Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

İlk yardım yapan Chopper'cı sanırım. İşte kötü denilen motorcuların hassasiyeti.

REKLAM ALANI
    Osbourne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Alıntı htmetin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yani genel olarak suratları asık insanlar olarak tanınırya Chopper'cılar; Ben de bu önyargımı kırmak istiyorum açıkcası. Bir düşmanlık ve karşı gelme değil kesinlikle..Konu aslında çok uzun başka bir başlıkta tartışılabilir.. -Kafasından kaskını çıkarmadan adam dövüp yoluna devam eden endurocu tanıdığım bile var sonuçta bir genelleme yapmak tabiiki yanlış olur.
    Önyargını kırmaya yardımcı olması açısından benim avatar fotom birazcık işe yarar belki

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Sadık1453 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı tigermbz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    endurocular doğa dostu olduğu için haliyle daha insancıl oluyorlar
    O iş öyle değil işte ben aralarında ne hayvanlar gördüm

Alıntı sysroot adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Muhabbete bak ya ; endurocu , racingci , choppercı diye ayrımmı varmış
    Böyle bir ayrım tabiki var, tarz meselesi.

Alıntı FinalCUT adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu yardımı yapan arkadaşı yürekten kutluyorum..Hatta iyiki varsınız diyorum.....

Kendilerini yürekten kutluyorum..
    Bu resimler İstanbul Sivil Savunma Müdürlüğü tarafından düzenlenen Arama Kurtarma ve İlk Yardım Eğitiminden kareler. Resimdeki ekibin bazıları Bursa' dan geldi eğitime. Ve çok organize bir ekip.

Mesele kullandığınız aracın markası modeli tarzı değil. Aracı kullananın karakteri, bu nedenledirki maalesef yazan bütün arkadaşlarımın da ortak fikri şekilci bir millet olup çıktık.

Aslında haber olması gereken şeyler normal normal olanlarda haber oluyor. Bulduğu parayı sahibine ulaştıran adam, yoldaki yaralıya yardım eden insan, haber olmaya başladı. Yardım etmek için suya atlayan kızın çalınan eşyaları o kadarda önemsenmiyor. Bunun nedeni nedir?

Bu sorunun bende bir cevabı var ama, günlerce yazmam gerekebilir. Bunları yazmaya benim, sizinde okumaya sabrınız yetmez.

"KAZASIZ SÜRÜŞLER"
    GÖZÜ PEK MOTORCULAR VARDIR, BİRDE YAŞLI MOTORCULAR...
    HEM GÖZÜ PEK HEMDE YAŞLI MOTORCU YOKTUR...

acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    Ben chopper cılara karşı önyargı olduğunu düşünmüyorum. Trafikte en çok saygı gören gurup bunlardır hatta .(benim gözlemlerim bu yönde)
    Sıkışık trafikte altımda cruiser varken araçlar zorlana zorlana da olsa bir şekilde bir tarafa yanaşıp bana yol açarlar. Hatta yanlarından geçerken 10 araçtan birisi mutlaka bir laf atıp hayranlığını dile getirir. (Abi en kralı sensin vallaha, yada abi iki ara gazı verde kulağımız açılsın gibi yada abi onda klima varmı bu havada çakilmez gibi espiri yaparlar)

Demem oki sanırım chopper yada cruiser kulananlara sadece diğer motorcular gıcık herhalde Ben trafikte araçlardan yana hiç sıkıntı çekmediğim gibi avantajlarınıda yaşıyorum.. Scooter la giderken bırakın yol vermek gözmezden gelenlerin yanında resmen bile bile önümü kapatanlar bile oluyor..

htmetin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Twister - honda cbf 150
    Alıntı Osbourne adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Önyargını kırmaya yardımcı olması açısından benim avatar fotom birazcık işe yarar belki
    Motorsikletinizin markasına şimdi dikkat ettim VENOX. Avatar resminiz hep dikkatimi çekti Ben sizi hep endurocu sanmıştım halbuki
    Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de yararlandığı sözdür.

