Hangisi doğru sizce?
Scooter
Sıkıtır
Sıkutır
Sukutır
Hangisi doğru sizce?
sıkıtur ya da skutır ne biliim
sıkutır mı acepp
gaza gelme;kaza gelmesin
Bisan'ın sitede "SIKUTIRLARDA" yazıyordu :D
aslında bu soru bir karmaşaya ışık tutacak ya da daha da karmaşa yapacak. tdk nın bir haberinde ingilizce tüm isimler cisimler türkçe telffuzu ile yazılacak yazıyordu ama haberin kaynağını kaydetmemişti. yani scooter sukutır olarak okunacak ve yazılacak va ya william vilyım gibi. bunu da tartışmışlardı sanırım
tamam da scooter yazılıyosa türkçe de aynı şekilde okunur o halde yani herkes ing. telafuz bilemeyeceğine göre,yurdumun insanı nasıl okur bunu?:
sıçıooter??
gaza gelme;kaza gelmesin
yanlış arkadaşlar u uzatmalı yani sukuutır
Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin
kısaca suku denebilir
[SIZE="2"][B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Red"]gerçekleri [/COLOR][COLOR="Yellow"]tarih [/COLOR][COLOR="Red"]yazar[/COLOR],[COLOR="Yellow"]tarihi [/COLOR][COLOR="Red"]galatasaray[/COLOR] [COLOR="Yellow"]yazar[/COLOR][/FONT][/B][/SIZE]
elbetteki türkçesi kullanılana kadar doğru olan scooter ama elbetteki bunun türkçeye çevrilme yolu olmalı nasıl e-mail yerine elektronik posta kullanıyorsak onun yerine de bir şey bulunmalı bence
eğer türkçe olacaksa sıkı-tur olur...
Zamana ait düşlerim... Gemi benim kaptan benim...
scolar, sıkı-dur , sokrates, sokella, sucukter ne bilim ben aklıma gelen kombinasyonlar.. yurdum insanı anlar nede olsa
İçten ateşli ufak yuvarlangaçlı göbekten boşluklu azami iki konuksal oturantlı güdük münakalesel dengesel götürçeç
aslında türkçe kullanmak istiyorsan 'sukutır' ama orijinali ise 'scooter'
sıkutur (sıkıdur da olabilir )....
Uzaklarda bir güneş doğuyor!..
SIKIDIR (dardır, küçüktür anlamını taşıması açısından uygun olabilir) . Hiç mi başka işiniz yok ya ...
Eşini Seviyorsan, Onun (2 teker) Hayallerini de Seveceksin.
yaklaşmışsınız ama esası "sıkıotur" olmalı.
Cümle : Erolll oğlum, sıkıoturuna sıkı otur da düşme sakın.
Not : "Hahha çok komik", "amma da espiri" falan diyeni yakarım ona göre
Önemli olan, sadece yazarken veya konuşurken değil, hergün hayatı yaşarken adam olabilmektir.
alın size cevap : sı.otur
gaza gelme;kaza gelmesin
+11111motorinn adlı üyeden alıntı
CBR 600F Honda,
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)