Seni; istekli,mantıklı ve ne istediğini bilen bir genç olarak gördüm.
Sen, hayatta aç kalmazsın. İyide para kazanırsın..
Önce bir işe başla. Başlamak bitirmenin yarısıdır..
Allah kolaylık versin.Yolun açık olsun..
Seni; istekli,mantıklı ve ne istediğini bilen bir genç olarak gördüm.
Sen, hayatta aç kalmazsın. İyide para kazanırsın..
Önce bir işe başla. Başlamak bitirmenin yarısıdır..
Allah kolaylık versin.Yolun açık olsun..
[B][COLOR="Purple"] Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok..[/COLOR][/B][B][COLOR="RoyalBlue"][COLOR="Blue"]Ne elbiseler gördüm içinde insan yok[/COLOR]..[/COLOR][/B]
çek-senet tahsilati isinde iyi para var.
Ben ilk motorumu oyle almistim.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
Ben cicekcide calismistim.
Yasin tutsa kuryelik yap dicem mc donalds ta falan ama yasin yetmiyo.
Cicekciden sonra tamirhanede takildim gerci o zaman motoru almistim ama amac ogrenmek.
We are many...
[B][COLOR="Purple"] Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok..[/COLOR][/B][B][COLOR="RoyalBlue"][COLOR="Blue"]Ne elbiseler gördüm içinde insan yok[/COLOR]..[/COLOR][/B]
İyi yakaladın Şeyh Şamil Gol, diyorsun.
Barışın artık, iyi olmuyor böyle
Basurumu sizlattin.
Makara bir tarafa da arkadas madem çalismak istiyor, faydali olmasak da biz hangi yollardan geçtik onu da yazalim.
Belki bir fikir verir.
Ben ilk motorumu nasil aldim?
Bu soru üzerinden gidelim.
arkadas da ulem millet neler yapmis desin.
Ama maalesef, zengin çocugu degilseniz, hayatin gerçekleri böyle.
Benim babamin bana degil motor, bisiklet alacak parasi yoktu.
Zaten yasim da motosiklet almak için uygun degildi.
ama kullaniyordum.
Ustelik motosiklet almaya da ihtiyacim yoktu.
Dayim motosiklet tamircisiydi ve bir suru motoru vardi.
Daha 7 yasimdayken dayim kullanmayi ogretti ve o zamandan beri tepesindeyim.
Tüm bunlara ragmen, insan kendine ait bir motosiklet arzuluyor, hayalini kuruyor.
Kisa özetten sonra asil mevzuya geçeyim.
Ilk motorumu daha çocuk denilebilecek yasta aldim.
Sabah okula gidiyordum.
Ögleden sonra dedemin kasap dukkaninda çalisiyordum.
Fakat dedem bana sadece bir harçlik verirdi.
O harçlikta, okulda kantine indigimizde, sandviçin yanina mecburen çay yerine bana bir kola içme zenginligini getirirdi o kadar.
Ve ya bir arkadasima daha kola ismarlayabilirdim.
Yani bu kazançla motosiklet almam imkansizdi.
Benim gibi bir arkadasim daha vardi motor tutkusuyla yanip tutusan.
Maalesef 89 yilinda sehit oldu.
Onunla birlikte bir is kesfettik.
Bu bildiginiz domates kasalari varya.
O kasalari çakanlara, parça basi para veriyorlardi.
Sektorde buyuk ihtiyaç vardi ve biz çocuk halimizle bu boslugu doldurmaya karar verdik.
O zamanlar oyle bir hal vardi ki, biz kasa çakacaz dedinmi hemen çiviyi çekici eline veriyorlardi.
Bizim bir motosiklet alabilmemiz için, 3 ay boyunca gunde en az 100 kasa çakmamiz gerekiyordu.
Biz azimliydik.
Ise basvurduk.
Hemen kabul edildik.
Sabah okuldan çikiyordum.
Dedemin dukkani mecburi hizmetti.
Aksam ustu, mecburi hizmeti tamamlayip rahmetliyi alip, kasa çakmaya gidiyordum.
Bizim 100 kasa çakmamiz lazim ama biz 30 kasayi geçemiyorduk.
Bir ay kadar sonra 50 kasa çakmayi basardik.
2 ay sonra 100 kasaya yaklastik.
Kisacasi biz hergun 100 kasa çakmak zorundayken, butun is hayatimiz boyunca 6-7 kere bu rakami bulabildik.
Ama artik ustalasmistik.
O yaz sezonunda kazandigimiz parayi, en afili bayramliklari almak için harcadik.
Ama gelecek yaz, çok farkli olacakti.....
devam edecek......
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
Coq, işte senden beklenen budur.
En azından, ciddi konularda; gençlere ve yeni
nesile olumlu örnek olmamızda büyük yarar var..
İnternetten bulabilirsin ,sahibinden.com örneğin, ne satıyorlar,ucuz ve kaliteli ürünler hangileri, toptancılar kim nerede öğren ve diğer dükkanlara toptan al toptan sat.
coq arkadaşım hikayeni coq merak ettim okurken çok keyif aldım gerçekten.
