Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

motorum çalışmıyor :(

REKLAM ALANI
    beretta_06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    wr250r
    mrb arkadaslar hepinize selamlar. dün bi honda 600 f aldım ve 400 km yol yaparak eve geldim. akşam makineyi bıraktığımda hiç bir sorun yoktu ama sabah bas bas çalışmıyor.bunun sebebi ne olabilir?akü bitmelik oldu banamısın demiyo tam alacak gibi oluyo gene aynı.TEŞEKKÜRLER...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    antilop_skul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf600sa 2007 +100k km
    aynısı bnm scooterda var insallah cözülür sorunun

vioLence - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDİAL Z ONE 150 BEYAZ
    benzin varmı işin espirisi tabiki bujiler hava filtresi falan ne durumda ?
    AMMA VELAKİN, HER ŞEY NASİP

pasa216 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Asya AS 100 2012 Kırmızı :)
    Soğuk havadan dolayı çalışmıyor olabilir kardeş sıfır aldıysan,ki ikinci el almış olsan da bunu yapmış olmalıydın,400 km yol yaptıktan sonra eve gelince motorunu rölantide bi 4-5 dk bıraksaydın.Birden stop etmen yanlış olmuş bence.Bujisini kontrol et,ikinci el aldıysan direkt bujiyi değiştir derim.Birde akünün bitmesi,senin marşa sürekli basmandan dolayıdır.Marşa en fazla 6-7 saniye basıp,10 15 sn beklemelisin ki,akü kendini toplasın.Yoksa yüklen yükle akü makü kalmaz..Hiç çalışmıyosa,motorcu da uzaksa,vitesi 2 ye tak,motorun yanında koşmaya başla,sonrada üstüne atla debriyajı bırak,çalışınca da gazı hiç bırakma,öylece motorcuya götür.Yakınsa hiç uğraşma yite yite götür bence ) Buna vurdurma da diyolar da baska care yok napalım :D ama büyük ihtimal soğuktandır o sorun.
    Tehlikeleri nasıl dibine kadar bertaraf edeceğini bilemiyorsan sakın motosiklete binme, çünkü o zaman bu işi beceremezsin demektir.

McWarnaly - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Aprilia AF1+FZR 1000+YZFR6
    calistirmadan once jikleyi cek hic gaz vermeden marsa bas.calismazsa bujileri degistir derim.zaten pasa 216 da onermis.cokta dert etme.ikinci el aldiysan,zaten yag buji balata filtreleri degistir derim
    RIDE or DIE

beretta_06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    wr250r
    dün bu soruyu sizlre sordukdan 2 saat sonra arkadas çağırdı ve giderken jikleyi indirip marşa bastım saniyesinde aldı gaz vermemiştim gene stop etti.tekrar bastığımda gaz vermiştim boğdu bende 2. viteste itekledim çalıştı ve akşama kadar sorun olmadı.bu sabah ise yani azönce gene bastım eksızdan güp güp sesini veriyor gazı werincede gene boğdu bende bıraktım.havaların soğukluğu diyelim, aldığım arkadas 20 gün çalıştırmamış aküyü ewden garaja getirdi taktı 4 marşta çalıştrdı üzerine binip sürmekle motosikletçilik yürümüyo demekki ne diyim ) teşekkür ederim cevaplarınız için arkadaşlar. hava ve yağ filtresi yeni diyodu,bujilere bi baktırayım artık.

McWarnaly - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Aprilia AF1+FZR 1000+YZFR6
    Alıntı beretta_06 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dün bu soruyu sizlre sordukdan 2 saat sonra arkadas çağırdı ve giderken jikleyi indirip marşa bastım saniyesinde aldı gaz vermemiştim gene stop etti.tekrar bastığımda gaz vermiştim boğdu bende 2. viteste itekledim çalıştı ve akşama kadar sorun olmadı.bu sabah ise yani azönce gene bastım eksızdan güp güp sesini veriyor gazı werincede gene boğdu bende bıraktım.havaların soğukluğu diyelim, aldığım arkadas 20 gün çalıştırmamış aküyü ewden garaja getirdi taktı 4 marşta çalıştrdı üzerine binip sürmekle motosikletçilik yürümüyo demekki ne diyim ) teşekkür ederim cevaplarınız için arkadaşlar. hava ve yağ filtresi yeni diyodu,bujilere bi baktırayım artık.
    havalarin soguklugundan da kaynaklaniyor kardes ama benim motoru 1 ay calistirmamistim.ki buralar su anda-7 ile-1 derece arasi.jikleyi cektim marsa bastigim anda calisti.hemde 15-50 yag kullaniyorum.buna ragmen saniyesinde aliyor.su motordan gelen seside halletsem.gerci gecen gun ciktim hicbi sorun yoktu ama arkadasim soguk havalarda tikirdamaz dedi.
    RIDE or DIE

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)