yaş 19 7-8 yaşlarındayken dayımın mobiletin kayışı çıkarır öyle sürerdim pedallayarak 12 yaşında 125 cc lik vitesli motorum oldu onu sürmeyide dayım öğretti babam hayatta vermezdi baya sürmeyi öğrenince oda razı oldu hala 125cc deyim
14 yaşında veloselexs,önden motorlu 40 cc motor,sonra puch.mobilet pejo,1969 balkan,java ceylan..ve hep istediğim mz motorunada 3 yıl önce sahip olabildim ekonomik zorluklar nedeniyle halen 301 mz kullanmaktayım.ve çok memnunum.5 saniyede ibrenin 80 i göstermesi keyifsiz bir şey.keşke çok param olsada,1200 lük bir motorum olsa ama hayat kısa dünyada olmıyacak birşey yok sadece ölüme çare yok inşallah onuda alacağım.arkadaşlar,motor sevgisi,modelde değil,insanın model yaratmasında,ben mz le çok 650 lik motorlara.şok yaşattım.geçen senede ayvalığa 2 kişi gittim elime tornavida değmedi.
44 yaşındayım. İlk motorum jawa ceyalandı. Sıfır almıştım. Kapının önüne getirdim. Daha 50 km bile yapmamıştım. Annem üzerine benzin döküp yaktı. Sonrası malum sütümü helal etmem vs vs vs. Sonra evlendim. Ehliyeti yapayım dedim. Büyüseler hatun olmaz diye tutturdu. Ama 2012 Ağustos'ta kafamın tası attı hemen sürücü kursuna yazıldım ve aynı gün feri kombi dahil olmak üzere her ekipmanı tamlamam aldım. Eylül de ehliyet bitti. Sınava girmeden bir tane FZ1 almıştım. İlk gün 1000 e yakın km yaptım. Bir hafta sonra şimdiki R1 i mi görünce FZ1 ile takas ettim. R1 i alınca hemen üst üste ileri şürüs kursları aldım. Ve bugüne kadar 10.000 km oldu bu kadar kısa zamanda. Mayıs'ta arkadaşlarla Türkiye ye geleceğiz İtalya feribot Yunanistan üzeri. Günleri iple çekiyorum şimdiden.
ooooh yarasın
fransa'daydın demi sen?? oradan teğet geçiyormuş, sorun yok
bizim Temel ramazan ayında fransa'ya gitmiş, tarihi, turistik yerleri geziyormuş.
akşam olmuş barlar pavyonlar tıklım tıklım, bir fransızın yanına yaklaşmış,
kulağına eğilmiş, dininizin kıymetini bilin demiş
abi bende motora bağlıyım kendimi motora zincirledim fakat kilidin anahtarını bulamıyorum
Aynı şekilde başlamışız abi =) bende ilk okula giderken bizim okulun arkasında bi toprak saha vardı,adamın biri orda 2 tane mobilet 1 tane de küçük kross benzeri bişeyle tur attırıyordu.parayı bulup bindim ve dedim tamam budur =)
İlk kendime ait ruhsatı üzerime motosikletimi 2005 yılında aldım asya 150 =)
Ve ilk vitesli motosiklet kullanmayı Kawasaki VN1500 ile öğrendim hemde aküsü çökmüş ve arka lastiği yağ içinde,gazı verince kıç atıyordu ve stop ederse vurdurmak için bayır arıyordum =)
Karadeniz - Giresun.
tevellut 1979.........ötesini sen hesapla ağa....
