Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
4. sayfa BirinciBirinci ... 234

Dizlik Kazalarda Ne Kadar Güvenilir??

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Yamaha YZF R25
    Korumali pantolon kullaniyorum. Dizlik almayi hel erteledim.gectigimiz hafta bi kaza yaptim.sag bacagim motorsikletle arabanin arasinda kaldi. Arabanin iki kapi göçtü.cok hızlı değildim. Dizim yandan darbe aldi ve 1 ay raporluyum. Micro kırık vrmis kaval ve uyluk kemiginde. Kıssadan hisse korumali pantolon da kullansak diz kotumalari çıkartıp adam akıllı mafsalli bi dizlik kullanın. Ilk isim dizlik almak olacak ayağa kalktığımda.
    Emron, schumacher__ ve chetaq bunu beğendiler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Dizlik ile abartısız 4 5 takla attım. Menisküsler ve sol diz çapraz bağları dışında kemikte kırık çıkık yok. Sürüklenmede hoş anlar yaşatmayabilir.

Motosikleti
    Yamaha YZF R25
    Alıntı EmreKocyigit adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dizlik ile abartısız 4 5 takla attım. Menisküsler ve sol diz çapraz bağları dışında kemikte kırık çıkık yok. Sürüklenmede hoş anlar yaşatmayabilir.
    İçten giyersek belki sıkıntı olmaz sürüklenmede de ?

Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    dizlik sadece dizini korur,korumalı pantolan kalçanıda korur ki en küçük yan yatmada en çok kalçana darbe alırsın..

kısaca dizliğe harcayacağın paraya biraz daha ekle motosiklet pantolonu al..kışlık ve yazlık modelleri tercih edersen kışın üşümez yazın terlemezsin..

ha benim bir arkadaşım var, motosiklet pantolonunun üzerine dizlik,montun üzerine sırtlık takardı,her molada bi 15 dk takıp takıştırmasını beklerdik
    Seduje bunu beğendi.

Motosikleti
    Yamaha YZF R25
    Alıntı Nikkfurie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dizlik sadece dizini korur,korumalı pantolan kalçanıda korur ki en küçük yan yatmada en çok kalçana darbe alırsın..

kısaca dizliğe harcayacağın paraya biraz daha ekle motosiklet pantolonu al..kışlık ve yazlık modelleri tercih edersen kışın üşümez yazın terlemezsin..

ha benim bir arkadaşım var, motosiklet pantolonunun üzerine dizlik,montun üzerine sırtlık takardı,her molada bi 15 dk takıp takıştırmasını beklerdik
    Korunali pantolon zaten kullanmak gerek de diz koruma yerine dizlik kullanmak gerek diye düşünüyorum. Diz koruma dizin yan taraflarini korumuyor onu gördüm...

Motosikleti
    Yamaha YZF R25
    Alıntı kench adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu arada en iyi dizlik kullandığın dizliktir. Dolayısıyla kullanışlı ve rahat birşey al ki her binişinde üşenmeden giyesin. Yoksa bir süre sonra bir kenara atarsın.

Çok dizlik kullandım.. tecrübelerimi aktarayım.

Dainese: Süper koruma, inanılmaz rahatlık. Ama giymesi çok zahmetli, kayışları geçirmek dakikalar sürebiliyor, eldivenliyken deredeyse imkansız. Ben kullanmayı bıraktım. Artçım olursa ona veriyorum. Ayrıca kayışlar tokalardan zor geçtiği için bir süre sonra yıpranıyor. Diz kapağı çok çıkıntılı olduğu için pantolon içine giymek çok zor. Diz kısmı pantolonu kasıyor. Dolayısıyla pantolon dışına giymeye mahkumsunuz. Ama bir kere giydikten sonra onun kadar rahatını ve korumalısını bulmanız zor. Haa.. bir de pahalı.

Zandona: Ucuz etin yahnisi bol olur. Kayışları çok iyi değil.. Kullandıklarım arasında dizden en çabuk kayanı. Çabucak da eskiyor. Koruma alanı biraz küçük. Ama hiç yoktan iyidir.

