Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
5. sayfa BirinciBirinci ... 34567 ... SonuncuSonuncu

34 yaşındayım 22 senedir motorsiklet kullanıyorum varmı benim gibi uzun kullanan..

REKLAM ALANI

Motosikleti
    05' CBR 125R
    Alıntı Nemrut adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ingilizce bilmeyenler olabilir. turkce yazın lütfen. ne dediginiz anlaşılmıyor.
    yaptığı kaza sayısı demek istiyo sanırım.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Alper41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki EN500
    Alıntı motorhocası adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Allah rahmet eylesin, hangi boyuttan yazıyorsun.Nemrut dağı mı orası.
    öyle bir yorum yapmışsınızki , sanki her yüksek cc ile başlayanın sonu ölümmüş gibi .
    Fikirlere Kurşun İşlemez .

Motosikleti
    2017 nmax155. 2012 hyosungGV250
    14 yaşımdayken il sürdüğüm motosiklet caska idi ( ben öyle biliyorum galiba CZ de diyorlar ) çok sevdiğim bir abimin motoru idi .ateşleme sistemi manyetolu idi galiba ateşleme sistemini tamir etmiştim. sonra bir kaç tur atmak istemiştim. o zamana kadar bisikletten başka bir şeye binmemiştim . bir iki tariften sonra bir kaç stop ettirip çalıştırdıktan sonra 2. viteste ağır ağır 5 yada 6 km sürmüşümdür. tabiii hemen bir motor sevdası oldu bir hışımla almak istedim ama benim tatlı annem 35 yaş sınırı koyunca her şey yattı. aradan yılar geçti ben 35 yaşımıda geçtiim ve şimdi bir deel iki tane motorum var..

GT250rAlanya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    4 Silindirden başkası YALAN
    kim tutar seni be abiii....
    cocuklugumdan beri motor sevdalisiyim.
    ama kucuk yasta baslamadim/ allah nasip ederse de hep surecegim
    "Ve ben 24 yaşındayken kendimi Türkiye'nin bağımsızlığına armağan etmekten onur duyuyorum."
    Deniz Gezmiş 28 Şubat 1947 - 6 Mayıs 1972

mezit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda cb125e
    Alıntı GT250rAlanya adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kim tutar seni be abiii....
    cocuklugumdan beri motor sevdalisiyim.
    ama kucuk yasta baslamadim/ allah nasip ederse de hep surecegim
    nerelerdesin len sen...
    kişisel neyimiz varki iletimiz olsun...

myhammer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha xmax250
    gecen sene basladım yas 34 olcak inşallah cocukluktan hevesimiz vardı kısmet bugunlereymiş

sercan2667 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '''14 Crypton&''05 TDM 900''22 GSX-S 1000
    benide motor sevdasından vazgeçiyim diye opel corsa aldılar:D..hala vazgeçmiş değilim sadece hayallerim ertelendi:D
    2020 'Tracer 900 İcon Blue

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    motosiklet bilincinin 2005 ten sonra oluştuğunu düşünürsek aslında 2005 yılı hepimiz için dönüm noktası oldu...çin malı motorlar piyasayı işgal edince motosiklet hayatın içinde farkedilmeye başlandı...bizlerde bu forumlar sayesinde ne kadar kalabalık olduğumuzu farkettik...2005 ten öncesi aslında çoğu şeylerin farkında değildik...

1987-88-89 ları hatırlayanlar var mı...araba almak Türk İnsanının ilklerindendi...ev ve arac fiyatları birbirine çok yakındı...herkesin ev alabildiği ama araba alamadığı o dönemler kimselerin hayallerini motosiklet süslemezdi...Alman MZ ler bile piyasada değildi...bazı Kawa modelleri vardı mahallenin zenginlerinin garajlarında...gpz serileri...murat 131 lerin yanında pek motosiklet göremedim...babalarımızın hayallerinde otomobiller vardı...

ben 1992 yılında Sıemensde iş hayatıma başladım ...ssk numaram 34031992 olarak başlar...ilk maaşımla mobilete geçiş yapmıştım....bu konuyla ilgili konu başlığım şöyleydi...

Şubat 2008 de paylaştım ben bunu mezitcim...

Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yıl 1991 KIŞI...

