Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
3. sayfa BirinciBirinci 123

Bu sefer kesin: Yeni motorum Kuba CG 150 2011

REKLAM ALANI
    pasa216 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Asya AS 100 2012 Kırmızı :)
    Alıntı KARA_MURAT adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hayırlı uğurlu olsun, inşallah dikkatli kullanır kaza yapmazsın ama yinede kask ayna olayını hallet be kardeş noooluuuuur nooolmaz, harp olur darp olur son pişmanlık fayda etmez
    bi de belki gaziantepte olduğun için fiyatlar çok düşük gibime geldi geçen sene skyjet e-100 ve cg 100 sport modeline sanki kuba bana aynı fiyatları dedi gibime geliyor yanlış hatırlıyor da olabilirim,
    önceki kuba dan da memnunmuydun, onun yakıt tüketimi nasıldı, ne kadar kaç km kullandın ve kronik denebilecek hataları varmıydı?bu motorların belli bir kullanım kılavuzu var mı ve ordan rica etsem payload yani motorun kaç kg olduğunu değil de motorun kaldırma kg sunu bulabilirmisin veya öğrenebilirmisin rica etsem zor olmazsa,bende özellikle cg 100 sport düşünüyorum sitesinde yazan 100 km 1,5 litre olayı ne kadar doğrudur bilmiyorum ama www.sahibinden.com da 100 cc satan bir arkadaş 54 km yaptığından bahsetmişti hatta 60 km 1 litre ile yapar demişti ne kadar doğru sence? saygılar

kardeş bikere Hiç bir Kuba cg 100,litre basına 60 km gitmez.Eğeer gidiyorsa ben yarın motorumu satar,gider 100 cc bi makina alırım..O derece yani..Antepte fiyatlar ucuz,nedeni ise,zaten fabrika antepte.Ulaşım maliyeti hiç yok.Onun için fiyatlar ucuz.Normal fiyatı 1900Tl+200 Tl plaka ve 2100 Tl oluyor.Ama ben 1900 Tl ye plaka dahil aldım sagolsun bayii biraz kolaylık sağladı.Üstünde Honda egzozu değişik stop lambası nikelaj sinyaller vs falan da verdiler.
    Eski kubam, Km 125-6 idi.Diğer 125 lik muadillerine göre yine iyi bir motor.Arkadaşlar şunu kabul etmeliyiz: Kuba Motor,diğer markaları taklit etme değil de,elinde olan modelleri daha iyiye götürmek için uğraşan bi firma.Km 125-6 önceden CUBA adı altında çıkıyordu,ve o motora binin,şimdiki mondialden farkı yoktur.Zangır zungur,şangır şungur sesler geliyor motordan.Ama zaman geçtikçe,kimse daha yapmamısken CG tipli motorlara 2009 yılında benzin gstergesi yaptı.Diğer markalar 2011 modellerinde cıkarabildi ve hepsi taklit.Kadranı 160 her zaman,Km 125-6 da Cg 150 de 160 Km/h kadran var.ne kadar o 160ı görmese de (Orjinal halleri ile işlem yapılmadan) yine de iyi oluyor..Benim kadran 120 olsa benim havamdan geçilmezdi ''Bakın bakın motorum ibreyi yiyor'' diye ama şuan kadranımda 160 yazıyor,ben ise 135-140 cıvarında gidiyorum hiç de hava atmıyorum.haa bir de cevremde yarıscı apaçi cok.glip diyorlar cıkalım otobana diye ama ben otobana yarısmak için cıkmadım,cıkmayacam da.Sadece izlemek için.motorum kendi halinde,muadillerini cok farkla geride bırakan bi model.Eski motorum da öyleydi.2010 modeldi zaten daha 5 taksidi duruyor,Ocağın 5 inde calındı ve 5 gün için 42 tl vergi verdim.Şans işte.Kuba cok tercih edildiği için calıyorlar fırsat bulduklarında.Km 125-6 da da titreşim yoktu,balanslı tip nadir üretilenlerdendi.onun için caldılar ya zaten! Nizipte tek ti o motor.125 lik ve balanslı. Şimdiki motorum da nizipte tek.Orjinal 150 Cc ve CG tipinde.
    Tehlikeleri nasıl dibine kadar bertaraf edeceğini bilemiyorsan sakın motosiklete binme, çünkü o zaman bu işi beceremezsin demektir.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    黑穆拉特 chinese cub
    hayırlı uğurlu olsun,öncelikle sormak istediğim:
    - bu motor rodajda olduğu için tam belli olmuyor ama 30 km de 1 litre yakar demiştin, önceki motor 1 litre ile ne kadar gidiyordu?memnunmuydun başka sıkıntıları oldumu
    - internette sadece büyük firmaların honda, yamaha gibi kullanım kılavuzlarına ulaşılabiliyor, kubanın kullanım kılavuzu varmı, motorun teknik bilgilerini sitesinde yazılanlar haricinde nereden nasıl bulabiliriz?
    - Genelde motorların kaldırma kapasitesi kullanım kılavuzunda yazar,130-150-200 kg diye,o yüzden bu senin kullandığın model veya 100 CG sportun kaldırma kg.sunu öğrenebilirmisin,haa dersen ki biz 2 kişi bindik 3 kişi bindik tabiki kaldırır ama ne kadar sağlıklı olur
    - 100 CG Sport modeli sana göre nasıldır,başlangıç motoru olarak iyimidir?titreşim olayı nasıldır,hız olayı nasıldır? artıları neler, eksileri neler
    - 100 CG Sport ile 150 CG sport arasında şasede kalınlaşma varmı, fark var mı yoksa aynı kadronun üzerine sadece motor 100 lük değilde 150 lik mi yapmışlar?Bu konularda bilgi verirsen çok sevinirim,motorunu kazasız belasız kullanırsın inşallah dikkat et yine çaldırma, ama ayna ve kask olayını da bence yine de düşün kim ne derse desin
    - son soru, km telini değiştirdiğinden bahsettin, herhangi bir kuba motoru alındığında başka değiştirilmesi gereken acil herhangi aşka bir kısmı var mı yokmu?
    'He who laughs last, was too slow to get the joke'::146::::145::::piloot::

