Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Kanuni diesel motosiklette seri üretime geçiyor.

REKLAM ALANI
    Sinan Aksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Afrika..

YAKIT TÜKETİMİ SADECE OTOMOBİL ÜRETİCİLERİNİN HEDEFİNDE DEĞİL.

Ulaşım sektörümüzdeki en büyük gider kaleminin yakıt olduğu ülkemiz hala dünyanın en pahalı petrolünü kullanıyor. Bir taraftan petrol şirketlerinin satışlarına gelen son düzenlemelerle birlikte ülkemizdeki petrol fiyatları tartışıla dursun yerli motosiklet üreticisi Kuralkan Gurubu 2 yıl önce çalışmalarına başladığı dizel motorlu TİGER D-TECH 350 projesinin son aşamalarına geldi. Geliştirilen dizel motorlu motosiklet başta kuryeler olmak üzere ticari kullanımlar için ezber bozacak kadar iddialı ve sektörün merakla beklediği bir çalışma.

MOTOSİKLETTE DİZEL TEKNOLOJİ GELİŞECEK

DİZEL MERAKI SADECE OTOMOBİLLE SINIRLI KALMIYOR

Şirket genel müdürü M. Sait Kuralkan dizel motosiklet üzerinde 2 yılı bulan çalışmalarının son haline geldiğini belirtiyor. Kuralkan '' Türkiye'de yakıt en önemli gider kalemi. Konu motosiklet bile olsa kullanıcılar için ilk kriter yakıt gideri. Petrol fiyatlarının yurt dışına göre Türkiye'de yüksek oluşu nedeni ile yakıt teknolojisine odaklandık. Benzinli motorların yanısıra dizel motosiklet üzerinde çalışmaya başladık. Iki yılda arzu ettiğimiz noktaya getirdik. Bundan sonrasında üretimine yönelik çalışmalar üzerinde duracağız. Geliştirme safhasında yerli ve yabancı tedarikçilerle işbirliği yaptık.''

Motosiklet kullancılarını en çok ilgilendiren kısım fiyat hakkında henüz net bir bilgi vermeyen M. Sait Kuralkan '' Üretim ve geliştirme maliyetleri üzerinde çalışmalar devam ediyor, Aracın fiyatı hakkında şimdilik bir bilgi vermek erken olur dedi.
    İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı SinanAksu adlı üyeden alıntı Mesajı göster

[B].
    bir fikir bu kadar güzel ,bir motor bu kadar çirkin olamaz

Einfield yıllar önce daha zarif motorlar yaptı.

omersirin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Gara Yılan, Nam-ı Diğer Bandit 650 SA ve F 800 S
    Kayan aga, dogrusun da kanuninin hangi modeli duzgun ki? ciksin tam senlik olur mator.
    Türkiye köylüsü çalışkandır ve kafasının değerini bilir! Rüya dediğin şey de bizden oluşur işte / Ve minicik ömrümüzü yine bir uyku noktalar. (We are such stuff. As dreams are made on; and our little life. Is rounded with a sleep)

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı omersirin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kayan aga, dogrusun da kanuninin hangi modeli duzgun ki? ciksin tam senlik olur mator.
    kendi tasarlamadıkları modelleri
    niye benlik motor olsun?
    asıl senlik motor olur,benim motorlar 100 km gitmiyor ki yakıtını düşüneyim

KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xt 600
    kazalı mı o foto?
    "laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."

Motosikleti
    Afrika..
    Kanuni'nin modellerini bende begenmiyorum.
    Fakat adamlarda sürekli olarak bi yenilenme çabası var.
    İsim yapmış firmalar bile bu kadar özveri ile çalışmıyor bence.

omersirin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Gara Yılan, Nam-ı Diğer Bandit 650 SA ve F 800 S
    ben bir kez huylandim bu markadan, cunku otv midir nedir o vergi turunun artirilmasinda 2005 yilinda sanirim ön ayak olmus bir firma. demisler ki yabanci firma urunlerindeki vergiyi artirirsak yeli urunlere talep artar.fakat simdi onlar da vergi indirimi icin ugrasiyormus.
    Türkiye köylüsü çalışkandır ve kafasının değerini bilir! Rüya dediğin şey de bizden oluşur işte / Ve minicik ömrümüzü yine bir uyku noktalar. (We are such stuff. As dreams are made on; and our little life. Is rounded with a sleep)

kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Dizelin motosiklette kullanılamayacak kadar ağır ,büyük, sarsıntılı , kilosuna göre güçsüz , ve seri olmayan bir motor tipi olduğunu herkes biliyor ama kanuni şu dizel motosiklet sevdasından vazgeçmedi. Çabalarını elektrikli motorsiklete harcasalar daha çok işe yarardı.

zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Bu motoru tasarlarken biri donup ne yaptik biz diye bakmamismi?