Mekan 4 Levent Seyrantepe Polis Lojmanları...3.Blok...

motörüm şuna benzer bişey...toplama...

meteeee.....oğlum hadi gel yemek sıcakken ye...

annne temem geliyommm dur temizlik bitiyo...

hadi olum bak hasta olucaksın...

ve mutlak üşütür burnum akardı...motorun başında nasıl üşüdüğümü nasıl vaktin geçtiğini anlamazdım...

bi zamanlar deli gibi makina temizlerdim yıkardım...mis gibin yapardım...kapı önünde...hatta yağmurda çamur olmasın diyede binmezdim...tam yaz motorcusuydum...hava bulutlumu hayatta makinaya el sürmezdim...

yan kapaklarını söker karbüratörüne kadar silerdim...onla konuşurdum...nası mutlumusun derdim...biraz hızlı giderdim aman sıkıştırmayım diye gazı keserdim...ama arıza yaptığında uyuz olurdum...

plakası yoktu...babam polisdi ya...bana bişeycikler olmazdı...sanki herkes makinama bakardı...herkesin gözü üzerimdeydi yolda galiba...

toplamaydı...Ayazağa Sedat Usta toplamıştı...toplama bişeydi...her parçası ayrı bir mobiletindi...istikrarlı bir çalışması yoktu...2 gün çalıştımı 1 gün mutlak stop ederdi...

ilk staj maaşımla aldım...2 taksitle...Sıemens Muhasebede stajyerdim Fındıklıda...ama Fındıklıya gitmeye yemiyodu o zamanlar...Seyrantepe birde Akmerkeze gidiyordum yıl 93 lerde...Akmerkez yeni kurulmuş...bomboş kimse yok tabi...

bisikletimide unutmayalım...eğer cebimde harçlık yoksa bisikletimle giderdim Akmerkeze...benzin bana çok pahalı geliyordu...birde her litre için 1 bardak çay bardağı 2T yağı koyuyordum...karışım için motoru sallar dururdum...

eğer yağ iyi karışmamışsa benzine depoda dibe çöker zor çalışır fena duman atardı...halen Manisa Salihlide mobilet kokusu aldığımda o günlere dönerim...sonradan benzini bidonla alıp yağı katar sallar öyle depoya atardım..

işte biz bu günlerden geldik efendiler...babamız cep harclığı verdi verdi...vermedi makina yatardı...bir kaç kere cepten para yürüttüğümü hatırlarım...biri benzin için biride Beşiktaşdaki atari salonuna oyun oynamak için...deli yıllar yani...eğer harclığı biriktirip benzin parası yaparsam okula yaya veya otostopla giderdim...öğrenci üniformasıyla herkes alırdı tabi...adam pencereyi açıyo nereye diye...abi farketmez nereye olursa diye atlıyordum...bir gün içinde 10-15 otostop yapıp indi bindi yaptığım olurdu...

beşiktaşa geldimmi sorun yok...otobüslerin arka kapılarından kalabalığa karışıp şoförün o binen gelmeden hareket etmem diye arkaya bağırmasıyla beleş yolculuğumuz sona erer otobüsten atılırdım...

vatandaşımızda bir sorun yoksa ispiyonlamaz ama otobos şoferi kafayı arkadan binene taktığında ise hemen yumurtlar...hadi len biletin yoksa niye biniyon diye fırçayı atardı...o zamanda böle yüzsüz bi fırlamaydım..

sonrası Yamaha Dt 125 aldım..800 ytl idi heç unutmam...sonrası malum hep küçük cc...belkide çapımızı bildiğimizden hiç yukarılarda gözüm olmadı...arkadaşımız FAZER aldığında ondan fazla sevinmişimdir...neysek oyuzdur diye düşündüm...

...
    neden bunu almıştım...1990 öncesinde rahmetli dayımın Tariş fabrikasında çalışırken motorunu çalıp durmuşum...öyle mazilerim var...bir keresinde zincirli motoru yürütmeye çalışırken düşünce motoru kaldıramadım çok ağırdı oradan kaçtım tabi...çok benzin akmış yere dayım fena azarlamıştı...bunları hatırlıyorum...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

Alper41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki EN500
    motosiklet bilincinin 2005 ten sonra oluştuğunu düşünürsek aslında 2005 yılı hepimiz için dönüm noktası oldu...çin malı motorlar piyasayı işgal edince motosiklet hayatın içinde farkedilmeye başlandı...bizlerde bu forumlar sayesinde ne kadar kalabalık olduğumuzu farkettik...2005 ten öncesi aslında çoğu şeylerin farkında değildik...

