arkadaşlar en güzel yöntemi buldum
nete milletin indirdiği videolardan normal sesleri dinledim ve anladım ki problem yok
eksoz'u nispeten sessiz çalışan ve motor etrafında sesi yalıtacak malzemesi olmayan bütün scooter'lar aynı sesi çıkaritıyor
---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:50 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:47 ----------
çok berbat bi şey hocam
neysekki sendeki scooter değil vites boşta olduğu için sadece motorun inlemiş ben motorla beraber uçtum kuşlar gibi
peki hocam olaydan sonra sen eve nasıl gittin ? ben gaz telini çıkartıp parmağımla çekerek eve kadar gittim
ama parmak perişan oldu eve gidene kadar 10 dakikada
---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:58 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:50 ----------
açıkcası şu ana kadar hangi tamir işi olursa olsun ustanın başında beklemişimdir zaten ufak tefek problemleri kendim hallediyorum onlara güvenmediğim için ama aletimin edavatımın ve tabiki bilgi ve tecrübemin yetmediği şeylerde tamirciye gidiyorum.
bir keresinde başka bir yer deneyeyim dedim kendi eliyle'kazayla kırdığı parçanın yenisini ekledi ama onun parasını işçiliğe yükleyip beni kazıklamaya çalıştı ! bütün tamirciler böyle ;
hayatımda bir kere hakkıyla düzgün iş yapıp normal bir para alan servis gördüm oda bursa'dan izmit'e gelirken yoldaki bir arıza yüzünden karamürsel'de gittiğim servis benim bobin'de sorun vardı sürekli boğuluodu motor sonra buji yakiodu , benim izmitteki eleman her seferinde buji değiştiriodu sonra biraz devir yapınca gene aynı şeyler oluodu o haldeyken izmit bursa yapmıştım bide
karamürseldeki adam bütün ateşleme sistemini kontrol etti hata boğulma olayını çözmek için karbüratörü bile temizledi ama sadece bobin ; parası aldı çünkü arızalı olan oydu