Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

1 şubatta akaryakıt istasyonlarından yakıt almıyoruz...

REKLAM ALANI
    Samet Ağır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA YZF 1000 thunderace ,NC 750 S
    ben heryerde söylüyorum buradada söyledim tekrar edeyim....

tüm ülkeyi bırakalım..sadece İstanbulda ne kadar özel araç varsa otomobil,motosiklet,arazi taşıtı ne varsa...
    1 kişi bile eksik olmamak kaydıyla hiç ama hiç kimse 10 gün araçlarına kontak anahtarı takmasın,1 litre dahi yakıt almasın,1 köprü ücreti dahi ödemesin,1 otoyol ücreti bile vermesin....
    10 gün dayansın olmazsa bi 10 gün daha...ve yetkililer bunun bir eylem olduğunu ve kararlı olunduğunu anlasınlar...bir 10 gün daha...
    ahada Türkiye ekonomisi krize girdi..batıyor...bu durumda eğer benzin 2-2.5 liraya inmesin ben adımı değiştiririm..
    ama kararlı olmalı ve istisnasız herkes katılmalı..yoksa 15-20 motorcu 1 gün yakıt almamış kimse hissetmez bile....
    Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
    Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Bence destek verelim derim yinede

Bundan 10 sene evel Turkiyede Tekstil vardi

Benzin bu kadar pahali degildi

Insanlarin bu kadar kredi karti borcu yoktu

Ve turkiye tahilini , misirini ve seker pancarini ithal etmiyordu.

Her seyimiz ithal oldu. Borclanma delisi olduk.
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

Motosikleti
    Tvs Apache
    Bende destekliyorum. 1 Şubat'ta benzin almayacağım.

Merak ettiğim konu bir önceki gün depoyu tamamiyle doldurucak olmam. Benzin almadan yaşamamız mümkün değil gibi geliyor. Bu eylemden sonra daha farklı eylemler düşünülse bence daha iyi olur
    Elle tutulabilen , sessizlik vardır..

MkD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    92 301 98 vstar
    1 ayı geçti en son benzin alalı
    binmedimde bir süre motosiklete
    birkaç hafta önce canım sıkıldı depodakinin bir kısmını harcadım
    kısacası daha öncede denildiği gibi eylemin büyük kitleler ile yapılması lazım
    bireysel eylem olmaz sadece özgürlüklerin kısıtlanması olur

not: hala depomda benzinim var

Motosikleti
    09YBR125, 08DYLAN
    bugün mazot almaya gittim aracımla istasyon müdürü 1 hafta sonra kırsal motorin diye tabir edilen yakıtın tarih olacagını sadece tek tip mazot olacagını söyledi. yani eurodizel olacak.

bunun anlamı şudur arkadaşlar aracına bu güne kadar kırsal motorin alıp binenler hem akaryakıt alırken litre başına fazladan ödeyecek hemde aynı miktar akaryakıtla daha az km gidecek.(nasıl oluyor demeyin kalın motorine alışmış bir motor eskiden 1 lt ile 10 km yapıyorsa şimdi 8-9 km yol katecek. bunun yanısıra pompa ayarları kırsal motorine göre yapılmış araçlar mazot pompalarını eline alabilir.)

ben diyecek söz bulamıyorum arkadaşlar. bu iş hiç hoşuma gitmedi. inanın lehimize hiçbişeyi düşünmezler.

Motosikleti
    Yamaha Ybr 125
    Alıntı TutkuluAcemi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öncelikle Türkçe'yi düzgün yazalım, konuşalım.
    Bence de Türkçeyi doğru kullanalım. Ama öncelikle Türkçe sözcüğüne gelen çekim ekinin ayrılmaması gerektiğini bilelim.

Kural: Özel adlara gelen yapım eklerinden sonra gelen çekim ekleri kesme işareti ile ayrılmaz

Türk + çe + yi
    Özel ad Yapım eki çekim eki

Şu halde cümlenizin doğru yazılışı:

Öncelikle Türkçeyi düzgün yazalım, konuşalım.
    olmalıdır. Saygılarımla
    Hakkını vermeden yükseltmeyi düşümüyorum.

Özer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    V STROM DL 650 Esmeralda
    Bir günlük protesto ne işe yarayacak çok merak ediyorum doğrusu çok gülünç bir tepki hatta tepki statüsü bile alamaz.

