Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
4. sayfa BirinciBirinci ... 234

cbr da sıkıntı var.

REKLAM ALANI

Motosikleti
    05' CBR 125R
    Alıntı pc-kopat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    birçok arkadaş kilometreye takılmış. benim garajımda 28 binde cbr 125 duruyor. motorun hiçbir yerinde en ufak problemi yok. kullandığım hyosung gt250r de aldığımda 29 bindeydi. onun da bir sorunu yok. çin malı bir motoru 100 bin kulllanan arkadaş tanıyorum. uzun zaman bu işi meslek olarak yapmış biri olarak emin bir şekilde şunu diyeyim: mesele nasıl kullanıldığı.. şimdi gelelim sorunlara. buggin kardeşim muhtemelen kontağı açınca gelen o acayip ses akünün voltajı yetersiz olduğu için marş rolesinden geliyor. şaşe yapma meselesini tam anlamadım ama bu bir tahmin. 110 kmyi geçmemesi çok da anormal değil. sağlıklı bir cbr 125 zaten 110-120 km hız yapar. düz yolda 140 gördüm diyen bir sürü arkadşa var. üzgünüm ama doğruyu söylemiyorlar. bu motorun kapasitesi bu. motor bir miktar ısındıktan sonra ivmelenmesi artar ve 120 belki 125 km görür. oda belki.. bir arkadaş söylemiş muhtemelen hava filtren de tıkalı olabilir. bir de bu motrun egzostunu neden değiştirip dururlar anlamam. odun gibi bir ses insanlara çok hoş geliyor galiba. benim nazarımda en güzel ses orijinal sesidir.

motorun sağlıklı olduğunu anlamak için:

1 rölantide düzgün çalışıyor mu
    2 motor bloğundan şakır şakır bariz sesler geliyor mu
    3 gaz verinde hemen tepkime yapıyor mu (soğukken yapmayabilir normal)
    4 hararet hangi düzeylerde seyrediyor
    5 rölantide çalışırken karter tarafından takır takır ses geliyor mu

eğer bunlar yoksa o motor sağlıklıdır. zincir ve dişlilere bak. eğer zincir dişlilerin üstüne oturmuyor, bazı yerlerde kalkıyorsa değiştirmen gerekecek. zincir ve dişli alırken orijinal takıntısı çok yapmana gerek yok.örneğin güzel bir kmç zincir taş gibi kilometrelerce götürür, fiyatı da makuldür. keza dişliler de öyle
    Usta özellikle bu seslere baktı ve bu motor çok temiz dedi. O sesleri çıkaran başka bi cbr gösterdi anlamam için ve benim motorumda hiç bi ses olmadığını anladım. Rölanti kafasına göre değişiyo. Bazen 1 in biraz altında kalıyo, bazende biraz üstüne çıkıyo.
    Hararet ise çok devirli kullanmama rağmen en fazla ortanın biraz aşağısında kaldı. Zincir sağlammış. Usta gerdirdi ve yağladı.

Alıntı Jubaa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    buggin

3.Viteste ne kadar gaz verirsen ver motor teker yakmaz merak etme korkma zaten motor ya istop eder yada devirlenir teker donmez.Ama dedigim gibi en az 3. viteste iken yapman gerek bu dedigimi 1 de degil yoksa dedigin gibi patinaja sarar.

Kaliper diskin ustunde duran mekanizma on frenden cikan kabloyu takip et onun gittigi parca (bkz:
    http://www.google.com/images?hl=en&r...w=1600&bih=785)

O parca nin diske deyen kisimlari var fren yapmani saglayan seyler, diske deyen kisim balata oluyor.
    Bana cekebilirsen on ve arka resimlerini koy.Ondekini cekmek biraz zor ama arka kolay zaten motora arkadan bakinca bile anlasilir normalde.

3. vitese tek seferde gecmemesi ise ya vitesi atmani saglayan mekanizmada bi problem var yada dislilerde ama buyuk ihtimal mekanizmadaki bi parca.

Debriyaja basmadan atmayi dener misin bide?
    Bilmiyorsan debriyajsiz vites atmak icin devirlendirmen gerek makinayi 2.vites 10.000 devirde aticaksin vitesi gazi kapat normal debriyajla atar gibi at vitesi ama tek fark debriyaji cekme tabi bide bunu hizli yapman gerek biraz.

