mrb motorsever arkadaslar tahmin edebiliyorum diceksiniz daha önce böyle bir konu açılmıştı diye ancak gercekten cok kararsız kaldım1 kaç ay için de motor almayı düşünüyorum ama hangi tarz motor benim için uygun karar veremiyorum .. ilk olarak scooterla (başımın belası mondialle ) sonra izmir caddelerinde cruiser motorları gördükçe seçimimi uzun birr araştırmadan sonra hyosung gv 250 den yana kullandım gecen yıl maddi durumlardan dolayı satmak zorunda kaldım gv 250 kullanırken ilerde alacağım motor olarak abisi olan gv 650 vardı hem şekil güzelliği hem güç fiyat/performans olarak düşünürsek ...ancak uzun yolda yorulduğumu farkettim cruiser üzerinde ve boyumun 1.86 olmasından dolayı cruiser motorlarda sırıttıgımı fakettim ve bacaklarımın deponun üstünde dolaştıgından dolayı uzun yolda bazen cok zor geliyor ..suzuki v strom deneyimim oldu acıkcası cok güzel ancak iri bir motor ve uzun yolda süper... cruiser veya enduro/touring arasında seçim yapmam lazım kendi tecrüblerime bakarsam uzun yolda yaptığımı düşünürsek enduro daha mantıklı ama cruiser oturuşu ve sesi beni herzaman cezbettiği için bir türlü karar veremiyorum aslında transalp tam benlik ama yakıt olayı bitiriyor genel olarak...
Bütçem: 12000 tl ye kadar diyebilirim
* boyum 1.86 kilo 80 yaş 23
*enduro/touring veya cruiser
* 650cc ve yukarısı bir motor düşünüyorum( istisna olarak belki kle 500)
* uzun yol yapıyorum dağa taşa nadiren çıkarım
* yakıt olayı birazda olsa önemli benzinin ülkemizde sürekli arttığını düşünürsek
* egzos sesi güzel olsa fena olmaz
* marka olayını pek kasmıyorum hyosung kullandıktan sonra çinli dışında olsunda
* aklımdaki ancak binipte test edemediğim modelleri söylemem gerekirse
cruiserlar
*hyosung gv 650 üzerine oturmuşlugum var bacaklarımı tam olarak uzatabildim
*yamaha dragstar 650 sport veya classic , dragstar 1100 classic veya classic
*kawasaki vulcan 800 ( ön tekeri ince olandan)
enduro/touring
*yamaha xt660r veya x
*kawasaki kle 650 versys veya kle 500 (yeni kasa)
*yamaha xt660 z süper tener yeni kasa
*suzuki v strom dl650
yada sizinde önerileriniz olduğunu düşünürsek benim tarzım ve motorum ne olmalı mantıken