1987-88-89 ları hatırlayanlar var mı...araba almak Türk İnsanının ilklerindendi...ev ve arac fiyatları birbirine çok yakındı...herkesin ev alabildiği ama araba alamadığı o dönemler kimselerin hayallerini motosiklet süslemezdi...Alman MZ ler bile piyasada değildi...bazı Kawa modelleri vardı mahallenin zenginlerinin garajlarında...gpz serileri...murat 131 lerin yanında pek motosiklet göremedim...babalarımızın hayallerinde otomobiller vardı...

ben 1992 yılında Sıemensde iş hayatıma başladım ...ssk numaram 34031992 olarak başlar...ilk maaşımla mobilete geçiş yapmıştım....bu konuyla ilgili konu başlığım şöyleydi...

Şubat 2008 de paylaştım ben bunu mezitcim...

neden bunu almıştım...1990 öncesinde rahmetli dayımın Tariş fabrikasında çalışırken motorunu çalıp durmuşum...öyle mazilerim var...bir keresinde zincirli motoru yürütmeye çalışırken düşünce motoru kaldıramadım çok ağırdı oradan kaçtım tabi...çok benzin akmış yere dayım fena azarlamıştı...bunları hatırlıyorum...
    aga harika yazmışsın ya .
    Fikirlere Kurşun İşlemez .

Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    naaber millet
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

Motosikleti
    Alıntı Alper41 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aga harika yazmışsın ya .

ve o yıllarda arabamızda vardı...bazı şeyleri gördük yaşadık dostum...şimdi Q7 ile Bağdat Caddesinde geziyorum...ulan diyorum Mete seni para bozmaz...bozamaz... işte bu yüzden hayabusa hayalleri kurmuyorum...büyük hedeflerim yok...benim için 2 teker beni bir yerden bir yere götüren mekanik alet...bu...

bu kelamlar motosikletinin hacmiyle diplomasıyla kendisini yukarılarda görüp adam sayan eşşekler içindi...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT

Motosikleti
    Honda cb125e
    Q7 felan ne iş hacıı..senet işinemi girdinn

izm35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    İJ 350''''''CBF 150
    mete_han Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Kaynak: http://www.motosiklet.net/forum/moto...#ixzz18sXytX00

eline sağlık güzel yazmışsınız. çinliler sağolsun onların sayesinde kaliteyi alabilir duruma geldik,malum markalar yoksa bu milleti daha çok düdüklerdi,en azından rekabet oluyor.trafikteki motorların belki %95 çinli .kıytırık mobilet en son 1500-1700 tl lerden satılıyordu yanılmıyorsam

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı mezit adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Elin Q suyla trafiğe giriyor.....
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

Okan Sinan Ocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW K1200GT (Helga) BMW S1000XR M Sport

ve o yıllarda arabamızda vardı...bazı şeyleri gördük yaşadık dostum...şimdi Q7 ile Bağdat Caddesinde geziyorum...ulan diyorum Mete seni para bozmaz...bozamaz... işte bu yüzden hayabusa hayalleri kurmuyorum...büyük hedeflerim yok...benim için 2 teker beni bir yerden bir yere götüren mekanik alet...bu...

bu kelamlar motosikletinin hacmiyle diplomasıyla kendisini yukarılarda görüp adam sayan eşşekler içindi...
    Hocam bende o eşşeklerden biriyim anlaşılan...

Hacimli motorları ve diploma diye nitelendirdiğiniz eğitimleri artık sadece zenginler almıyor motora gönül verip hayatı onun üzerinde yaşamak isteyen benim gibi eşşekler Q7 ye binmek yerine motorunu büyütebilmek için eşşekler gibi çalışıp para biriktirmeye çalışıyor.

Sizi yukarıdaki cümleniz için kınıyorum

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda

bazı Kawa modelleri vardı mahallenin zenginlerinin garajlarında...gpz serileri.....
    Ulem dogru tespit yapiyon ama gicik atma.
    88 senesinde bir tane GPZ 305 vardi bende de itiraf ediyorum.
    Ama zengin falan degildim.

