dizlik alacagım pantolon altından rahat olurmu,tahriş yaparmı ve görevini yerine getirebilirmi ?
birde mesela dizlik takılı pantolon altından cıkarmadan gidip alışveris yapabilirmiyim hareketlerimi engellermi ?
dizlik alacagım pantolon altından rahat olurmu,tahriş yaparmı ve görevini yerine getirebilirmi ?
birde mesela dizlik takılı pantolon altından cıkarmadan gidip alışveris yapabilirmiyim hareketlerimi engellermi ?
Hakeretlerinizi engellemez, ayrıca ben p.altına giyilmesinden tarafım. Zira istemeden de olsa kaymalar yaşanabiliyor. Bununla ilgili bir başlık var. Arama yapmanızı öneririm ;)
Kastettiğin kotpantolon veya kışlık kalın bir pantolonsa,motor üstündeyken bir sorun olmaz,fakat motordan indiğinde yürüken veya çömeldiğinde heleki birde mafsallıysa,pantolonu gerdiri ve seni rahatsız eder,durması gerektiği yerden kayar,tekrar yerine getirmek için sokağın veya caddenin ortasında tuhaf hareketler yapmak zorunda kalırsın...
Bağlantı gergileri veya lastikleri kaşıntı ve tahriş yapar,çıkarmak istediğinde tumanı indirmek zorunda kalırsın,hatta giymek isterkende bunu yapmak zorunda kalabilirsin
"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN
Offff Off onu deme zaten,vayy vayy vayyyyy....
Hele birde diz kapağın arkasından tutupta lastik kısmını yakalayıp çekerken o yumuşak deriye sabit kıllardan bir kaçını tutup çekince ''kabız olmuşta ıkınıyormuş gibi'' bir yüz ifadesi oluyorya,yanından geçenlerde sana neoldu diye bakmazlarmı...Adamın beyni uğulduyor,ulen dizliğininde,mafsalınında daaaaa..daaa diye devam ediyorsun..
Tavsiyem pantolon üstüne takman ve dizlik alırken olabildiğince uzun olanlarını tercih et ''kaval kemiğini korusun'' almadan önce alinde mafsalı defalarca açıp kapat seri bir şekilde ve yumuşak bir şekilde bunu elindeyken dene,oynak yerlerinde çapak olmamasına dikkat et,perçinlerini kontrol etmeyi sakın ama sakın unutma.
...
"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN
Mafsallı olanlar gacır gucur katır kutur ses yapıyor,o yüzden mafsallı dizliği kullanmıyorum, en iyisi mafalsız.
peki hocam şu dizligi önerirmisin
http://www.feyizoglu.com/Prohel-Mafs...k_46484.html#0
nasıl rahat ediyorsan öyle kullan.
Dizlik alacaksanız pantalon üzerine takmanız daha sağlıklı olacaktır.
Pantalon altı istiyorsanız korumalı pantalon almalısınız.
►Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu◄
Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero
Pantolon ve dizlik kötü duruyor tavsiyem zaten koruması olan bi pantolon almak.
Hem daha rahat hem daha şık.
Reklam cümlesi gibi oldu ama öyle.
We are many...
Katılmıyorum. Dizlik pantolonun altına giyilmelidir, ama ona uygun pantolon da giymek gereklidir. Günlük kullanımda dizliği pantolonun altına giymek hakikaten zor, ama doğrusu altta olması. Pantolon üstüne giyilen dizliğin bir kaza anında kayma olasılığı çok daha yüksektir.
Dizlik pantolonun altından giyilmelidir, mafsalsız dizlikler pantolon altında daha estetik dururlar. Ayrıca kıl ve tüylerin yolunmaması ve kaşıntıya engel olması için eski bir çorabı burun noktasından kes ve dizine geçir, çorabın topuk kısmı dizkapağına denkgelsin üzerine de dizliği tak.
insan acizdir, muhtaçtır, fazla artislik yapmamalıdır.
