Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

ilk kaza-korumalı kıyafetin faydası :)

REKLAM ALANI

Motosikleti
    4 teker
    merhaba arkadaşlar umarım iyisinidir,benim biraz bilegim ağrıyorda

bugün izinliydim öglene kadar fosur fosur uyuduktan sonra yıllık izne gitmeden önce hem banka işlerimi hem yag değişimini hemde şehrin dışına dogru bi gezintiyi düşünüp üstümü giymeye başladım.deri montumu giysem-korumalı mont pantolonumu giysem diye kararsızdım korumalı sıcak oluyo pişiriyo ama dedim motorcuysak gerektiği gibi davranalım hem acemiyiz nolur nolmaz dedim çokta iyi etmişim neyse mont-pantolon full koruma botlar vs kaskım sırtımda otoparka yöneldim e tabi karisma yükseklerde şekil olmuşuz

neysehhh otoparktan çıkıp yokuş aşşagı inip küçük bi kavşaga gelip sol yapıcam e trafik oldugundan durdum tabi durdugum yerde oto yıkama oldugundan yerler ıslak tabi normalde ıslak zeminde hep dikkatli davranırım bu sefer dikkatim soguk oldugundan tekleyen motora gaz verirken karşıya geçip sola girecegim için yoldaki akan trafikte.vitesi attım kalkışı yaptım hala sola dönüş yapıyorum çabuk toparlanıp vites atayım diye az daha gaz verince birden arka taraf sağa kaymaya başladı. 'noluya lan' demeye kalmadan önü kontra yapıp dengeyi koruyayım derken o an elim hala gazda oldugu için bu sefer kontra yaptıgımdan dolayı arka taraf sola kaydı tabi o an 'noluyo lan' dememle birlikte yatan motorun üstünden yerden yaklaşık yarım metre yükseklikten boşlukta buldum kendimi yarım metrede olsa uçmak tuaf bişi boşlukta hissettim kendini motor saga yatıp sürüklendi ben ise çanak üstü sağa dogru kapaklandım yere ama motor altımdan kayarken o anın verdiği şaşkınlıktan ve tecrübesizlikten elim hala gazda oldugundan hem bileğim incindi hem motor süratli bir şekilde kaydı altımdan ve baya sürüklendi daha 10 km bile değildi hızım kalkış yapalı 3-4 metre vardı yoktu neyse ben yolda oturmuş pozisyonunda öle 2-3 saniye kaldım kalkıp hemen belime baktım makina yerinde sağ dirsegime ve sağ dizime baktım bişi yok motordan benzin sızıyo hemen kaldırayım dedim 2 vatandaş yetişti sagolsun kaldırdık motoru bişi var mı yok mu vs vs sagolsunlar ilgilendiler neyse motora baktım şaftı kaymış fren hidrolik haznesinin ordan darbe almış gidon sağa dogru dönmüş farın çerçevesi asfalta sürtmüş cam çerçeve yola fırlamıştı silikon yapıştırıcılarından ayrılmış kırılmamış onun haricinde bişi yok önlü arkalı koruma demiri sagolsun baya iş görmüş ama çok yavaştım yinede sürüklendi motor 1-2 metre neyse zaten yagı degişecektim atlayıp 5-6 sokak ötedeki servise yaglar çantada allahtan sıkışıp patlamadı neyse yagı degiştik gidonu düzelltik vs onun haricinde silikon olmadıgından cam elimde farım çıplak dolandım akşama kadar ama en önemlisi full korumalı giyindigim için diz kapağım ucuz yırttı dizimde hafif eziklik var dirsekte sızlama var ama sağ bileğim biraz zonkluyo fazla kullanamıyorum

diyeceğim o ki anlık korumalı kıyafet giymeyi tercih etmem beni yaralanmadan kurtardı ve motorla dönüşlerde hele ıslak zeminde mükemmel drift yapılırmış bunu ögrendim ahhhgg bileğimm
    [COLOR="Blue"][B][I][U]Asfalta yakın olmayı seviyorum :) hatta eğilip öpesim geliyor :cherry:[/U][/I][/B][/COLOR]

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    xx 12999,9rr cadı süpürgesi :P
    geçmiş olsun mavi prens Allah beterinden korusun
    böyle ufak kazalar sana tecrübe olarak geri dönecektir
    [B]durmak yok... yola devam.....
    [/B]
    [COLOR="Red"][B][I]selam dünyalı ben dostum......::sapka::::151::[/I][/B][/COLOR]

