve eğitimli bir şekilde kaza yapınca senaryoda ne değişiyor ?
can't be worried about that shit. life goes on man.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)