Her zaman dizliği çıplak bacağa, pantolon altından giyerim. Çok çeşitli de dizlik kullandım. Bacaklarım da kıllı. Bir kere bile kıl çekmesi gibi bir sorunum olmadı. Giydiğiniz pantolon hafifçe bolsa, dizliğiniz çok iri değilse çok rahat edersiniz. Sabah giyip akşam çıkarabilirsiniz. Alış-veriş vs. gibi şeyleri çok rahat yaparsınız. Çok terleyen biri olmama rağmen sıcak yaz aylarında bile çok rahatsız edici olmuyor.
Ama dizlikten dizliğe de fark vardır. Kalitesiz bir dizlik kaşıntı, terletme, kayma vs. yapabilir. Mutlaka iyi nefes alması gerekli.
Çok severek aldığım ve giydiğim pantolonum vardı. Düşünce dizleri parçalandı. Motorda hiçbir şey yoktu ama pantolon hurdaya ayrıldı. Ufak bir düşmeydi ama pantolon cırtlayıverdi. Düştüğüme değil pantolonun parçalanmasına üzülmüştüm. Sonra dedimki kendi kendime keşke pantolonun üstüne taksaymışım dizliği...
Dizlik mutlaka pantalonun altına giyilmelidir. Aksi yaktirde kaza esnasında ilk temasta sağa sola döner ve bir daha işe yaramaz. Pantalon altında olursa dönmesi daha zor olur böylece olası ikinci üçüncü darbelerde de işe yarar. Korumalı kot pantalonlar sürtünmeye karşı korumalı olup darbelere karşı tekrar dizlik kullanılmalıdır..
Benim anlamadığım bir şey var: Ben her zaman dizlik kullanırım (motor pantolonu kullanmadığım zamanlarda) ve pantolonun üzerine giyerim.
Dizliğin düşme esnasında yerinde duracağına dair bir garanti yoktur. Bunu da biliyoruz. Ama pantolonun içine giyilmesi dizliği nasıl yerinde tutacak, onu da anlamış değilim. Yani dört tane güçlü bağlantıyla tutturduğum dizliği sökecek kadar bir darbe alacağım, ama giydiğim kot pantolon bunu yerinde tutacak. Hiç mantıklı gelmiyor bana... Böyle bir darbe aldığınızda, pantolonun içinde dışında fark etmez gibime geliyor. Pantolonun içindeki dizlik de mutlaka yerinden oynar; belki fırlayıp gitmez, üzerinde kalır ama her durumda koruma bölgesinden uzaklaşır. Zaten dizlikler de genelde hafif çarpmalarda işe yarar. Yine de (dışta veya içte) mutlaka kullanılması gereken bir korumadır.
Ağır metal insanı...
Pantalonun üstünden giyersen pantalon yırtılır ve dizlik pantalonla beraber döner. Altından giyersen pantalon yırtılsa bile dizlik yerinde durmaya devam edecektir. Eğer pantalon sürtünme sonucu yırtılır veye sıyrılırsa dizlikte üstünde onunla beraber hareket eder. Bunlar benim uydurduğum şeyler değil uzmanların tavsiyeleri. Ben burada doğruluğu onaylanmamış bişeyi akıl yürüterek tavsiye etmiyorum; öyle bir akıl yürütme yaparsam da zaten şahsi kanaatim veya tecrübem olduğunu mutlaka belirtiyorum. Normal bir kot pantalonun asfalta sürtündüğü zaman dayanma süresi 0.5 saniye kadardır; kevlar takviyeli korumalı bir pantalonun ise 14 saniye kadardır. Yani normal kottan 28 kat daha fazla koruma sağlar. Bu verilere göre seni ayağanıdaki kot pantalon yere değdiğin an zaten yırtılacak ve sürtünmenin etkisiyle sıyrılıp sağa sola dönecek. Dizlikte bu hareketlere uyumlu davranacak. Dizliği pantalonun altına giymek bu nedenle daha uygun olur.
Not: Bütün kaza testleri 50 km/saat ve altındaki hızlarda yapılır. Daha yüksek süratler için korunma garantisi verecek bir firma yoktur.
dainese nin uzun bir dizliği var kaval kemiğinin altına kadar, pist tipi botlarım ile giyilmiyor bile.. onu tavsiye ederim ben patalonun altına giyiyorum yazın.. kışın motor pant. giyiyorum..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)