Arkadaşlar, tepki benim yaptığım gibi olmalı.Ayda 1 depo yakıt almakla.
    benim gibi 10.000 lerce kişi aynı tepkiyi verdiği gün bazı taşlar yuvarlanmaya başlayacaktır....Avrupalı insanların tepki tarzları örnek alınmalı.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:16 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:10 ----------

Alıntı jack hammer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bugün mazot almaya gittim aracımla istasyon müdürü 1 hafta sonra kırsal motorin diye tabir edilen yakıtın tarih olacagını sadece tek tip mazot olacagını söyledi. yani eurodizel olacak.

bunun anlamı şudur arkadaşlar aracına bu güne kadar kırsal motorin alıp binenler hem akaryakıt alırken litre başına fazladan ödeyecek hemde aynı miktar akaryakıtla daha az km gidecek.(nasıl oluyor demeyin kalın motorine alışmış bir motor eskiden 1 lt ile 10 km yapıyorsa şimdi 8-9 km yol katecek. bunun yanısıra pompa ayarları kırsal motorine göre yapılmış araçlar mazot pompalarını eline alabilir.)

ben diyecek söz bulamıyorum arkadaşlar. bu iş hiç hoşuma gitmedi. inanın lehimize hiçbişeyi düşünmezler.
    Ne kadar bilinçsiz bir tüketici olduğunu sere serpe ortaya atıyorsun
    Kırsal mazot denen yakıt kimler için düşünlmüştür biliyormusun? Aslında bu yakıt sadece TARIM araçlarına verilecekti yani çiftçiye...Kırsal denen yakıtın kalkması TAM isabet çünkü çevreyi kirletmekten başka hiç bir işe yaramıyordu..Bazı ağır vasıtaların egzozlarından çıkana bir bakın..kırsalın ne yaptığını daha iyi anlarsınız.Satışın durdurulması doğru ve yerinde bir karar

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:18 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:16 ----------

Alıntı MkD adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1 ayı geçti en son benzin alalı
    binmedimde bir süre motosiklete
    birkaç hafta önce canım sıkıldı depodakinin bir kısmını harcadım
    kısacası daha öncede denildiği gibi eylemin büyük kitleler ile yapılması lazım
    bireysel eylem olmaz sadece özgürlüklerin kısıtlanması olur

not: hala depomda benzinim var
    Bravo aynen katılıyorum...hala depomda yakıt var ve devam bu şekilde.
    Tarzım çok basittir.....
    Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum

erimozel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 150
    Şimdi şöyle bir durum var ki,
    Bizim eylemimiz küçük çapta başlaması muhtemel bir eylem. İyidir, ben de destekliyorum. İstanbuldaki tüm motorlu araçlar sadece 1 günlüğüne hiç bir akaryakıt istasyonundan benzin almazlarsa firmalar inanılmaz büyük miktarlarda zarar ediyorlar diye duymuştum. Ve mecburen düşürürler benzin fiyatını.

Bu araçların 1/10 u bile katılsa büyük bir tepki olacaktır.

Not: Bende 1 şubatta benzin AL-MI-YO-RUM! ( motosiklet yok zaten :D )

kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    ÖZER ADLI ÜYEDEN ALINTI " Ne kadar bilinçsiz bir tüketici olduğunu sere serpe ortaya atıyorsun
    Kırsal mazot denen yakıt kimler için düşünlmüştür biliyormusun? Aslında bu yakıt sadece "TARIM araçlarına verilecekti yani çiftçiye...Kırsal denen yakıtın kalkması TAM isabet çünkü çevreyi kirletmekten başka hiç bir işe yaramıyordu..Bazı ağır vasıtaların egzozlarından çıkana bir bakın..kırsalın ne yaptığını daha iyi anlarsınız.Satışın durdurulması doğru ve yerinde bir karar"

Egzostan çıkan siyah dumanın sebebi kırsal motorin değil bazı uyanıkların motorine 10 numaralı yağ karıştırması. 10 sene öncesinde euro dizel diye birşey yoktu herkes bugünkü adı kırsal motorin olan motorini kullanıyordu.