Motosikleti
    Alıntı KARA_MURAT adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hayırlı uğurlu olsun,öncelikle sormak istediğim:
    - bu motor rodajda olduğu için tam belli olmuyor ama 30 km de 1 litre yakar demiştin, önceki motor 1 litre ile ne kadar gidiyordu?memnunmuydun başka sıkıntıları oldumu
    - internette sadece büyük firmaların honda, yamaha gibi kullanım kılavuzlarına ulaşılabiliyor, kubanın kullanım kılavuzu varmı, motorun teknik bilgilerini sitesinde yazılanlar haricinde nereden nasıl bulabiliriz?
    - Genelde motorların kaldırma kapasitesi kullanım kılavuzunda yazar,130-150-200 kg diye,o yüzden bu senin kullandığın model veya 100 CG sportun kaldırma kg.sunu öğrenebilirmisin,haa dersen ki biz 2 kişi bindik 3 kişi bindik tabiki kaldırır ama ne kadar sağlıklı olur
    - 100 CG Sport modeli sana göre nasıldır,başlangıç motoru olarak iyimidir?titreşim olayı nasıldır,hız olayı nasıldır? artıları neler, eksileri neler
    - 100 CG Sport ile 150 CG sport arasında şasede kalınlaşma varmı, fark var mı yoksa aynı kadronun üzerine sadece motor 100 lük değilde 150 lik mi yapmışlar?Bu konularda bilgi verirsen çok sevinirim,motorunu kazasız belasız kullanırsın inşallah dikkat et yine çaldırma, ama ayna ve kask olayını da bence yine de düşün kim ne derse desin
    - son soru, km telini değiştirdiğinden bahsettin, herhangi bir kuba motoru alındığında başka değiştirilmesi gereken acil herhangi aşka bir kısmı var mı yokmu?
    motor full aragaz, şehir içinde dipgaz ve tekteker yaparak kullanıldığnda litre basına 26 Km gidiyor.Ama normal kullanımda,greksiz yere gaz vermeden kullanılınca 30-31 km gidior litre bası.Tabi bunda benzini nerden aldığın ve egzozun durumu da etkili.eski kubam da yine dipgaz yaparak tekteker yaparak kullanıldıgında sehir içinde litre basına 30-32 km giderdi ama motoru cok iyi acmıstım..Suriye sınırına 3 kere gidip geldim o motoru acmak için.rodaj dönemi iyi gectiği için 30 km nin üstüne cıkıyordu litre basına.