ICON FIELD ARMOR LEG PROTECTOR: Türkiyede satılmıyor. Amerika fiyatı 60 dolar. İnanılmaz geniş koruma alanı var. Hatta bacağınızın yanlarını ve arkasını da sürtünmeye karşı koruyor. Pantolon içine giymek üzere tasarlanmış. Pantolonunuz hafifçe bolsa hiç belli olmuyor. Fakat diz kapağını koruyan bölüm ayrı bir parça ve aşağıya doğru kayabiliyor. Bacak yapısına da bağlı. Arkadaşımda o sorun olmadı. Ben de ona verdim. Muhtemelen üretilmiş en iyi dizliklerden biri. Linki:
    http://www.ridersdiscount.com/street...adult/8650.php

Bunun dışında Knox'un mafsallı dizliklerini denemiştim. Beğenmiştim. Dainese'in tasarımına benziyor. Ama çok daha pratik ve daha ucuz. Motomax'da satılıyor. Türkiye'de satılanların arasında en beğendiğim dizlik.

Thor Quadrant Knee Guard: Şu an kullandığım dizlik ama maalesef Türkiye'de bu da bulunmuyor. Ama bence üretilmiş en pratik dizlik. Gene pantolon içi için tasarlanmış. Hatta pantolon üzerine giyemiyorsunuz çünkü diz bölümünde kayış olmadığı için havada kalıyor. Kayış sistemi inanılmaz pratik, giyip çıkarmak bir kaç saniye sürüyor. Rahatlığı da iyi. Dizden kayma olmuyor. Fiyatı da uygun, tabii yurtdışında getirtme ya da alma imkanınız varsa. http://www.ridersdiscount.com/offroa...adult/8651.php
    Thor quadment i siparis ettim bende simdi.umarim sorunsuz gelir.geldiginde dusuncelerimi burdan aktaracağım

Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Nasıl az koyup ybr almak şartsa az koyup pantolon almakta şart. Pantolon derken kevlar aramid gibi yüksek ısıya dayanıklı pantolonlar.. Şimdi pantolon almaz kolayına kaçar dizlik alırsan dizini koruyabilirsin o da dizlık dönmeyecek yada ilk darbede kayıp gitmeyecek.. Gelelim diğer mevzuya eğer asfaltta ve ortalama bir hızla yakalanırsan kazaya dizleri kurtardık diyelim şimdi asfaltta sürüklenme zamanı.. Görüş açık yan bariyerlerden uzak (yakınsak zati dilimli kek olacğız pantolonun bir önemi yok) neyse görüş açık asfaltta kayıyoruz..asfaltta yeni atılmış, matemetiksel formül olsa sürtünme katsayısı en büyüğünden olur.. 1-2 sn içinde ısı 700 derecelere varabileceğini söylüyor bilim adamları.. Aha işte kevlar pantolon yok evden çıkarken kapı arkasına astığın çakma levis varsa üstünde o 1-2 sn de ilmek ilmek eridi,. Kaldı asfalt ile aranda yumuşak totoya toto derken çoğu yağ tabakası.. Bunun yanında baldırlar var kas dokusu.. Yıllarca ilmek ilmek büyüttüğün aha yanarımda onların yanıp sıyrılmasına yanarım.. Yağ tabakasını bir şekilde yerine koyarsınız ama kaslara yazık.. Sizin yerinizde olsam dizlik falan bakmak yerine paramın alabileceği ısıya en iyi dayanan pantolonu almaya çalışırım..

Motosikleti
    Yamaha YZF R25
    Alıntı kench adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu arada en iyi dizlik kullandığın dizliktir. Dolayısıyla kullanışlı ve rahat birşey al ki her binişinde üşenmeden giyesin. Yoksa bir süre sonra bir kenara atarsın.

Çok dizlik kullandım.. tecrübelerimi aktarayım.