Motosikleti
    09YBR125, 08DYLAN
    Alıntı Özer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir günlük protesto ne işe yarayacak çok merak ediyorum doğrusu çok gülünç bir tepki hatta tepki statüsü bile alamaz.

Arkadaşlar, tepki benim yaptığım gibi olmalı.Ayda 1 depo yakıt almakla.
    benim gibi 10.000 lerce kişi aynı tepkiyi verdiği gün bazı taşlar yuvarlanmaya başlayacaktır....Avrupalı insanların tepki tarzları örnek alınmalı.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:16 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:10 ----------

Ne kadar bilinçsiz bir tüketici olduğunu sere serpe ortaya atıyorsun
    Kırsal mazot denen yakıt kimler için düşünlmüştür biliyormusun? Aslında bu yakıt sadece TARIM araçlarına verilecekti yani çiftçiye...Kırsal denen yakıtın kalkması TAM isabet çünkü çevreyi kirletmekten başka hiç bir işe yaramıyordu..Bazı ağır vasıtaların egzozlarından çıkana bir bakın..kırsalın ne yaptığını daha iyi anlarsınız.Satışın durdurulması doğru ve yerinde bir karar

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:18 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:16 ----------

Bravo aynen katılıyorum...hala depomda yakıt var ve devam bu şekilde.

kardeşim seninde ne kadar bilinçli bir tüketici oldugun ayda bir depo alıyorum demenle ortaya çıkmakta. akaryakıtı kullanan insanların hepsi keyfi tüetmiyor mecburiyetten tüketenlerin sayısı çogunluktadır.

benim söyledigime gelince bu ülkede daha önce euro dizel mi vardı. ne zaman çıktı bu euro dizel piyasaya yeni geliştireln dizel teknolojisiyle küçük hacimden yüksek güç alabilmek için piyasada bulunan yakıttan daha iyive kaliteli aynı zamanda daha ince olan mazot satışına başlandı.

normal mazot 3 lira euro dizel 3,3 lira ayrıca dedigim gibi aynı litre ile daha az km gitmeside cabası.

bende isterim euro dizel olsun sadece ama kırsal motorin fiyatına satılsın. hem dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanalım hemde çevre kirliligini düşünelim. ikisi birlikte olmuyor kardeşim.

Motosikleti
    V STROM DL 650 Esmeralda
    Alıntı jack hammer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kardeşim seninde ne kadar bilinçli bir tüketici oldugun ayda bir depo alıyorum demenle ortaya çıkmakta. akaryakıtı kullanan insanların hepsi keyfi tüetmiyor mecburiyetten tüketenlerin sayısı çogunluktadır.

benim söyledigime gelince bu ülkede daha önce euro dizel mi vardı. ne zaman çıktı bu euro dizel piyasaya yeni geliştireln dizel teknolojisiyle küçük hacimden yüksek güç alabilmek için piyasada bulunan yakıttan daha iyive kaliteli aynı zamanda daha ince olan mazot satışına başlandı.

normal mazot 3 lira euro dizel 3,3 lira ayrıca dedigim gibi aynı litre ile daha az km gitmeside cabası.

bende isterim euro dizel olsun sadece ama kırsal motorin fiyatına satılsın. hem dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanalım hemde çevre kirliligini düşünelim. ikisi birlikte olmuyor kardeşim.
    Evet, bilinçli bir bireyim ben. Otomobilim yok ve yağmur çamur demeden hemen her hava koşulunda motosikletime binerdim..taaa ki akar yakıt fiyatlarına asabım bozulana dek...bir kaç aydan bu yana sadece ayda bir kez yakıt alıyorum. Ulaşım aracı olarak Otobüs,Minibüs,Metro ve İzban'ı kullanıyorum bilinçli ve bir amacı olan herkese tavsiye ederim. devlet benden ayda bir kez bir deponun vergisini alacak ben aksine karar verene kadar.
    Herkes keyfe keder biniyor demedim ancak denemesi bedava 100 araç sürücüsüne bir sor neden otomobile tek ya 2 kişi bindiğine ve nereye gittiğne...eminim gözlerin yerinden fırlayacak..zaten biliyorsunuz ya ne kadar ehli keyif bir toplum olduğumuzu...neyse herkes takılsın kafasına göre
    Tarzım çok basittir.....