-100 cg sport benim öneremeyeceğim bir model.eğer 100 lük olsun,rahat olsun,hızla cok isim yok 100 km bana yeter dersen Kubanın ürettiği CG 100 Action modeli var.Yatay motorlu ve yakıtı cok az..İlk alındığında litre basına 33 km gidiyor diye biliyorum.Ama yine yüksek devirli kullanma sartı ile.
    -cg 100 sport ile CG 150 nin şase boyutları tabiiki farklı.CG 150 nin şasesi daha geniş çünkü motoru cg 100 ün nerdeyse iki katı büyüklüğünde.Balansörün de olması etkili tabi.

-ama 100 lük değil daha yüksek ccli kuba alacağım dersen,ya benim motorun aynısından,ya da yeni cıkan Çita 125 modeli var onu al.fiyatları arasında pek fark yok benim motor 200 Tl pahalı Çita 125ten..Km 125-6 yerine Çita 125 cıkardılar,kartel, büyük,istendiği zaman silindir hacmi kolayca değiştirilebilir.Alt sistemi 150 Cc motorlar gibi büyük ve titreşimde benimki gibi 0 olmasa da cok az..%10-15 cıvarında.Aynı zamanda katalizörü yok Çita 125'in.

-CG 100 sport,ccsine göre ağır motor.4 Vitesli ve döner şanzıman değil,balansör sesi cıkarmasına rağmen balansörü yok.Diğer markaların 100 CClerine göre titreşim az ama benim önermediğim bir model.Onun yerine yatay motorlu Cg 100 action alına bilir.Ama bunlar 4 vitesli ve egzantrikleri yok.Yani CC yükseltirken bayaa parça değiştirmeniz lazımdır.
    ama illa 100 Cc makina alcam dersen kardeşim,Çelik Sk 100-3 modeli var çelik motorun,o 5 vitesli ve egzantrikli,yani cc yükseltmek istediğinizde sadece silindir ve krank değiştirmeniz yeterli.sk 100-3 ün karbüratörü ve üst kapağı 125 lik ve subapları tıpkı bizim motorlar gibi şişli olduğu için,modifiyeye iyi cevap veriyor..
    Tehlikeleri nasıl dibine kadar bertaraf edeceğini bilemiyorsan sakın motosiklete binme, çünkü o zaman bu işi beceremezsin demektir.

Motosikleti
    黑穆拉特 chinese cub
    Alıntı pasa216 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motor full aragaz, şehir içinde dipgaz ve tekteker yaparak kullanıldığnda litre basına 26 Km gidiyor.Ama normal kullanımda,greksiz yere gaz vermeden kullanılınca 30-31 km gidior litre bası.Tabi bunda benzini nerden aldığın ve egzozun durumu da etkili.eski kubam da yine dipgaz yaparak tekteker yaparak kullanıldıgında sehir içinde litre basına 30-32 km giderdi ama motoru cok iyi acmıstım..Suriye sınırına 3 kere gidip geldim o motoru acmak için.rodaj dönemi iyi gectiği için 30 km nin üstüne cıkıyordu litre basına.