Cim bicme makinasina oturtulmus gibi duruyor.Tek kelime ile berbat
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

sgurdal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBF 500
    motoru yerlere saçılmış gibi sarkmış aşağılara doğru iğrenç rezalet berbat ötesi

kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Alıntı sgurdal adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motoru yerlere saçılmış gibi sarkmış aşağılara doğru iğrenç rezalet berbat ötesi
    Sanki vidaları yerinden çıkmışta motor yere düşmüş gibi duruyor. Motosiklet dediğin çinli de olsa estetik olmalıdır. Zevksizlik abidesi.

ergün1968 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    NC 700 SA
    Karnı deşilip bağırsakları aşağı sallanmış gibi.Miğdem kalktı
    AKILLI OLALIM;DÜNYADA EŞİ BENZERİ OLMAYAN BU MÜKEMMEL COĞRAFYAYA,TÜRK İNSANINA VE TÜRK'LÜĞE SAHİP ÇIKALIM.100 YILI AŞKIN SÜRDÜRÜLEN TÜRK ULUSUNU BÖLMEYE YÖNELİK OYUNLARA ALET OLMAYALIM.HEPİMİZ KARDEŞİZ.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    artık yok
    o motoru türkiye dışında hiç bir yere satamazlar. türkiye'de bile ne kadar satabilecekleri konusunda şüpheliyim. diesel'i motosikletin geleceği olarak görüyorlarsa vay hallerine. yanlış gelecek planlarından yakında batarlar. haaa, paraları bol, sırf tarihe geçmek adına harcıyorlarsa onu bilemem...

Guven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Crf 250 L
    Alıntı ergün1968 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Karnı deşilip bağırsakları aşağı sallanmış gibi.Miğdem kalktı

Al benden de o kadar Ergün'cüm.
    EN YAKIN YOL,BİLDİĞİN YOLDUR.

ergün1968 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    NC 700 SA
    Alıntı guven61 adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Al benden de o kadar Ergün'cüm.
    Sıtkı ağabey ne yalan söyleyeyim,gördüğüm ilk anda aklıma gelen buydu
    AKILLI OLALIM;DÜNYADA EŞİ BENZERİ OLMAYAN BU MÜKEMMEL COĞRAFYAYA,TÜRK İNSANINA VE TÜRK'LÜĞE SAHİP ÇIKALIM.100 YILI AŞKIN SÜRDÜRÜLEN TÜRK ULUSUNU BÖLMEYE YÖNELİK OYUNLARA ALET OLMAYALIM.HEPİMİZ KARDEŞİZ.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...

retox70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sezon öncesi P.R. çalışması.
    And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music.

Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Bildiğim kadarıyla bu o çalışmanın ilk resimleri. Neticenin daha güzel görünümlü ve performanslı olmasını bekliyorum.

Ama genel olarak değerlendirmek gerekirse Kuralkan dizel motosiklet geliştirmemiş zaten varolan motosikletine zaten varolan herhangibir bulabildiği en ucuz dizel motoru monte ederek bize yutturmaya çalışıyor.

Kurduğum cümle bile dandik oldu beeeee )))))
    Kuş olup uçmak isterken uzaklara, Ağaç olup kök salıyorum buralarda.........

Motosikleti
    Afrika..
    Alıntı harbiturk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bildiğim kadarıyla bu o çalışmanın ilk resimleri. Neticenin daha güzel görünümlü ve performanslı olmasını bekliyorum.

Ama genel olarak değerlendirmek gerekirse Kuralkan dizel motosiklet geliştirmemiş zaten varolan motosikletine zaten varolan herhangibir bulabildiği en ucuz dizel motoru monte ederek bize yutturmaya çalışıyor.

Kurduğum cümle bile dandik oldu beeeee )))))
    Senin cümlen güzelde benim konu dandik
    Geçmişte açılan konuyu açmışım tekrar.
    Kapattirayim bari

metci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Bu motosiklet "guatr" olmuş sanırım...
    ”Samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre hürmet ederiz. Fikirler, şiddetle, top ve tüfekle öldürülemez.” M.Kemal Atatürk...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)