Düşünsene,başka hangi aracı kullanırken özel kıyafet giyme durumun var.Özel bir aracın var var ve kıyafetin de özel olmalı.
Düşünsene,başka hangi aracı kullanırken özel kıyafet giyme durumun var.Özel bir aracın var var ve kıyafetin de özel olmalı.
hepinize katılıyorum. peugeot 103 motorumla (50cc) düz yolda 40 tepe aşağı 50 km/s ızı geçmememe rağmen kaskımı hep takarım ;) ve daha ilgi çekici oluyor
Aynı Durum Bendede Var , Okulumda Dalga Geçen Çok Var Aha Geldi Yine , Off Olm Sanki Altında R6 Var.Olm R6 olması Önemli Değil 80 100 le Kaza Yaptığın zaman R6 Olunca Daha mı Az Hasar Görüyorsun ? Gibi Diyolaglar Geçiyolar Bazılarıyla.Ama Herşeye İnat Tam Koruma
Her Zaman Kötüyü Söyle. O Zaman Kahin Olma Şansın Artar.
utunalıcak birşey yok en doğrusunu yapıyorsun ben bisikletime binerken bile kask takıyorum hoş insanlar çok ta alışık değil bisikletli birinin kask takmasına ama ben yaşamayı çok seviyorum ve güvenliğim için ne gerekiyorsa yapıyorum bu bazen rahatsızlık versede mecburuz kafamızın içinde birşeyler taşıyorsak kask takmalıyız...
ATATÜRK diyorki "Türk milletindenim diyen insanlar her şeyden önce ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır."
İş için bugün inşaat halindeki bir binanın arka bahçesine gitmiştim. Bahçeye sadece 70cm genişliğinde çok alçak bir holle giriliyor ve ortada kiriş var geçerken eğilerek geçtim. İşim bittikten sonra inşaatta elektrik tesisatı olmadığı için karanlıktı kirişi unuttum. Bahçeden binaya girdikten sonra kirişi malesef unutmuşum. Alnımı çok kötü vurdum yere yığıldım. 1 dk kendime gelemedim. Kaşıma kadar kan akmıştı, ölüyoruz dedik neyseki beton alnımı kesmiş.
Kafama kirişe çarpma hızım 5 km/h...
Motosikletle giderken kafayı asfalta vurmayı hayal bile edemiyorum.
Genelde kask takan birisiyim bundan sonra kask olmazsa kolay kolay motora binmem.
O acıyı tattığım iyi oldu motor kullanırken bundan sonra dahada dikkatli olurum..
Konuya gelincfe bizim buralarda herkes kask taktığı için kimse öküzün trene baktığı gibi bakmıyor.
o don paça gidenlerin hepsi artistlikten başkada bişe dğil, bence gurur duy bunun bilincindesin..
Ben yıllar önce Zeytinburnu'nda (İst.) otururken yaşıyordum bunları. Ben bisiklete kaskla biniyordum ve herkes bana uzaylıymışım gibi bakıyordu. Ben takıyor muydum? Hayır. İsteyen istediğini düşünmekte ve söylemekte serbest. Kesinlikle takma, bırak isteyen isterse Busa'ya t-shortle binip 400 çevirsin. O onun aptallığı.
Bence böyle söyleyenlere cevabın " Sen anlamazsın motor kültürü farklı bir şeydir, kask bu işin şanıdır kasksız takılan serseriler de motorcu sayılmazlar, her motoru olan motorcu olamaz" olmalı.
Ya da buna benzer o anki psikoloji ile ne geliyorsa içinden döktür işte. Hem rahatlarsın da.
Takma kimseyi kafana, çevir gazı bayılmasın ;)
Motosiklet bir ULAŞIM aracı değil bir İSYAN aracıdır!
Her şeyin Aslı Güzeldir!
Ömürüm boyunca hatırlanacaksın aYe...
bizde utanıyoruz da can tatlı gardaş
"laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."
evet cok güzel bir yaklasım
İnsanımız malesef motosiklet kültürüne alısamadıgı icin böyle seylere kötü gözle bakıyor. Aynı şeyleri bende yaşıyorum. Sıcakta takıyorum eldivenleri,kaskı,montu. Şehiriçinde gezerken millet cins cins bakıyor. Hele bir de ara sokaklarda gezdin mi tamam . Uzaylı muamelesi görüyorsun. Şuan okudugum okulda elemanın biri 600RR'la geliyor ama bir gün olsun kafasında kask göremedim.Gazlamayı iyi bilirler.Motorculugu hepimizden iyi bilirler.Onlardan kralı yoktur.Ama her motoru olan motorcu olmuyor malesef.
GDR kask almıstım . Arkadaslarım oglum sen manyak mısın o para verilir mi "bi kaska" diyorlardı... Ne yaparsın gel de anlat şimdi anlayacaksa. Her zaman full koruma !
Sana yöneltilen bakışlardan da belli oluyor ki senin yerinde olmak isteyen bir sürü kişi var bundan emin ol ... Motorcunun,motorculugun tarzı bambaşka.Kimseyi takma kafana
Hayata Vizö'RR'deN Bakmak AyrıcalıktıR...
