Yollardaki "yama" Tuzaklarına Dikkat...
Reklamlar
-
merhabalar.
sabah saat 07:26
hiç uyumadım. uyuyamadım. çünki çok hızlı bir gün ve gece geçirdim.
mutluluk ve hüzün içiçe... acı ve tatlı yanyana...
bu yazının amacı, ağlamak, sızlamak değil. sadece siz değerli arkadaşlarıma, yaşadığım acı bir olayı nakletmek, ve dikkatinize sunmak.
motosiklete yıllar sonra tekrar ilgi duymaya başladığımda, ilk üye olduğum site burasıdır. ve ilk mesajım ybr nasıldır? beni şu kadar km taşırmı vs... türünden bir topictir.
dün, hayallerimin motoru ybr'ye kavuştum.
simsiyah, 0,5 km'de, ve kanlı canlı, canavar gibi bir yeebeeree.
daha önce mondial kt 125 almıştım 2,5 aydır kullanıyordum. ilk gözağrımdı, garaşimşekimdi. bir anda 2 motorum birden olmuştu. rüya gibiydi dün benim için.
iki gün önce, olcayla telefonda konuşurken, ybr'yi dükkana koyacağımı, mondi'yi kullanacağımı, havalar düzelince, ybr'yi çıkaracağımı vs... anlatmıştım.
dün koştura koştura evden çıktım, bankadaki işleri hallettim, yaklaşık 60 km uzaklıktaki bayiye gidip ybr'mi aldım, oto sanayi sitesindeki işlerimi hallettim, akşam da, başka bir sitedeki arkadaşlarımla bowling salonunda buluşup, keyifli bir kaç saat geçirdim.
arkadaşlarla yaptığım konuşmalar sonucunda, mondiyi satma, ybr'yi hemen kullanma kararı verdim kendi kendime...
ve bu gece, eve gelince "satılık mondial" topici açacaktım sitede...
taaki eve dönüş yoluna gelene kadar...
garaböcük'ümü (ybr) 2-3 aylık yeni istirahatgahına bırakıp, ilk gözağrım garaşimşek'imle, mutlu, huzurlu, keyifli ve sakin sakin evime giderken, E-5 merter mevkiinde, TP'yi yaklaşık 300-400 m. geçtikten sonra, üstün zekalı mühendislerimizin ürünü "enternasyonal yolumuzun" yamalı bölümüne denk gelme şerefine nail oldum.
yaklaşık 70 km sür'atle giderken, iki paralel yamanın arsındaki, 10 cm eninde, yaklaşık 20-30 m uzunluğundaki "kurtlar vadisisi"ne giren ön tekerlek, daha fazla tutunmama hakkını kullanmayı tercih edince, bende, "asfaltta sörf yapma" hediyesi kazanmış oldum. hemde iki otomobilin üzerimden geçmemek için direksiyonu son anda kırabilme bonusu ile birlikte...
netice;
garaşimşek paramparça, üstüm-başım paramparça, moralim paramparça, duygularım paramparça, sadece yoldaki yama, ve ben tek parça şükürler olsun.
skor;
yamalı yol=1
gurzan=0
maç bitiminde soyunma odasında olanları anlatmayacağım, çünkü işin en acı verici tarafı orası... (durmayan araçlar, umursamayan polisler, bakarak gazlayan raceingciler, "neden kaza yaptın" cezaları, yamyam çekiciler... vs. vs...)
üç saati bulan, yaman bir sabır sınavı...
biraz uzun oldu kusura bakmayın.
yamalı yollara dikkat edin demek isterken, galiba içimi de döktüm biraz.
sörf bitiminde, iki aracı el sallayamayarak uğurlamanın hüznü akabinde, kaskımın çenesini açtığımda, ağzımdan çıkan ilk sözcük,"şükürler olsun ya rabbim" "el hamd-u lillah" oldu. kaza esnası ve sonrasında, huzur duyduğum tek an, buydu.
böyle işte...
dikkat edin lütfen.
her şeye...
her şeye...
Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.
Reklamlar
-
ya saah sabah bi acaip oldun yaa.geçmiş olsun.