-100 cg sport benim öneremeyeceğim bir model.eğer 100 lük olsun,rahat olsun,hızla cok isim yok 100 km bana yeter dersen Kubanın ürettiği CG 100 Action modeli var.Yatay motorlu ve yakıtı cok az..İlk alındığında litre basına 33 km gidiyor diye biliyorum.Ama yine yüksek devirli kullanma sartı ile.
    -cg 100 sport ile CG 150 nin şase boyutları tabiiki farklı.CG 150 nin şasesi daha geniş çünkü motoru cg 100 ün nerdeyse iki katı büyüklüğünde.Balansörün de olması etkili tabi.

-ama 100 lük değil daha yüksek ccli kuba alacağım dersen,ya benim motorun aynısından,ya da yeni cıkan Çita 125 modeli var onu al.fiyatları arasında pek fark yok benim motor 200 Tl pahalı Çita 125ten..Km 125-6 yerine Çita 125 cıkardılar,kartel, büyük,istendiği zaman silindir hacmi kolayca değiştirilebilir.Alt sistemi 150 Cc motorlar gibi büyük ve titreşimde benimki gibi 0 olmasa da cok az..%10-15 cıvarında.Aynı zamanda katalizörü yok Çita 125'in.

-CG 100 sport,ccsine göre ağır motor.4 Vitesli ve döner şanzıman değil,balansör sesi cıkarmasına rağmen balansörü yok.Diğer markaların 100 CClerine göre titreşim az ama benim önermediğim bir model.Onun yerine yatay motorlu Cg 100 action alına bilir.Ama bunlar 4 vitesli ve egzantrikleri yok.Yani CC yükseltirken bayaa parça değiştirmeniz lazımdır.
    ama illa 100 Cc makina alcam dersen kardeşim,Çelik Sk 100-3 modeli var çelik motorun,o 5 vitesli ve egzantrikli,yani cc yükseltmek istediğinizde sadece silindir ve krank değiştirmeniz yeterli.sk 100-3 ün karbüratörü ve üst kapağı 125 lik ve subapları tıpkı bizim motorlar gibi şişli olduğu için,modifiyeye iyi cevap veriyor..
    Çok sağol verdiğin bilgiler için,ben bu konuyu başka yerdede tavsiye ediyorum kuba kullanan arkadaş diye senin için, benim için sağlam olması ve az benzin harcaması çok önemli, modifiye veya hızla işim yok en azından şimdilik şehir içi kullanmak için ve tip olarak CG 100 sport hoşuma gittiği için biraz daha derli toplu duruyor rengi tipi de hoşuma gitmişti,o yüzden beğenmiştim, zaten ilk 1 yıl kullandıktan sonra yamaha ybr 125 veya honda cbf 150 ye geçmeyi düşünüyorum,acil ayağımı yerden kesmesi lazım 1-2 ay içinde havaların ısınmasını bekliyorum gidip 4-5 milyar vermek istemiyorum ki o da şimdilik cepte yok zaten sen fiyatının da ucuz olduğunu söyleyince daha çok hoşuma gitti kesinlikle şimdi alacağım motor kuba olacak ama motorunun dik olması daha avantajlı ve soğutması daha iyi diye duymuştum, tabi yan motorlar modifiyeye iyi geliyor ama benim yaş kemale ermiş, hız yapmaya tek teker gitmeye tapagaz gitmeye niyetim yok uslu uslu sağdan sağdan scooter gibi gerektiğinde 2 kişi binerek az benzin harcayarak şehir içinde kullanmak için motor arıyorum kuba skyjet 100 lük veya 100 lük olan titreşimsiz olan sağlam beni yolda bırakmayacak,tamirciye götürüp durmayacak, fazla ağırlık rahat taşıyabilen başka 100 lük bir kuba düşünüyorum,103 kg luk bir ingilizce hocasıyım yani motor altımda çok komik kalmasın veya sırıtmasın istiyorum,bazen benim ağırlığımda kardeşimle beraber yola çıkarsak o da benim kg lara yakın ikimizi rahat taşır mı,en az yakan kuba motor hangisidir,100 lüğü şimdilik geçmeyecek çinli alırsam da kubadan başka düşünmüyorum. Kubanın 100 lükleri arasında hangisini tavsiye edersin ve 100 lüklerin sakin kullanımda maksimum hızı ve harcadığı benzin ne kadar, 150 liklerin maksimum hızı ve harcadığı benzin ne kadar? Yeni bir kuba aldığımızda senin km telini değiştirdiğin gibi değişiklik yapılması gereken başka bir yeri oluyor mu?Tekerleklerin ölçüleri ve markaları nelerdir, durolar gibi kayıyor mu yani ilk alındığında tekerlekleri de değiştirmek gerekir mi?kubaların hepsinde devir göstergesi, vites göstergesi var mı (honda cbf lerde şimdi devir saati artık var ama vitesnumarasını gösteren yok-eskiden tam tersiydi, yamahalardada devir saati var ama vitesi gösteren gösterge yok,dediğim gibi motor vergisi verdirtmeyecek sağlam 100 lük az benzin harcayan ve benim gibi ağır bi abiyi rahat taşıyacak ve tamirciyi mamirciyi bana unutturacak yorumların için sağol paşa kardeşim, senin nickini görünce canım çay istiyor yaaaww, şöyle bir paşa çayı olsa da içsek

