Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

600 ile başlanılmaz diyenlere

REKLAM ALANI
    angorstatik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FAZER 2006
    kimileri motora biner, kimilerine de motor biner..
    ters anlaşılma olmasın lütfen.. hocaların lafıdır bu.. virajı dönerken suratında gülümseme ile dönemiyorsan motor sana biniyordur, aksi taktirde sen motora biniyorsun..
    umarız uzun yıllar kazasız belasız binersin ama dikkatli ol...
    motorda motor, ille de motor

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    şuan motor yok..peugeot 407 cup. land rover
    Alıntı KuweytLi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hala aynı şeylerden bahsediyorsunuz elinin ayarı olmuyan kendini bilmez gaza gelen bi tipe ne verirsen patlar. yok gazı açık unutmaymış yok frene basamamaymış. bunları yapacak kafa yoksa zaten motora binmesin.
    istediğin kadar sakin insana ver bilmeyen birine 600 cc verirsen el ayarı diyebişe vardır 150de ne kadar açarsan aç bi devrin üstüne çıkmaz ama 600de öyloe bi uçar giderki motor altından......
    durma olayıda bir sorun. ani duruşlarda racing motorlar da freni sıkarsın ve ani yaptığn için seni üstünden atabilir.

GorkeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Evet herkes 600cc ve üzeri motosiklet kullanabilir...
    Ama... kullanmak var kullanmak var.
    Alttaki videoda sürücüyü belki de ölümden kurtaran nedir? Şans mı?

Veya alttaki motorcu da R6 kullanıyor mu? Kullanıyor.

Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu
    Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero

kanucan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Hala aynı şeylerden bahsediyorsunuz elinin ayarı olmuyan kendini bilmez gaza gelen bi tipe ne verirsen patlar. yok gazı açık unutmaymış yok frene basamamaymış. bunları yapacak kafa yoksa zaten motora binmesin.
    Sende R6 olduğuna eminmisin.

Bana hiç inandırıcı gelmiyorda.

Motosikleti
    yamaha r6
    Alıntı kanucan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sende R6 olduğuna eminmisin.

Bana hiç inandırıcı gelmiyorda.
    onun cevabını ben degıl gazladıgımız arkadaslardan gelırse onlar cevap versın.
    ZevkLer ve RenkLer TartışıLmaz...

casillas00 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bazi şeyleri geç anlamazsın inş.

Zaten O kadar MotoGP'ci felan direk Motogp'den başlıyo adamlarda super kafa var.

Tek bizde kafa yok nalet olsun kafasınız hepimiz.

Motosikleti
    05 zx6r (636)
    başlanmaz değil.başlanır.yetenek meselesi hepsi.sen yeteneklisindir ok o yeteneklidir ok bu yeteneklidir ok ama herkes bu kategoriye girmez.

senin şu yazını okuyup gaza gelen biri alsa 600cc racing bi makina gitse ölse vebali sende kalcak. kaldırabilirmisin?

madem ilk başlama motoru racing olabiliyo r6 olmasaydında hayabusa alsaydın.nasılsa elinin ayarı var nasılsa kullanabiliyosun. neden r6 aldın hayabusa almadın? maddiyat bi yere kadar.cevap ortada.kendine güvenin yok.istesen hayabusada alırdın ama racing in a sından başlamışsın.
    motora başlamakta aslında böyle a dan başlanır z ye gidilir.

kazasız belasız bin başkalarına akıl verme başka bişi istemez kimse burda senden...

Motosikleti
    Alıntı casillas00 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bazi şeyleri geç anlamazsın inş.

Zaten O kadar MotoGP'ci felan direk Motogp'den başlıyo adamlarda super kafa var.

Tek bizde kafa yok nalet olsun kafasınız hepimiz.
    bunca tecrübe yıllar bi sürü kişi ve bir adet 600cc motor ve bir arkadaş...
    bana neden demediniz yarışlara katıl diye başımın etini yemştiniz(bn sizinkini yemiştim daha doğrusu) oyyyneydi o günler.
    hepiniz sağolun iyiki anlattınız ya gerçekten hepsi doğruymuş. kazalardan çevremden araştıra araştıra yaşamasamda öğrendim.

cousinecruis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bmw R 1150 GS
    Alıntı y.infernal adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Beyler 150cc motorla 1000cc motor arasındaki tek fark sürücüsüdür.

Sen aşırı süratı seviyorsan ve iki tekerin üstüne ilk defa oturmuşsan bu senin sonun olur.
    Adam gibi kuralları uyup sakin kullanırsan kaç cc olursa olsun tecrübe edinirsin.

Buradaki mantık cc değil.