Fakat insani zengin hissettiriyordu hakkaten.
    Bizim mahallede oturan bir Deniz amca vardi.(soyadini soylemeyeyim)
    Japon motosikletlerini hep ilk onda gorduk.
    Sanzumanli BMW'lere binen amcalara inat Japona binerdi.
    Ilk Goldwing'i falan hep onda gördüm.
    Bu amca çok zengindi.
    Bana selam bile vermezdi.
    GPZ'yi aldiktan sonra bir gün bir mesire yerine gitmistim.
    O da oradaymis.
    Kosarak yanima geldi.
    Iste soyle motordur, boyle motordur falan muhabbet etmistik.
    Sonra kanki olduk.
    Drag yarislarinda sponsorum olmustu.
    Bütün kupa madalya ne varsa, adamin bürosunda duruyor, el koydu adi herif.
    Ama olsun, beni çok zengin gösteriyordu.
    Dur ben biraz aglayip geliyorum.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

Motosikleti
    Honda cb125e
    Alıntı oocan adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Hacimli motorları ve diploma diye nitelendirdiğiniz eğitimleri artık sadece zenginler almıyor motora gönül verip hayatı onun üzerinde yaşamak isteyen benim gibi eşşekler Q7 ye binmek yerine motorunu büyütebilmek için eşşekler gibi çalışıp para biriktirmeye çalışıyor.

mete birine gönderme yapmış kasik hareketlerii onunn zamanla alışırısınn takılmaa forumun delisi o...

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda

Ben de seni baya akli basinda biri sandiydim ha hocam.
    Kinayacak baska adam bulamadin mi?
    Metehan bu.
    Ceza-i ehliyeti yok adamin.
    cik cik cik.
    Yakistiramadim valla.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

Okan Sinan Ocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW K1200GT (Helga) BMW S1000XR M Sport
    Alıntı coq adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben de seni baya akli basinda biri sandiydim ha hocam.
    Kinayacak baska adam bulamadin mi?
    Metehan bu.
    Ceza-i ehliyeti yok adamin.
    cik cik cik.
    Yakistiramadim valla.
    Kim olursa olsun üstadım, lafın gideceği yeri düşünmesi lazım insanın...

Motosikleti
    Alıntı mezit adlı üyeden alıntı Mesajı göster

senet değilde sepet işine girdim...

Alıntı izm35 adlı üyeden alıntı Mesajı göster

eline sağlık güzel yazmışsınız. çinliler sağolsun onların sayesinde kaliteyi alabilir duruma geldik,malum markalar yoksa bu milleti daha çok düdüklerdi,en azından rekabet oluyor.trafikteki motorların belki %95 çinli .kıytırık mobilet en son 1500-1700 tl lerden satılıyordu yanılmıyorsam
    sektörde denge unsurları Çin mallarının istilasıyla oluşmaya başladı diyebilirim...

Alıntı alp_tunay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Elin Q suyla trafiğe giriyor.....

yanlış anladın bence...ben servet düşmanlığı yapmam...ama motoruyla övünen ve aldığı eğitimi şurdan burdan diplomam var şeklinde lanse edip ortamlarda yer edinmeye çalışılmasından rahatsızlık duyuyorum..."motor hacmin kadar konuş yabancı" havasındaki kişileri ortamlarda görmüşsünüzdür... kastım bu sonradan görme kişiler...garajında 5 tane motoru olan baba parasıyla nam salan bazı kişilerden duyduğum rahatsızlığı dile getirdim...hem eşşek yazmışım hata olmuş...EŞEK olacaktı...

halen ısrarla neye alındığınızı anlamadım...anlayışımda kıt değil...IQ oranımda düşük değildir...

yanlış anlaşıldıysa affola...

Alıntı coq adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ulem dogru tespit yapiyon ama gicik atma.
    88 senesinde bir tane GPZ 305 vardi bende de itiraf ediyorum.
    Ama zengin falan degildim.

Fakat insani zengin hissettiriyordu hakkaten.
    Bizim mahallede oturan bir Deniz amca vardi.(soyadini soylemeyeyim)
    Japon motosikletlerini hep ilk onda gorduk.
    Sanzumanli BMW'lere binen amcalara inat Japona binerdi.
    Ilk Goldwing'i falan hep onda gördüm.
    Bu amca çok zengindi.
    Bana selam bile vermezdi.
    GPZ'yi aldiktan sonra bir gün bir mesire yerine gitmistim.
    O da oradaymis.
    Kosarak yanima geldi.
    Iste soyle motordur, boyle motordur falan muhabbet etmistik.
    Sonra kanki olduk.
    Drag yarislarinda sponsorum olmustu.
    Bütün kupa madalya ne varsa, adamin bürosunda duruyor, el koydu adi herif.
    Ama olsun, beni çok zengin gösteriyordu.
    Dur ben biraz aglayip geliyorum.

o zamanlar tüm motorların kawasakı olduğu zamanlardı...her 2 tekerlek kawaydı...uçanda kawa kaçanda kawa...

5. sayfa BirinciBirinci ... 34567 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)