0 Rh (-)
uzun zamandır sitemizi severek takip ediyorum, içimden geldi burada tek bir kelime yazan her arkadaşa teşekkür etmek. gerçekten duyarlı ve sıcak kanlı arkadaşlara sahibiz sanırım hayatın diğer yanında böle sıcak kanlılıklar kalmadı yada bana öle geliyor.
cevapların hepsini okudum süper yaa.
bende kesinlikle kaskımı takmadan çıkmam, eldiven takmak o kadar çok hoşuma gidiyor ki anlatamam kız arkadaşımla öpüşsem belki aynı hazı alırım desem yeri var
herkese kazasız sürüşler.
sapancada heralde kask takan 3- 5 kişiden biriyim . genelde şehir içi kullansamda takıyorum ve milletin tip tip bakışlarına kulak asmak gibi bi niyetm de yok .milletimizin bunları sık sık görmesi ve onlarıda alıştırmak için bir nevi örnek teşkil etmek için uğraşıyorum bundanda utanmıyorum zaten utanılacakta birşey değil.
Abi sende milleti takacağına kaskını tak !!!
!!!DEMİR ATIM ''HONDA BEAT'' M!!!
!!!yüreğin kadar motorcusun!!!:wiinkk:
Ne Gülüyolar Kardeşim Bende CBF 150 Biniyorum Kaskım Agv Siyah Vizor 46 Desenli Tam Karizma Duruyo Onları Görmüyorum Bile Seninle Gurur Duyuyoruz Salla Milleti Sen İşine Bak
[COLOR="Blue"][B]Dünyanın En Delisi Motor Sürenmiş İkinci Delisi İse Arkasına Binenmiş Ben Her Zaman Birinci Deli Oldum İkincilik Bana Yakışmaz[/B] [/COLOR]::bira01:::flower:::bira01::
Vallahi Orası Öyle Millet Ne Anlar Kültürden. Zaten Utanma ibaresini Kullanmamda ki amaç ta Buydu. Aslında onların utanması gerekirken birde eleştiri yapmaları. Buralar da Kask Takan İnsan Çok az. Motor Sayısı belkide Arabada kinden Çok daha fazla ama nafile. Hele birde Genç benim yaşımdaki insanları Hiç görmeyin.
Sarp Ögütlü Ab_Rh(+) TVS Apache 150 RTR '2010' / Your selection of Ride Or Die ? Feel Me ! #35 S 0430 BMW e30 3.20i This is Life,Life is Bmw e30
Değerli kardeşim en doğrusunu yapıp tam koruma ile geziyorsun. Tebrik ederim. Bu kendine ve yaptığın işe saygını ciddiyetini iteatini gösterir.
İnan kask'a acayip bakmakla bir benzincide yada yolda durduğunda birilerinin gelip "bu kaç basıyor" yada "kaça aldın" vs gibi soruları arasında fark yok. Hepsi toplumda hala bir motosiklet kültürünün oluşmadığının göstergesi. Oysa senin gibi özellikle genç kuşağın bu kültürün yerleşmesinde büyük görevleri var.
Yanında yada yolda korumasız gördüğün kişilere asıl sen acayip yaratıklar gibi bakacak ve uyaracaksın. Hatta senin görevin bu. Ben kasksız, korumasız ayakkabısız kimi görsem el kol işareti ile anlatıyorum inanki. Bir kişi bile dikkate alsa "ulan adam haklı ben mal oğlu malım" dese bir hayat kurtarmış olursun.
Aynen devam et.
Vallahi Millet R6 ları CBR 600 leri Oyuncak sanıyor ya. Üstü Çıplak Altta Şort. Bana ilginç geliyor ama Gayet rahatlar.
Sarp Ögütlü Ab_Rh(+) TVS Apache 150 RTR '2010' / Your selection of Ride Or Die ? Feel Me ! #35 S 0430 BMW e30 3.20i This is Life,Life is Bmw e30
Hayabusa 1300 turbo olcak onda takıcan kaskı 100 lük motorda mont bile giymiycen )
- 125cc'ye shoei kask mı olur, güler millet dediler. Ben yaptım oldu dedim!
Çekemiyolar bizi boşver
125cc motorda deri ceket mi giyilir dediler aldım giydim çokta fena oldu
Korumanın motor hacmine göresi yoktur.
Ne demişler attan düşen ölmemiş,eşşekten düşen ölmüş.(Gece gece nerden aklıma geldi)
Kardeşim bırak kafana takma böyle şeyleri üzme kendini benim boyum 192 83 kg 2006 da aldım yamaha bws hala biniyorum liseye giderken arkadaşlarım bu motor sana küçük diyorlardı alay ediyorlardı gidip kendileri mondi alıyordu bende full koruma onlarda hiçbiryeş yoktu zamanla anladılar neden yamaha neden full koruma sende sıkma canını zamanla anlarlar nedenini
senın yabtığın doğrudur
utanma gurulan onlasrdan dahaiyi motorcusun destekliyorum senin gibi tam koruma binenleri
05428381357 mustafa minyas kahraman maraş merkez şimdiye kadar motor geçmişi +++ mobilet +mz 150cc++150cccelik coper +250cc regal rabtor+vf750c honda magna++er6 n++125cckymco++er5++şimidlik suziki bandit650s ve 150cckmt çelik sport
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)