Kaza Anı Mobese Kamerasında
Reklamlar
-
zaten senin aşırı derecede alerjin var değilimi bu konulara.Öyle sıcak koltuğunda oturup beni yargılayamazsın evet senin o dediklerinin arasında sadece üstüne yatarak yarıştım o kadar onuda zaten pişman olduğumu söyledim gençtim hevesliydim yaptım inkar etmiyorum ama öyle apaçi gibi motorum hızlansın diye sağını solunu sökmedim.
Kimin ak kimin kara olduğu böyle sağda solda yazmakla olmaz.Sana vermişler orjinal motoru sür babam sür bana diyosun pistonunu söküp modifiye ettin diye evet pistonda söktüm alt motorda yardım hiç yoksa kurcaladım uğraştım sen ne yaptın buji değiştin mi hiç ? yoksa serviste mi değiştirdin ?.
Kendi egonu tatmin etmek için bana bulaşma abicim.
Rx 115 Mavi (2004) Rx 135 King Yeşil (2002), Rx 135 King Yeşil-Siyah (2003) Ford Fiesta Flair Bordo (2000) Ford Fiesta Ghia Gri (2000) Peugeot 206 Xt Gümüş Gri (2005) Ybr Esd Siyah 125 (2012) Ford Fiesta (2006) Ford Fiesta (2009) Yamaha R6 (2013 ) Vınn Vınnn
Reklamlar
-
Motorlu var motorcu var! İkisi farklı şeyler.
Ve bana göre ayna kullanmayan adam motorcu değildir.
-
gösterdiğiniz videoda bütün suçlu aynayı kullanmayandamı ? Yoksa arkdan abanmış gelen öbür motosiklettemi. Ben aynasız motor kullanın demıyorum sadece o yorumu abartı buldum o kadar sizde aynı şeyi yapmayın anında yargısız infaz yapıyosunuz.
Rx 115 Mavi (2004) Rx 135 King Yeşil (2002), Rx 135 King Yeşil-Siyah (2003) Ford Fiesta Flair Bordo (2000) Ford Fiesta Ghia Gri (2000) Peugeot 206 Xt Gümüş Gri (2005) Ybr Esd Siyah 125 (2012) Ford Fiesta (2006) Ford Fiesta (2009) Yamaha R6 (2013 ) Vınn Vınnn
-
öldülerse allah rahmet eylesin, yaralandılarsa şifalar dilerim, ama artçının bir suçu yok, ona üzülüyorum. Grup sürüşleri her zaman tehlikeye açık oluyor,
MUTLU OLAMIYORSAN BAHANE ÜRETME, KAFANI DEĞİŞTİRMEYİ DENE..
-
kingcüneyt adlı üyeden alıntı
yuh ya sende uctun arkdas aynayla can garantisi ne alaka onu çözemedim biri taşladımı yurraa hepsi bişey söylüyor Allah kimseyi bu sitede bi açık verdirtmesin anında eleştiri kusura bakmayın da bazıları düşündüğünden söylemiyor maksat laf olsun torba dolsun muhabbeti başka bişey değil. Bu siteden çok şeyde öğrendim çok yapmacık insanlarda gördüm haa lafım size değil unnamed
cüneyt kardeşim. bugün ilk kazamı yaptım. yagmur hafif hafif çileniyordu kavşaga yaklaşınca önümdeki araç fren yaptı hızım 40 dı ön frene bastım hafif kaydı bıraktım arkayla beraber bastım yagmur yeni başladıgından yol sabun kalıbı gibi olmuş yatırdım motoru sol tarafa. sol aynam kırıldı ve debriyaj maneti hafif egildi. motor koruma demiri oldugundan motosiklette hiçbir sorun oluşmadı. bende çok şükür bişe yok gögsümü refüje çarptım şimdi biraz acıyor ama kırık çatlak oldugunu düşünmüyorum.
bunları neden mi yazdım.
motosikleti kaldırıp eve geldim gelirken yaptıgım kazadan sol aynamın olmamasından çok tedirgin oldum. üzerimi degiştirip ilk işim ayna almak ve debriyaj manetini değiştirmek oldu.
istanbuldan bir arkadaşım geldi. kendisi honda servis ustası ve yılların deneyimli motorcusu. antalyadaki aynasız motosikletler gözünden kaçmadı ve bana neden bu motosikletlerde ayna yok bunlar istanbulda olsa çok yaşamazlar dedi.
1-kask takan biri geri bakışlarda görüş açısını daraltır
2-kafaya binen agırlık nedeniyle boynunuzu geriye çevirdiginizde kask yokken daha rahat çevirirsini
3 kask diger araçların motor seslerini duymanızı engeller
bunlar kask takmanın olumsuz yanlarıdır. peki bu açıgı ne kapatır? ayna
-
kingcüneyt
Arkadan gelen adam aşırı hızlı fakat kazaya sebebiyet veren arkasına bakmayan şahıs.
