Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Kırmızı Işık İhlali

REKLAM ALANI
    Özer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    V STROM DL 650 Esmeralda
    Alıntı jack hammer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    konu dönüp dolaşıp yine benzin pahalılıgına geliyor arkadaşlar. bu ülkede benzin pahalı olmasa kimse binmez bu elektirklilere.

bu elektirkli bisikletlerde plaka ruhsat trafik sigortası olmadıgından karşı tarafa verilen hasarlar kimden karşılanacak. elemanlara bişe olsaydı vay geldi araç sürücüsünün başına. bunlara plaka ruhsat çıkarma zorunlulugu getirseler çok iyi olacak.

Ucuz atlatmışlar..
    Avrupa ve dünyanın gelişmiş bir çok ülkesinde ferdi sigortalar mecburi.
    yani, cadde ve parklarda oynama yaşına gelmiş çocuktan 70 yaşındaki (7 den 70'e) herkes sigortalı olmak zorunda. çocuk oynarken komşunun camını mı kırdı..sigorta öder,çocuk ya da her kimse kazaya sebebiyet mi verdi..sigorta öder..çocuk araba ya da motosikletin boyasına zarar mı verdi sigorta öder...hasar ne olursa olsun sigortalar karşılıyor.

Küçük bir örnek. 2006 yılında çocuğun biri patlak topa vuruyor ve bu top benim ön tekerimin altına girmesi sonucu ön teker yerden kesildi...kontrol kaybı ve düşüş...motossiklet korumalarında aşınma ve kıyafetimde aşınmalar...hasar yaklaşı 400,-€ Polis geldi..çocuğun babası geldi...Abi davacı olma ben hasarı ödeyeceğim dedi....pek inanmadım ama acınacak bir hali vardı..tamam dedim. Hala ödeyecek sözüm yabana. Çocuğun sigortası olsaydı paşalar gibi alırdım paramı.

uzun oldu kusura bakmayı ama olması gereken bu.
    Tarzım çok basittir.....
    Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    2004 JapoN ybr
    elektrıklı bisikletlere bence ruhsat plaka felan çıkması lazım bu ne rahatlık arkadas antalyada her gun yuzlercesı kırmızıda geçıyo boyle kaldırıma çıkmasıda cabası ve 10 yasındakı çocuk bile trafiğe çıkıyo
    the worker :)

krd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kalabalığa bak kardeşim ya bizimkisi kadar işsiz güçsüz avare sokakta gezen bir millet yok

ozturkkaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Inazuma GW250 F
    Kırmızı ışıkta geçenler tamam hatalı.
    Tabi net olarak bilemeyiz ama çarpan aracın hızı sanki limitlerin üzerindeymiş gibi geldi bana max 50 km hızla yani şehir içi hız limitlerinde ilerliyor olsa ki hiç öyle gelmedi o da ok gibi geliyor. Frenlemeden sonra o kadar kaymazdı . Kaymasına fırsat kalmadan dururdu zaten.
    Bu arabanın masraflarını talep edemeden önce ne kadar süratli gittiğininde hesabını vermesi lazım.
    You Shook Me All Night Long ..... Kıyamet gelsede kopsak

Hakki - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var
    bisikletle bile kırmızıda geçsen cezası var. ceza bisikleti kullanana kesiliyor. otomobile yeşil yanerken geçiş yapan yaya'ya da ceza kesiliyor.
    şahine verilen hasarın karşılanması için şahinin sahibi bu çocuklardan davacı olmalı.

yani elektrikli bisiklet ehliyetsiz ruhsatsız olunca ceza yazılmayacak diye bir şey yok. her şey polise kalmış. polis ne yaptıgını bilecek.

insanımıza sadece okuma yazma ogretmek ile olmuyormuş demek bu işler. eger olsaydı herkes babasının tarlasındaymış gibi trafikte araç kullanmazdı.

bu tarz insanları köpek egitir gibi egitmeleri lazım. yanlış yapınca ceza dogru yapınca ödül. çünkü bu insanlar yarattıkları tehlikenin farkında değiller, düşünemiyorlar.

barok34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco xciting 250 i
    evet arkadaşlar yeni konu belli oldu elektrikli bisiklet kullanmak için ehliyet gereksin ya da belirili bir sertfika belge değilse daha çok olur bu kazalar olaylar hem de kısa zamanda bu güne kadar olmuş motosiklet kazalarını bile geride bırakır bence
    Biz hepimiz, Gök ananın içinde dönen tek bir çocuğuz.

Hakki - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var
    elektrikli bisiklete gelene kadar B sınıfı ehliyeti adam akıllı versinler. (elektrikli bisiklet için ehliyet gerekir mi gerekmez mi bilemem ama hem bisiklet sürücüsüne hem elektrikli bisiklet sürücüsüne yanlış yaptıklarında (kırmızı ışık ihlali vs.) polis müsamaha göstermeyip ceza kesmeli)

Motosikleti
    şuan motor yok..peugeot 407 cup. land rover
    yeni yılda cezalar artıyor bu çok çok sevindirici birşey. keşke daha bi artsa

Özer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    V STROM DL 650 Esmeralda
    Alıntı BathoryAria adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Antalya'nın en işlek caddesinde 19 yaşındaki gencin kullandığı elektrikli bisiklet, kırmızı ışık ihlali yapınca bir otomobil hızla çarptı.

Kaza anı, güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Dün akşam üstü Muratpaşa ilçesinin en işlek caddesi Güllük üzerindeki Varsaklı Kavşağı'nda kırmızı ışık ihlali yapan 19 yaşındaki Yasin Fıratın kullandığı elektrikli bisiklet'e Teomanpaşa Caddesi'ne geçiş yapan Ali Erim idaresindeki 07 CNF 09 plakalı otomobil, hızla çarptı.

Bisikletteki Yasin Fırat ve arkasında oturan arkadaşı 17 yaşındaki E.S., çarpmanın şiddetiyle önce yukarı fırladı, ardından yere düştü. Gençlere yardım için koşan çevredekiler, kazazedelerin yerden kalktığını görünce derin nefes aldı. Otomobil sürücüsü Ali Erim ise büyük şaşkınlıkla aracından inerek gençlere durumlarını sordu.

Kaza anı ise çevredeki güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

İHA

Video: http://haber.mynet.com/detay/yasam/k...gecince/548030

Eğitim Şart !
    Bir söz geldi aklıma...Eğitim cehaleti alır ama eşeklik baki kalır eskiden eğitimsizlikten söz ederdik ancak eskiden...
    Tarzım çok basittir.....
    Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum

dj_karizma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda DyLan
    ßende antalyalıyım gerçekten antalyada çok var saymak mümkün değil bu elektrikli bisikletleri.. bi yasa veya kanun çıkması lazım. Antalyada Şarampol caddesine girince bi yarımsaat bile sürüyor o trafikten çıkmanız kırmızı ışık yanıyor 10 dakka bekliyorsunuz Bence antray sistemi kalkmalı trafik kazalarını önlemek için..

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)