haberin veriliş biçimi korkunçtu. Bütün motorcular sanki azrail, sanki biz araba sürücülerini öldürüyoruz. Teker yapan falan yapan yok görüntülerde. Habercilik anlayışı ne kadar yanlışsa, burada ki bazı saçma yorumlar da o kadar yanlış. Kask yola fırlıyor benim gördüğüm. Diğeri tam görünmüyor kask kafasında olabilir.Kaza yapanlara nasıl kaskız diyebildiniz ben anlayamıyorum. Ben protesto ediyorum bu yanlı haber verilişini.
ATV televizyonunu protesto ediyoruz.
ATV yi protesto ediyoruz.
(Lütfen aşağıdaki iletişim adreslerine, fax çekelim, telefon ile arayalım, e-mail bombardımanına tutalım.)
Kaza anı:
http://haber.mynet.com/detay/yasam/o...ra-kaza/548999
03-01-2011 Pazartesi sabah haberlerinde ATV , Antalya’dan bir motosiklet kazası haberi verdi. Tahmini 30-40 motosikletli kırmızı ışıkta durup fotoğraf çekildiler. Sonra hemen yollarına devam ettiler. Devamında bir motosikletli dalgınlık sonucu belki de, sola çok yanaştı ve sol , alçak bariyerlere çarparak düştü. Arkasında artçısı da vardı. Toplu sürüş sebebi ile hızları gayet düşüktü. Zaten motorlar kuryeci motoru tarzı motorlardı. 150 ya da 125 CC lik vitesli motorlar. Sadece kendilerine ve kaza sonucu zarar verdiler. Ancak dediğim gibi düşük hızla seyir sebebi ile her ikisi de doğruldu. Ciddi bir hasar almadıkları belli idi. Devamında, şansa yoldan geçen ambulans yaralıları alarak devam etti. Kaskları olması belki daha ciddi yaralanmayı engelledi.
Gelelim habere. Aynen şöyle denildi.
Motosikletliler tehlike saçıyor. Önce grup olarak durup trafiği aksatıp fotoğraf çektiren motosiklet grubu daha sonra yarışırken, aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu kaza yaptı. (2 kişi yaralı olduğu halde), 3 motorcu şans eseri yoldan geçen ambulans ile hastaneye kaldırıldı.
Antalyalılar, bu tehlike saçan motosiklet terörünün bir gün çok daha kötü sonuçlar doğuracağından endişe ve şikayet ediyorlar.
1.Yarışmıyorlar ve söylendiği gibi aşırı hızlı değiller. Hatta hiç değiller.
2.Terör estirmiyorlar. Activa çeteleri veya kebapçı da çalışıp, ehliyetsiz kasksız motor kullanmıyorlar.
3.Trafiği aksatmıyorlar.
4.Diğer araçları tehlikeye atmıyorlar. Kaza anında bile kendileri yaralanıyor. Bu motorcuların genelinde görülen durumdur.
5.Motosikletli çarptı diye ölen, araba veya başka araç sürücüsü yok iken, her gün Türkiye’de arabaların dikkatsizliği sonucu, yine arabaların sebep olduğu kazalarda pek çok motorcu ölüyor.
Motosikletlilere bu kadar garez neden. Trafikte yayayı en çok öldüren hatta nerede ise tek öldüren, arabalar, motorlar değilken;yine motorcuların arabaların kurbanı olurken, yollarda her türlü sıkıştırma, tacize maruz kalırken, dikkat edilmeksizin kaza yapmalarına sebebiyet verilirken ve motorcular mağdurken,nasıl bir haber anlayışı ile bunların tam tersi oluyormuş gibi bir haber yapılıyor.
Bu sebeple, tüm motosiklet kullanıcılarını , bugün ki haberi verme şekli yüzünden, ATV ‘yi protesto etmeye çağırıyorum.
Şikayet metni aşağıdaki gibi olabilir.
03-01-2011 Pazartesi sabahı, sabah haberlerinde Antalya’da ki motosiklet kazası haberini , inanılmaz bir biçimde çarpıtarak verdiğiniz için, sizi motosiklet kullanıcıları olarak kınıyoruz. Trafikte mağdur olan taraf biz iken, tacize uğrayan taraf biz iken. Kendi hatamızla , kimseye zarar vermeden kendimiz zarar görmüşken bile , bizi trafik canavarı gibi gösteren sizlere soruyoruz. Kaç motorcu çarparak yaya öldürmüştür, kaç motorcu çarparak araç sürücüsü öldürmüştür. Hemen hemen hiç. Ancak hemen her gün, nizami ve kurallar dahilinde motosiklet kullanan arkadaşlarımız, bazen kasıtlı bazen kasıtsız veya dikkatsizlik sonucu, diğer araç sürücüleri tarafından öldürülüyor veya sakat bırakılıyor. Buna rağmen sabah sunduğunuz haber tüm motorcuları, trafik canavarı, dikkatsiz, terör estiren insanlar olarak göstermiştir. Bu yanlı ve yanlış haber anlayışınızı şiddetle kınıyoruz.
Tüm motosiklet kullanıcıları.
ATV iletişim bilgileri:
ATV Fax : 0212 3544064
ATV Haber bölümü e-mail adresi :
haber@atv.com.tr
ATV : 0216 4742020 izleyici hattı