150cc motor 200 km/h hıza çıksaydı o zaman " motorun kaç cc ile başlanacağı" gibi saçma tartışmalar ortaya çıkmazdı.
    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:39 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:34 ----------

Herşey 1 saniye içinde ansızın gerçekleşiyor ve ne yazıkki buda başkaları yüzünden oluyor. İşte bu yüzden motorcular aşırı hızdan kurban olmasın diye küçük ccli motorlar öneriliyor
    Sevgili Kuweytli arkadaşım Hız motoru için yeterli tecrübeye sahipmisin? yoksa tecrübene ve kendine çok güvenip " bana bişey olmaz abi" diyenlerdenmisin? Allahım esirgesin seni, ailene sağlık sıhhat versin.
    Evindeki muhabbet kuşunu, bebe şampuanı ile yıkayan insanlardan zarar gelmez

Motosikleti
    Alıntı brkkksln adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    başlanmaz değil.başlanır.yetenek meselesi hepsi.sen yeteneklisindir ok o yeteneklidir ok bu yeteneklidir ok ama herkes bu kategoriye girmez.

senin şu yazını okuyup gaza gelen biri alsa 600cc racing bi makina gitse ölse vebali sende kalcak. kaldırabilirmisin?

madem ilk başlama motoru racing olabiliyo r6 olmasaydında hayabusa alsaydın.nasılsa elinin ayarı var nasılsa kullanabiliyosun. neden r6 aldın hayabusa almadın? maddiyat bi yere kadar.cevap ortada.kendine güvenin yok.istesen hayabusada alırdın ama racing in a sından başlamışsın.
    motora başlamakta aslında böyle a dan başlanır z ye gidilir.

kazasız belasız bin başkalarına akıl verme başka bişi istemez kimse burda senden...
    honda 1000 de olur farları çok asii duruo falla super

Sinan Aksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Afrika..
    Aslinda buna benzer konularda bi cok defa yorum yaptik, yazdik cizdik ama senin gibi iyi niyetli güzel bi kardesimiz cikiyor yine yaziyoruz
    Olsun, yazalim.. Zaten burada bulunma amacimiz bu.

Iki saattir seni kirmadan nasil yorum yapabilirim diye düsündüm, en sonunda baktim düsüne düsüne sabah olacak aklima estigi gibi yazayim dedim.

Güzel kardesim kac yasindasin bilmiyorum ama umarim kumar oynadiginin farkindasindir.
    Üstelik bu öyle bi kumar ki hile yapma sansin yok.
    Kumar masasinda onun karsisindayken isin üc kagidina kacma sansin yok.
    Cünkü karsinda profesyonel bi kumarbaz var. Üstelik onun refleksleri ve tepkileri senden daha hizli ve daha güclü.

Yüksek cc ile baslayan bircok kisi var yakin cevremde.
    Fakat hepsinin saglik durumundan süphe ettim, gönül rahatligiyla hayirli olsun kardesim güle güle kullan diyemedim.
    Bunlarin bi kismi simdi catir catir istanbul sokaklarinda cirit atiyor, bi kismida basindan gecen talihsiz olaylar yüzünden bu tutkusuna veda etti...

Biraz düz mantik olacak ama bi örnek vereyim...

Bir arazide 200 tane beygir düsün.
    Bu 200 beygiri yan yana koydugun zaman 5 ciftlik dolusu at eder.
    Bu 200 beygir'in kontrolünü sag avucuna verildigini düsün birde.
    Kontrol etmesi ne kadar zor olur degilmi?

Bunlarin hepsi saniyelik olaylar.
    Motosiklete kücük CC le baslanmasinin onlarca sebebi vardir.
    Yerdeki beyaz serit cizgiler, asfalt'a göre 6 kat daha kaygandir.
    Kücük CC'li motosiklet genelde kg olarakta daha düsük olur ve böyle durumlarda kontrolü daha kolay olur.
    Orman yollarindaki cam yapraklari sabun gibi kaygandir ve bir tehlike aninda kücük CC'li motorla kontrolü daha kolay olur.

Buna benzer bir sürü örnek var baslangicta kucuk CC secilmesi icin.
    Yani sadece kendi sürüs kabiliyetine güvenmek pek dogru bisey degildir.

Ayrica ben artik 5000 km yol yaptim. Tamam CC yükseltme zamanim geldi gibisinden yaklasimlarda dogru degildir.
    Yapmis oldugun 5000 km, sana sadece kullandigin motora adapte olmani saglar, yani motorun hangi durumlarda ne tepki verecegini kavramis olursun...

E olan olmus artik.
    Benden sana bi arkadas tavsiyesi.
    Motorunla ana yollara cikma.
    Ara sokaklarda da gezme.
    Caddeyede cikma hatta.