Arkadan gelen bunun yarı hızında bile olsa kazanın gerçekleşmesi çok yüksek bir olasılık.
Bu video yazdığım satıra sadece bir örnek. Ayna kullanmamak demek her an kazaya sebebiyet verebilmek demek. Bu otomobiller için çok büyük bir sorun olmasa da motorcular için büyüt sonuçlar doğurabilir.
Ayrıca yaptığım yorum size veya başkasına değil genel bir yorumdu sizin yorumunuzu daha okumadım.
-
enteresan bir durum,
o hengameye grup sürüşü diyenlerinde dilini eşek arıları soksun,
hiç mi grup sürüşü görmedik ?
bunun neresi grup sürüşü ?
elemanlar baharda çayıra salınmış deli dana gibi çıkıyorlar ışıklardan,
daha da yazmak gelmiyor içimden.
can't be worried about that shit. life goes on man.
-
jack hammer adlı üyeden alıntı
cüneyt kardeşim. bugün ilk kazamı yaptım. yagmur hafif hafif çileniyordu kavşaga yaklaşınca önümdeki araç fren yaptı hızım 40 dı ön frene bastım hafif kaydı bıraktım arkayla beraber bastım yagmur yeni başladıgından yol sabun kalıbı gibi olmuş yatırdım motoru sol tarafa. sol aynam kırıldı ve debriyaj maneti hafif egildi. motor koruma demiri oldugundan motosiklette hiçbir sorun oluşmadı. bende çok şükür bişe yok gögsümü refüje çarptım şimdi biraz acıyor ama kırık çatlak oldugunu düşünmüyorum.
bunları neden mi yazdım.
motosikleti kaldırıp eve geldim gelirken yaptıgım kazadan sol aynamın olmamasından çok tedirgin oldum. üzerimi degiştirip ilk işim ayna almak ve debriyaj manetini değiştirmek oldu.
istanbuldan bir arkadaşım geldi. kendisi honda servis ustası ve yılların deneyimli motorcusu. antalyadaki aynasız motosikletler gözünden kaçmadı ve bana neden bu motosikletlerde ayna yok bunlar istanbulda olsa çok yaşamazlar dedi.
1-kask takan biri geri bakışlarda görüş açısını daraltır
2-kafaya binen agırlık nedeniyle boynunuzu geriye çevirdiginizde kask yokken daha rahat çevirirsini
3 kask diger araçların motor seslerini duymanızı engeller
bunlar kask takmanın olumsuz yanlarıdır. peki bu açıgı ne kapatır? ayna
çok geçmiş olsun inş.en kısa zamanda iyileşirsiniz ben ayna takmayalım demedim ki bende biliyorum ne kadar önemli olduğunu ama sadece biraz o yorum abartı geldi ondan yazdım yoksa ayna taksın takmasın umrumda değil hem ayna takmayıp hemde arkasına bakmayan adamada ne söylesem boş.
-
Kask sadece kendinizi korumanızı sağlamaz...
Kask, sürücünün olumsuz etkilenebileceği rüzgar, fırlayan çakıl taşları, börtü böcek gibi şeylerden gözünüzü korur ve kaza riskini en aza indirir.
Dolayısı ile bu sebeplerden kaza yaparsanız, o an trafikteki herkesi riske atarsınız...
Kask sadece kafatasını korumak için değildir...
”Samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre hürmet ederiz. Fikirler, şiddetle, top ve tüfekle öldürülemez.” M.Kemal Atatürk...
-
zaten senin aşırı derecede alerjin var değilimi bu konulara.Öyle sıcak koltuğunda oturup beni yargılayamazsın evet senin o dediklerinin arasında sadece üstüne yatarak yarıştım o kadar onuda zaten pişman olduğumu söyledim gençtim hevesliydim yaptım inkar etmiyorum ama öyle apaçi gibi motorum hızlansın diye sağını solunu sökmedim.
Kimin ak kimin kara olduğu böyle sağda solda yazmakla olmaz.Sana vermişler orjinal motoru sür babam sür bana diyosun pistonunu söküp modifiye ettin diye evet pistonda söktüm alt motorda yardım hiç yoksa kurcaladım uğraştım sen ne yaptın buji değiştin mi hiç ? yoksa serviste mi değiştirdin ?.
Kendi egonu tatmin etmek için bana bulaşma abicim.
Sevgili Kardeşim,
Yaşım 42 ve bindiğim motoru önüme orijinal falan vermediler yıllarca alın terimle kazandım biriktirdim ve 40 yaşımdan sonra ikinci el adam gibi bir motora sahip olabildim.
Motora 250 lik Jawa ile başladım yüzlerce kere buji değiştirdim platin zımparaladım piston honlattım , 350 lik Planet 5' e geçtiğimde uçağa bindim zannettim , 1990 yılında sadece havalı olmak için insanlar NOLAN kasklar kollarında dolaşırken LEM marka bir kask için 6 ay para biriktirdim.
