Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

2 zamanlı scooter hakkında bilgisi olanlar.

REKLAM ALANI

Satın almadan önce sürüp bakmak istiyorum ,arıza çıkarabilecek nereleri var kilometresi çok düşük. Teşekkürler.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:10 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:36 ----------

Konuyu Toplam 23 Üye okuyor. (1 Kayıtlı üye ve 22 Misafir)
    motorhocası

Misafir bastı

Kaynak: http://www.motosiklet.net/forum/moto...#ixzz13wy9Xv3p

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Üretimleri durduğundan dolayı tamirlerinde sıkıntı yaşayabilirsin diye düşünüyorum.

Usta,parça ve yakıt problemi çekmiyeceğimi umuyorum,teşekkürler.

acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    Biraz fazla yakabilir fakat emin ol değer.
    Bende şuan people s200 de var . Aprilia sr 50 ile aynı yakıtı yakmalarına rağmen ben mümkün olan her durumda sr50 yi kullanmayı tercih ediyorum.
    Bugüne kadar kullandığım hiçbir motosikletten bu tadı almadım..

http://www.motosiklet.net/forum/etki...-gezi-cik.html

2 zamanlı motor hiç sürmedim, ben de italyan bir tane kafaya taktım bakalım.

Varyatör gaza basınca hemen ardından mi kavrıyor ,devri biraz yükseltince mi.

Samet Ağır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA YZF 1000 thunderace ,NC 750 S
    4 zamanlıdan daha çok hoşuna gidecek..eminim...
    varyatörün 4 zamanlı - 2 zamanlı diye ayrımı olmazki...motor devrine göre çalışır biliyorsun.ama sesiyle,dumanı ve kokusuyla 2 zamanlılar daha çok hoşuma gidiyor benim...
    Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
    Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...

Alıntı sametagir adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    4 zamanlıdan daha çok hoşuna gidecek..eminim...
    Şüphe yok üstad kullandığım 9Hp aynı cc'de 15Hp scooter.

Varyatörde boşluk biraz olacak,sesine bakacağız kokusu nasıl olacak dumanın rengi mi var.

Motosikleti
    olmaz mı.. tatlı mavimsi bir duman çıkacak...kokusu da güzelse değme keyfine..
    manyakmıyım neyim

olmaz mı.. tatlı mavimsi bir duman çıkacak...kokusu da güzelse değme keyfine..
    manyakmıyım neyim
    Tamam anladım 20'de 1 mi yağ karışıyordu o yanınca mavi duman olacak,bu iyi oldu adamla papaz olmayalım yağ yakıyor dersek 4000km'de motora.

Motosikleti
    Alıntı motorhocası adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tamam anladım 20'de 1 mi yağ karışıyordu o yanınca mavi duman olacak,bu iyi oldu adamla papaz olmayalım yağ yakıyor dersek 4000km'de motora.
    yağ yakıyor bu motor de..rektefiye istiyor de fiyatı düşür
    -usta yağ yakıyo bu motor...
    -ciddimisin?? haaade leeeyyyn deyipte satmazsada o ayrı konu ama....

yağ karışım oranında üreticinin verdiği bilgiye göre karıştıracaksın.ancak yüksek ihtimalle o motorda ayrı bir yağ haznesi vardır.sen yağı oraya koyarsın.gerektiği kadarını motor devrine göre kendisi alır...yağı depoya boca etmezsin yani...onuda alacağın adama bir sor..

yağ yakıyor bu motor de..rektefiye istiyor de fiyatı düşür
    -usta yağ yakıyo bu motor...
    -ciddimisin?? haaade leeeyyyn deyipte satmazsada o ayrı konu ama....

yağ karışım oranında üreticinin verdiği bilgiye göre karıştıracaksın.ancak yüksek ihtimalle o motorda ayrı bir yağ haznesi vardır.sen yağı oraya koyarsın.gerektiği kadarını motor devrine göre kendisi alır...yağı depoya boca etmezsin yani...onuda alacağın adama bir sor..
    Aga karışımı sağlayan deponun orjinal yedek parçalarını bile buldum. Pazarlık ederken ayıptır başka bişey bulayım ben.

acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    Bu arada marka model nedir. Typhoon mu yoksa .