Motosikleti
    4 teker
    Alıntı kuyucadısı adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    geçmiş olsun mavi prens Allah beterinden korusun
    böyle ufak kazalar sana tecrübe olarak geri dönecektir
    sagolun efem sizin isminizi çok duymuştum tanışmak nasip olmadı
    [COLOR="Blue"][B][I][U]Asfalta yakın olmayı seviyorum :) hatta eğilip öpesim geliyor :cherry:[/U][/I][/B][/COLOR]

Motosikleti
    xx 12999,9rr cadı süpürgesi :P
    Alıntı mavi prens adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sagolun efem sizin isminizi çok duymuştum tanışmak nasip olmadı
    İstanbul'dasın madem sende tanışırız illaki bir gün
    [B]durmak yok... yola devam.....
    [/B]
    [COLOR="Red"][B][I]selam dünyalı ben dostum......::sapka::::151::[/I][/B][/COLOR]

Okan Sinan Ocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW K1200GT (Helga) BMW S1000XR M Sport
    Sevgili Kardeşim,

Büyük geçmiş olsun çok ucuz atlatmışsın , yaptığın kazanın motosiklet dilindeki karşılığı "Highsiding" dir ve bir motor sürücüsünün başına gelebilecek en kötü düşüş biçimidir. Motor seni kamçı gibi silkeleyerek üzerinden adeta fırlatır ve kontrolsüzce asfalta çakılırsın. Süratinin düşük olması ve tabiiki full koruman seni korumuş . Ağrıları , motordaki hasarı dert etme , sana birşey olmamış ya , tamir edilemeyecek motor yoktur ,parçalanırsa biriktirir yenisini alırsın ama senin hiçbir yedek parçan parayla satılmaz.

Motosikleti
    4 teker
    wala mt.deki etkinliklere elimden geldigince katılıyorum geçenlerde darülaceze vs diyodu hatice gelmeyi düşündümde sonram yorgundum öglene kadar uyudum

---------- Mesaj ekleme zamanı: 05:08 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 05:05 ----------

Alıntı oocan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sevgili Kardeşim,

Büyük geçmiş olsun çok ucuz atlatmışsın , yaptığın kazanın motosiklet dilindeki karşılığı "Highsiding" dir ve bir motor sürücüsünün başına gelebilecek en kötü düşüş biçimidir. Motor seni kamçı gibi silkeleyerek üzerinden adeta fırlatır ve kontrolsüzce asfalta çakılırsın. Süratinin düşük olması ve tabiiki full koruman seni korumuş . Ağrıları , motordaki hasarı dert etme , sana birşey olmamış ya , tamir edilemeyecek motor yoktur ,parçalanırsa biriktirir yenisini alırsın ama senin hiçbir yedek parçan parayla satılmaz.
    çok sagolun tşk

Motosikleti
    Ninja ZX-6R '08
    Geçmiş olsun full koruma + full dikkat yola devam
    ZX-6R '08 Blue

Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    geçmiş olsun.....
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

Sinan Aksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Afrika..
    Alıntı oocan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sevgili Kardeşim,

Mükemmel bi açıklama.
    Kesinlikle katılıyorum.
    Böyle bilgilendirici ve yüzde tebessüm oluşturan yorumlara çok ihtiyaç var.
    İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..

mertka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 125R'dı
    usta geçmiş olsun böyle ufak kazalar büyük tecrübe.

oocan : abi ne güzel yorum yapmışsınız aynen katılıyorum.

volkanix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ford Fiesta 1.5 2013
    geçmiş olsun
    umarım moraliniz bozulmamıştır
    benim ilk kazamda moralim bozulmuştu bir ka çhafta binmemiştim motoruma
    koruma şart
    paylaşımın için teşekkürler
    en kısa zamanda turp gibi olman dileğiyle
    saygılar
    motosiklet.net üyesiyim..

cbr125cbr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF150'2011 Kırmızı
    Günaydın muhtemelen uyuyosundur, geçmiş olsun, senin macite alıcı gözüyle bakmıştım geçen hafta nazar değdi ,aslında bu tip ufak kazalar insanı daha tedirgin ediyor daha dikkatli davranmaya itiyor bir yandan da, senelik izinde bol bol yatıcaksın anlaşılan

Motosikleti
    Suzuki Gsr 600
    Çok geçmiş olsun bu ufak kazalar sana büyük tecrübeler olarak geri dönecek korumalı kıyafetleri kullanmanın önemi birkez daha ortaya çıktı.

metci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Geçmiş olsun, son kazan olması dileğiyle, her zaman tam koruma
    ”Samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre hürmet ederiz. Fikirler, şiddetle, top ve tüfekle öldürülemez.” M.Kemal Atatürk...