Serk21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 390
    şirketler batmasada bir günlük eylemde fayda var hatta o gün mümkünse araç kullanılmasın. sadece keyfi araç kullananlar bir hafta benzin almasa zaten şiddetli bir ses duyurulur. şuan 2 tane motorum var cebimdeki son paraları veriyorum bi ona bi ona benzin koyuyorum ve sinirim bozulmakta bende katılyorum 1 şubatta benzin almadıgım gibi kontakta açmıyorum (mecbur kalmadıkça)
    bu arada 1 galon 3.7 litre =) daha önce nitro yakıt satıyordum amerikadan ithal ordan biliyorum =)

GT250rAlanya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    4 Silindirden başkası YALAN
    Yazının nasıl yazıldığı değil içeriği önemlidir diyerek bende 1 şubatta benzin almıyorum. motorum uzun zamandır yatıyordu. 1 şubatta çalışacak ama benzin almadan
    "Ve ben 24 yaşındayken kendimi Türkiye'nin bağımsızlığına armağan etmekten onur duyuyorum."
    Deniz Gezmiş 28 Şubat 1947 - 6 Mayıs 1972

Motosikleti
    SYM XS 125 K
    Benzin fiyatlarında iktidarın pompa şirketlerinin karlarını çekme istemesini kafam almıyor.

Devletimiz Rafineri çıkış fiyatından komşu ülkelere benzin satmakta yani 1.2 lira falan

Tv de izlemiştim sektörden bir yetkili bu konuyu şöyle açmıştı: üretilen 50 birim mazot 50

birim benzin var, malum Türkiyede mazot tüketimi artmış durumda, hal böyleyken mazot

tüketimini karşılamak için mazot ithalatı, ithalatın karşılığında tüketilmeyen benzin ihracı

sözkonusu.fiyat dengesi kuramayan devletimiz elaleme bedava benzin satar bize

gelince "zor alırsın" demekte HELAL OLSUN
    Diş Fırçam Bile Motorlu :cherry:

Arjantinli69 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ GSF 600 S BANDİT
    1 şubat'ta benzin almasak olur hatta 1 hafta bile almasak olur.ben zaten 2 haftada bir benzin alıyorum.
    ama aslında o gün kalabalık bir şekilde toplaşıp Opet bayisi ile anlaşıp bize uygun yakıt verirseniz motorcular olarak sizden yakıt alacağız diyip değişik bir eylem yapmış oluruz.belki böylece diğer akaryakıt istasyonlarıda bizi adam yerine koyar.değişik bir öneri.
    Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım.. GHOST RİDER

Otoburkaplan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mobilette > Titan > GV650 > VERSYS > F650 CS
    Bu konuda en tepkili insanlardan biriyim ama Don Kişot'çulukla hiçbir şeyi başaramazsınız.

1 Şubatta benzin almamak elle tutulur hiçbir etki yapmaz, tepkiniz fark edilmez bile. 1 hafta sonra aynı benzini alıp adamların aylık cirolarına hiçbir etki yapamazsınız. Zaten taşımacılık sektörü yanında bizim aldığımız zavallı miktardaki benzini adamlar takmaz bile..

Yine birşey yapmak lazım, en mantıklısı da başka arkadaşların da söylediği gibi yerli istasyonlardan benzin alarak Shell, BP ve Total gibi dev kartelleri sıkıştırmak. Onlar zaten hükümetleri bir şekilde etkiler daha sonra.. Biz etkileyemeyiz.. İnanın onların benzini daha iyi değil, kampanyalar da kaldırıldı artık. Hadi bizimkilerden almaya başlayalım canım kardeşlerim

Not : Arabistan'da benzin 0,25 TL imiş, kaynağa göre %1600 ile alıyoruz
    Ever tried, ever failed..No matter, try again, fail again, fail better

Motosikleti
    Tvs Apache
    Alıntı Otoburkaplan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu konuda en tepkili insanlardan biriyim ama Don Kişot'çulukla hiçbir şeyi başaramazsınız.

1 Şubatta benzin almamak elle tutulur hiçbir etki yapmaz, tepkiniz fark edilmez bile. 1 hafta sonra aynı benzini alıp adamların aylık cirolarına hiçbir etki yapamazsınız. Zaten taşımacılık sektörü yanında bizim aldığımız zavallı miktardaki benzini adamlar takmaz bile..