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Güzel kardeşim, hayırlı olsun motorun da, yazık değil mi sıfır motora, dip gaz, tek teker falan ? Motorları hevesle hayalini kurup alıyorsunuz, kız gibi motor. Ondan sonra daha rodajdayken son sürat denemeleri, tek tekerler, gazlamalar.

Motosikleti
    黑穆拉特 chinese cub
    Alıntı Seko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Güzel kardeşim, hayırlı olsun motorun da, yazık değil mi sıfır motora, dip gaz, tek teker falan ? Motorları hevesle hayalini kurup alıyorsunuz, kız gibi motor. Ondan sonra daha rodajdayken son sürat denemeleri, tek tekerler, gazlamalar.
    sende haklısın, genç arkadaşlar bırak kullansınlar en azından ne kadar sağlam olduğunu öğnererek alırız bizde,daha dikkatli sağlıklı kullanırız

Motosikleti
    yuki 100cc yıldız cup modeli tam benim tarzım
    arkadaşlar bugun arkadaşım çelik sk125 motorunu aldı. çok şıktı ya çok beyendimrodajda olduğu için hızlı gitmedik en fazla 45 50 arsaı gittik çok rahattı görünüşü falan bide modifiye edecekmiş süper olur ama ehliyet yok ruhsat yok plaka yok 1800 tl ye aldı ruhsat ve plaka ne kadar yapar acaba ben bunumu alsam kuba cg 150 yimi aynı fiyatlar neredeyse

Motosikleti
    Çelik sk 125
    Çet arkadasım bendede çelik sk 125 var 1550 tlye aldım arkadasımın babasından plakasız ama motorcu tanıdık oldugundan ucuza aldım biraz benim motora 190 tlye tuttu plaka masrafı yani siz 200 tl ayırın plaka için.
    paşa arkadasım 1900 tlye almıs ama sende 1900a alacaksın diye birşey yok plaka dahil sana 2200 e filan gelir tabi net cevap vermiyorum tahmin ediyorum adanada 2000 tl plakasız ama sizin orda fiyatı nekadardır bilemem.

bende şimdiki motorumu alalı cok fazla olmadı 18 gün filan kadar ama yerimde duramadım tabi ön düzen düşürttüm arka kampanayı boyattım filan avatardaki foto benim motorun fotosudur elim titredi cok net değil ama naparsın

kanucan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Seko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Birkaç ay sonra ''motor gitmiyor'' diye konu açarsa hiç şaşırmam.

Hayırlı olsun yeni motorunuz . .

Motosikleti
    Mondial RF 150
    kuba ne malı arkadaşlar hiç duymadım bizim buralarda bu markayı nerelerde hangi illerde daha yaygın doğu illerindemi?
    Bir İp Koptuğunda Tekrar Bağlanabilir,Ama Eskisi Kadar İyi Çekmez!!!

