ilk motora bindiğinizde gazı açıp yavaş yavaş hareket etmeye başladığında ne hissettiniz?
ilk motora bindiğinizde gazı açıp yavaş yavaş hareket etmeye başladığında ne hissettiniz?
hatırlamıyorum ama motor peugeot 103 stardı.
henüz motoru servisten alıp marşa basmıştım içinde hiç benzin yok gibiydi, habire stop ediyordu falan, zaten ilk motor kullanışım 150 zattı 9000 km de hey gidi hey benzincide yıkatmıştım hilafsız yarım saat izlemiştim motoru
What goes around, Comes back arround...
sağa sola filan dönemiyordum üstüne kızlara hava atıcaz diye konteynıra girmiştim
tekere kalkmıştım az daha düşüyodum
2010 Kanuni Breton 21.000km|2013 Kuba XR 125 8.000km|2012 Hyosung GT250R 25.500km|2016 Bajaj Pulsar 200NS 14.500km|2018 Motolux Rossi 50(King 139)|2013 Mondial Mash 150 6.000km|2017 Mondial Drift 135 6000km|2021 RKS Azure 50|2022 Arora Freedom 50|2023 Hero Dash 125
mobilette heyecandan freni sıkarken hep gazı bırakmayı unuturdum
ybr de de kalkışlarda sürekli stop ettirirdim,az cekmedi benden
Benim hayatta yegâne fahrim, servetim Türklükten başka bir şey değildir ! ϜϓſϞ BAŞBUĞ ATATÜRK
İlk hissettiğim duygu "N'oluyoz yav" olmuştu..Çok net hatırlıyorum
ben ilk binişimde 10. saniyede taksiciden küfürü yemiştim
ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN
allah gani gani rahmet eylesin mahallemizde bir timur abi vardı ilk gördüğüm kullandığım motosiklet onunkiydi, kaldı ki mahalledeki bütün çocukların gördüğü tek motosikletdi.Yanlış hatırlamıyorsam peouget marka bir (mobylet) di sıra sıra mahalledeki çocukları arkasına alır gezdirirdi. Henüz ilkokul 4 e gidiyordum, karnem de hiç 4 yoktu karneme güvenerek yanına yaklaştım ve motosiklete tek başıma binmemi istediğimi söyledim.Kırmadı beni motosikleti çalıştırdı, ayaklığından kurtardı,düz bir zemine getirdi, bana daha önce motosiklet kullanırken anlattığı durumları bir kez daha hatırlatdı ve işte o an motosikletin selesinde tek başımaydım uzaktan bisiklet gibi bu deyip kendimi kandırıyomuşum yavaş yavaş gazı çekmeye başladım ve o an sanırım hayatımın her döneminde bunun üzerinde olacağımı biliyordum!!!
Tanrıyı Güldürmek İstiyorsan.Ona Planlarından Bahset!
Ara sokakta kaldırdım yavaş yavaş motoru ayaklarım yerde sürüdüm, toprak yoldan çıktım dönemeçte mıcırda afalladım asfalt caddeye çıktım, 1-2-3-4-5 yavaş mı hızlı mı gideyim derken 100km/h'a gelmişim. dönüşte 3-4-5-0-1 yaptım arka tekerlek kilitledi 70 civarı hızda arka kilitlendi öylece durdum.
8-9 yaşındaydım yanlıs hatırlamıyosam ilk bindin gezdim o heyecan ve titreşimle aşırı derecede çişim gelmişti (pejo 105)
Zafer hiç düşmemek değil, her düştüğünde yeniden ayağa kalkabilmektir !
ustamın yanında çıraklık yapıyordum. 11 yaşında filandım. sanırım o sırada panter peugeotlar yeni çıkmıştı. tam hatırlamıyorum. bir tane gelmişti çil çil duruyordu. hatta rengi de kırmızıydı. ustamdan izin istedim vermedi. ben de alıp kaçırayım dedim. pedalına basmaya gücüm yetmiyordu pek. arkadaşa dedim ki sen arkadan it, çalışınca atla arkaya kaçalım. ustam içeri gidince dediğimiz gibi yaptık. panter peugeotlar yüksekti ayaklarım yere de değmiyordu. neyse motor çalıştı arkaya atlayınca dengemizi kaybedip hendeğe uçtuk. arkadaşın ayağı motorun arka jantına girmişti. benim de cebimdeki 2 adet zamanın 25 lirası (25 kuruş muydu hatırlamıyorum tam) dökülmüş. bir yandan çektiği acıdan ah diye inliyor bir yandan paraları topluyordu. güzel bir fırça yedik. iki hafta haftalık alamamıştım verdiğimiz zarar yüzünden. hey gidi günler. 21 yıl oldu
valla ilk guvenligimizin motorunu surdum 1 hafta olmadı heyecandan freni sıkarken hep gazı bırakmayı unutuyodum vede hep tokezliye tokezliye gidiytodum valla gazı verirken ayagim hep arka frene basiliydi sonra bi kare çizzdim geldim :D
Guitarist :queen::bounce:
Etraftaki insanların saga sola çekilmesi ve tedirginlik içinde beni seyretmesi sebebi ile yaşadığım utançtan dolayı kızaran kulaklarımın ikili turuncu park lambası kıvamında yanması. (Kask takmanın önemini anladım)
O gün o motorun üstünden inmememin tek sebebi motoru satın almış olmamdı, yoksa orda bırakırdım herhalde
konuyu açanı tebrik ediorm harika bir konu ama fazla rağbet yok. Halbuki okuması çok güzel oluyor DOLDURUN ŞU TOPİC'i =))
Köyde Mobilete Bindim,10 Gün Sonra İstanbula Döndüğümüzde Motorcunun Yanına Çırak oldum,Bi Motor Almaya Gittik Çin malı Scooterdı Usta Çalıştırdı Motoru Sırıta Sırıta Sürdüm
Küçükken dükkanın önünde elemanın motoru dükkanın önünde dururdu hep.mobylette ben daha 8-9 yaşında falanım. Çıkardım tepesine zar zor çalıştırırdım motoru pedalı çevirerek orta ayaktayken durduk yerde gazlardım hep. Bi de 2-3 yıl önce falandı. Dükkanda duruyodum tam. İlaç gönderilcekmiş biyere bizim eleman da tek. Eleman dedi hadi al motoru git de şu ilacı bırakıver. İyi dedim ama motor nasıl çalışır bilmiyorum motoru da activa. gittim uğraş uğraş çalışmıyo. Gazla beraber marşı basmışım motor bi anda öne atlayıverdi lan n'oluyoruz derken frene bastım. Aldım arkadaşı da arkama tıngır mıngır gittim ama hiç hatasız sürmüştüm
33 KDC 64
Mustafa YERLİKAYA B rh+ /İTÜ Uçak Mühendisliği-2009
hiçbir şey hissetmemiştim ... boş boş bindim ...
o sürüş keyfini alıp gaz açmanın hazını aldığım ve 3 yıllık hasretimi dindirdiğim zaman ilk tepkim şu oldu.
"aman bee süzülüşüne bak aletin.."
çok saçma ama ilk yaşadığım duygu buydu :D
Mondial 151RS ( 2009-2010) = 7.500Km
Honda CBR 125R (2011,2016) = 27.000Km
Yamaya YZF R25(2016, ∞) = 5550Km
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)