Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Akaryakıtta büyük indirim !!!

REKLAM ALANI

Motosikleti
    SYM JoyRide 200
    Akaryakıt ürünlerinden 95 oktan kurşunsuz benzinin fiyatı litrede 2 ile 4 kuruş arasında indi. Öte yandan Enerji Bakanı Taner Yıldız, Tüpraş'ın da kendi fiyatlarında yüzde 2 oranında indirim yaptığını söyledi.
    "Nedir bu ya ? Kepçeyle zam yapıp iğne ucuyla indirim yapıyorlar ?" Hemen gidip bidon bidon yakıt alıp stok yapıcam. Bu kadar büyük indirim karşısında ne yapacağımı şaşırdım.

-------------------------------------------
    Bir litre 95 oktan benzinin fiyatı nasıl oluşuyor

Vergisiz ürün maliyeti: 0.99 lira
    ÖTV: 1.89 lira
    KDV: 0.58 lira
    Navlun: 0.10 lira
    Dağıtım şirketi kârı: 0.183 lira
    Bayi kârı: 0.183 lira
    Pompa fiyatı: 3.85 lira
    --------------------------------------------

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    O indirime tav olup Padisahim cok yasa diyecek bir ton gozu kor millet var ama....

Yazik bu kadar alinan vergiye bakiyorum , halen otoban pesindeyiz, ama doguda yatirim yok , doguda okul yok. Yolsuzluk dosyalarini duyuyoruz ama Antalyanin merkezinde cakil tasi yola dokecek asfaltlari yok , sebepte hazinenin odenek vermemesi.

Bu kadar verginin halka gitmedigine kesinlike eminim. Tek bildigim insanlar daha para kazanmadan vergi oduyorlar, ama sanayi devlerinin vergi levhalarinda her sene Matrahsiz yazisi var. Nasil oluyor bu is.
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

my91 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung Gt250R
    Otoban yapılması için gereken parayı vergilerle(yol su vs vs muhabbeti) alıyolar madem neden bu yollara giriş ve çıkışlarda gişe var ve para ödüyoruz?Çok mu enayi görüyolar bizi?Zaten tonla vergi alıyorlar. Yaptıkları şu 2 kuruşluk indirimle de herkesle dalga geçmeye devam ediyolar..
    33 KDC 64
    Mustafa YERLİKAYA B rh+ /İTÜ Uçak Mühendisliği-2009

mbuyuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    NC750X
    ham petrolün varil fiyatı 150 dolara çıktığında koydular zammı verdiler coşkuyu otomatik ayağına ama aynı petrolün fiyatı 35 dolara indiğinde tık çıkmadı ne hikmetse şimdide 90 dolar olmuşta biz masallar dinlemeye devam
    Biz ki kula kulluk edip cennete gitme kaygısıyla üç maymunu oynayanlardan değiliz.

Motosikleti
    SYM JoyRide 200
    Antalya'ya gittiğim zaman, hatta giderken bile ana yollarda tali ve ortak yollarda slalom yapmaktan bıktım ya ! Bu nasıl bir yoldur, bu nasıl bir vergidir, nasıl bir zihniyettir ki bu zihniyetlere oy vererek yüceltiyorlar ? Vergi ödemekten nevrimiz döndü ! Adamları yüceltip meclise sokuyorlar sonra bir bakıyorum pişkin pişkin online okey oynuyorlar ! Kendimi tutamayacağım kusura bakmayın ama "ALLAH BELALARINI VERSİN"... Allah sonumuzu hayr eylesin. Bir ülke kendisini içten içten bitirmek için bu kadar uğraşabilir mi ? Ve bu rezillere göz göre göre oy verilebilir mi ? Şu benzindeki sadece ÖTV denilen aptal şey bile yakıtın vergisiz halinden iki kat fazla ! Yazıklar olsun...

aykan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    1 hafta oldu kontak çevirmeyeli, yazın bisiklet almıştım kısa mesafeler için şimdi ona biniyorum hem spor hemde ekonomi tavsiye ederim arkadaşlar......2 motorumda yatıyor kış uykusunda haftada 25 tl de cebime kalıyor.......varsın onlar vatandaşla dalga geçe dursunlar...

umtglsr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Çelik SK125-7
    Benzin alış fiyatı ulkemizde makul ama vergilerle fiyat çıgrından cıkıyo sorun kimde devlette adamlar işini biliyo ben bunun boyle olucagını daha 5 ay onceden kestirmiştim hatta 1 sene, adam ötv vergilerini indirdi hatta iptal etti adamları 0 arabaya teşvik etti hee bununlada kalmadı alım satım masraflarını duşurdu bu seferde 2. el arac alımını teşvik etti burdan uzayan kazık biyerden giricekti girdi ve bu kadarlada kalmıycak tahminim benzin alıcak basını gidicek yılbasından sonra vay halimize bunun onune de ne eylemle ne birşeyle gecemeyiz sn. devlet buyuklerimizin hiç birşey umurlarında deil cunku herşeyin başı eğitim diycem dicem klişe bi laf olucak ama dogru koyun gibi bir insan topluluguna sahibiz suan mahallede araba koyucak yer yok cunku bi ailede 2 araba hatta 3 arabası olan war(oturdugum semt öyle zengin bi semt olmamasına rağmen) başardılar bundan en iyi cıkar yakıttan sağlanırdı vede saglanıcak.
    Uçurtma, rüzgardan güç aldığı için değil, rüzgara karşı durduğu için uçar!!

giresunspor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial RX3İ EVO
    ne dememiz lazim simdi?