Kardeşim seninle aynı şeyleri düşünmekteyiz ve aynı yaşlardayız ben yaklaşık 10-11 yaşlarımdan beri yazları çalışırım ve geçen yaz 1 ay kafede 1 haftada tamircide çalıştım 500 lira + bahşiş kazandım ancak o paradan eser yok şimdi ve bu yaz 1 ay stajım var 1 ayda kendim bulacağım bir işte çalışacağım tahminen 1000 liraya yakın bi kazancım olsa ve onu peşinat olarak versem gerisini taksitle ödeyebileceğimi düşünüyorum ve motoru bu yazda alamazsam çok üzülücem artık motor sevdası derslerden bile ağır basmaya başladı çünkü.Benim sana tavsiyem eğer sadece para için istiyosan bahşiş toplayabileceğin bir işe gir.
Kule kalkışma kızlar inişime hasta!!
ben pansiyon çalıştırdım yazın yazında motorumu aldım
Kask takmaya ihtiyacın olmadığını düşünüyorsan,muhtemelen
Gece yol yapma ki; gün doğumunda uyumayasın
Motosikletine binmek için acele et ama bindikten sonra etme
vay be herkes ne güzel azim etmiş almış çalışmış ben çok küçük yaştan beri çalışıyorum şuandada iyi gelirli işim var hala bekliyorum anca artık bu yaza alabilicem
İlk motorlu iki tekerime bedavaya kondum, çocuk yaştaydım zaten ve başkası mümkün değildi. Ben 13-14 yaşlarındayken babam Türkiye'ye Fransa'dan ithal ilk giren Pegueot 103'lerden almıştı bir tane. Birkaç sene sonra araba alınca moped tamamen bana kalmıştı.
İşte böyle 15-16 yaşlarındayken babamım arkadaşı bir mimarın ofisinde çalışıyordum. Tüm yazlarım çalışarak geçti neredeyse, severdim çalışmayı, boş boş gezmeyi yakıştıramazdım kendime.
Ofise yeni sekreter alınmıştı ve kendisinde ofisi açmak için henüz anahtar yoktu. Ben de o ilk günlerde bir gün işe geç kalmıştım ve kendisinin kapıda beklediğini bildiğim için motora atlayıp son sürat ofise gidiyordum. Limitleri o kadar zorluyordum ki motor adeta altımdan kaçacak gibi oluyordu. Lanet olası kırmızı bir MAN kamyon ve bu sürat yüzünden ilk ve en ağır kazamı o zaman yaptım ve bir haftası yatarak olmak üzere 10 gün kadar istirahat ettim.
Ön maşa yamulmuş, tekerlek sekiz olmuş, aynalar ve fren magnetlerinden biri kopmuş, sol arka amortisör bağlantıları kırılmıştı. Hatırlamadığım 3-5 sorunu daha vardı.
Motosiklet o yazın kalanını ve kışın tamamını kömürlükte geçirdi. Ailem tekrar kullanmama taraftar değildi artık
Okul tatil olduğunda o yaz ilçenin en büyük mağazalarından birinde çalışmaya başladım. Manifatura, konfeksiyon ve mobilya bölümleri vardı 3 ayrı binada. Beni konfeksiyon bölümüne aldılar. Ama mobilya bölümü her zaman içimde ukteydi çünkü evlere mobilya halı vs götürüldüğünde iyi bahşiş veriyorlardı. O ağır eşyaları kamyona yüklemek ve sonrasında bilmem hangi kata taşımak ciddi hamallık işiydi. Her mobilya sevkiyatında patronlara minnet rica ben de ekibe katılıyordum ve henüz alnımım teri kurumadan cebime giren bahşişlerin tadını çıkarıyordum. Bunu zevkle yapıyordum çünkü zavallı mopedim ağzı burnu yamuk vaziyette benim olaya el atmamı bekliyor, kömürlüğe her girişimde boynu bükük vaziyette gözlerimin içine bakıp duruyordu. Ailem de niyetimi biliyordu ama olay artık soğumuş olduğu için pek karışmıyorlardı.
O zaman parçalar öyle ucuz falan da değildi, mopedi toplamak için ciddi maliyet gerekmişti. Aynalar bile ateş pahasıydı veya bana öyle geliyordu bilemiyorum. O yaz keyfi yaptığım her harcamayı kesmiş, haftalık ve bahşişlerimi biriktirerek mopedi en iyi şekilde toplatmıştım. Çok keyifliydi, artık o tamamen benimdi, adeta her zerresinde alın terim vardı ve artık ona binmek daha anlamlıydı
ailenın dediği bigi su satabilirsin ..su deyip geçme bim gibi mağazalardan koliyle alırsan ucuza gelir evde buzdolabında bekletirsin soğuk soğuk duraklarda plajlarda kolayca satabilirsin tanesini 1 liradan,,iyi düşün yazın günde 50 tane rahat satarsın temiz para vallahi :D
öyle 3 aşşağı 5 yukarı değil...1 aşşağı 2,3,4,5,6 yukarı...
hocam naptın ya 1 bardak suyu 1 liradan adamı durakta dövdürtücekmisin
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)