KISMETTE NE VARSA;KAŞIKTA O ÇIKAR
herşey bebekken motor üzerinde bayramlaşmaya filan gittiğimizde başladı küçüktüm annem üşümeyeyim diye iyice sarıp sarmalardı beni ama hep soğuktan kasıklarım ağrır ağlardım aklımın yettiğinden beri motosiklet üzerindeyim 6 sınıfta rx 115 le başladım kimse inanmıyor ama resmim bile var
Rx 115 Mavi (2004) Rx 135 King Yeşil (2002), Rx 135 King Yeşil-Siyah (2003) Ford Fiesta Flair Bordo (2000) Ford Fiesta Ghia Gri (2000) Peugeot 206 Xt Gümüş Gri (2005) Ybr Esd Siyah 125 (2012) Ford Fiesta (2006) Ford Fiesta (2009) Yamaha R6 (2013 ) Vınn Vınnn
2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i
Okuması çok eğlenceli bir konuya dönüşmüş burası.Babaların atışması çok komik
CB 125E(6000 km), Salcano Wolf 11(Gümüş Atmaca)
Özgürlük çoğu kişilerce çok bilinmeyenli bir denklem iken, biz motorcuların ilk marşla birlikte hissetmeye başladığımız hazdır.(Murat KANAT 17.01.13 )
bikaç tane düşen olunca aileleri ihbar etmiş olsa gerek, değirmenderede uraz diye bi çocuk var kırmızı dorado curve'u var, o da ilk motosiklet deneyimini o amcada tattı ve mobiletle yere yapıştı :D kolu bacağı parçalanmıştı :D lakin adam aşıyı sağlam vermiş ki gitti dorado aldı )
Karadeniz - Giresun.
Ulem hepiniz çocuk yaşta başlamışsınız, Şimdiki gençler topik açıncada kızıyorsunuz
Farkındaysan çocukluğunda motosiklete başlayanlardan önemli bir kısmı ben dahil 40 yaşın üstünde. 25-30 yıl öncesine git, şartlar bambaşkaydı.
Şimdi şu konular kask takmamaya kesinlikle mazaret değildi ama bak durum nasıldı:
Herkesin altında araba yoktu, yollar adeta ıssızdı. Çoğu büyük şehirler buna dahil.
Yollarda gördüğün sürücüler, o zaman ehliyet bakkalda satılmadığı ve polis adama kök söktürdüğü için, genelde çok daha usta ve bilinçliydi.
Ben 13 yaşımda gazlarken, çok sürücünün kurallara uygun olarak geçmemi beklediğini ve hatta yol kendi hakkı olduğu halde, belki de aman çocuğa birşey olmasın düşüncesiyle bana yol verdiğini hatırlarım.
Dediğim gibi bunlar kask takmamaya mazeret değil, araçla çarpışma olmasa, bir nedenle düşüp beynini yolda bırakırsın. Nitekim çok düştüm, hatta bir kere, baktığın yere gidersin kuralına itinayla riayet ederek yol kenarındaki akşap telefon direğine bile patladım.
Trafik riski çok azdı, sadece bunu anlatmaya çalışıyorum.
Asıl can alıcı nokta şuydu ki, o zaman kask yoktu. Öyle birşeyin varlığından haberimiz bile yoktu.
Benim o yaşlarda gördüğüm en iyi donanım, Rus malı motorlara binen birkaç kişide, şöyle yanlardan kulakları da kaplayan bağcıklı, deri bir başlık ve şişe dibi gibi camları olan kocaman, abuk görünüşlü motosiklet gözlükleriydi.
Şimdi şartlar çok farklı, yollar aşırı derecede kalabalık ve ortalık öküz oülu öküz binlerce sürücüyle dolu.
Üstelik o kask ve diğer tüm korumalar şimdi her yerde var ve oldukça uygun fiyatlar ile temin etmek mümkün.
Yani şartlar çok değişti ve bu konuda ciddi bir kültür oluştu.
Bende ilkokul 4 ten 5 e geçtiğim yaz istenilen karneyi getirdiğim için vadedilen hediyeyi 86 model peugeot 49 cc mopedi almışlardı. Her akşamüstü babam işten geldiğinde motoru çıkarırdık sokağın başından dönüp gelirdim daha sonraları kendi başıma gezmeye başlammıştım. O yaşta bir çocuğa böyle bir hediye çok çok yanlış fakat o zamanlar tehlikeler şimdiki kadar bilinmiyordu, motosiklet kültürü hiç yoktu ve ben ağırbaşlı bir çocuktum ailem nasıl olduysa güvenmişti bana, çok şükür hiç ciddi bir kaza yapmadım. Şuan 28 yaşındayım 11 yaşından beri kendime ait motosikletim var. 2006 ile 2011 yılları arasında kendime ait yoktu fakat o zamanda kardeşimin motorundan inmiyordum
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)