Kardes sen en iyisi hic bi yere cikma.

Bos alanlarda pratik yap.
    Motorunu iyice bi tanimaya calis...

Umarim bizi üzmezsin...
    İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..

extrem_015 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    EŞŞİZ TR'DE TEK CBR600F PC35 4 CİĞERLİ EŞEK ARISI
    anlar gidersin boşver....

Arjantinli69 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ GSF 600 S BANDİT
    Alıntı Ofelya adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İşallah kazasız belasız kullanırsın da,
    biz de bu arkadaş, bi ara böyle bi konu açmıştı,
    yazık oldu çok gençti demeyiz !!!

diyorum,yürümeyi üğrenmeden koşmaya benzer.yoksa 1000 cc ile'de başlarsın ama azrail arkandan seni takip eder.
    Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım.. GHOST RİDER

zaferkarizma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    hepsi satıldı :(
    Alıntı GorkeM adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet herkes 600cc ve üzeri motosiklet kullanabilir...
    Ama... kullanmak var kullanmak var.
    Alttaki videoda sürücüyü belki de ölümden kurtaran nedir? Şans mı?

Veya alttaki motorcu da R6 kullanıyor mu? Kullanıyor.

bu yazıya şöyle bir cevabım olur direk yüksek cc başlamak isteyenlerde dahil canından olmayan malından olur.

Zafer hiç düşmemek değil, her düştüğünde yeniden ayağa kalkabilmektir !

y.infernal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    VW Polo
    Dağ yollarında 100bin km yapan mı yoksa dört tekerlilerin arasında 5bin km yapan mı daha çok tecrübelidir ?

Okan Sinan Ocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW K1200GT (Helga) BMW S1000XR M Sport
    Sevgili kardeşim,

Bu satırları yazan ağabeyin derki ,

Neden 600cc ile başlanmaz sorusunun cevabını arıyorsan cevabı aslında hemen yanıbaşında.

Şimdi git ve öncelikle sevgili annenin - babanın ellerinden öp . Ardından sor bakalım sen ilk yaşına girerken neden evdeki sivri köşeli sehpaları kaldırdılar , kesici delici olan şeyleri kapalı yerlere kaldırdılar. Neden sana daha ilk adımını attığın anda süper şekilde koşmanı sağlayacak bir nike veya adidas almak yerine patik giydirip yürüteç yada örümcek denen o sekiz tekerlekli zımbırtının içine oturttular. Çünki zarar görmeni istemiyorlardı , önce adım atmanı sonra bunu diğer adımların izlemesi sağlamak için seninle ilgilendiler ve bir gün geldiki artık sağa sola çarpmadan koşmaya başladın işte o zaman seni parka götürüp enerjini orada harcamanı sağladılar.

Şimdi burada sana yol gösterecek aile büyüklerin yok , bilmiyorum belki hiç hayatlarında motora bile binmediler 250cc ile 600 veya 1000 arasındaki farkı bilmiyorlar. Ama bizler , yani motora küçük cc ile başlanmalı diyen motor üzerinde yüzbinlerce km yapmış ve hala hayatta olmayı başarmış ağabeylerin aradaki farkı çok çok iyi biliyoruz.

Halamı ısrar ediyorsun o 600cc ye hakim olduğunda , hadi git çalıştır motorunu , tak 1. vitese çevir gazı devir 10.000 dd ye gelsin . Hadi bırak DEBRİYAJI ve gazıda sonuna kadar aç , ne duruyorsun hadi açsana .......

Delirdiğimi düşünüyorsun değilmi , hayır delirmiş falan değilim bu forumda şu anda hayatta olan veya buradan göçüp gitmiş pekçok ağabeyin bunu yapabiliyorlardı ve hala 600 cc ye hakim olabildiklerini düşünmüyorlardı ...

BENCE SENDE BU MAKİNAYA NE KADAR HAKİM OLABİLDİĞİNİ TEKRAR SORGULAMALISIN.

