Plakaya Yazılan Park Cezası Hakkında
Reklamlar
-
Geçen çarşamba günü vergi dairesinde işim vardı, motorumu farkına varmadan makam araçlarına ayrılmış bölüme çekmişim. Motorun başına geldiğimde bir polis park cezası aldığımı söyledi. Mobese kamerası plakana yazacak dedi.
Yalnız 5 gündür kontrol ediyorum ceza bilgilerinde "Trafik Para Cezası Borcunuz Bulunmamaktadır" ibaresi yer alıyor.
Daha mı geç düzenleniyor acaba? Diyelim 2011'de evime gönderdiler cezayı, zamlı şekilde mi ödeyeceğim?
Reklamlar
-
Polis Sana Ceza Makbuzu Vermedimi ?
Verdiyse Vergi Dairesine Gİt Öde Eğer Vermediyse Vergi Dairesinden Plaka Sorgu Yaptır Eğer Bişey Çıkmıosa Polis Sana Şaka Neim Yapmış Ola Bilir.
[COLOR="Red"][B]Motosiklet bir özgürlük ve keyif aracıdır. Bu özgürlük ve keyfin en önemli ve öncelikli koşuluysa kask kullanımıdır.
Kask, motosiklet sürüş güvenliğinin en önemli ve olmazsa olmaz koşuludur.[/B][/COLOR]
-
Evet yazılmıştır, adresinize gelir..
Zamlı şekilde ödemezsiniz..Cezanın kesildiği an esastır..
Makbuz vermeyebilir ki zaten OGS kameralarından yazılan ceza makbuzları dediğim gibi adrese gidiyor..
İVD sitesinde yakında belirir ceza
Geçmiş ola..
-
Hayır Polis Görmüş Nie Ceza Makbuzu Vermio Görtüysen Verirsin Eğer Araç Sahibi Ortalıkta Yoksa Vermezsin Bu Polisleri Anlamak Zor
[COLOR="Red"][B]Motosiklet bir özgürlük ve keyif aracıdır. Bu özgürlük ve keyfin en önemli ve öncelikli koşuluysa kask kullanımıdır.
Kask, motosiklet sürüş güvenliğinin en önemli ve olmazsa olmaz koşuludur.[/B][/COLOR]
-
Polis telsizle OGS başındaki memura haber vermiştir kes şuna ceza diye..
Memur da fotoyu çekip adrese postalamıştır cezayı..
Belki yanında makbuz koçanı yoktu sayın memurun, bilemeyiz
-
Bana hiç birşey vermedi, sadece motor kimin diye sordu. Hatta çekici gelecekmiş getirtmemiş sağ olsun. Keşke görünce uyarsaydın dedim, güya yetişememiş...
Ayrıca ceza gelecekse gelsin artık modundayım, insan kendini limboda gibi hissediyor.
-
İstanbul'daki mobese kameraları ceza yazamıyor diye biliyorum. Hatta az önce baktım, mobese görevlileri ceza yetkisi olmadığına dair şikayet ediyormuş. EDS ve OGS kameralarından ceza geliyor sadece. Ama ceza gelirse de suç işlendikten 7 gün sonra tebligatı yapılmış olması gerekir. 7 günü geçerse itiraz halinde ceza iptal edilir. Ayrıca ödeme süresi ceza size ulaştıktan sonra 30 gündür. 30 günden sonra gecikme faizi işlemeye başlar.
-
-
Super Moderator
polis sallamış bence ne amaç güderek söyledi bilmiyorum ama korkutma amaçlı olabilir bence ceza yemezsin
motosiklet kullanmak şeytanla kumar oynamaya benzer ,hep sen kazanırsın ama o kazandığında oyun biter
-
20 Aralık 2010, 02:40
Bana da öyle geliyor, eller falan cepte ciddiyetsiz bir tavır vardı. Neyse bakalım, arkadaş 7 günden bahsetmiş salı gününe kadar çıkarsa çıkar...
-
20 Aralık 2010, 04:39
Eğer ceza kesilecek olsaydı eminim kendisi keserdi. Çünkü bildiğim kadarıyla motosiklet cezalarının polislere kazandırdığı puan yüksek. Bu puanlı sisteme yeni geçmişler sanırım. O yüzden motorları affetmiyorlar.
Ayrıca şu 7 günde tebliğ olayını söyleyen arkadaş kaynak verebilir mi? Çok merak ettim eğer doğruysa bir cezama itiraz edeceğim.
Motosiklet bir ULAŞIM aracı değil bir İSYAN aracıdır!
Her şeyin Aslı Güzeldir!
Ömürüm boyunca hatırlanacaksın aYe...
-
20 Aralık 2010, 09:23
Mobese varsa araca makbuz bırakmazlar..Çeşme de meydanan park ettim....araca geldiğimde makbuz vardı silecek altında....ödeme ihbarnamesi de yaklaşık 1,5 ay sonra adrese geldi. Ödeme zorunluluğu ihbarname tebliğ günden itibaren yürülüğe girer...62,-TL yazmışlardı...
Tarzım çok basittir.....
Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum
-
20 Aralık 2010, 10:37
Makam arabası yerine park için ceza ha, bizim vergilerimizle saltnat sürerler, sonra da ceza kesmeye kalkarlar..
İkinci el Dragstar alacaksanız bknz: http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/44545-yamaha-dragstar-xvs-650-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-12.html#post2100035
-
20 Aralık 2010, 18:28
mogli adlı üyeden alıntı
Ayrıca şu 7 günde tebliğ olayını söyleyen arkadaş kaynak verebilir mi? Çok merak ettim eğer doğruysa bir cezama itiraz edeceğim.
Kaynak, Trafik Para Cezalarının tahsiline ve takibine uygulanacak Esas ve Usuller ile Kullanılacak Belgeler hakkındaki yönetmeliğin 10 A ve B maddeleri. Ancak 7 gün tebligata başlanma süresi. Yani 7. güne kadar postaya verilmiş olması gerekir. PTT gelen evrakın üzerine postanın çıkış tarihini yazar, zaten postada 1-2 günden fazla kalmaz. Ayrıca haber linki; http://haber.mynet.com/detay/guncel/...demeyin/505493
-
22 Aralık 2010, 19:57
8 gün oldu, henüz bir tebligat yok. İnternette de değişiklik yok.
-
22 Aralık 2010, 20:11
Mobese tarafından plakaya yazılan cezaların tebligatı elinize 1 yıldan önce ulaşmaz.
Tebligat sizin elinize geçtigi andan itibaren yatırmak için 1 ay süreniz var.
15 gün içinde yatırırsanız indirimden faydalanabilirsiniz.
Boşuna beklemeyin, çok geç gelicek o size.
İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)