Osbourne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Alıntı acayüp adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben chopper cılara karşı önyargı olduğunu düşünmüyorum. Trafikte en çok saygı gören gurup bunlardır hatta .(benim gözlemlerim bu yönde)
    Sıkışık trafikte altımda cruiser varken araçlar zorlana zorlana da olsa bir şekilde bir tarafa yanaşıp bana yol açarlar. Hatta yanlarından geçerken 10 araçtan birisi mutlaka bir laf atıp hayranlığını dile getirir. (Abi en kralı sensin vallaha, yada abi iki ara gazı verde kulağımız açılsın gibi yada abi onda klima varmı bu havada çakilmez gibi espiri yaparlar)

Demem oki sanırım chopper yada cruiser kulananlara sadece diğer motorcular gıcık herhalde Ben trafikte araçlardan yana hiç sıkıntı çekmediğim gibi avantajlarınıda yaşıyorum.. Scooter la giderken bırakın yol vermek gözmezden gelenlerin yanında resmen bile bile önümü kapatanlar bile oluyor..
    Bu araçların yol verme olayını aslında ben biraz dış görünüşe de bağlıyorum..
    Scooter varken de mont, dizlik, eldiven, kask vs. giyinmiş halde yolda giderken sadece kaskıyla makas ata ata yardıran bir pizacıdan farklı bir fotoğraf veriyoruz dışarıya sanırım..
    O da yol verme açısından bir etken olabilir..
    Ama dikkat çekicilik adına chopper motor üstüne motor yok sanırım

Motorsikletinizin markasına şimdi dikkat ettim VENOX. Avatar resminiz hep dikkatimi çekti Ben sizi hep endurocu sanmıştım halbuki
    İkiz ruhum var sanırım..Bir yanım endurocu bir yanım cruisercı

Sinan Aksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Afrika..
    Cruiser ile orman yollarında gezen gizli endurocudur aslinda
    İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..

Motosikleti
    Herkezin hayata bakışı farklıdır, esas olan insan sevgisidir. Altımızdaki araçlar eğer mecburi bir kullanıma hitap etmiyorlarsa (kurye, nakliyat vs.) Sahibinin kişiliğini yansıtır, Böyle de olmalıdır.

-Endurocu'nun suratında hep bir tebessüm olur.
    -Racing kullanan arkadaş Hayatı sallamaz.
    -Choper'cı özgür ruhludur kafasına eseni yapar ve Ben merkezlidir.

Bu yazdıklarım bir genellemedir.

Ama Hikayeler, yaşananlar veya gördüklerimiz bu yazdıklarımın aksine olabilir. İstisnadır.

Bir kaza esnasında yardım bekleyen bir insana yardım etmemek için bir motorcunun ne gibi mazereti olabilir?
    Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de yararlandığı sözdür.

tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati 797
    Alıntı Osbourne adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İkiz ruhum var sanırım..Bir yanım endurocu bir yanım cruisercı
    huzur enduroda!

izm35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    İJ 350''''''CBF 150
    insan insandır yaw fazla söze gerek yok chopper cılara karşı önyargı american filmlerindeki sahnelerden oluşuyor sanırım

acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    Bizim millete göre choper hatta direk harley onlara göre hepsi harley delikanlı işi. Scooter pizzacı işi, race zibidi işi , enduro yada kros " ne la bunla dağamı çıkacan " işi, goldwing vs touringler "abi bu benim arabdan iki tane alır" işi , naked vs ler "serseri" işi ... hakiki chopper lar " bunları discovery de seyrettim manyah la adamlar " işi.. mopedler " köyde dayımında var " işi..

Yani altındaki motor ne olursa olsun hiçbirimiz motorcu değiliz halkın birçoğuna göre.
    Biz kendimizi kandırıyoruz sanki daha çok çalışmamız lazım çoookk..

Motosikleti
    Alıntı izm35 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    insan insandır yaw fazla söze gerek yok chopper cılara karşı önyargı american filmlerindeki sahnelerden oluşuyor sanırımçabasıdır
    Hipi ve Chopper'cı ruhunu ilk yansıtan Amerikan filmi "Easy Rider" isimli filmdir. Filmin konusu Meksika sınırındaki küçük bir uyuşturucu ticaretinden kazandıkları para ile iki tane çapir motor alarak Amerika turuna çıkan 2 Serserinin başlarından geçen hikayeleri anlatmaktadır.. Sanılan aksine şimdiki gibi bar basıp adam dövmekten ziyade, daha çok kendi başlarına takılan bu iki hipi aslında o zaman şimdikine nazaran çok tutucu olan Amerikan insanın gözünde iki uzaylı gibidir. Dayak yemişler, sövülmüşler ve en sonunda içlerinden birisi öldürülmüştür.. Çok düz bir anlatım oldu tabi bu ama şimdi neden-sonuç ilişkisi ile filmi anlatmaya çalışsam konu dışı olurdu. Belkide herşeyin fitilini bu film ateşledi Bilinmez ama chopercıların kendi aralarında dayanışmaları takdire şayandır..