Motosikleti
    yuki 100cc yıldız cup modeli tam benim tarzım
    çelik sk 125 kullanan çok burda harbiyenin yarısı kurye için bu motoru gezmek için yuki paşayı alıyolar ama bende arkadaşımı kıskandım motor alacam bizdeki motor markaları yuki ramzey ama ramzey yeni motor üretmiyo diyolar kuba kanuni kanuni çok pahalı bide zealsun motoran mı motosan mı diye bişe yazmıştı zealsunun adına ama kuba yuki ve ramzey vede çelikin bayisine uradım ama zealsunun hiç uramadım bu markalardan plaka ruhsat herşey dahil 2000 tl ye kadar hangi motor uygundur arkadaşlara hava atmak için modifiye için fazla yazdım ama benimde ellerim yoruldu :D :D: :D

Motosikleti
    murat kardeşim senn için en uygun 100 cclik kuba CG 100 action( titreşimsiz yeni model ama balansör yok,sadece titreşim diğer 100 cc lere göre daha az) veya CG 100 Sport.Yatay motor klasik Cg 100 de iyi ama klasik tip biraz küçük kalır sport modele göre.Ağırlığını çeker merak etme km telini değiştirip değiştrmeyeceğini bilmiyorum ama ben km 125-6 ve cg 150 kullandım,ikisinde de değiştirdim.5 km fazla gösterse bile içim rahat olmaz.Yaza yakın 200 CC olacak benim makina..Haa bu arada bikaç ay sonra motor gitmiyor diye konu açar diyen kardeşim,merak etme öyle bir konu açmam.Öbür motorum km 125-6 idi,aynı şekilde bu motorumu da rodajdan geçiriyorum.2 kere suriye sınırına gittim geldim.İçiniz rahat olsun.Sorulkar gelsin :D

Motosikleti
    kuba cg 150 sport(siyah)
    Alıntı pasa216 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    km telini değiştirip değiştrmeyeceğini bilmiyorum ama ben km 125-6 ve cg 150 kullandım,ikisinde de değiştirdim.5 km fazla gösterse bile içim rahat olmaz.
    tam olarak doğru göstermesi için neyi değiştirmemiz gerekiyor. teli değiştireceksek nasıl bir tel takıcaz yada hangi motorun telini alıp takacaz açıklarmısın kardes. bende cg 150 sport aldım 2 gün önce yanlış göstersin istemiyorum.
    teşekkrler.

yzf_orhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Gsr600
    hayırlı ugurlu olsun kuba cok guzel motor iyi modifiye yapılıyo buna silindir piston vs vs
    -----------------------------------------

Motosikleti
    Alıntı yzf_orhan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hayırlı ugurlu olsun kuba cok guzel motor iyi modifiye yapılıyo buna silindir piston vs vs
    sagolasın su anda modifiyeli zaten motorum Full set 200 cc yapıldı.

kardeş km halatını ben servisteki ustamdan istedim,orjinal halata göre biraz kalın ve sağlam bi yapısı var.Haliyle km saati ağır çalısıyor.Ağır derken dogru ya da arabalar gibi diyelim. ama benim taktığım tel geçen günlerde sorun cıkardı.Km saati dogru gösteriyordu ama otoyolda ibre 155 e geliyor, motorun daha da hız kazandığını farkediyorum ama ibre sanki oraya çivilenmmiş.Onun için komple saati ve halatı değiştirdim.bu sfer dogrumu diye 2009 model Astra ile ölçtüm hızını.Aynı anda otoyolda kalkıyoruz,hızları sırsasıyl deniyoruz.Öle basıp hızlanıpp sonra yanyana gelip hıza bakma değil.Her hızda denedik.İbre arabnınkiyle beraber hareket ediyor.40-60-80-100-120-140-160 hepsi aynı arbayla birlikte hareket ediyo ibrem.

Motosikleti
    Kuba Çita 150 r
    senin kuba çitamı çitaysa tel jant mı tellermi ssaglamçelikler mi

3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)