Sevgiler.

otopsici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha tracer 900 - Yamaha tracer 700
    kuweytli yaşın kaç abi?
    çok merak ettim
    Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
    Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
    Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez

Motosikleti
    fz1 fazerr
    hep tartışma konusu hep tartışma konusu düşük cc ile mi yoksa 600 lüklemi başlama.hiç motosiklet kullanmasını dahi bilmiyorsan bile 600 ve 650 cc ile başlanır başlanmasına ama 16-17 yaşındasın daha gücün kuvvetin yerinde degil 220-230 kiloluk motora hükmedemiyorsan(motoru ayaklığından alamıyorsun,üzerine bindigin zaman ayagını yere koymadan devriliyorsan,bu senin başlangıç motorun degildir öncelikle binmiş olduğun motosikleti fiziki açıdan biraz hükmetmen işini biraz daha kolaylaştırır) eger fiziki açıdan kendini yeterli görüyorsan iyi bir egitmen tarafından 1,5-2 ayda acele etmeden sindire sindire işin teknik tarafını(manetleri tutma şeklinden,frenleme sistemlerini,gaz kolunun hassasiyeti,viraja girme yatma kalkma demiyorum , daha bir çok ayrıntı) bunları ögrenmeden yüksek cc li bir motosikletle yapacagın ilk hata sana çok pahalıya patlar. şahsen bunları yapacak ve ögreneceksen aceleye getirmeyeceksen 600-650 cc likle başlanır başlanmaz diye bir şey yok şahsi fikrim, yanlış anlaşılmasın egitim alacaksan olur egitim almayacak kendin deneyip kendin ögrenmeye kalkacaksan kesinlikle tavsiye etmem inşallah faydalı olur bu söylenenler.
    [U][U][COLOR="Red"][/COLOR][COLOR="Blue"]Menfaat yolunda edinilen dostluk,çile yokuşunda son bulurmuş[/COLOR][/U].[/U]

giresunspor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial RX3İ EVO
    ah be kardesim sana niye 600 le baslama dememisler anlamadim. sende hata yapmissin 600 luk motormu be sen beni dinle 1000 lik al hatta bulursan 10,000 lik al:((
    sen hic hayatinda okula direk liseden baslayan gordunmu :(
    sen eger 100 cc ve 250 cc motorlari kullanmasan o 600 cc lik motoru rahat kullanabileceginimi saniyorsun (istisnalar haric). yuksek hizla giderken nasil fren nasil yapilir, viraja girerken nasil girmelisin vs. vs.
    sen bildigin dogrudan sasma kullan 600cc ni ama sakin olaki yeni baslayanlara onerme, ve onermeyede kalkma!!! girme o geclerin kanina her seyin bir zamani ve yeri var, :((
    ¥¥¥ 28 ¥¥¥

HERKESE KAZASIZ BELASIZ IYI SURUSLER

Alıntı oocan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sevgili kardeşim,

Bu satırları yazan ağabeyin derki ,

Neden 600cc ile başlanmaz sorusunun cevabını arıyorsan cevabı aslında hemen yanıbaşında.

Şimdi git ve öncelikle sevgili annenin - babanın ellerinden öp . Ardından sor bakalım sen ilk yaşına girerken neden evdeki sivri köşeli sehpaları kaldırdılar , kesici delici olan şeyleri kapalı yerlere kaldırdılar. Neden sana daha ilk adımını attığın anda süper şekilde koşmanı sağlayacak bir nike veya adidas almak yerine patik giydirip yürüteç yada örümcek denen o sekiz tekerlekli zımbırtının içine oturttular. Çünki zarar görmeni istemiyorlardı , önce adım atmanı sonra bunu diğer adımların izlemesi sağlamak için seninle ilgilendiler ve bir gün geldiki artık sağa sola çarpmadan koşmaya başladın işte o zaman seni parka götürüp enerjini orada harcamanı sağladılar.

Şimdi burada sana yol gösterecek aile büyüklerin yok , bilmiyorum belki hiç hayatlarında motora bile binmediler 250cc ile 600 veya 1000 arasındaki farkı bilmiyorlar. Ama bizler , yani motora küçük cc ile başlanmalı diyen motor üzerinde yüzbinlerce km yapmış ve hala hayatta olmayı başarmış ağabeylerin aradaki farkı çok çok iyi biliyoruz.

Halamı ısrar ediyorsun o 600cc ye hakim olduğunda , hadi git çalıştır motorunu , tak 1. vitese çevir gazı devir 10.000 dd ye gelsin . Hadi bırak DEBRİYAJI ve gazıda sonuna kadar aç , ne duruyorsun hadi açsana .......

Delirdiğimi düşünüyorsun değilmi , hayır delirmiş falan değilim bu forumda şu anda hayatta olan veya buradan göçüp gitmiş pekçok ağabeyin bunu yapabiliyorlardı ve hala 600 cc ye hakim olabildiklerini düşünmüyorlardı ...

BENCE SENDE BU MAKİNAYA NE KADAR HAKİM OLABİLDİĞİNİ TEKRAR SORGULAMALISIN.

Sevgiler.
    Ağzınıza sağlık, konuyu en temelden anlatmışsınız, buna verilecek bir cevap olduğunu düşünmüyorum.

2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)