Alper41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki EN500
    başlığı yanlış buluyorum , ne olursa olsun sonuçta hepimiz motorcuyuz , ama ilk önce insanız , motosikletin üstündeki insan olunca , motosikletin tarzı bence pek mühim değil .
    Fikirlere Kurşun İşlemez .

Motosikleti
    Triumph Tiger 800
    geçmiş olsun, o çocukların hiçbir suçu yok ama dünya adil değil, o kameramanlarla kızıyorum herşeyi böyle popülize ettikleri için.

insanlar yaptığı iyiliği söylemez ama sanırım yanlış bir algı var zira ben de her zor durumdaki insanlara eğer kaza mahalindeysem yardımcı olmaya çalışırım ve geçmişte oldum da, klüp arkadaşım da yapması gerekeni ve tüm klüp üyelerimizin yapacağını yapmıştır.

Hipi ve Chopper'cı ruhunu ilk yansıtan Amerikan filmi "Easy Rider" isimli filmdir. Filmin konusu Meksika sınırındaki küçük bir uyuşturucu ticaretinden kazandıkları para ile iki tane çapir motor alarak Amerika turuna çıkan 2 Serserinin başlarından geçen hikayeleri anlatmaktadır.. Sanılan aksine şimdiki gibi bar basıp adam dövmekten ziyade, daha çok kendi başlarına takılan bu iki hipi aslında o zaman şimdikine nazaran çok tutucu olan Amerikan insanın gözünde iki uzaylı gibidir. Dayak yemişler, sövülmüşler ve en sonunda içlerinden birisi öldürülmüştür.. Çok düz bir anlatım oldu tabi bu ama şimdi neden-sonuç ilişkisi ile filmi anlatmaya çalışsam konu dışı olurdu. Belkide herşeyin fitilini bu film ateşledi Bilinmez ama chopercıların kendi aralarında dayanışmaları takdire şayandır..
    öncelikle o filmi izlememiş olsaydım hayatımda çok güzel geçecek bir kaç saati çalmış olcağın için sana çok kızacaktım, şu anda da izlemeyenler vardır lütfen sonunu söyleme ya da bari spoiler koy, insanlara saygın olsun.

filmdekiler zibidi değildi, chopper motorları zaten vardı ve de caz festivaline gidiyorlardı, ayrıca ilk film de o değildir, farkında değilsin ama yazdıklarını camiaya yabancı biri okusa bizleri berbat insanlar olarak algılar ve ucu da tüm motorculara dokunur zira halkımız -senin gibi- genellemelere ve tümevarımlara hayrandır.

cevap yazacam, laf dalaşaına girecem diye uğraşma, tartışcak birşey yok, efendi gibi modlardan yazını düzeltmesini ve filmin sonunu silmesini iste.

Motosikleti
    Alıntı Nexagon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    geçmiş olsun, o çocukların hiçbir suçu yok ama dünya adil değil, o kameramanlarla kızıyorum herşeyi böyle popülize ettikleri için.

insanlar yaptığı iyiliği söylemez ama sanırım yanlış bir algı var zira ben de her zor durumdaki insanlara eğer kaza mahalindeysem yardımcı olmaya çalışırım ve geçmişte oldum da, klüp arkadaşım da yapması gerekeni ve tüm klüp üyelerimizin yapacağını yapmıştır.

öncelikle o filmi izlememiş olsaydım hayatımda çok güzel geçecek bir kaç saati çalmış olcağın için sana çok kızacaktım, şu anda da izlemeyenler vardır lütfen sonunu söyleme ya da bari spoiler koy, insanlara saygın olsun.

filmdekiler zibidi değildi, chopper motorları zaten vardı ve de caz festivaline gidiyorlardı, ayrıca ilk film de o değildir, farkında değilsin ama yazdıklarını camiaya yabancı biri okusa bizleri berbat insanlar olarak algılar ve ucu da tüm motorculara dokunur zira halkımız -senin gibi- genellemelere ve tümevarımlara hayrandır.