Bu durumda da atmazsa 100% vites mekanizmasi derim.
    Bugün her ikisinide deniyecem. Eğer vites debryaja basmadan geçerse sıkıntı olmadığını mı gösterir?
    Resimleride öğlen çekip koycam. inş. Artık sorun çıkarmaz. Valla çok moralim bozuluyo.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    05' CBR 125R
    3. Viteste stop etti.
    Debriyajsız vites değiştirmeye çalışınca 1 milim hareket etmedi pedal.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:03 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:40 ----------

işte benim cıbırdan kareler.

ve benim egzozum apaçi stayla

Uploaded with ImageShack.us

durmamı bu mu sağlıyo şimdi peehh

aptartman ışığı çekerkene sönüverdi.

oy oy cıbırım.

cıbır arkayı kolla

bu tank pad hoşuma gitmiyo değiştircem ama para para para...

bunlar ne işe yarıyo bilmiyorum

benzine gelen zamlardan sonra benzin göstergem ne kadar benzin alırsam alıyım hareket etmiyo. gösterge isyanda

hidrolik seviyem iyi mi

cıbırrrrrrrrr.....rrr

zincir mincir takılıyoz..

veee.. bombayı sona sakladım.. egzozun içi..

acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    Yaw şu motora birşey oldumu lütfen konu felan açma.
    Senin konu açtığını yada mesaj yazdığını görünce içim cız ediyor. Bu çocuğun motora yine birşeymi oldu diye. Kendi motorum olsa üzülmem bu kadar. (Nedense)
    Maşşşşallah diyelim hemen..
    Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.

Motosikleti
    05' CBR 125R
    maşşallah maşşallah. ama en ufak bi arızada o kadar içim sızlıyoki. öğrenci halimle bütcemi inanılmaz zorlayarak aldım. o da sıkıntı yaratınca oturup ağlayasım geliyo.

acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    Alıntı buggin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    maşşallah maşşallah. ama en ufak bi arızada o kadar içim sızlıyoki. öğrenci halimle bütcemi inanılmaz zorlayarak aldım. o da sıkıntı yaratınca oturup ağlayasım geliyo.
    Takılma okadar . Herşey gelip geçici. O motora birşey olsun ama o anda sen üzerinde olma. Sana birşey olmasın. Gerisi ni boşver.

Daha çok küçüğüm bisikletimin gidonu kırıldı. Oturup ağlamıştım Babam yurtdışında ozamanlar harçlık isteyecek kimse yok :( düşün halimi. Binemiyorum bütün arkadaşlar fıldır fıldır dolaşıyor ben onları seyrediyorum.
    Şimdi çeşit çeşit motorum var. Biri bozulsa koyuyorum kenara diğerine biniyorum.
    Yani hayat neler gelip geçiyor. Neler olup bitiyor. Değmez o kadar takılıp sıkılmana.
    Birde resimler çok büyük
    Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.

Motosikleti
    05' CBR 125R
    inş. bişey olmazda bende artık canımı sıkmam
    resimleri küçültmeyi unuttum heycandan.

Jubaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Dostum bayadır gırmıyorum nete sımdı gordum.

1 fren balatalarını degıstırmen gerek
    2 buyuk ıhtımalle dıslı yada vıtes mekanızman bozuk
    3 debrıyaj balatan saglam

Vıtes agrızası ıcın dıyebılecegım para bırıktırmeden gırme o ıse bıraz masraflı olucak.
    We are many...

Motosikleti
    05' CBR 125R
    fren balatalarının fiyatı ne kadardır?
    Birde değiştirmesem bi zararı olur mu?

Fıyat hakkında bı bılgım yok ama oyle ahım sahım pahalı olmasa gerek cbr 125 ıcın.

Degıstırmezsen frenlerın tutmaz ve dıske zarar verır(dısk baya pahalıdır).

Sana bu motoru alırken bu motor ıyı dıyen usta ıle bı daha gorusme aklında bulunsun.
    We are many...

Motosikleti
    Honda CBR 125 idi ;( yine olacak..
    Bakımsız motor sonradan baş ağrıtıyor işte, neyseki toparlayınca sorunsuzca binersiniz.

dreamdark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı buggin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    fren balatalarının fiyatı ne kadardır?
    Birde değiştirmesem bi zararı olur mu?
    30-40 TL civarı alırsın düzgün bir balatayı.

Motosikleti
    05' CBR 125R
    oh. Ben daha pahalı zannettim. İçimi rahatlattınız. Teşekkür ederim.

Balata değişimi kolay elın anahtar tutuyorsa kendın yaparsın youtube da vıdeolu anlatımları bıle var zaten takıldıgın yer olursa gel burda sor ben cevaplarım.
    We are many...

4. sayfa BirinciBirinci ... 234

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)