Dainese: Süper koruma, inanılmaz rahatlık. Ama giymesi çok zahmetli, kayışları geçirmek dakikalar sürebiliyor, eldivenliyken deredeyse imkansız. Ben kullanmayı bıraktım. Artçım olursa ona veriyorum. Ayrıca kayışlar tokalardan zor geçtiği için bir süre sonra yıpranıyor. Diz kapağı çok çıkıntılı olduğu için pantolon içine giymek çok zor. Diz kısmı pantolonu kasıyor. Dolayısıyla pantolon dışına giymeye mahkumsunuz. Ama bir kere giydikten sonra onun kadar rahatını ve korumalısını bulmanız zor. Haa.. bir de pahalı.

Zandona: Ucuz etin yahnisi bol olur. Kayışları çok iyi değil.. Kullandıklarım arasında dizden en çabuk kayanı. Çabucak da eskiyor. Koruma alanı biraz küçük. Ama hiç yoktan iyidir.

ICON FIELD ARMOR LEG PROTECTOR: Türkiyede satılmıyor. Amerika fiyatı 60 dolar. İnanılmaz geniş koruma alanı var. Hatta bacağınızın yanlarını ve arkasını da sürtünmeye karşı koruyor. Pantolon içine giymek üzere tasarlanmış. Pantolonunuz hafifçe bolsa hiç belli olmuyor. Fakat diz kapağını koruyan bölüm ayrı bir parça ve aşağıya doğru kayabiliyor. Bacak yapısına da bağlı. Arkadaşımda o sorun olmadı. Ben de ona verdim. Muhtemelen üretilmiş en iyi dizliklerden biri. Linki:
    http://www.ridersdiscount.com/street...adult/8650.php

Bunun dışında Knox'un mafsallı dizliklerini denemiştim. Beğenmiştim. Dainese'in tasarımına benziyor. Ama çok daha pratik ve daha ucuz. Motomax'da satılıyor. Türkiye'de satılanların arasında en beğendiğim dizlik.

Thor Quadrant Knee Guard: Şu an kullandığım dizlik ama maalesef Türkiye'de bu da bulunmuyor. Ama bence üretilmiş en pratik dizlik. Gene pantolon içi için tasarlanmış. Hatta pantolon üzerine giyemiyorsunuz çünkü diz bölümünde kayış olmadığı için havada kalıyor. Kayış sistemi inanılmaz pratik, giyip çıkarmak bir kaç saniye sürüyor. Rahatlığı da iyi. Dizden kayma olmuyor. Fiyatı da uygun, tabii yurtdışında getirtme ya da alma imkanınız varsa. http://www.ridersdiscount.com/offroa...adult/8651.php
    Verdigin linkten thor un dizligini siparis ettim 15 gunde sorunsuzgeldi.gumrukte paketi dahi acmamislar.20 dolar kargo 49 dolara geldi toplamda. Deneme sansim olmadi henuz ama baya konforlu gibi gorunuyo.yanlari korumada biraz yetersiz kalirmi diye dusunuyorum sadece.giyince daha net anlaşılır.kullanim sonrasi yorumlsrimi yazarim yine ama verilen adresten sorunsuz geliyor.almak isteyenlerin bu konuda akli kalmasin

1-2 ay önce yaşanmış bu olay "dizliğin önemine ilişkin" bir örnek olarak bu konuya katkı olsun. http://www.motosiklet.net/forum/moto...ml#post3946255

