Kaskımı doktor çıkarsın gibi bir yazı daha faydalı
Kaskımı doktor çıkarsın gibi bir yazı daha faydalı
jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.
Günümüz şartlarında artık kan gurubunu belirlemek 1 dakika kadar kısa zaman alıyor. Hiçbir doktor bukadarcık kısa bır zaman için hastayı rıska atıp kan gubunu test etmeden kan vermez. Çünkü yanlış kan vermek hastanın aniden ölmesi anlamındadır.. Bu sebeplerden dolayı kan gurubunun motosiklet veye kaska yazılmasında herhangi bir fayda olacağını zannetmiyorum.
Hatta kan gurubu yerine Tel. nosunun yazılması hırsızlık veya kaza durumunda sürücünün yakınına kolayca ulaşılmış olur.
Ben Sağlık'çı olarak belirtiyim,bırak kask'da,ehliyette yazmasını isterse bakandan tescilli kan grubu kartınız olsun hiç bi önemi yoktur.Allah korusun,kaza durumunda tekrar bakılır.
olabilir....
hadi sen onu anlamıyonda bende o kaskı başka biri ödünç alıp o andada kaza yapsa kasktaki kan grubunu onama enjekte edicekler gerçekten diye düşünüyorum
Mustafa Kemal Atatürk
Yazın gitsin yahu..büyütmeyin bu kdr
BYZ ARABALI ÇOCUK...
Ne kadar saçma,faydasız ve fuzuli bir başlık!! laf ola torba dola mı derler ondan işte ben olsam kilitlerim.
Kardeşim kusura bakma amma...
Kask ya da motosikletin her hangi bir yerine ad soyad ve kan grubu/gruplarını yazmanın yanlış olabileceğini tartıyorsan sende ciddi bir sorun var demekten öteye gidemeyeceğim.
Düşün bir....ağır bir kaza yaptın ve şuurun yerinde değil..kan kaybediyorsun... de ki sürücü belgeni evde unuttun ya da kaybettin ve kazayı ilgili makamlara dilekçe vermeye giderken geçiriyorsun.....şimdi, kask ya da motosiklete yazmak fuzuli deseler yazmayacak mısın
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:35 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:32 ----------
Kişisel kaskımı kimseye vermiyorum..sorun da olmuyor.sen de verme...motosiklete binen kendi kaskını kullansın.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:40 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:35 ----------
Kızılay'ın kart ve belgesi ile pekala hareket ediyorlar güvenilmeyecekse, Kızılay neden kart veriyor donörlere?
Tarzım çok basittir.....
Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum
Kızılayın kartını kimlikten çıkarana kadarki sürede zaten kan grubu tespiti yapılabiliyor, 30sn lik işlemden kaçıp kartla vs. uğraşılacağını sanmıyorum. Bir ihtimal hasta nakledilirken hastaneye haber vermek açısından faydalı olabilir ama yine de hastanede kan grubu testi yapılır...
Zararı yok elbet ancak faydası da yok bence, isterseniz kaska Z RH negatif yazın...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)