Hiçbir motorumun aynasını sökmedim , makinasını öldürmedim. Daha hızlısını istediğimde daha çok çalışıp para biriktirip daha güçlüsünü aldım.
Genç kardeşlere doğrusunu göstermek sizin tarzınıza alerji duymaksa , evet benim fena halde Alerjim var bu tür olaylara.
Dedim ya maalesef size de bize de motorcu diyorlar.
DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR
-
oocan adlı üyeden alıntı
Sevgili Kardeşim,
Yaşım 42 ve bindiğim motoru önüme orijinal falan vermediler yıllarca alın terimle kazandım biriktirdim ve 40 yaşımdan sonra ikinci el adam gibi bir motora sahip olabildim.
Motora 250 lik Jawa ile başladım yüzlerce kere buji değiştirdim platin zımparaladım piston honlattım , 350 lik Planet 5' e geçtiğimde uçağa bindim zannettim , 1990 yılında sadece havalı olmak için insanlar NOLAN kasklar kollarında dolaşırken LEM marka bir kask için 6 ay para biriktirdim.
Hiçbir motorumun aynasını sökmedim , makinasını öldürmedim. Daha hızlısını istediğimde daha çok çalışıp para biriktirip daha güçlüsünü aldım.
Genç kardeşlere doğrusunu göstermeye sizin tarzınıza alerji duymaksa , evet ben fena halde Alerjim var bu tür olaylara.
Dedim ya maalesef size de bize de motorcu diyorlar.
amacınız dogruyu göstermekse saygı duyarım ama siz sanada motorcu banada motorcu diyolar ya diye söylediz ondan sert çıktım açtıgım konulara bakarsanız motorlarımın ne kadar orjinal ve temiz olduğunu görürsünüz.. Onlarla aynı kefede olmadıgımı da . İlk aldığım motorumda sizin dediğiniz gibi hızını arttıramak için uğraştım her motorcu gibi ama anladımkı anlık heveslermiş.
-
çok geçmiş olsun inş.en kısa zamanda iyileşirsiniz
ben ayna takmayalım demedim ki bende biliyorum ne kadar önemli olduğunu ama sadece biraz o yorum abartı geldi ondan yazdım yoksa ayna taksın takmasın umrumda değil hem ayna takmayıp hemde arkasına bakmayan adamada ne söylesem boş.
iyi dileklerin için teşekkürler.
bundan 10 sene önceleri javalar mzlere biniyordum. o zamanlarda ayna kullanırdım. sonra epey ara verdim motora. 2006 da bir scooter aldım kardeşim aynaları sökmüş görünce öyle az kalsın saglam bir dayak yiyecekti benden. dayak eşşege atılır çünkü.
bugün aynasız bir motosiklet gördügüm zaman ister sahibi yanında olsun ister olmasın bende bıraktıgı izlenim o kişinin motorcu degil zibidi oldugudur. çünkü ayna motosikletin en önemli parçasıdır.
-
-
boş insanların boş laflarını boşverin ayna çok önemlidir oraya süs olsun diye takılmıyor AYNA AYNA AYNA bunu bilir bunu söylerim....
-
cüneyt usta bu forumda gerçekten bende çok şeyler öğrendim.sanad banada motorcu diyorlar konusu bence başka seyleri çağrıstırıyor gibi.extrem_015 senle pek muhabbete girmeye neden duymuyorum zaten 5 sene bucakta yaşadım burdurlu -bucaklı farkını iyi bilirim
-
Aynanın nimetleri saymakla bitmez, özellikle kırmızı ışıkta sap gibi beklerken arkadan gelen canavarları daha erken farmetmek gibisi yoktur. Sonra kaskı çıkardığında bozulan saçlara ne demeli? Ayna varsa hemen toparlarsın...
-
yaralılara acil şifalar diliyorum....
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
enes_007 adlı üyeden alıntı
cüneyt usta bu forumda gerçekten bende çok şeyler öğrendim.sanad banada motorcu diyorlar konusu bence başka seyleri çağrıstırıyor gibi.extrem_015 senle pek muhabbete girmeye neden duymuyorum zaten 5 sene bucakta yaşadım burdurlu -bucaklı farkını iyi bilirim
yaran varda gocunuyorsun sana polemiğe gir diyen yokki, zaten sen burdura gel burdurluların farkını göstereyim ben sana bende korkuteline çok geldim herkesi aynı kefeye koyamam sen gibi, ama gerçekten çok zımbırtı var 125 lik motoru modifiye eden saçma sapan iş edenler vs. çok apaçi var...
-
Bu kadar dert etmeyin bunları, doğal seleksiyonla bir kaç yüzyıl sonra yok olacaklar
-
enes_007 adlı üyeden alıntı
kardeşim antalya polisine saydırıyorsun , ama ehliyetsiz aynasız kullanıyorsun
ne iş anlamadım.
Saygılarımla.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)