Motosikleti
    Yamaha YZF R25
    Alıntı Darkcity2000 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Nasıl az koyup ybr almak şartsa az koyup pantolon almakta şart. Pantolon derken kevlar aramid gibi yüksek ısıya dayanıklı pantolonlar.. Şimdi pantolon almaz kolayına kaçar dizlik alırsan dizini koruyabilirsin o da dizlık dönmeyecek yada ilk darbede kayıp gitmeyecek.. Gelelim diğer mevzuya eğer asfaltta ve ortalama bir hızla yakalanırsan kazaya dizleri kurtardık diyelim şimdi asfaltta sürüklenme zamanı.. Görüş açık yan bariyerlerden uzak (yakınsak zati dilimli kek olacğız pantolonun bir önemi yok) neyse görüş açık asfaltta kayıyoruz..asfaltta yeni atılmış, matemetiksel formül olsa sürtünme katsayısı en büyüğünden olur.. 1-2 sn içinde ısı 700 derecelere varabileceğini söylüyor bilim adamları.. Aha işte kevlar pantolon yok evden çıkarken kapı arkasına astığın çakma levis varsa üstünde o 1-2 sn de ilmek ilmek eridi,. Kaldı asfalt ile aranda yumuşak totoya toto derken çoğu yağ tabakası.. Bunun yanında baldırlar var kas dokusu.. Yıllarca ilmek ilmek büyüttüğün aha yanarımda onların yanıp sıyrılmasına yanarım.. Yağ tabakasını bir şekilde yerine koyarsınız ama kaslara yazık.. Sizin yerinizde olsam dizlik falan bakmak yerine paramın alabileceği ısıya en iyi dayanan pantolonu almaya çalışırım..
    Dostum zaten kevlar pantolonun içine giymek için aldım dizligi.pantolon içine yerleştirilen diz koruma dizin yanlarını hiç korumadi.bu dizlik fena durmuyor.kısmen yanlari da koruyacak gibi...

Motosikleti
    Tracer 900
    İmkan varsa pantolon almanı öneririm,ben dizlik kullanıyorum ve düşmeye yönelik de koruyacağını düşünüyorum ama benim asıl amacım skutır kullanmama rağmen rüzgardan eklemlerimi korumak,dizliğin dezavantajı motordan inip çıkarmadan yürümesi rahatsız edici ve görüntüsü garip oluyor ya da çıkar tak uğraştırır,pantolon hem rahat hem de diz,popo,basen kısacası daha fazla koruma özelliği var..

Motosikleti
    Artık Yok...
    ekleme yapıyım o pantalonlardaki koruma büyük ve orta ölçekli kazalarda hikaye dolgu malzemeli olanlardan bahsediyorum.. birde plastik olanlarva onlara bir diyiceğim yok..

dizlik sadece kaza olarak düşünmeyin .. dizlerinizden yiyiceğiniz soğuk ömür boyu çekiceğiniz idrar yolu sıkıntılarından tutda sperm sayınıza kadar etki eder.. ne dediğimi 50 yaşınıza geldiğinizde koşa koşa tuvalete yetişmeye çalışırken anlarsınız..

o yüzden şehir içi yazın kısa mesafe tamam ona lafım yok .. ama uzun yolda yada kışın kısa mesafede olsa takın.. hem düşme hemde sağlık için dizlik şart..

Salurbey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph Streettriple 765
    Ben tech90 kot üzerine dainesin dizliğini kullanıorum,deri pantalon gıymıyorsam kombinasyon bu sekılde oluyor. pantolon surtunmeden kaynaklı yırtılmayı onluyor ve korumaları var kalca dız kısmında fakat dızlık kadar sert ve butunlesık yapısı yok, o yuzden 2 sını beraber kullanmaya devam. tavsiye ederım

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı logaritma adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ekleme yapıyım o pantalonlardaki koruma büyük ve orta ölçekli kazalarda hikaye dolgu malzemeli olanlardan bahsediyorum.. birde plastik olanlarva onlara bir diyiceğim yok..

dizlik sadece kaza olarak düşünmeyin .. dizlerinizden yiyiceğiniz soğuk ömür boyu çekiceğiniz idrar yolu sıkıntılarından tutda sperm sayınıza kadar etki eder.. ne dediğimi 50 yaşınıza geldiğinizde koşa koşa tuvalete yetişmeye çalışırken anlarsınız..

o yüzden şehir içi yazın kısa mesafe tamam ona lafım yok .. ama uzun yolda yada kışın kısa mesafede olsa takın.. hem düşme hemde sağlık için dizlik şart..
    Soguk icin dizlik sacma degil mi? Izolasyonu iyi bir iclik veya pantolon daha mantikli degil mi?

