Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Kaska kan grubu yazılması???

REKLAM ALANI
    jr. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    Kaskımı doktor çıkarsın gibi bir yazı daha faydalı
    jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    osmanba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda şhadow VT 750 c 4 - Honda CBF 150
    Alıntı acayüp adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hiçbir faydası olacağını sanmıyorum. Kimlikteki nin bile önemi yok.
    Bana söylenen kan gurubu kontrolü yapılmadan kesinlikle hiçbir belge ile hareket etmedikleridir.

Peki orada yazan ismin size ait olduğunu anlamaları için kimliğinize ihtiyaç duymayacaklarmı. Doktorlar işini şansa bırakmazlar. En azından benim tanıdıklarım öyle
    Günümüz şartlarında artık kan gurubunu belirlemek 1 dakika kadar kısa zaman alıyor. Hiçbir doktor bukadarcık kısa bır zaman için hastayı rıska atıp kan gubunu test etmeden kan vermez. Çünkü yanlış kan vermek hastanın aniden ölmesi anlamındadır.. Bu sebeplerden dolayı kan gurubunun motosiklet veye kaska yazılmasında herhangi bir fayda olacağını zannetmiyorum.
    Hatta kan gurubu yerine Tel. nosunun yazılması hırsızlık veya kaza durumunda sürücünün yakınına kolayca ulaşılmış olur.

inci1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Windy S 150 - 12
    Ben Sağlık'çı olarak belirtiyim,bırak kask'da,ehliyette yazmasını isterse bakandan tescilli kan grubu kartınız olsun hiç bi önemi yoktur.Allah korusun,kaza durumunda tekrar bakılır.

extrem_015 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    EŞŞİZ TR'DE TEK CBR600F PC35 4 CİĞERLİ EŞEK ARISI
    olabilir....

Motosikleti
    Suzuki V-Strom DL650A 2010 Siyah
    Alıntı sipsivri adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Zararı yok,bulunsun.Ama daha önemlisi '' Doktor Gelmeden Kaskımı Çıkarma '' yazısı olsun

Birde Punto'nun şöyle bir boyuna asılan acil durum kimliği var.Bu da olsun

Engin abi, bu hakikaten çok yararlı bir zımbırtı; alıp kullanmak lazım
    Her zaman gruo ile çıkmıyoruz geziye; kaza sonucu baygınlık vs yaşarsa insan, sigorta bilgisi vs. önemli oluyor..

motorcu48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    İNAZUMA keyfiii :DD
    hadi sen onu anlamıyonda bende o kaskı başka biri ödünç alıp o andada kaza yapsa kasktaki kan grubunu onama enjekte edicekler gerçekten diye düşünüyorum
    Mustafa Kemal Atatürk

GÖЯKEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Gt250R bekliyoRR..
    Yazın gitsin yahu..büyütmeyin bu kdr
    BYZ ARABALI ÇOCUK...

Özer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    V STROM DL 650 Esmeralda

Boş başlık

Alıntı unforgiven85 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dostlar!!! Bir kaç motorcu arkadaşın kaskında kan grubunun yazdığını gördüm...Acaba gerçekten bir faydası olabilir mi kan grubunun kaska işlenmesi? Zaten kimlikte yazıyor, eee kan grubu kartım da var, Allah korusun bir kaza anında kaskıma bakmazlar heralde diye mi düşünüyorsunuz? Ya da gerçekten bu maksatla mı yazdırıyorlar acaba?

Eğer faydası varsa bende yazdırabilirim... Fikir ve görüşlerinizi bekliyorum...
    Ne kadar saçma,faydasız ve fuzuli bir başlık!! laf ola torba dola mı derler ondan işte ben olsam kilitlerim.

Kardeşim kusura bakma amma...
    Kask ya da motosikletin her hangi bir yerine ad soyad ve kan grubu/gruplarını yazmanın yanlış olabileceğini tartıyorsan sende ciddi bir sorun var demekten öteye gidemeyeceğim.
    Düşün bir....ağır bir kaza yaptın ve şuurun yerinde değil..kan kaybediyorsun... de ki sürücü belgeni evde unuttun ya da kaybettin ve kazayı ilgili makamlara dilekçe vermeye giderken geçiriyorsun.....şimdi, kask ya da motosiklete yazmak fuzuli deseler yazmayacak mısın

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:35 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:32 ----------

Alıntı motorcu48 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hadi sen onu anlamıyonda bende o kaskı başka biri ödünç alıp o andada kaza yapsa kasktaki kan grubunu onama enjekte edicekler gerçekten diye düşünüyorum
    Kişisel kaskımı kimseye vermiyorum..sorun da olmuyor.sen de verme...motosiklete binen kendi kaskını kullansın.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:40 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:35 ----------

Alıntı acayüp adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hiçbir faydası olacağını sanmıyorum. Kimlikteki nin bile önemi yok.
    Bana söylenen kan gurubu kontrolü yapılmadan kesinlikle hiçbir belge ile hareket etmedikleridir.

Peki orada yazan ismin size ait olduğunu anlamaları için kimliğinize ihtiyaç duymayacaklarmı. Doktorlar işini şansa bırakmazlar. En azından benim tanıdıklarım öyle
    Kızılay'ın kart ve belgesi ile pekala hareket ediyorlar güvenilmeyecekse, Kızılay neden kart veriyor donörlere?
    Tarzım çok basittir.....
    Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum

Motosikleti
    Piaggio FLY
    Kızılayın kartını kimlikten çıkarana kadarki sürede zaten kan grubu tespiti yapılabiliyor, 30sn lik işlemden kaçıp kartla vs. uğraşılacağını sanmıyorum. Bir ihtimal hasta nakledilirken hastaneye haber vermek açısından faydalı olabilir ama yine de hastanede kan grubu testi yapılır...

Zararı yok elbet ancak faydası da yok bence, isterseniz kaska Z RH negatif yazın...

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)