ankarada kışın motosiklet sürülür mü?
Reklamlar
-
merhaba arkadaşlar ,sorum başlıktaki gibi. cok kısa mesafe,okul ev arası kullanmayı düşünüyorum.motora yeni başlayacağım ve dediğim gibi ana kullanım amacım okul ev arası olacak, dolayısıyla çok yavaş sürebilecek olsam bile olsa sorun değil, zira 5 dk yol. soğuk da bi problem yaratmaz, kısacık yol cunku.
ama eğer kışın çoğunlukla suremeyeceksem, baştan vazgececeğim motor işinden, hiç boşuna masrafa girmeyeyim. bu nedenle yardımınıza ihtiyacım var.
şimdiden teşekkürler.
Reklamlar
-
kış var birde Ankara'nın kışı var ,
Ankara'nın soğuğunu yedim bırak motora binmeyi o havada yürümem bile ,
kuvvetmira hariç o kendi halindedir , O'na aldanma
"Dünyanın sorunu, Akıllılar hep kuşku içindeyken, aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır." B.Russell
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür; ve bir orman gibi kardeşcesine" Nazım Hikmet
-
Kışın motosiklet sürülmez diye bir şey yok elbette..
Termal içlikler, rüzgar kesici montlar, pantolonlar vs. ve kaliteli ekipmanlarla sürülebilir..
Mesele, acaba sürebilir miyim diye sormakta bence..Eğer soğuktan rahatsız olur muyum diye düşünüyorsanız kesinlikle rahatsız olacaksınızdır derim..
O nedenle hiç boşuna masrafa girmeyin derim ben..
Bana göre ise Ankara'nın soğuğu kuru soğuk olduğundan sürüş için herhangi bir engel yok..Islak olmasın yerler tamamdır
-
Ankara'dan ayaz olan Eskişehir'de sürülüyor ama giysi şart, boyna takılan birşeyler var ondan da almak lazım, 30-40'la sürdüm bugün kot pantolonla 1 saattir çözülemedim. Özellikle buğu yaptığı zaman kaskın vizörünü aralayıp gitmemek gerekiyor.
-
-
teşekkürler.zaten soğuk cok problem olmayacak,kışın kısa mesafe ulaşım aracı olarak kullancam ama ben aslında kar-buz vs gibi nedenlerle kullanamamaktan bahsediyordum.daha once hic motor açısından bakmamıştım o yuzden hatırlamıyorum ortalama ne kadar karlı buzlu oluyo yerler.
-
Buzlanma olduğu zaman dikkat etmek gerekir. Trafiği çok hızlı akıyor ve araçlar birbirini çok yakın takip ediyor; sevmiyorum bu yüzden. Ancak illa kışın bineceğim dersen sabah erken saatlerde buzlanma oluyor. Otomobil için çok önemli değil ama motosiklet için tehlikeli olur. Kar yağdığı zaman zaten tam bir fantazi olur.yinede kışın binemediğin gün sayısı 20-30 gün civarında olur. Yerler ıslaksa akşam ayaza çekip buza döndürebilir bunu da unutmamak lazım.
kıyafetle falan soğuk bişekilde engellenir ama zeminin durumuna çok dikkat etmek lazım. Ankarada yaşadığım zaman kışın motora binmiyodum. Hersene 1-2 defa arabayı kızılayda bırakıp kar nedeniyle otobüs yada dolmuşla eve döndüğümde olmuştur. 2 gün sonra arabayı alyodum tabi ama motor bir hafta kalabilir.
-
egeb adlı üyeden alıntı
teşekkürler.zaten soğuk cok problem olmayacak,kışın kısa mesafe ulaşım aracı olarak kullancam ama ben aslında kar-buz vs gibi nedenlerle kullanamamaktan bahsediyordum.daha once hic motor açısından bakmamıştım o yuzden hatırlamıyorum ortalama ne kadar karlı buzlu oluyo yerler.
Eğer sıklıkla buzlanma oluyor ve kar yağışı gerçekleşiyorsa motosiklete binmek tamamen fantazi olur..
Buza denk gelen tekerlek anında kayma eğilimine giriyor çünkü..Arabayla veya yolda yürümekle kıyaslamayın..
Şimdiye kadar bir kere düştüm motosikletten onun nedeni de buz idi..
Dümdüz giderken ön teker buza denk geldi ve cupp diye kaydım..
Yani buz varsa motor yok
-
Mersin İl Temsilcisi
Osbourne adlı üyeden alıntı
Eğer sıklıkla buzlanma oluyor ve kar yağışı gerçekleşiyorsa motosiklete binmek tamamen fantazi olur..
Buza denk gelen tekerlek anında kayma eğilimine giriyor çünkü..Arabayla veya yolda yürümekle kıyaslamayın..
Şimdiye kadar bir kere düştüm motosikletten onun nedeni de buz idi..
Dümdüz giderken ön teker buza denk geldi ve cupp diye kaydım..
Yani buz varsa motor yok
yani motosikletle giderkn buzlu kola içemeyecekmiyim?
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
-
07 Aralık 2010, 20:20
20-30gun binememek gun cok kötü değil gibi aslında.düşüneyim bunu.
herkese çok teşekkürler bilgiler için
-
07 Aralık 2010, 20:33
-
07 Aralık 2010, 21:07
Ben Ankara'da 2006 basinda kar buz uzerinde bisiklete bindim,
AKM o zaman halka acikti rahatca dolasabiliyordunuz, hic ayak basilmamis kar birikintilerinin uzerinde bisikletle az eglenmemisimdir.
Bir kere de kurtulus parkinda karli-buzlu haldeyken bisikletle dolasmistim.