Osbourne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Uleee..Benim ikinci göz ağrımı, motorumu devirdin he mi? Daha siftahı yoktu yavrunun

Şaka bir yana sana önemli bir şey olmamasına sevindim..Mühim olan o zaten gerisi boş..
    Koruma demirini bu günler için taktırmıştım zaten, işe yaramasına sevindim..

Motorun fotolarını da eklersen parçalar konusunda belki yardımcı olurum..Elimde ıvır zıvır yedek parçaları var hala..

Motosikleti
    4 teker
    sagolun arkadaşlar çok şükür bende öyle bişi yok sadece sağ el bileğim biraz incinmiş onun harici turp gibiyim çok şükür wala kazadan sonra motoru kaldırıp atladım hemen dönmüş gidonla servise yöneldim hemen hallettik zaten monte yerinden dönmüştü yamulmadı yani ordan yola devam ama farım dip kısmından baya çatlamış farın komple degişmesi lazım şuan kullanılıyor ama cam çerçevesi silikon yapıştırıcılardan ayrılmıştı çantada duruyor yeni far alacagımdan taktırmıyorum onun haricinde bişi yok o gün zaten servise gidip yagı degişcektim yaglarda çantada idi motorda onun haricinde çizilme vs yok yani hala tertemiz koruma demirleri sagolsun ama benden önce ziyadan kalma herhalde depoda küçük bi çizik var sol tarafta...
    wala fotolarını çekecektimde yarım saatte halledip hemen yola koyuldum çok işim vardı ama artık ıslak zeminde helede dönüşler ve kalkışlarda zemin ıslaksa çok çok az gaz veriyorum tırsıyorum yahu ahh ahh benim böcük ne yagmurlar gördüydüde bir kerecik beni mahcup etmediydi ama her halükarda chopperımdan memnunum gören sesini duyan bitiyo motoru yapan ugraşan engin abimize tşk wala ne iyi etmişim almışım diyorum böyle hoş temiz bulursanız şiddetle tavsiye ederim

otopsici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha tracer 900 - Yamaha tracer 700
    kardeş çok çok geçmiş olsun
    (bu arada osbourne'nun avatar arada çok dikkatimi çekiyo sanki hayvanı yiyecekmiş gibi seviyo)
    Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
    Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
    Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez

mehmet tufan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BURGMAN
    sanada geçmiş olsun güzel kardeşim macit efendiyede geçmiş olsun yanlız macit e söyle öyle kamçı falan yapmasın akıllı olsun tokatlatmasın kendini
    What goes around, Comes back arround...

Samet Ağır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA YZF 1000 thunderace ,NC 750 S
    Allah beterinden saklasın inşallah...umarım bundan daha ciddi bir olay yaşamazsın...
    Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
    Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...

Blackeagletr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Geçmiş olsun. Size bişey olmadığına sevindim.

Alıntı volkanix adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    geçmiş olsun
    umarım moraliniz bozulmamıştır
    benim ilk kazamda moralim bozulmuştu bir ka çhafta binmemiştim motoruma

koruma şart
    paylaşımın için teşekkürler
    en kısa zamanda turp gibi olman dileğiyle
    saygılar
    Burayı görünce benim yeni motorumla yaptığım kaza geldi aklıma. motoru (breton) alalı henüz 1 ay olmuştu motor ya 800 km de ya 1000 öyle bişeydi 40 50 km hızla kum serpilmiş virajda karşımdan araba gelmesiyle hafif ön frene basmamla yerde bulmuştum kendimi. Motor baya bi hasar almıştı ama giderinde bi sorun yoktu. Bende bi tek kask vardı yaz diye afedersiniz salak gibi mont eldiven vs giymemiştim. Hertarafım yara bere içinde gidonu düzeltip direk servise gitmiştim o kadar moralim bozulmuştuki. Hasarlı olan tüm parçaları o gün değiştirmiştim ve hiç kaza yapmamış gibi davranıyordum
    2010 Kanuni Breton 21.000km|2013 Kuba XR 125 8.000km|2012 Hyosung GT250R 25.500km|2016 Bajaj Pulsar 200NS 14.500km|2018 Motolux Rossi 50(King 139)|2013 Mondial Mash 150 6.000km|2017 Mondial Drift 135 6000km|2021 RKS Azure 50|2022 Arora Freedom 50|2023 Hero Dash 125

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)