Kaska kan grubu yazılması???
Reklamlar
-
Dostlar!!! Bir kaç motorcu arkadaşın kaskında kan grubunun yazdığını gördüm...Acaba gerçekten bir faydası olabilir mi kan grubunun kaska işlenmesi? Zaten kimlikte yazıyor, eee kan grubu kartım da var, Allah korusun bir kaza anında kaskıma bakmazlar heralde diye mi düşünüyorsunuz? Ya da gerçekten bu maksatla mı yazdırıyorlar acaba?
Eğer faydası varsa bende yazdırabilirim... Fikir ve görüşlerinizi bekliyorum...
Reklamlar
-
motorlara da yazıyolar. Bence kan grubu yerine doktor gelmeden elleme yazılması daha iyi olur. Malum ülkemizde kendini kurtarıcı meleği zanneden bilinçsiz bireyler çok.
-
Allah göstermesin ama her saniyenin önemi büyüktür kaza anında.kimlik arayana kadar kask veya motosiklet gövdesinde isim ve kan gurubu yazması daha iyi zamanı hızlandırır.benim motosiklet gövdesinde isim ve kan gurubu yazıyor tavsiye ederim.
Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım..
GHOST RİDER
-
Hiçbir faydası olacağını sanmıyorum. Kimlikteki nin bile önemi yok.
Bana söylenen kan gurubu kontrolü yapılmadan kesinlikle hiçbir belge ile hareket etmedikleridir.
Arjantinli69 adlı üyeden alıntı
Allah göstermesin ama her saniyenin önemi büyüktür kaza anında.kimlik arayana kadar kask veya motosiklet gövdesinde isim ve kan gurubu yazması daha iyi zamanı hızlandırır.benim motosiklet gövdesinde isim ve kan gurubu yazıyor tavsiye ederim.
Peki orada yazan ismin size ait olduğunu anlamaları için kimliğinize ihtiyaç duymayacaklarmı. Doktorlar işini şansa bırakmazlar. En azından benim tanıdıklarım öyle
Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.
-
kan grubu yazmak,şu makineyi kullanıyorum ama endişeliyim canım çokk değerli imajı verir )
-
wroww adlı üyeden alıntı
kan grubu yazmak,şu makineyi kullanıyorum ama endişeliyim canım çokk değerli imajı verir )
Açıkçası hangi imajı verdiği önemli değil... Gerçekten işlevsel olup olmadığı, insanların benim hakkımda ne düşündüğünden çok daha önemli benim için...
-
Genelde motorsporları dahilindeki araçlarda yazar isim ve kan grubu bilgisi.
Pilotun kullandığı araç bellidir zaten ve yarışırken yanında kimlik bulundurmadığından, acil bir tıbbi müdahale durumunda bu bilgiyle hareket edilir.
İşe yarayıp yaramayacağı tartışılır tabi ama, bence kaska bu bilgilerin yazılmasında bir zarar yok.
-
Üzerinda kan grubunuz yazılı kaskı bizzat sizden başkası kullanmayacaksa;
Kan grubunu yazmanın faydası vardır, zararı yoktur. Ama o kaskı başkaları'da
kullanmakta ise fayda yerine zarar verebilir..
[B][COLOR="Purple"] Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok..[/COLOR][/B][B][COLOR="RoyalBlue"][COLOR="Blue"]Ne elbiseler gördüm içinde insan yok[/COLOR]..[/COLOR][/B]
-
acayüp adlı üyeden alıntı
Bana söylenen kan gurubu kontrolü yapılmadan kesinlikle hiçbir belge ile hareket etmedikleridir.
Aynı fikirdeyim. Bırakın motor/kask üzerinde yazanı kimliktekine bile güvenmezler bence -ki kimliğinde yazan kan grubunun yanlış olduğunu seneler sonra öğrenen kişiler var.İhtiyaç anında yanlış kan verildiğinde "yanlış olmuş boşaltıp yenisini dolduralım" gibi bir şans yok.
-
28 Aralık 2010, 01:43
Trafikte hiç yararı olmadığını düşünüyorum.
1. Kaza sırasında kaskının sizin olduğu nerden bilinecek? O gün için bir başkasına vermiş, almış olabilirsiniz.
2. Hiç bir doktorun hastanenin kan testi yapmadan, üzerinizde kızılaydan alınmış bir kan grubu kartı vb. bir belge olmadan, kaska bakıp "a bunun kan gurubu şuymuş deyip" kan vereceğini sanmıyorum.
Ainesi iştir insanın, lafına bakılmaz!