-
buyuk gecmiş olsun ALLAH korumuş.
inşallah bu son kazan olur ALLAH beterinden saklasın
-
Süper Moderatör
Allah daha büyük kazalardan ve belalardan korusun inşallah. Sana birşey olmaması herşeye değer abi, çok şükür ki kimsenin canına bişey olmamış. Gerisi boş, garaşimşeğinde kaskosu vardı yannış hatırlamıyorsam. Sakın üzme kendini, tekrar geçmiş olsun...
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
-
eyvallah.
sağolun.
ve n'olur dikkat edin. yollarımızda her zıkkım mevcut.
-
Geçmiş olsun. Allah korumuş. Allah daha beterinden korusun.
Görüşmek üzere.
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)
-
cok gecmis olsun. dikkat etmek gerek yollarımız cok kötü.
özgür olmak istiyorsan; doganın bir parcası olmayı göze almalısaın
-
allah beterinden korusun,büyük geçmiş olsun abicim atlatmana sevindim
-
Büyük Geçmiş Olsun !
Anlattığına göre, şükretmek lazım !
Bir daha böyle kaza yaşamamanı dilerim !
Önemli olan, sadece yazarken veya konuşurken değil, hergün hayatı yaşarken adam olabilmektir.
-
çok geçmiş olsun Gurzan, o yarıklara bende uyuz oluyorumm...
Yapabileceğimiz bişey varsa yardımcı olalım.
Biz ilhamlarimizi gokten ve gaipten degil dogrudan dogruya hayattan almis bulunuyoruz. K.Atatürk
-
Büyük geçmiş olsun! Gerçekten hem üzücü, hem de sinir bozucu bir durum. Araba kullanırken yolların rezilliği yüzünden yaşadığım hoplamalar zıplamalar, "bunlar motorlayken olsa ne olurdu?" sorusunu doğuruyordu kafamda. Senin yaşadıkların da cevap oldu! Sana bişey olmaması da bu işin tek avuntusu! Tekrar tekrar geçmiş olsun.
[FONT="Comic Sans MS"]And you run and you run to catch up with the sun, but it’s sinking...[/FONT]
-
kardeşim büyük geçmiş olsun,duygularını çok güzel anlatmışsın.aynen bende yamış gibi oldum.
-
-
Çok geçmiş olsun kardeşim En önmliside canımdan olmamışsın bunada şükür. bu kadar üzülmende ve sinirlenmende 100% haklısın. Nerdeyse hepimiz bu konuda şikayetçiyiz. Daha dün akşam barboros bulvarında aşşağı iniyordum orta şeritte ilerliyorum mecburen altımdaki scotoer yüzünden pek hızlı gidemiyorum.o nasıl bir yol alahhım tam seridin ortasından sağa doğru yama yammışlar sağ taraf yükseek sol taraf alcak sanki motosiklet bu yola çıkmayacak bu yolu kullanmayacak . araba solluyor sağa geç araba duruyor sola geç derken zaten lastik küçük az kalsın düşüyordum zor atlattım yani uzun lafın kısası çok dikkat edelim bize bizden başaka kimsenin yararı yok
-
teşekkür ederim arkadaşlar.
-
Geçmiş olsun. E-5'in havaalanından uzak bir kesiminde bu olay başına gelse, hadi uzaktasın dyeceğim, olay Merter'de oluyor. Bu ülkede motor kullanmak zor iş
-
ÇOk büyük geçmiş olsun, san birşey olmamış önemli olan o, kaza yaptığın yeri biliyorum tek kelimeyle rezalet.
-
Süper Moderatör (BBRR)
Gültekin geçmiş olsun .....
asfalta yapışmışın işte düşmeden bu iş öğrenilmez sana iddaa ediyorum gitsen aynı yere tekrar düşmezsin ... böle oluyo deneyim ....
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
-
BBRR adlı üyeden alıntı
Gültekin geçmiş olsun .....
asfalta yapışmışın işte düşmeden bu iş öğrenilmez sana iddaa ediyorum gitsen aynı yere tekrar düşmezsin ... böle oluyo deneyim ....
katır'la ilgili bir hikaye vardır. üstün dökmen hoca anlatır...
o misal di mi?
teşekkürler arkadaşlar.
makinam genelde yanımda olur.
bundan böyle gördüğüm her çukuru, her pisliği çekip, yedi düvele duyurmazsam...
-
Geçmiş olsun, umarım sende sorun yoktur fazla..
Onur Yollarda
Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler