Motorcu için varmak değil,yolda olmak önemlidir Bizim buraların en meşhur motoru PANCAR dır
Ne Motorcular Gördüm Üstünde Elbise Yok,Ne Elbiseler Gördüm İçinde Motorcu Yok.
Bu konu:
Şakaysa komik değil.
Ciddiyse komik.
Eğer karşımızdaki "R1 mi aliim hayabusa mı" diyen 10 yaşında bir veletse verilen cevaplar yerinde.
Eğer karşımızdaki iyi niyetli ama bilgisiz birisiyse verilen cevaplar insanı motorcu olmaktan vazgeçirecek seviyede.
Motordan hiç anlamasam, bir gün almak istesem sahibinden'de 2. el ilanlarına bakarım. Diyelim 20 bin liraya bir R1 buldum, tipi de süper. Gelir foruma sorarım, "R6 alayım mı" diye. Bazı tipler çıkıp "git R1 al sonra bi de bnmkini al" derse bela okur, küfreder, genelleme yapıp "bütün motorcular şerefsiz serseri it kopuk" derim.
Çünkü R1 dediğiniz motorun sıfırı 35 bin küsür lira. Parası olan alır, bir Porsche gibi 300 bin lira falan değil sonuçta. Çoğu insan için 35 bin büyük bir para değil. "Hadi len büyük para o" diyecek dar görüşlü arkadaşlara camdan bakıp çevrelerinde sıfır fiyatı 35 bin liradan fazla olan araba sayısını sorarım. Ben şu an oturduğum yerden 20'den fazla böyle araba görüyorum.
arkadaşlar eminim burda tepki gösterdiğiniz arkadaş neden bu kadar tepki verdiğinizi anlayamamıştır.çünkü ilk mesaj itibariyle çok büyük bir tepkiye maaruz kalmıştır.bu tepkiyi vermekte hepiniz haklısınız.ancak öncelikle hatasının ne olduğunu belirtip tavsiyelerde bulunmamız doğru olmaz mı?zaten zaman harcamış okumuşsunuz ve birşeyler yazıyorsunuz,bari bu olumlu yöne çekecek birşey olsun.bu kadar mesaj arasında 1-2 arkadaş dışında verimli bir şey yazan yok.siz gerekli uyarıyı yaptıktan sonra bu şahıs hala aynı şekilde devam ediyorsa o zaman kızmakta haklısınızdır..belli ki büyük bir heyecana kapılmış ve bu işin usulünü prosedürünü bilmiyor.öncelikle bizim yapmamız gereken onu yönlendirmek..
[B]face your fears,live your dreams[/B]:bounce:
Jet Alll Jettttt Sonrada AirBoing 337 Alırsın
Hayırlı Uçuşlar
Hayabusayı Oyuncak Sandı Galiba
[COLOR="Red"][B]Motosiklet bir özgürlük ve keyif aracıdır. Bu özgürlük ve keyfin en önemli ve öncelikli koşuluysa kask kullanımıdır.
Kask, motosiklet sürüş güvenliğinin en önemli ve olmazsa olmaz koşuludur.[/B][/COLOR]
bu işten anlayıp tavsiye istemeye gelen kişi önümüze şu listeyi koymaz:
1-yamaha yzf-r1
2-honda vfr 1200
3-suzuki hayabusa
4-kawasaki zzr1400
bu liste bilen adamın işidir
konu dalga maksatlı olduğundan sorun yok, lets party my firends
Konu hızla "donanımhaber gereksiz muhebbetler boş işler ve bununla uğraşan ergenler" bölümüne doğru kaymaya başlamış. Gerçi forumun genelinde ufak bir kayma oluyor ya bazen neyse ...
Arkadaşım eğer ciddi isen. Forumda yada google da "başlangıç motoru" gibi başlıkları okumanda fayda var. Buradaki ciddi ve kendini bilen arkadaşlar bu tip konulara ve dalga geçmek için açılan bu tip konulara cevap vermekten sayfalarca yazmaktan bıktılar. Kendini bilmezlerde varsa onlar eğlence peşinde zaten.Onlarada malzeme olma.
Ha ciddi değil sende dalga geçme peşinde bir ergen yada eziksen ozaman "canın cehenneme"
Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.
f16 alalım sana tövbe tövbe moderatör duy sesimi sil şu konuyu kilitlesende olur.
valla kardeşim sen bence yenikasaybr 125,yeni kasa apachi,cbf 150,cbr 125,yzf125 tarzı 125 motorlarla en az 1 sene piş.250 lik kawasaki vardı arkadaşımın.ben sürmek istedim çocukta verdi ama ölüyordum.gerçekten çok garip bu süper spor tipleri.o yüzden bu hafta yeni ybr yada yeni apachi bulursam alıcam.sakın öyle bir hata yapma ölürsün mazallah.yeni başlayana 250cc lik bile zor.sen hayabusa diyorsun töbe töbe
Dostum Hayabusa ,R1 Bunlar Bisiklete Benzemez Şaha Kaldırırlar Seni MazAllah
Sen Emeklemeden Koşmayı Denion
[COLOR="Red"][B]Motosiklet bir özgürlük ve keyif aracıdır. Bu özgürlük ve keyfin en önemli ve öncelikli koşuluysa kask kullanımıdır.
Kask, motosiklet sürüş güvenliğinin en önemli ve olmazsa olmaz koşuludur.[/B][/COLOR]
Arkadaşlar,dikkat ettinizmi en çok reytingi alan konular bunlar
Bakmaktan insan kendini alamıyor.
Acaba reytingi arttırmak için,böyle konuları yönetimmi açıyor?diye düşünüyorum
Motorcu için varmak değil,yolda olmak önemlidir Bizim buraların en meşhur motoru PANCAR dır
Ne Motorcular Gördüm Üstünde Elbise Yok,Ne Elbiseler Gördüm İçinde Motorcu Yok.
neden sitede bu gibi üyelikler , 1000 cc tercihi ile motora başlamak isteyen kişiler ve aynı içerikli mesajlar çoğaldı ,
1000 cc motora para verecek adamın , o parayı kenara koyduğuna göre az çok aklıda vardır.
Bu gibi üyeliklerin ve mesajların fake olduğu aşikardır ,
mesajda örnek verilen dört motorun tek ortak özelliği sadece yüksek cc olmasıdır , bu nedenle alma filan demeyin istediğini ve beğendiğini bütçesine uygun olanı alsın resmini eklesin , sonra elimizden geleni yapalım.
"Dünyanın sorunu, Akıllılar hep kuşku içindeyken, aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır." B.Russell
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür; ve bir orman gibi kardeşcesine" Nazım Hikmet
bionik 52 ler var onlardan al :D
motorsiklet diye bir şey yoktur motosiklet vardır
bende foruma üye olmadan önce motorsiklet diyordum doğrusunu burda öğrendim
inşallah siz de zamanla motorsiklet tutkunu değil motosiklet tutkunu olursunuz
çünkü motorsiklet tutkunu olmak bir işe yaramaz doğruları öğrenip motosiklet tutkunu olmak lazım
ehliyetiniz var ise ve tecrübeniz de en az 30.000km'in üstünde ise size kawasaki zzr1400 tavsiye ederim
ancak benim kawasaki zzr1400 tecrübem hiç yok
bildiğimden değil sadece 1400 yazdığı için yanında belki 1400cc'dir diye en yüksek cc'si hangisi ise onu tavsiye ettim size
ayrıca kawasaki iyi motor üretiyor diğerleri de iyi motor üretiyor
bende de kawasaki olduğu için bu konuda söyleyebileceğim iyi motor dediğime inanabilirsiniz
alacağınız motorla ilgili bir kaç şey daha yazacaktım ancak siz daha iyisini bilirsiniz çünkü bu seçeneklerden birini istediğinize göre tecrübeniz benimkinden kat be kat fazla
ancak şunu söylememe izin verin ki; ben hiç 600cc'lik bir motora binmedim, oturdum üzerine ancak hiç sürmedim, sürmek cesaret ister, cesaretten daha fazla bilgi beceri ve tecrübe ister
daha bir çok özellik ister ancak bu özellikler zamanla kazanılır
eğer başlangıç motoru olarak düşünüyorsanız size tavsiyem süremeyeceğiniz için değil eğer 1.000cc'lik bir motoru başlangıç motoru olarak seçerseniz 4-5 ay sonra sıkılırsınız ve sizi daha hiç bir motor kesmez
ancak kademe kademe ilerlerseniz motor tutkunuz gelişir ve asıl istediğinize tarzınıza bu tutkuyla öğrenir ve alışırsınız
diğer türlü büyük motor ile başlar iseniz tarzınızı belirleyemeden sıkıntı yaşamaya başlarsınız belli bir süre sonra
son olarak bu forumda defalarca yazıldı çizildi büyük cc motorlara binenler zeki veya çok çok kabiliyetli insanlar değil veya büyük cc'ye binmek bir erdemlik göstergesi bir büyüklük göstergesi değil
aynı şekilde küçük cc ile başlamak da bir eziklik değildir
motora binmeye başladıktan sonra bir çok küçük cc ve büyük cc motorlu arkadaşlarım oldu
gezilerim oldu ve olmaya da devam ediyor
burda önemli olan tarz meselesi, sizin gerçekten istediğiniz şey
saygılar
motosiklet.net üyesiyim..
Modum konuyu silin lütfen.
İyiki bişi danıştık size. sanki borçluymuşuz gibi :S
İnsan biraz saygılı seviyeli olur.
dahada bişi demiyorum bi dahada bu foruma uğramam kalın sağlıcakla..
mesajım yeterince saygılı ve seviyeli
bildiğim kadarıyla yazdım bilmediğim konuları da belirttim
ancak siz bu mesajınızla bu konuya yazan herkesi genelleyerek bir sitemde bulunuyorsunuz
ne kadar adildir bu mesajınız?
ayrıca bununla kalmayıp tüm foruma bir sitemde bulunuyorsunuz
bir konu ile ve o konuya verilen cevap ile tüm forum değerlendirmesi ne kadar adil olur?
umarım sözünüzde durursunuz ama biliyorum ki içten içe bakacaksınız işinize yarayan bilgileri alacaksınız bu forumdan
siz de sağlıcakla kalın
motosiklet.net üyesiyim..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)