Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Mont temizliği

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Honda CBF 250, Yamaha MT-07
    Yavaş yavaş kar ve yağışların gelmesiyle montumu bir sezonun bütün kirinden terinden arındırıp önümüzdeki güneşli günlere kadar dolaba kaldırmayı planlıyorum. Henüz ilk montum olduğu için yanlış bir şey yapmak istemiyorum. dainese'ın tekstil montlarından kullanıyorum. Kimisi kuru temizlemeye veriyormuş. Alırken sorduğumda korumaları çıkarıp sabunlu bezle silip durulayın demiştlerdi bende sabun iyi durulanmazsa sıkıntı yaratır başka ne kullanabilirim dediğimde şampuan da kullanabilirsiniz demişti. Şampuanlı suya bastırıp bir süre bekletip temizleyip durulasam uygun olurmu ? Sizler nasıl temizliyorsunuz ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Kuru temizleme kesinlikle yasak. Montun içindeki etikette yıkıma talimatı yazılıdır. Sabun tozu ile makinanın hassas yıkamasında 40 derecede yıkayabilirsin. Narin sıkma kullanmalısın.

emrello - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TA '07 (Anya)
    Korumaları çıkart. Ilık suda sıvı çamaşır deterjanı kullanarak elde yıka (leğende, kovada vs.). Daha sonra bolca suyla durula (yine leğende, kovada) ve elbise askısına asarak kurut.

Ben Revit ve Bering montlarımı böyle yıkıyorum, bir sorun çıkmadı.
    Ağır metal insanı...

mogli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fazer1000 - F650 GS
    Alıntı emrello adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Korumaları çıkart. Ilık suda sıvı çamaşır deterjanı kullanarak elde yıka (leğende, kovada vs.). Daha sonra bolca suyla durula (yine leğende, kovada) ve elbise askısına asarak kurut.

Ben Revit ve Bering montlarımı böyle yıkıyorum, bir sorun çıkmadı.
    Ben de Rev'it, Bering, Richa, Shark ve Prohell montlarımı aynı şekilde yıkıyorum. 40 derecede kısa programda.

Önemli olan nokta korumaları çıkarıp ters çevirmek ve makinayı fazla doldurmamak.

Kuru temizlemeciye de verebilirsin. Ama verdiğin firmaya dikkat et reflektörler ya da kumaş bozulursa parasını isteyebileceğin bir yer olsun.
    Motosiklet bir ULAŞIM aracı değil bir İSYAN aracıdır!
    Her şeyin Aslı Güzeldir!
    Ömürüm boyunca hatırlanacaksın aYe...

inzell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Eldivenimin içinde hoş olmayan bir koku var, nasıl yıkayayım?
    www.motorumla.net

Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Korumaları çıkarıp makinada etikette belirtildiği derece de yıkayabilirsiniz.

Makinaya sadece montu atın ama, başka çamaşır olmasın.

Sıktırmada yapmayın.
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)