PADISAHIM COKKK YASAMI!!!

yurt disindaki fiyatlari gordukce ( kiyafet, motor,aksesuar v.s) canim TURKIYEM den kacmak istiyorum.
    Bu nedir ya. yaziklar olsun milleti soyanlara, yaziklar olsun benim vergimle alem yanlara YAZIKLAR OLSUN
    ¥¥¥ 28 ¥¥¥

HERKESE KAZASIZ BELASIZ IYI SURUSLER

emrello - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TA '07 (Anya)
    Direkt televizyona çıkıp "saalaak, saalaak" diye suratmıza küfretseler şu anki durumlarından daha dürüst olurlardı en azından. Yaptıklarının bundan bir farkı yok.

Ben artık doğrudan şahsıma yapılmış bir hakaret gibi alıyorum bu gelişmeleri. Sanki birisi yoluma atlamış ve ağzına geleni söylemiş gibi hissediyorum. Yazık ki elimden bir şey gelmiyor.

Medyasıyla, satılmış yazarıyla, memuruyla, bürokratıyla her gün küfrediyorlar bana ve hiçbir şey yapamıyorum.
    Ağır metal insanı...

Deryali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-09
    Halka verilen değer 2 kuruş. Yani 3 kuruşluk bile değerimiz yok
    "Özgür yaşayanların bakış açısı" Motojektif

O değilde 2 kuruşluk indirimi gazetede manşet atıcaklar neredeyse Ama 10 gün içerisinde 2 defa gelen zamdan çoğu kişinin haberi bile olmazken ...

Alıntı my91 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Otoban yapılması için gereken parayı vergilerle(yol su vs vs muhabbeti) alıyolar madem neden bu yollara giriş ve çıkışlarda gişe var ve para ödüyoruz?
    O daha ne ki dur bakalım. Otoyol ve köprüler özelleşiyor. Senin benim paramla yapılan yollardan geçmek için artık devlete de değil, başka başka adamlara para verecez. Hayırlara vesile olur inşallah.

İçimden geldi bir dörtlük patlatayım:

Beraber motor sürdük biz bu yollarda
    Beraber ıslandık yağan yağmurda
    Şimdi ödediğim tüm vergiler de
    Bana koyun olduğumu hatırlatıyor

Ancak ilginç bir durum var. 4 lira demek ki psikolojik sınırmış.Yani 3.9 iken ses etmeyen adam 10 kuruş zam gelince isyan etti. Demek 5 lira olsa devrim olacak ülkede. Çok ilginç.

Motosikleti
    Ninja ZX-6R '08
    Bugün bir programa denk geldim kanalları değiştirirken benzin zammı hakkındaki konuşmalarla ilgili olarak bakan olduğunu düşündüğüm bir zati muhterem (bakan olduğuna emin değilim) konuşuyordu.

Yok efendim benzin 4 lira değilmişte o 4 lira olan 97 oktan benzinmiş 4 lira üzerinden yapılmış bütün hesaplamalarda yanlışmışta yok efendim halkın % 90dan fazlası 95 oktan kullanıyormuşta saydı döktü.

Spikerin bütün bu açıklamalar aradaki 10 kuruş içinmiydi ? (95 oktan ile 97 oktan arasındaki farkı kastediyor. ) Sorusuna bön bön baktı.

Sonra ama efendim işte yanlış hesaplama fln işte o aslında tavan fiyatı yok nakit ödemede bazı yerlerde %2 - 3 indirim oluyomuşta yok efendim karta taksit oluyomuş ta yok şu kadar benzin alana bu kadar puan bedavaymışta devam etti.

Hee bana ilginç geldimi hiç ilginç gelmedi zaten hep aynı tavırda değiller mi ki ? Boşuna dememişler hep bir bahanesi olanın asla çözümü olamaz... Bunlarda bahane çok olduktan sonra benzin değil 4-5, 10 lirayı dahi geçer ...

Saygılar.
    ZX-6R '08 Blue

my91 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung Gt250R

Buyrun.. Yorum sizin..İnsanları açık açık enayi yerine koyuyolar. Bana benzin fiyatındaki artışı gerektircek bir tek sebep söyleyin?
    33 KDC 64
    Mustafa YERLİKAYA B rh+ /İTÜ Uçak Mühendisliği-2009

zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Hocam haklısınız siyasete dökmeyelim ama bakın dün verdiğim tabloyu yine veriyorum.

