ben ustayı yinede tebrik ediyorum
ben ustayı yinede tebrik ediyorum
Uzaklarda bir güneş doğuyor!..
arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım 1993 r80 rt kullanıyorum km de 35 krş yaktığı için bende lpg bağlamak zorunda kaldım...ve o kadar memnunumki anlatamam..bir seneye yakındır lpg ile kullanıyorum yakıt 15 krş tan aşşağıya düştü...sanılanın aksine hiçte tehlikeli değil 90 km süratle kaza yaptım motor 60 metre sürüklendi yanına gittiğimde hala çalışıyordu ..hamdolsun ben kazayı evelallah giysilerim sayesinde birkaç morluk ve ezikle atlattım...
kardeş tel no verirmisin.
bende motorsiklet almak istiyorum. tüpte takan yer arıyordum.
bana yardımcı olurmusun
Rüyaları gercekleştirmenin en iyi yolu UYANMAKTIR
şu tüp mevzusuna bende mi girsem ya....baksanıza memnun olanda varmış...
cup motora lpg taktirani ilk defa görüyorum
Tehlikeli ama güzel bir iş. Buraya araştırıp yazan arkadaşa tesekkurler. Ayrıca mz in yağlı benzine ihtiyacı yoktur yağ pompasi vardır
aha konu lpg olunca dayanamam bilenler bilir beni.
bayat konunun hazır cevapcısıyım. sadece son motorumda 18000 km lpg li kullanıyorum. çok şükür mahcup etmedi. r 80 lere ayrı bir sempatim vardır gaz yağı ile bile yürür.
dostum yanlış anlaşılma olmasın ama kaza anında lpg akışını kesecek ve motoru stop edecek bir sistem şart. madem lpg yi kullanıyoruz bunu en güvenli hale getirmeliyiz. bulundugun yerdeki ustalara danış olmadı ben buradanda yardımcı olurum.
kardeş sistemi ben kendim yaptım...diğer motorlar gibi lpg tankı arka çantada değil..benzin deposunun içinde ve çelik olduğu için alüminyum benzin deposuna nazaran kesinlikle kat kat sağlam....
emniyet ventili tank içine gömülü olan bir çok sistem mevcut.
eğer, lpg tankı olarak tasarlanmış bir tank, kazada delinecek yırtılacak, çatlayacak yada sızdıracak kadar ağır hasar almış ise, lpg tüpünün patlaması çok da dert edilecek birşey olmaz bence
bir çok güvenlik sistemi ve standartı mevcut. yani motosikletler için başarılı bir lpg sistemi belki geliştirilebilir.
ama pratik açıdan bakarsak, performanslı bir motor ucuz yaksın diye beklemeyiz.
eğer motosikletteki birinci önceliğimiz yakıt ekonomisi ise, zaten ekonomik motosikletler var.
hani 600rr alıp, r1 alıp bu çok yakıyor demenin mantıklı bir tarafını göremiyorum ben. ama iyi bir benzin motorunun genel performansı ile aynı motorun lpgli hali çok farkediyor. dolayısı ile, eğer ekonomik olsun istiyorsanız, 600rr almayın. gt250r alın ... 120 yi de geçmeyin bence.
motosiklet üreticileri dizel yada lpg ye önem vermiyorlar gelecek yıllarda.
gelecek yılların bireysel araçlarda tek yakıtı elektrik.
!?
hem ekonomik hem performanslı bir motor bu işe gönül vermiş herkesin hayalidir..benim motor lpg ile istanbul-akyazı gidiş dönüş 300 km iki kişi ortalama 150 km hız ile 60tl yaktı...birde bunu tek kişi 90-120 km hız ile düşünün !!!
lpg 2,00 iken 1000km de 60 yakmıştım. ama tabi hız en fazla 100km/h di. nede olsa motor 200lük çinli. tasaruf için aynı serinin 125cc sinden de alabilirim. iki senede ortalam 3000 lira yakıta para verdim. tabiki herkes gibi ekonomiyi düşünüyoruz. Allah türkiyede yaşayanların yardımcısı olsun. ne güzel günler görmüştük. körfez savaşından önce öğrenci harçlıgımla motoruma benzin alabiliyordum, şimdi memur maaşı ile alırken düşünüyorum.
Allah türkiyede yaşayanların yardımcısı olsun.
AMİN......
arkadas yapmıstı hemde honda cg 125 e az daha bi tarfına kacıcaktı tüpü..
HER GUNUNU HAYATININ SON GUNUYMUŞ GİBİ YASARSAN GUNUN BIRINDE MUTLAKA HAKLI CIKARSIN..........
bir bakın bakalım olmuş mu buda benim activa
http://www.motosiklet.net/forum/mt-kendin-yap-%5Bdiy-do-it-yourself%5D/152248-honda-activa-lpg-montaji.html
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)