Yine de yaşıyor insan, merak yüzünden. Yeni bir şeyler bekleyip duruyor...
-
28 Aralık 2010, 02:17
acayüp adlı üyeden alıntı
Peki orada yazan ismin size ait olduğunu anlamaları için kimliğinize ihtiyaç duymayacaklarmı.
Doktorlar işini şansa bırakmazlar. En azından benim tanıdıklarım öyle
bu bir önlem tabiki.zaten çok önemli olsa kimlikte yazar.ehliyette bile yeni yazmaya başladı
demekki hastanede test edip kan gurubunu öğrenip kan vermek daha iyi,ama yinede bir ön hazırlık yazmasının zararı yok.benim arabamın sol çamurluğundada yazıyor.camdada kurum kimlik kartı var ismin ve plakanın yazdığı.
Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım..
GHOST RİDER
-
28 Aralık 2010, 11:04
sağlık kuruluşunda çalışırken görmüştüm kişinin kan grubunu öğrenmek en fazla 1 ile 1,5 dk...arkadaşlarında dediği gibi hiç bir doktor bu riski bukadar basit bi işlem için göze almaz..
öyle 3 aşşağı 5 yukarı değil...1 aşşağı 2,3,4,5,6 yukarı...
-
28 Aralık 2010, 11:09
Zararı yok yararı da yok. Eskisi gibi kan grubu tespiti zaman almıyor, ucuz ve küçük bir test ile saniyeler içinde kan grubunu tespit ediyorlar.
-
28 Aralık 2010, 11:37
Belki şöyle bir faydası olabilir diye düşünüyorum... Allah korusun kaza yaptınız... Kaskınızda yazan kan grubunu bir başkası gördü ve kendi kan grubunun sizinle tuttuğunu gördü. Size yardımda bulunmak için hastaneye sizinle gelebilir ve aranan kanı size tedarik edebilir... Bilmiyorum fazla hayalperest bir fikir olabilir fakat ben bir motosikletliyi görsem bu şekilde yardımcı olmaya çalışırdım...
-
28 Aralık 2010, 12:04
Zararı yok,bulunsun.Ama daha önemlisi '' Doktor Gelmeden Kaskımı Çıkarma '' yazısı olsun
Birde Punto'nun şöyle bir boyuna asılan acil durum kimliği var.Bu da olsun
Engin YALÇINALP - 0 Rh (+)
Göztepe-İSTANBUL
-
28 Aralık 2010, 15:11
Böyle bir kimlikten haberim bile yoktu... Paylaşım için teşekkür ederim sipsivri
-
28 Aralık 2010, 15:27
Kaska kan grubu yazmann kaskınızı isteyenlere vermemek için bahane oluşturması haricinde hiç bir yararı olmaz. Kaza durumunda sağlık görevlileri kasktaki kan grubunu ciddiye almazlar, ehliyettekini bile belki ciddiye alırlar.
-
28 Aralık 2010, 15:39
Khutuck adlı üyeden alıntı
Kaska kan grubu yazmann kaskınızı isteyenlere vermemek için bahane oluşturması haricinde hiç bir yararı olmaz. Kaza durumunda sağlık görevlileri kasktaki kan grubunu ciddiye almazlar, ehliyettekini bile belki ciddiye alırlar.
Kesinlikle katılıyorum.
Ehliyette yazan kan grubunuz bile dikkate alınmaz.
Her durumda kanınız tekrar alınıp değerlendirildikten sonra gerekli muayne yapılır.
Çok acil ameliyata alınması gereken kazazedeler bile önce rutin bi kontrolden sonra ameliyathane'ye alınıyor.
Hastaya ne kadar narkoz verilecek, bünyesi ne kadar kabul eder gibi sonuçları içeren testler yapılmadan ameliyat yapılamaz.
İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..
-
28 Aralık 2010, 16:56
Ben bir doktor ve cerrah olarak belirteyim ki hiçbir zaman ona bakılmaz, tekrar kan grubuna bakılır, ve oda yetmez çapraz karşılaştırma yapılmadan kan verilemez.
-
28 Aralık 2010, 17:02
sipsivri adlı üyeden alıntı
Zararı yok,bulunsun.Ama daha önemlisi '' Doktor Gelmeden Kaskımı Çıkarma '' yazısı olsun
Birde Punto'nun şöyle bir boyuna asılan acil durum kimliği var.Bu da olsun
Hocam çok güzel birşey de ben bunu boynuma takarsam motora binemem. Moralim bozulur. Bagajda ceset torbası taşımak gibi birşey bu ...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)