Başlangıç için neden herkese cbr,ybr öneriyorsunuz?
Reklamlar
-
funny SALİH ve sedici
Arkadaşlar sorduğunuz soruyu anladım ve yazdıklarımda o soruların cevabından fazlası da var.
Kısaca Motosiklet kullanımında avrupa standardı (en basiti stajerlik) gelmediği sürece farklı modellerin gelmesini beklememek lazım. Sadece mecbur kalıcakları için getiriceklerdir.
Bu arada yeni bir modeli Ülkeye sokmanın ticari,mali,kanuni ve lojistik ....... masrafları ile o model için varsayılan satış adedi hesaplamaları arasındaki karlılık belirler yeni bir modelin gelip gelmeyeceğini. Bu nedenle bu firalarda kar odaklı firmalar olduklarından bütün bunları bizden çok hesaplamış ve gereğini ona göre belirlemişlerdir. Yamahada ybr den donda da cbf ten başka modelmi yok.
100 adet 125 cc satmaktansa 1 adet 1000cc satmak onlar için daha karlı demekki
Mesela suzuki sym markasını ülkeye kendisi soktu. Neden ? Kendisi bilmiyormuydu 150-250 cc scooter üretmeyi ? Hep ticari çalımlaşmalar...
Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.
Reklamlar
-
-
sedici adlı üyeden alıntı
iki terlik fabrikası varmış ikisi de afrikaya fizibilite için personel göndermiş bir firmanın personelinin ilk maili "patron burda insanlar terlik giymiyor kimseye terlik satamayız" iken diğerinin "patron burda kimsenin terliği yok deli gibi terlik satarız" imiş
bu güzel bir laf olmuş
-
-
mobilet-50cc-100lükcup-125likcup-125likscooter-150cbf-200cc-250cc bunları teker teker 1 sene kullanıcaksın yavaşşşş yavaşş , burdan direk 100lükle başlıyanlara sesleniyorum 2 sınıf birden atlamışsınız Allah yazmasın başınıza bişey gelirse orram buram patladı diye konu açmayın burda.
bakın ben 7 snedir sınıf atlamakla uğraşıyom
-
-
Ofelya adlı üyeden alıntı
bütün MT karar aldık,
soran herkese ilk cbr ve ybr dicez diye
site kararıdır yani
olmass sen direk 4üncü sınıftan başlattın , 1 den başlıcak hatta elektirikli biskilet kullanıcak yavaş yavaş büyütücek
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)