cevap yazacam, laf dalaşaına girecem diye uğraşma, tartışcak birşey yok, efendi gibi modlardan yazını düzeltmesini ve filmin sonunu silmesini iste.
    Yok daha neler

boraerdin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki VN 1500 - Harley Davidson Sportster
    Konunun başlığını şöyle yapsanız daha iyi olur. "KAZAYA HANGİMİZ MÜDAHALE ETMEZDİK?"
    Kaza görüp ilkyardım bilgisi olmasına rağmen müdahale etmemek şerefsizliktir, insanlık dışıdır.

overcloud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XL650V Transalp
    başlığa niye bu kadar takıldınız anlamadım. bana özellikle art niyet aranıyormuş gibi geldi.

başlığı açan arkadaşın art niyetli olduğunu düşünmüyorum, eleştrileri yaparken konuyu açan kişininde aramızdan biri olduğunu unutmayalım
    the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda

Birkannn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı boraerdin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar yaralıya müdahele eden bendim. Konuyu isterseniz Choppercı, racingci diye ayırmayalım hatta Motorcu bile demeyelim. Ben hepinizin o anda yapacağı şeyi yaptım.
    Tüm araç kullananlara saygı duyuyorum hiç birini ayırmıyorum. Ancak TurkChopper pilotu olarak basit birşey söyleyeceğim. Biz motosiklet sürücüleri diğer araç kullananlara karşı daha avantajlıyız. Kaza yerine hepsinden önce ulaşabiliyoruz. Bu avantajı bir insanın canını kurtarmak için de kullanabilirsiniz, eve çabuk gitmek için de.
    Chopper dünyada serseri imajı uyandırmış olabilir ama Türkiye'de bunun böyle olmasına gerek yok. Sokaktaki insan motosikleti Chopper, Scooter diye ayırmıyor hepimize Motorcu diyor.
    Bir aynı tekerin yolcusuyuz.
    Saygılarımla...
    !!!
    Aldından öpülcek adamsın..
    Şimdi hepimiz aynısını yapardık ama etrafımızdaki öküzlerden insanlaarın insanlığını unuttuk...
    Eline koluna sağlık kazasız belasız sürüşler
    Milli mücadelelere şahsî hırs değil, milli ideal, milli onur sebep olmuştur.
    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Levsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    NX 400
    Alıntı boraerdin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar yaralıya müdahele eden bendim. Konuyu isterseniz Choppercı, racingci diye ayırmayalım hatta Motorcu bile demeyelim. Ben hepinizin o anda yapacağı şeyi yaptım.
    Tüm araç kullananlara saygı duyuyorum hiç birini ayırmıyorum. Ancak TurkChopper pilotu olarak basit birşey söyleyeceğim. Biz motosiklet sürücüleri diğer araç kullananlara karşı daha avantajlıyız. Kaza yerine hepsinden önce ulaşabiliyoruz. Bu avantajı bir insanın canını kurtarmak için de kullanabilirsiniz, eve çabuk gitmek için de.
    Chopper dünyada serseri imajı uyandırmış olabilir ama Türkiye'de bunun böyle olmasına gerek yok. Sokaktaki insan motosikleti Chopper, Scooter diye ayırmıyor hepimize Motorcu diyor.
    Bir aynı tekerin yolcusuyuz.
    Saygılarımla...
    İyi bir insanlık örneği sergilemişsin, tebrik ederim. Konu ile ilgili açıklamaların da harika, ama tartışmakla meşgul arkadaşlarımız mesajını görmemiş bile

boraerdin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki VN 1500 - Harley Davidson Sportster
    Alıntı Levsy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İyi bir insanlık örneği sergilemişsin, tebrik ederim. Konu ile ilgili açıklamaların da harika, ama tartışmakla meşgul arkadaşlarımız mesajını görmemiş bile
    Bazen konunun ne olduğunu unutuyoruz.
    Biz en çok birbirimizi sevmiyoruz!!!

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:09 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:07 ----------

Alıntı Birkannn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    !!!
    Aldından öpülcek adamsın..
    Şimdi hepimiz aynısını yapardık ama etrafımızdaki öküzlerden insanlaarın insanlığını unuttuk...
    Eline koluna sağlık kazasız belasız sürüşler
    Teşekkür ederim.
    Tekerin düz bassın.

bazen25 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    x evo 400
    Böyle bir başlığın açılmasının nedeni,Chopper ve Cruiser kullanıcıları hakkında yakın zamanda bir kaçtane başlık açılması nedeni ile sanırım arkadaş sıkılmış, o nedenle.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)