Yine birşey yapmak lazım, en mantıklısı da başka arkadaşların da söylediği gibi yerli istasyonlardan benzin alarak Shell, BP ve Total gibi dev kartelleri sıkıştırmak. Onlar zaten hükümetleri bir şekilde etkiler daha sonra.. Biz etkileyemeyiz.. İnanın onların benzini daha iyi değil, kampanyalar da kaldırıldı artık. Hadi bizimkilerden almaya başlayalım canım kardeşlerim

Ben yinede 1 şubat'ta benzin almam. Aylık ciro ve taşımacılık sektöründede haklısın. Yinede bir gün benzin almamanın bizimde bir sabrımızın olduğunun göstergesi olabilceğini düşünüyorum.
    Elle tutulabilen , sessizlik vardır..

sorun bence akatyakıt üzerindeki vergi yükü ve toplanan vergilerin bizde geri dönmemesi. Olayın 2 boyutu var.
    1 - Çok yüksek vergi alınıyor
    2- Alınan vergiler bize gerektiği kadar geri gelmiyor

Bende yabancı akaryakıt dağıtım şirketlerinden se yerlileri tercih ederim fakat sorun yani akaryakıtın pahalı olmasının sebebi yabancı akaryakıt şirketleri değil, yüksek vergi oranları.

Bizim tepkimiz yüksek vergi oranlarının belli (kabul edilebilinir) seviye'ye çekilmesi yönünde atılacak adımlar olmalı, bu vergi oranlarını akaryakıt şirketleri belirlemiyorlar....

ben de bu eyleme destek veriyorum, hiç bir sonuç alamayız deyip hiç bir şey yapmamaktan iyidir, önemlil olan toplumun olan biten hakkında bir fikri olduğunun yöneticilere gösterilmesi, zaten bundan daha korkutucu bir şey olamaz yöneticiler için...

gorkemuls - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hysong GV 250
    Alıntı gorkemuls adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İnsanlar arkasından yada önünden giden birilerinin olmasını istiyor haklısın. Bende bu doğrultuda konuyu forumada açtım. İstediğim şey sadece herkesin duyarlı olması. Yani herkes tek başına sağduyu sahibidir.

Amerika litresi: 0.65 dolar falan. Yani galonu: 2.50 dolar oluyor.

hatırlatma: 1 Galon=4 litre.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:22 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:20 ----------

1 Galon= yaklaşık 4 litre. Bazı arkadaşlar atlamadan söyleyeyim dedim.
    Atlamadan demiştim ama 3.7 litre diye bir arkadaş sazan oldu

Motosikleti
    V STROM DL 650 Esmeralda
    Alıntı Otoburkaplan adlı üyeden alıntı Mesajı göster

100 de 100 katılıyorum

Alıntı deadendst adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sorun bence akatyakıt üzerindeki vergi yükü ve toplanan vergilerin bizde geri dönmemesi. Olayın 2 boyutu var.
    1 - Çok yüksek vergi alınıyor
    2- Alınan vergiler bize gerektiği kadar geri gelmiyor

Bende yabancı akaryakıt dağıtım şirketlerinden se yerlileri tercih ederim fakat sorun yani akaryakıtın pahalı olmasının sebebi yabancı akaryakıt şirketleri değil, yüksek vergi oranları.

Bizim tepkimiz yüksek vergi oranlarının belli (kabul edilebilinir) seviye'ye çekilmesi yönünde atılacak adımlar olmalı, bu vergi oranlarını akaryakıt şirketleri belirlemiyorlar....

ben de bu eyleme destek veriyorum, hiç bir sonuç alamayız deyip hiç bir şey yapmamaktan iyidir, önemlil olan toplumun olan biten hakkında bir fikri olduğunun yöneticilere gösterilmesi, zaten bundan daha korkutucu bir şey olamaz yöneticiler için...
    Elbette sıkıntımız alınan yüksek vergilerden yana ancak dünya piyasasını ve fiyat dengesindeki en etkili akar yakıt şirketleri şunlar: Shell, BP, Total, Exxon, vs vs...Türkiyede bulunanları bildiğimize göre bunlardan uzak durun yeter....
    Tarzım çok basittir.....

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)