Bu arada en iyi dizlik kullandığın dizliktir. Dolayısıyla kullanışlı ve rahat birşey al ki her binişinde üşenmeden giyesin. Yoksa bir süre sonra bir kenara atarsın.
Çok dizlik kullandım.. tecrübelerimi aktarayım.
Dainese: Süper koruma, inanılmaz rahatlık. Ama giymesi çok zahmetli, kayışları geçirmek dakikalar sürebiliyor, eldivenliyken deredeyse imkansız. Ben kullanmayı bıraktım. Artçım olursa ona veriyorum. Ayrıca kayışlar tokalardan zor geçtiği için bir süre sonra yıpranıyor. Diz kapağı çok çıkıntılı olduğu için pantolon içine giymek çok zor. Diz kısmı pantolonu kasıyor. Dolayısıyla pantolon dışına giymeye mahkumsunuz. Ama bir kere giydikten sonra onun kadar rahatını ve korumalısını bulmanız zor. Haa.. bir de pahalı.
Zandona: Ucuz etin yahnisi bol olur. Kayışları çok iyi değil.. Kullandıklarım arasında dizden en çabuk kayanı. Çabucak da eskiyor. Koruma alanı biraz küçük. Ama hiç yoktan iyidir.
ICON FIELD ARMOR LEG PROTECTOR: Türkiyede satılmıyor. Amerika fiyatı 60 dolar. İnanılmaz geniş koruma alanı var. Hatta bacağınızın yanlarını ve arkasını da sürtünmeye karşı koruyor. Pantolon içine giymek üzere tasarlanmış. Pantolonunuz hafifçe bolsa hiç belli olmuyor. Fakat diz kapağını koruyan bölüm ayrı bir parça ve aşağıya doğru kayabiliyor. Bacak yapısına da bağlı. Arkadaşımda o sorun olmadı. Ben de ona verdim. Muhtemelen üretilmiş en iyi dizliklerden biri. Linki:
http://www.ridersdiscount.com/street...adult/8650.php
Bunun dışında Knox'un mafsallı dizliklerini denemiştim. Beğenmiştim. Dainese'in tasarımına benziyor. Ama çok daha pratik ve daha ucuz. Motomax'da satılıyor. Türkiye'de satılanların arasında en beğendiğim dizlik.
Thor Quadrant Knee Guard: Şu an kullandığım dizlik ama maalesef Türkiye'de bu da bulunmuyor. Ama bence üretilmiş en pratik dizlik. Gene pantolon içi için tasarlanmış. Hatta pantolon üzerine giyemiyorsunuz çünkü diz bölümünde kayış olmadığı için havada kalıyor. Kayış sistemi inanılmaz pratik, giyip çıkarmak bir kaç saniye sürüyor. Rahatlığı da iyi. Dizden kayma olmuyor. Fiyatı da uygun, tabii yurtdışında getirtme ya da alma imkanınız varsa.
http://www.ridersdiscount.com/offroa...adult/8651.php