Bu arada sert plastik olmasa da CE2 standardina uygun uretilmis dizlik ciddi koruma saglar. Onemli olan enerjiyi dagitabilmesi.

Motosikleti
    Z300, Xtreme Enduro/Süpermoto, XRS700
    hiç yoktan iyidir...

Motosikleti
    Kymco People S 200 - Honda NSS 300 Forza
    Yazılanların bazılarını okuyabildim çok zamanım olmadığından ama koruma anlamında ki özellikle korumalı pantolonlar hakkında bir doktor ( ortopedist ) ile vlog yapılan bir video izlemiştim. Galiba MOTOBABA diye geçiyor youtube da. Linki işyeri bilgisayarından girdiğimden yazamıyorum, ama video başlığı şöyle idi' Şansın varsa seni toplayan adam Do. Dr. Akif ALBAYRAK'' Onu izlemenizi tavsiye ederim. Aslında herkeszin izlemesini tavsiye ederim.

Zippo's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011 600F ABS
    Hic olmamasindan daha fazla guvenilir.

Ergün Er. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Araştırıyor..
    Alıntı meyto adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ayak bileginden diz altına kadar olan bölgeyi korumak istiyorsaniz. futbolcuların giydigi tekmelik lerden alın cok etkili olacaktır ve. pantalonun icinde kamufle olur
    İyi fikir gibi görünüyor

Motosikleti
    Artık Yok...
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Soguk icin dizlik sacma degil mi? Izolasyonu iyi bir iclik veya pantolon daha mantikli degil mi?

Bu arada sert plastik olmasa da CE2 standardina uygun uretilmis dizlik ciddi koruma saglar. Onemli olan enerjiyi dagitabilmesi.
    pantalon yada içlik windroof goretex ve thermal özellikli olursa tabiki mantıklı ona lafım yok.. fakat o tip bir içlik yada pantalon fiyatı bugün 200tl nin üstüdür.. dizlik 40-50-60 tl ye dolu kaynıyor. bu açıdan yazdım.. basit pratik..

lükse kaçılırsa tabiki denilenler olabilir.. sadece içlik olarak piyasada 30-40 tl ye satılan lateks thermal içlik tarzı içlikler giyilicekse onlarda sıcağı içerde bir nebze tutsada soğuk geçirgenliği vardır yani yani pantalonunuzdan geçen soğuk etinize yansır.. windproof özelliği yoksa ..

onun üstüne onu onun üstünede onu giyiyim deyincede bu seferde 5 kat giyiniyoruz tulumba gibi etrafda geziniyoruz ..

iş paraya bakıyor burda kaliteli bir içlik alınırsa zaten onun üstüne çok kalın giyinmeye bile gerek yok.. ama o tip içlikler 160-170 tl lerden başlıyor kalitelisi 200 tl ler civarında..

dizlik soğukdan korunması dış etkenler için dedim dizinin üstünde bir nevi kaporta var öyle düşünmek lazım.. kışın özellikle nem rutubet yağmur keskin soğuk gibi etkenlerden dizini bertaraf eder.. sonuçda plastik geçirgen bir madde değil.

işin özü dizlerinizi soğukdan koruyun nasıl koruyabiliceksiniz öyle koruyun..
    ilerde romatizmadan tutunda kireçlenme idrar yolları problemleri üreme sıkıntılarına kadar neden olabilicek sorunlar yumağına dönüşücek sıkıntılara maruz kalmayın.

Motosikleti
    Msx Sf 17
    http://www.brnmotor.com.tr/Icon-Cloverleaf-Knee-Motosiklet-Dizlik,PR-14497.html

Ben bundan kullanıyorum, denemesi nasip olmaz umarım. Diz zarar gördüğünde tedavisi baya zor, o yüzden aldım. Bir bilek korumalı ayakkabım eksik şuan, o da önemli bir ekipman.

4. sayfa BirinciBirinci ... 234

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)