Alıntı acayüp adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu arada marka model nedir. Typhoon mu yoksa .
    DeğilRunner 125

QM50 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Home Made Kastino Qm 50 Chopper
    2 zamanlı 4 e göre biraz cok yakar ama emin ol değecektir parça sıkıntısı cekmezsın bn hiç çekmedim bu motorlar kendi sınıfındakilere göre daha seri dir ve daha iyi hızlanırlar tek sorun benzine yağ katmak oda benzinlikte ugrastırıyor birde arada bujıni temizliceksin kurum yapıyor
    Home Made Kastino Qm 50 Mini Chopper

Alıntı QM50 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2 zamanlı 4 e göre biraz cok yakar ama emin ol değecektir parça sıkıntısı cekmezsın bn hiç çekmedim bu motorlar kendi sınıfındakilere göre daha seri dir ve daha iyi hızlanırlar tek sorun benzine yağ katmak oda benzinlikte ugrastırıyor birde arada bujıni temizliceksin kurum yapıyor
    Teşekkürler.

Bunların en çok arıza yapan kısmı neresi motoru mu,aktarma sistemi mi yoksa ateşlemesi mi en çok arıza yapan yerler nereleri onu öğrenmek istemiştim.

Motosikleti
    2 zamanlı motorda sübap ayarı , sesi,vuruntusu olmaz.sentedeydi değildi olmaz.yağ sıyırma segmanı bile olmaz.yağ karteri olmaz.yağını birkaç bin kmde değiştireceksin derdi olmaz.karbüratörden gelen yağlı benzin aynı zamanda krankı da yağlar.(yağ pompalılarda sistem biraz daha farklıdır.)
    farkları dumanıdır..arada bujiyi (yağ oranı ayarlı olmazsa) temizlemek ister..yağı çok konulursa aşırı duman çıkaracağı gibi önce egzoz boğazından başlayarak egzozu bile tıkayabilir.egzozdan (yağı çoksa (bakınız eski jawalar) yağ damlatabilir.vibrasyonu (makine yapısıda önemli tabi) 4 zamanlılara göre daha azdır.4 zamanlılara göre daha çok arıza çıkarmaz çünkü çok daha az parçası vardır...v.s v.s aklıma geldikçe yazarım....

Budur,ustamsın. Ben de öyle düşünüyordum ama İtalyanlara karşı bir antipati var ortada sürüp gitmekte,parça problemi. Ballandırdın durdun 2 zamanlıyı,tüp de takar mıyım sonra.

Motosikleti
    Alıntı motorhocası adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Budur,ustamsın. Ben de öyle düşünüyordum ama İtalyanlara karşı bir antipati var ortada sürüp gitmekte,parça problemi. Ballandırdın durdun 2 zamanlıyı,tüp de takar mıyım sonra.
    lpg takmazsan benzinciler seni çok sever..(buda genel abartıdır oda ayrı tabi) burası kesin..
    ama 2 zamanlıya lpg uygulaması inanki duymadım hiç...yakıtın dolandığı yerler olarak düşündüğümde ilk aklıma gelen şey olmaz demek .yinede emin değilim tabi...
    bu arada 20 seneyi aşkın tecrübemin ilk 10 yılında 4 zamanlı makinelerle uğraşmıyordum.karmaşık geliyordu bana ...hele puch maxı mopetleri bir -iki saatte rektefiye ettiğimiz çok olmuştu..
    ama enteresandır her 2 zamanlı motorun egzoz kokusu farklıdır..mesela mobiletlerle puchlar ayrı,mz ler ayrı,jawalar ayrı kokar...ama bence en güzeli mobiletlerin egzoz kokusudur..
    taktım bu kokuya hadi hayırlısı...(yarın bi mpbiletmi alsam ne yapsam?)

Alacak olduğum scooteri alma da ne alırsan al attım mesaj kutuna.Ya da sen al.

Motosikleti
    yok ben almam.ama senin alman için elimden gelen bişey olursa seve seve yaparım...merak etme...
    dostlarımızın sevinci benide sevindirir bilesin

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)