bende5-6 ay önce kanuni windys le amasya-çankırı arası gidip gelmiştim
bende5-6 ay önce kanuni windys le amasya-çankırı arası gidip gelmiştim
Merhaba arkadaşım bendede aynı motordan var , Senin motor bayağı az yakmış 100 km de 2,1 lt , benimki ise 3 lt yakıyo aynı mesafede sorun mu var acaba benim motorda
Demişsinki yağ eksilttiği için yağ takviyesi yaptım farklı bi markadan bu kesinlikle yanlış bişey çünkü her yağın içindeki bileşenler farklı olduğu için motora zararı oluyo
Diğer arkadaşların dediği gibi uzun süre boşta gitmek, yokuş aşağı boşa alıp sonra vitese atmak bunlar kesinlikle motora çok zarar verir özellikle 2. si. Derler ya hani şanzımanı ele almak öyle bişley başına gelebilir Her vitesin bir devri var, 3 ten 2 ye vitesi düşürürken 50 kmnin altındaki hızlarda vitesi dşürün yazıyo kitapçığında , ben o hızlarda bile düşürsem tak diye ses geliyo bu sefer hafif aragaz çekerek düşürüyorum ozaman o seste olmuyo
Biraz karışık yazdım kusura bakma yardımcı olabildiysem sevinirim
Kazasız belasız sürüşler dilerim sana
Vites konusuna artık alıştım diyebilrim. İlk zamanlarda arabadan kalma alışkanlıkları kullanıyordum sanırım bi miktar. Ama şu sıralar hiç boşa atmıyorum desem yeridir. Bitek trafik ışıklarında beklerken Yakıt konusunda uzun yolda 80 km/s sabit hızda olduğu için ekonomik harcamıştır bleki. Şehir içini net olarak hesaplamadım henüz. Muhtemelen 9-10 kuruş arası bir değer çıkacağını tahmin ediyorum. ama artık hesaplamalar yaza kaldı. Malum geçte olsa kış geldi
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)