Yokus bile cikiliyor buzlu yolda dahi, ilk hizi alabilirsen gerisi kolay
Bisiklet garip alet on tekerin havasini biraz indirince cam gibi buz uzerinde bile gidiliyor.
ama bisikleti cok yatirmamak lazim yoksa dusersiniz.
Tabi maharet biraz da kullanicida.
-
07 Aralık 2010, 21:14
ben şahsen kullanmıyorum hatta motosikletimi kapattım, ankara'da sabahları yere çiğ iner yani gizli buzlanma olur o yüzden yolun fiziki şartları izin vermez, ama yine de bunları göze alırım diyorsanız sorun yok ancak çok iyi bir lastiğe ve iyi bir motora ihtiyaç var ki sabahları çalışsın ve kaygan yolda fazla tehlike yaratmasın.
eğer bu aşamaları geçersen kesinlikle ama kesinlikle eklem yerlerini ve gövdeni koruman gerekecek zira orda sıkıntılar yaş ilerleyince ortaya çıkar zaten üşengeç bir tipsen hergün o kaadr korumayla okula gitmek istemeyeceksin.
şahsi görüşüm, motosiklet ankara'da ulaşım için hele hele kışın hiç sürülmez, sabır, istek ve keyifle sürmek gerekir bu şehirde motoru.
-
07 Aralık 2010, 21:37
ben ankarada kardada buzda da bındim karda cok keyifli gazı milim mililm ceviriyorusun bazen arka sapıtıyor buza denk keldiğimde viites kuculterek yarım debriyaj seklınde yavas yavas bırakırken ön frenı hafif hafifi sıkarak buzlu yollardadan cok gectim ama bu bırazda sana bağlı karda buzda motoro bınmek keyif veriyorsa her sekilde yol gıdersın ama eziyet gıbı görursen 5 metre bıle ilerleyemezsın yolda
bu arada motorun ne
-
07 Aralık 2010, 22:10
motora binilirmi bilmem ama askerlik yapılmaz orda o soğukta onu biliyorum şaka bi yana içine içlik falan giymen lazım bu seferde okulda terlersin o içliklerle. bence hiç macera arama hafta sonları keyif için kullanırsın motorunu...neme lazım sabah geç falan kalırsın yetişmek için açarsın gazı aksilik bu ya bi buza denk gelirsin...Allah korusun.
öyle 3 aşşağı 5 yukarı değil...1 aşşağı 2,3,4,5,6 yukarı...
-
07 Aralık 2010, 22:12
Nexagon adlı üyeden alıntı
ben şahsen kullanmıyorum hatta motosikletimi kapattım, ankara'da sabahları yere çiğ iner yani gizli buzlanma olur o yüzden yolun fiziki şartları izin vermez, ama yine de bunları göze alırım diyorsanız sorun yok ancak çok iyi bir lastiğe ve iyi bir motora ihtiyaç var ki sabahları çalışsın ve kaygan yolda fazla tehlike yaratmasın.
eğer bu aşamaları geçersen kesinlikle ama kesinlikle eklem yerlerini ve gövdeni koruman gerekecek zira orda sıkıntılar yaş ilerleyince ortaya çıkar zaten üşengeç bir tipsen hergün o kaadr korumayla okula gitmek istemeyeceksin.
şahsi görüşüm, motosiklet ankara'da ulaşım için hele hele kışın hiç sürülmez, sabır, istek ve keyifle sürmek gerekir bu şehirde motoru.
+1000
En az 3 ay kapatırsın motoru hiç gerek yok maceraya. Kardan buzdan kurtulsan bile 30 lu yaşların sonunda romatizmadan kıvranırsın. Ankara nın kışı ile şaka olmaz.
-
07 Aralık 2010, 22:20
ankara'da kışın kuryelerden gayri motora binen görmek zordur.
ben biniyorum, arabam yok zaten.
bikaç sene önce gocuk ve pantolonla binerdim, vietnam kadar zor şartlardı. tükkana yorgun ve muzaffer bi komutan edasıyla varırdım.
çok üşüdüğün zaman dikkatte dağılıyor. ama asfalt yanığı ısıtmıyor
şimdik mont pantolon filan aldım, kolaylaştı biraz.
soğuğun yanında yol ve görüş şartlarıda epey kötüleşiyor tabii.
buğu yapmayan, içinde poyraz esmeyen bi kask şart.
soğuğa göre giyinip yol ve görüş şartlarına uygun sürüş yaparsan sıkıntı yok.
geleneksel, teknolojik, ne bulursan yapışmak lazım ayaza karşı
(bkz. pekmez içip gore-tex giymek)
şahane yazdım haa, gram hata yok
takendy adlı üyeden alıntı
kuvvetmira hariç o kendi halindedir , O'na aldanma
"öyle bir yar sevmişem, şiirdir kaşı gözü
4 mevsimde bizimdir, hor görme kışı güzü"
Antonio Vivaldi
"laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."
-
07 Aralık 2010, 22:31
Balıkesirde kar yağarken kurye motorları vızır vızır sürüyordu demkki sürülüyor..
-
07 Aralık 2010, 22:37
habu az yukarda yazdıklarımdan "kışın motor kullanmak kolay ve zevklidir" manası çıkmasın.
giyinsende kuşansanda ankara'da kışın motor kullanmak zordur.
"laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."
-
07 Aralık 2010, 22:38
tekrar teşekkürler herkese.
daha once de yazdım,motora yeni başlayacağım o yuzden boyle bir soru sordum,direk başlamasam mı diye.
gitmem gereken yol 3-4 kmden fazla değil,kışın sadece orayı goturebilsin yeter,üşümeyi o yuzden dert etmiyorum, gezme bolumunu yazın yaparım zaten diye dusunuyorum.motor olarak da regal raptor dusunuyorum, kış soğuğunda sabahları bi sorun yaratır mı sizce?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)