Buyrun.. Yorum sizin..İnsanları açık açık enayi yerine koyuyolar. Bana benzin fiyatındaki artışı gerektircek bir tek sebep söyleyin?
    Bakin ben size daha guzelini gosteriyim

Yamaha XT 660 R Turkiyede ki satis fiyati 16900 TL dosya ucreti ile 17000 yani 8500 euro

http://www.nebiogullari.com.tr/detay.asp?id=1134

Komsumuz , Yunanistani hepimiz biliyoruz, sanayisi yok , nufusu bizim yarimiz, halki calismiyor hadi yurt disindan yardim aliyor diyeceksiniz ama bizim calisan nufusumuz ve hazinemiz o ulkeden daha fazla.

ayni motorun fiyati 6995 Euro yani 13990
    http://www.yamaha-motor.gr/products/...ure/xt660r.jsp

Aradaki 3000 TL yada 1500 Euro fark neden ?

Burda tuketim daha yuksek nufusa gore. Neden ben enayi gibi 1500 Euro sokaga atiyorum. O devlet bu vergi ile gecinir iken neden benim devletim gecinemiyor, yada bu 1500 Euro luk fark birilerinin cep harciligi olarak ek mi geldi?

Kendi halkini elestirmeye gelince,

Bir insan medenilesecek ise ilk once oz elestiriye acik olacak. Biz o kadar gururlu bir milletiz ki , hep yurt disindan iyi seyleri duymaya haziriz. Biri Turkiyenin soyle kotu yani var desin, adami linc etmek isteriz.

Ortada bariz tezat bir durum var. Git doguya devlet bize yol vermedi diye kiziyorlar, batiya git vergiler feci yakit almak imkansiz deniyor. Bunu yapan ayni hukumet sonunda sandiktan tam oy ile cikiyor,

Ya bu is te bilmedigimiz bir sey var, yada bu halkin hafizasi secim sandigina yaklastikca azaliyor. Bir insanin hem hukumetine kizip hemde ona oy vermesi icin akilli olmamasi gerektigini hepimiz biliyoruz.

Konuyu motosiklette tutacagim ozelikle. Siyasete girmesin diye

Kuryeler YBR 125 CC ile geziniyorlar. Bu adam manyak mi sizce 125 cc motorla binlerce km yapacak , rahatsiz, guvensiz, saglam degil. Neden bir BMw binmiyor, yurt disina bakin tum taksiler en luks segmentten secilir, cunku adamin bu isin profesiyoneli orta sinif araba ile hizmet vermez.

Kuryemizin caresi yok bir bavul paraya alinan karsilik bu cunku. Bunun benzini var, Nolan kask alamaz malum vergiler gidecek cinli plastik alacak, korumali bot alamaz malum vergiler, gidecek insaat botu alacak.

Buna sebep veren hukumet arkadasim. Kurye o urunlerin meraklisi degil.

Parasinin karsiligi bukadar cunku!!!
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

sertan.1983 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Arora smart50x
    va y halimize vay. denecek başka ne varkiiii.
    iyi gelişmiş refleksler şanstan daha iyidir...

mbuyuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    NC750X
    Hocam haklısınız siyasete dökmeyelim ama bakın dün verdiğim tabloyu yine veriyorum.

Yanlış hatırlamıyorsam 2008 de 147 doları gören ham petrol 2009 mart nisan aylarında da 40 dolar civarındaydı
    Biz ki kula kulluk edip cennete gitme kaygısıyla üç maymunu oynayanlardan değiliz.

Motosikleti
    SYM JoyRide 200
    Yazık bize ya ! Ulen birden kendime çok acıdım ! Lanet olsun içimdeki motor sevgisine ! Lanet olsun mecliste bizi temsil ediyormuş gibi görünüp telefondan okey oynayan öküzlere !!!
    ---------------- ::tutkuy:: ----------------

[B]" Kask takmadan tuvalete bile gitmeyin... "[/B]

emrello - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TA '07 (Anya)
    Artık harekete geçelim.

Aşağıdaki mail adresi Tüketici Dernekleri Federasyonu'na ait:

tudef@tudef.org.tr

Bu da iletişim bilgileri sayfası:

http://www.tudef.org.tr/index.php?iletisim

Artık bu konuda güçlü bir ses verilmesi gerektiğini söyleyelim. Bu konuda tüketiciler olarak tek başımıza organize olmamız mümkün görünmüyor. Halkın bu haksız hukuksuz zamlara karşı organize bir eylem ortaya koyması için gerekli planlamayı yapsınlar ve organizasyon işini üstlensinler.

Şikayetçiyseniz fikrinizi belirtin yeter.

Ben kendi adıma bir yazı yazacağım. Belki sonra buraya örnek bir metin de yapıştırabilirim.

Durmuyoruz. Harekete geçiyoruz.
    Ağır metal insanı...

Motosikleti
    SYM JoyRide 200
    Gönderip günahımı çıkarttım,,, top artık sizlerde, Saygılar,,,
    ---------------- ::tutkuy:: ----------------

[B]" Kask takmadan tuvalete bile gitmeyin... "[/B]

1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)